kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Előszó | |
Gabonáról - aratásról, sarlóról és kaszáról | |
Termésátlagok és fejadag az Árpádkorban | |
A gabonafélék tárolása, a malmok helye | |
Árpádkori kőemlékeink értékelése gazdasági vonatkozásban | |
A magyar konyha kezdetei | |
Vagy vetés, vagy juh? - A juh haszonállat egész Európában | |
Középkori élelmezés | |
A kun pásztoroktól a kun kenyérsütő asszonyokig | |
Élet Mátyás király után a reneszánsz Budán | |
Zsigmond lengyel herceg budai számadásaiból | |
A gabona, a liszt és a kenyér hagyományos mértékegységei | |
A gabona ára egy évezreden át | |
Bányászbérek és "piaci kosár" a két világháboru között | |
A hagyományok maradványai Kelet-Magyarországon | |
Népi elbeszélések a kenyérkeresetről | |
Egy tájat újra fel kell fedezni | |
Nemcsak Európa, Magyarország is modernizálódott | |
Táblázatok | |
Az ártáblázatok magyarul, németül, spanyolul | |
A kenyér és a hús ára | |
A száenyasok ára, a halak ára | |
A ló, a szarvasmarha, a sertés, a juh, a kecske és a vadak ára | |
Liszt- és kenyérárak jegyre 1916-ban | |
A házi szárnyasok, a vadszárnyasok, és a halak ára 1921. jan. - 1926. szept. | |
Jegyzetek és irodalom |