kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Alinea Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 262 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | 978-963-9659-38-4 |
Böjti levesek | |
Sörleves | |
Fekete leves | |
Kenyérleves | |
Zöldborsóleves | |
Halleves | |
Bableves | |
Halbeles leves | |
Csuka- vagy pontyleves | |
Rákleves vagdalt aprólékokkal (ragu) | |
Mandolaleves | |
Télileves | |
Halikrás leves | |
Szegfűgombaleves | |
Borleves | |
Zellerleves | |
Szárazborsóleves | |
Böjti lé szárazborsóból | |
Lencseleves | |
Fűleves | |
Spárgaleves | |
Teknősbéka-leves | |
Csokoládéleves | |
Szárcsaleves | |
Kozáklé | |
Húslevesek | |
Hogyan kell jó húslevest főzni? | |
Sodrott leves | |
Cseh leves | |
Barna leves | |
Kenyérleves | |
Kenyérleves apró madarakkal | |
Francia leves | |
Vágott leves | |
Vegyes leves mindenféle zöldségből | |
Tört leves sült tyúkokból | |
Tört leves kappanokból | |
Zöldborsóleves riskásával | |
Velőleves | |
Vadászleves | |
Császárgerslileves | |
Borjúhúsleves | |
Virágoskáposzta- vagy kartifiolaleves | |
Káposztás leves | |
Tápláló vagy erős leves | |
Krumplileves | |
Leves vajas galuskával | |
Májleves | |
Bekötéssel készült leves | |
Fogolymadárleves | |
Spárgarépaleves | |
Leves fűszerezett gombóccal | |
Szalonkaleves | |
Barna leves | |
Hajdinakása-leves | |
Leves apró húsgombóccal | |
Leves lúdaprólékkal | |
Leves szalonnás gombóccal | |
Fűleves | |
Riskásaleves | |
Rákleves | |
Leves agyvelőgombóccal | |
Leves szalonnás gombóccal | |
Leves tüdős táskával | |
Leves velőgombóccal | |
Leves agglegénnyel | |
Leves haschéfánkkal | |
Leves májgombóccal | |
Leves daragaluskával | |
Húsevő napi Assiettek | |
Fürj riskásával | |
Sódar vajban sült zsemlyeszeletekkel | |
Sütött szarvasok | |
Kolbász párolt vereshagymával | |
Karbonád szardellával | |
Kakastaréjok | |
Rántott csirke | |
Böjti napi Assiettek | |
Tojásvagdalt aprólékkal | |
Sült tojás | |
Tojás krumplival | |
Hollandiai módon készült tojás | |
Elsikkadt tojás sóskával | |
Töltött tojás | |
Tojáspalacsinta | |
Tojásfáncli | |
Tojáskelyhecskék | |
Buktatott tojás | |
Ülepedett tojás | |
Krumpli téjben | |
Töltött csiga | |
Marhahúsok | |
Marhahús módisan | |
Befojtott marhahús riskásaborítékkal | |
Befojtott marhahús | |
Befojtott krumpliborítékkal | |
Befojtott marhahús ugorkamártással | |
Anglus módra készített marhahús | |
Tormával beborított szegy | |
Befojtott marhahús | |
A marhahús megbarnításának módja | |
Mártások | |
Almamártás | |
Paradicsomalma-mártás | |
Paradicsomalma-mártás másképpen | |
Sóskamártás | |
Szardellamártás | |
Birsalmamártás | |
Kapornamártás | |
Csiperkegomba-mártás | |
Citrommártás | |
Veresrépa-, másképp céklamártás | |
Befojtott vereshagymamártás | |
Olasz mártás | |
Ugorkamártás | |
Mandolatorma | |
Zsemlyés torma | |
Hideg mustármártás | |
Főzelékek | |
Savanyú káposzta befojtva | |
Befojtott savanyú káposzta riskásával | |
Töltött savanyú káposzta | |
Kalarábé barnára fojtva | |
Kalarábé fejéren fojtva | |
Töltött kalarábé | |
Kartifiola vajas mártásban | |
Édes káposzta rántva | |
Édes káposzta riskásával és sódarral | |
Vagdalt édes káposzta | |
Kék káposzta gesztenyével | |
Zöldborsó | |
Árticsóka zöldborsóval | |
Krumpli rostélyos pecsenyével | |
Töltött krumpli | |
Krumpli borjúaprólékkal | |
Zöldbab | |
Lencse fogollyal | |
Sárgarépa kalarábéval | |
Paradicsomalma franciásan | |
Spárga vajmártásban | |
Hoszpótot csinálni | |
Lötözött saláta | |
Vegyített főzelék | |
Becsinált szárnyasállatok | |
Csirke fejéren fojtva | |
Fasírozott csirkék | |
Csirkék Crottonban | |
Csirkék zöldborsóval és rákfarkakkal | |
Csirkék zöldborsóval és rákfarkakkal másképpen | |
Csirke főve | |
Csirkék téjfellel és citromszeletekkel | |
Csirkék frikasszéban | |
Csirke vérmártásban | |
Csirkék vajmártásban kártifiolával | |
Csirkék paradicsomalmamártásban | |
Befojtott kacsa apró vereshagymával | |
Kappan csigával | |
Kappan hamis csigamártásban | |
Galamb befojtva | |
Fasírozott galamb | |
Pácolt galambokat mint foglyokat készíteni | |
Fiatal pulyka karbonád fricandóban | |
Fasírozott pulyka | |
Becsináltak s vagdalt aprólékok | |
Borjúfej fricassée-ban | |
Spárgával, rákkal és zöldborsóval töltött borjúszegy | |
Borjúszegy glacéban | |
Borjúmely szagóval | |
Borjúmely citrommártásban | |
Borjúagyvelő citrommártásban | |
Borjú karbonád kapornával | |
Borjú karbonád barnára fojtva | |
Spékelt borjúhússzeletek | |
Borjúcomb füstölt nyelvvel spékelve | |
Töltött borjúcomb mártással | |
A borjú recéjében fasírozott | |
Fasírozott nyúl | |
Bárányhús befojtva | |
Bárányhús tárkonymártásban | |
Borjúhúsból készült ragu | |
Pulyka- és kácsaszárnyakból készült ragu | |
Ragu zsemlyepástétomban | |
Őzhátragu | |
Nyelv galagonyabogyó-mártásban | |
Nyárson sült nyelv szardellamártással | |
Nyelv fricandeau-ban | |
Nyelv lengyel mártásban | |
Becsinált marha- és juhhúsok, rostélyos pecsenyék, combok és aspicek | |
Vesepecsenye apró krumplival | |
Vesepecsenye Angoly módra | |
Betekergetett vesepecsenye | |
Spégelt vesepecsenye | |
Befojtott vesepecsenye | |
Rostélyos pecsenye befojtva | |
Rostélyos pecsenye franciásan | |
Ökörfark | |
Marhahússzeletek | |
Ürücomb franciásan | |
Töltött fejér pecsenye | |
Befojtott ürücomb | |
Vaddisznófej | |
Vaddisznóhús készítése módja | |
Aspic készítése módja | |
Kocsonyaformán készült borjúfej | |
Fiatal pulyka sajtóban apickal | |
Berakott aspic | |
Halételek | |
Tőkehal töltve | |
Tőkehal szardellával | |
Sült ángolna mártással | |
Kéken főtt pisztráng | |
Compó borral | |
Sült compó mártásban | |
Spékelt hárcsa | |
Kecsege citrommártásban | |
Süllő zöldpetrezselyemmel | |
Ponty kéken főzve | |
Potyka Cseh módra | |
Kocsonyaformán készített ponty | |
Forrázott csuka tormával | |
Szaggatott csuka savanyú káposztával | |
Sült csuka mártással | |
Csukavagdalt mártásban | |
Szardellával spékelt csuka | |
Csuka féjfeles tormával | |
Kocsonyázott csuka vagy kecsege | |
Kevert halétel | |
Békák, rákok, szárcsák és tekenős békák | |
Béka kucsmagombával és rákfarkakkal | |
Fricaszírozott békák | |
Befojtott rák | |
Fasírozott rák | |
Szárcsa barna mártással | |
Tekenős béka tulajdon tekenőjében | |
Tekenős béka citrommártásban | |
Tekenős béka vérmártásban | |
Ragu tekenős békából | |
Külömbféle tésztás és gyümölcsös eledelek | |
Olyan vajas tészta készítésének módja, melyet minden koszorúzásra, befoglalásra s pástétomokra lehet használni | |
Olyan vajas tészta készítésének módja, melyet minden előforduló tésztás ételek töltésére használhatni | |
Porhanyó tészta készítésének módja | |
Galambpástétom | |
Riskásapástétom | |
Vagdaltpástétom | |
Vajpástétom raguval | |
Hideg pástétom | |
Sódorpástétom | |
Krumplipástétom | |
Tekenős béka pástétom | |
Zsemlepuding | |
Tört puding | |
Puding ángoly módra | |
Égő puding | |
Krumplipuding sódorral | |
Riskása meridon | |
Rák meridon | |
Piskóta borzsufával | |
Zsemlyepástétom borral | |
Boros szarvas | |
Spanyol zsemlye borral | |
Spanyol kenyér | |
Darakolbász borral | |
Különös tésztás étel chaudeau-val | |
Palacsinta porhanyó tésztában | |
Palacsinta riskásával | |
Besamel gőzben | |
Velődinnye | |
Riskása csokoládéval és táj chaudeau-val | |
Almakása | |
Cukrozott citromkása | |
Eperjkása | |
Kávékása | |
Citromkása | |
Mandolakása friss meggyel | |
Mandolakása töltött almával | |
Birsalmakása | |
Narancskása | |
Meggykása | |
Spanyol gyümölcskása | |
Borkása | |
Riskása töltve | |
Igen jó rákkása | |
Császárkása | |
Darakása | |
Habzó kása | |
Krumplikása | |
Kenyérkása | |
Csokoládékása | |
Francia kása | |
Gyermekkása vanílialikőrrel | |
Pesti almás kalács | |
Kevert mandolás kalács | |
Vont citromos kalács | |
Meggyes kalács élesztő tésztából | |
Kevert meggyes kalács | |
Meggyes kalács más módra | |
Kalács vagy rác Bitta | |
Diós kalács | |
Metélt kalács | |
Gyümölcsös kalács | |
Csokoládés rétes | |
Citronát rétes | |
Rákos rétes | |
Téjfeles rétes | |
Tirol rétes | |
Szilvás rétes | |
Riskása rétes | |
Mákos rétes | |
Finom élesztős rétes | |
Krumplis rétes | |
Almás rétes | |
Citromos rétes | |
Sódoros rétes | |
Meggyes rétes | |
Alma vajastészta-pántlikákkal | |
Tésztás étel almával | |
Palacsinta szilvával töltve | |
Sült palacsinta almával töltve | |
Palacsinta habart mandolatésztával | |
Piskótalaska | |
Rákos kolbász | |
Pacal rákvajjal és téjfellel | |
Francia vajas metélt | |
Tésztás étel reszelt tésztából | |
Gőzgaluska pirítottal | |
Téjfeles galuska rákfarkakkal | |
Barnított galuska téjben | |
Felpuffadt téjfeles galuska | |
Fasírozott metélt | |
Dörzsölt metélt fáncli | |
Metélt fáncli | |
Riskása lepény vajas tésztában | |
Kereszt rakás | |
Sódoros pacal | |
Sódoros pacal más módra | |
Riskása pruzinka | |
Diós tésztás étel almával | |
Égő tészta | |
Farsangi fánk | |
Téjfeles farsangi fánk | |
Dörzsölt farsangi fánk | |
Tolófánk | |
Apró tolófánk | |
Csorogatott fánk mandolatésztából | |
Csöves fánk | |
Hólapta | |
Töltött fahéjfánk | |
Károly-ferdői perecek | |
Csorogatott cukros tészta | |
Finom élesztő tészta | |
Habart élesztő tészta | |
Hideg élesztő tészta | |
Felvert élesztő tészta | |
Gőzlaska | |
Cseh pampuska | |
Cseh pampuska krumplival | |
Arany laska | |
Közönséges bajor gőzlaska | |
Arany laska rákvajjal | |
Vanília szarvasok | |
Finom élesztő szarvasok | |
Császár bába kalács | |
Dörzsölt bába kalács | |
Túrós laska | |
Szilvás laska | |
Dörzsölt darázsfészek | |
Élesztő lepény mákkal | |
Meggyes laska | |
Finom mákos kalács | |
Jó kalács sütésének a módja | |
Alma héjában | |
Alma héjában s befőttel töltve | |
Rántott alma meggyel töltve | |
Befojtott cseresznye csokoládéval | |
Befojtott meggy sárgabarackkal | |
Rántott meggy | |
Aszalt szilva rántva | |
Rántott gesztenye | |
Külömbféle pecsenyék, kompók és saláták | |
Rántott csirke | |
Sült csirke | |
Sült kappan osztreával töltve | |
Kappan szárdellával | |
Kappan csigával | |
Pulyka sülve | |
Fajdtyúk sülve | |
Galamb sülve | |
Borjúcomb sülve | |
Borjúcomb vesepecsenyével töltve | |
Borjúcomb szárdellával | |
Borjúhússzeletek | |
Báránycomb vesepecsenyével együtt töltve | |
Malac sülve | |
Nyúl sülve | |
Szarvasfertály sülve | |
Pacsirták rostélyon sülve | |
Vadkacsa sülve | |
Fenyőmadarak sülve | |
Fácán sülve | |
Császármadár sülve | |
Szárcsa sülve | |
Foglyok sülve | |
Sneffek sülve | |
Fürjek sülve | |
Vadkacsák spékelve és sülve | |
Vadgalambok sülve | |
Őzcomb sülve | |
Őzház sülve | |
Vadhús módra készült vesepecsenye | |
Külömbféle kompók | |
Alma kocsonyával | |
Almakompó | |
Vegyített kompó | |
Őszibarackkompó | |
Meggykompó | |
Aszalt meggy kompó | |
Szilvakompó | |
Birsalmakompó | |
Kocsonya forma kompó | |
Külömbféle saláták | |
Ugorkasaláta | |
Káposztasaláta szalonnával | |
Olasz saláta | |
Articsókasaláta | |
Kártifiolasaláta | |
Spárgasaláta | |
Külömbféle torták s apróbb sütemények | |
Piskótatorta | |
Leveles torta | |
Francia leveles torta | |
Kenyértorta | |
Csokoládétorta | |
Csokoládéöntés, melyet a torták, más apróbb sütemények s apróbb csokoládékenyér bevonására használhatni | |
Aludtleves torta | |
Gesztenyetorta | |
Linzi torta | |
Habart Linzi torta | |
Mandolatorta | |
Habart mandolatorta | |
Narancstorta | |
Spanyol széltorta | |
Cukortorta | |
Birsalmatorta | |
Korpatorta | |
Fűszerszámos torta | |
Császártorta | |
Főtt torta | |
Leveles vajtorta | |
Morzsatorta | |
Tekergetett piskótatészta | |
Almatorta | |
Lepénykék s hajtások | |
Meggylepénykék | |
Krumplilepénykék | |
Citronátlepénykék | |
Mandolalepénykék | |
Vajas tészta hajtások | |
Fűszerszámos hajtások | |
Narancsjég hajtások | |
Piskótahajtások | |
Vaníliahajtások | |
Mandolahajtások | |
Mandolahajtások pisztáciával | |
Mandolahajtások malozsával | |
Mandolahajtások franciásan | |
Citromhajtások | |
Öszvehajtott ostyák és szeletek | |
Öszvehajtott ostya | |
Finom öszvehajtott ostya | |
Vagdalt mandolaostya | |
Makaróni ostya | |
Fahéjas ostya | |
Fegyverfánk | |
Mandolatáska | |
Külömbféle apróbb cukros sütemények | |
Ániskenyér | |
Csokoládékenyér | |
Finom gyümölcskenyér | |
Linzi kenyér | |
Mandolakenyér | |
Mandolacsókocskák | |
Mézesbáb | |
Ánisperec | |
Sárgabarackos perec | |
Spanyol perec | |
Kétszersült francia módra | |
Tortácskák | |
Birsalmakalács | |
Csokoládékalács | |
Kártyák fűszerszámos tésztából | |
Fűszerszámos szárak | |
Cukorral borított gesztenye | |
Mandola sütemény | |
Mandola köpönyegben | |
Pirított mandola | |
Cukorszeletek | |
Apácapogácsa | |
Muszkazóna | |
Aludt levek, krémek, habzó tejek, fagylaltak, jegek, marmeládok, befőtt és becsinált gyümölcsök | |
Ananász aludt lé | |
Pántlikás aludt lé | |
Csokoládé aludt lé | |
Citrom aludt lé narancsszeletekkel | l |
Sárgabarack aludt lé | |
Puncs aludt lé | |
Feketekávé szulc mandolatéjjel | |
Szagos szőlő szulc | |
Vanília aludt lé | |
Aludt lé meggyből | |
Aludt lé Tokaji borból | |
Aludt lé ribizliből | |
Aludt lé narancsból | |
Aludt lé mandolából | |
Aludt lé citromból | |
Kávé szulc, téjsűrűvel | |
Földieperj szulc, vegyített bogyókkal berakva | |
Aludt borzsufa | |
Aludt riskása | |
Aludt levek befőtt nedvekből oly idő tájban, midőn friss gyümölcs nincs | |
Fejér étel | |
Török krém | |
Vaníliakrém | |
Kávétajték | |
Tajtékos téj csokoládéval | |
Narancstajték | |
Külömbféle fagylaltak | |
A fagylaltakról általjában | |
Ananászfagylalt | |
Földieperfagylalt | |
Málnabogyófagylalt | |
Citromfagylalt | |
Őszibarackfagylalt | |
Narancsfagylalt | |
Ribizlifagylalt | |
Meggyfagylalt | |
Sárgabarackfagylalt | |
Fagylalt befőbb levekből | |
Vajfagylalt | |
Csokoládéfagylalt | |
Kávéfagylalt | |
Puncsfagylalt | |
Vaníliafagylalt | |
Tuttifrutti fagylalt | |
Conservék, gelék és marmeládok | |
Conservé narancsból | |
Conservé málnabogyóból | |
Zselé birsalmából | |
Zselé málnabogyóból | |
Zselé ribizliből | |
Marmelád arany koszos almából | |
Marmelád földieperjből | |
Marmelád őszibarackból | |
Marmelád sárgabarackból | |
Birsalmasajt | |
Befőtt gyümölcsök és levek, becsinált gyümölcsök, s külömbféle növevények becsinálásának és eltartásának módja | |
Galagonyát befőzni | |
Zöld mandolát befőzni | |
Egész sárgabarackot befőzni | |
Dobzó szilvát befőzni | |
Somot befőzni | |
Spanyol meggyet ecettel befőzni | |
Egész spanyol meggyet befőzni | |
Zöld olasz diót befőzni | |
Ribizlit befőzni | |
Sárgabarackot befőzni | |
Fekete cseresznyét befőzni | |
Szilvát ecettel befőzni | |
Vegyített befőtt | |
Meggylevet befőzni | |
Málnabogyó- vagy ribizlilevet befőzni | |
Birsalmalevet befőzni | |
Málnabogyólevet betegek számára ecettel befőzni | |
Cseresznye pántlikában | |
Dobzó szilva pálinkában | |
Sajtolt körtvély | |
Zöldborsó eltartása módja | |
Zöldbabot télen által eltartani | |
Olyan Maccaroni készítésének módja, melyet finom tésztás ételekhez használhatni | |
Paradicsomalmát télen által eltartani | |
Szarvasgombát befőzni s eltartani | |
Ugorkát becsinálni | |
Sódort besózni | |
Nyelvet bepácolni | |
Vaddisznó húst megköveszteni és eltartani | |
Meleg italok | |
Király-Puncs | |
Puncs közönséges módon készítve | |
Tojásos Puncs | |
Püspök-ital | |
Tajtékos forró bor | |
Barbarász | |
Legjobb puncsesszencia | |
Püspök extrakt | |
Csokoládé | |
Kávé | |
Hideg italok | |
Limonád | |
Mandolatéj | |
Földieperíz | |
Cseresznyevíz | |
Likőrek | |
Likőr vegyes gyümölcsökből | |
Likőr ánissal | |
Citromlikőr | |
Narancslikőr | |
Vanílialikőr | |
Birsalmalikőr | |
Sárgabaracklikőr | |
Likőr sárgabarackmagból | |
Bor | |
A borral való bánás módja | |
Az ecetességre hajlandó bor megjavítása módja | |
Mesterséges Champagniai bor | |
Másféle Champagniai bor | |
Tokaji bor legközönségesebb borból | |
Cukros bor Angliában | |
Keserű bor, orvosbor | |
Meggybor | |
Ürmös és fűszeres bor | |
A sert igen jól megtisztálni | |
Élesztőt csinálni | |
Élesztőt szárazon eltartani | |
Betegek itala | |
Vegyes kenyérvíz | |
Letisztált kenyérvíz | |
Ritkító, lágyító és hívesítő ital | |
Árpavíz | |
Eper-, málna-, meggy- és tengeri szőlővíz | |
A tráncsírozás módja | |
Kacsát tráncsírozni | |
Fácánmadárt tráncsírozni | |
Ludat tráncsírozni | |
Nyúltráncsírozás | |
Sült fogoly- vagy kappantráncsírozás | |
Étellajstromok | |
Huszonnégy személyre | |
Tizennyolc személyre | |
Tizenöt személyre | |
Szótár | |
Régies kifejezések magyarázata | |
Utószó |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.