1.061.953

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Magyar kóstoló

Gasztronómiai utazás

Szerző
Lektor
Fotózta
Budapest
Kiadó: Vince Kiadó Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 319 oldal
Sorozatcím: Kulinária
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 26 cm x 22 cm
ISBN: 963-9192-76-7
Megjegyzés: Színes, egész oldalas fotókkal illusztrált könyv.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Útmutató a könyv haszálatához4
Bevezetés9
Magyarország térképe10
Az Alföld12
Bevezetés15
A fűszerpaprika. Az első számú fűszer17
Habeat colorem, odorem et saporem
Ha akarom csipős, ha akarom, nem
A kapszaicin
Néhány a kereskedelemben kapható pirospaprikafajta
A fűszerekről
A gulyás. Egy tányér történelem25
A szürkemarha. Négy lábon járó örökség26
Levespor a középkorból28
A bogrács. A férfiak főzőedénye30
Pörkölt, paprikás, tokány. A gulyás gyermekei
Zónaételek33
Pörkölt és paprikás csirkéből. Joggal híres34
Tyúk és csirke az asztalon. Közkedvencek36
Tarhonya. Hol is terem?
Légies név, vaskos étek: a lebbencs38
Főtt tészták. Kettős szerepben
A leggyakoribb levesbetétek
Galuskák. Névrokonok40
A debreceni. Egy híres páros42
A hajdúk konyhája. Büszkén, szabadon43
Tanya. Lakott sziget45
Az eperfa
Főzelékek. Ha nem eszed meg, kicsi maradsz46
A petrezselyemzöld
Levesek zöldségfélékből. A legkellemesebb étvágygerjesztő50
A kovászos uborka. Természetesen erjesztve52
A nélkülözhetetlen epizodista: a saláta
A vörös- és fokhagyma. Keserű magába54
A zöldpaprika. A megunhatatlan59
Néhány paprikafajta
A "paprika-díj"
A paradicsom. Édenkerti adomány61
Lecsó. Variációk egy kedvelt témára62
Paprikás krumpli. Hétköznapi csoda63
A töltött káposzta. "A káposztás hús Magyarországi címere"65
A szalámi. Nyáron is téli67
A gyulai, a csabai. Kolbászból font kerítés68
A kenyér. A legszentebb étek70
Világraszóló vendégség
A lángos. Óvakodj a hidegtől!74
Ökörsütés. Újjáéledt tradíció
Birkaételek. Hanyatló dicsőség76
Rántott hús. A vasárnapi ebéd78
Palacsinta. Egy valódi Jolly Joker80
A palacsintasütő82
Kedvelt változatok
A mézeskalács. Ámor patrónussága alatt86
A fröccs. Kedves egészségére!89
Aki feltalálta a szódavizet
Borok az Alföldről
Liba, kacsa. Egy okos meg egy buta madár90
Vadételek. Tányérba szelídítve97
Horgászok, halászok. A halak jegyében98
Szálka nélkül
Halászlé. Mindenki másképp csinálja102
Egyéb halételek
Vaj, túró, tejföl. Hófehér gyönyörűségek106
Akik a tejet adják
Néhány ismert hazai sajt
A barack hazája. Lekvár pedig kell111
A magyar cseresznye
Lekvárfőzés
Barackpálinka. Palacka zárt napfény113
A rétes. Hogy betakarjon egy huszárt lovastul114
Vargabéles
Néhány rétes a sok közül
Fánk, csöröge, aranygaluska. Csak frissen, melegen118
A megnemesedett kelt tészta
Budapest és környéke120
Bevezetés123
A Nagyvásárcsarnok. Budapest gyomra124
Kávéház. Egy letűnt világ nyomában126
A New York. Egy valódi túlélő128
A kávé. A legnépszerűbb ital130
Az eszpresszógép
Az eszpresszó. Évtizedek a kávégép körül133
Büféasztal. Ez is lehet magyaros134
Szakácskirályok. Nagy nevek, jó ételek136
A Gundel - egy legenda, s akik megalkották
Élő hagyomány
Sör. A folyékony kenyér140
Az étkezések rendje. Naponta ötször?142
Népszerű desszertspecialitások. Amit nem szabad kihagyni144
Budapest-bélszín. Egy méltó képviselő146
Nagynevű levesek. Hommage á...147
Rakott és töltött ételek. Utat a fantáziának148
Káposzta Vecsésről. A falu neve garancia150
Mit érne nélkülük a disznótoros?
Készételek savanyú káposztából. Téli vigaszunk152
Zsidó ételek. Áthangolt hagyomány154
Rácosan. A befogadottak öröksége156
Cukrászdaország. Édes élet158
Egy gyöngyszem
Az étvágy édességes tárgya
A Dobos-torta
Házi torták. Az ünnep fényessége167
Házi sütemények. Az otthon édes íze168
Az Unicum. Sikersztori kitérőkkel169
A marcipán. Nem csak tortadísz170
Pezsgők. A luxus buborékai172
A szilveszter és az újév. Csak azért is vidáman!174
Az ünnep étkei
Nemzeti kedvtelések. Ebédlőtitkok176
Királyi vadaskertek. Zsákmány és elejtője179
Gurulós kincs
Felső-Magyarország180
Bevezetés183
Az alma. A parancsolt gyümölcs184
Néhány népszerű almafajta
Aszalás, befőttkészítés. Ami nem megy ki a divatból188
Az aszalt szilva
A szilvalekvár. Miért nem kapott nemességet?192
Derelye. Egy régi barát194
Szatmári szilva. Hideg ellen - belsőleg196
Húsvét. Szabad-e locsolni?199
Diólikőr
Sonka nélkül nincs húsvét
Pogácsák. "Kóstolja meg ezt is..."204
Belsőségek. Mit szeretnek a férfiak?206
A krumpli. A legsikeresebb bevándorló208
Egy karrier állomásai
Száraz hüvelyesek. Szegény ember eledele210
Gyümölcslevesek és -mártások. Mintha desszerttel kezdenél212
Dinnyék. Az augusztusi bajnok214
Eger borai. Miért éppen bikavér?216
Egy bor és a törökök
Gomolya, juhtúró. Gazdagodó aromák tárháza218
Vadak. Koronás fők220
A vadhúsokról
Pisztráng. A szivárvány színei222
Tokaji borok. Nektár a szőlővesszőn224
Hol az arany?
A borok királya, a királyok bora
Bormatuzsálemek
Egy diplomata, amelyik mindig célt ér
Kis tokaji borkalauz
Konyakmeggy. Egy gyümölcs megdicsőülése232
"Csak azt tudnám, hogy nyitja ki kívülről az ablakot..."234
Lakodalom. Holtomiglan, holtodiglan234
A Dunántúl238
Bevezetés241
A fogas. A halkirály242
Néhány hazai halfajta
Ásványvizek. Nem ugyanaz246
Borok a Balaton környékéről. Nászéjszakák bora248
Vetélkedő Nagyszakácsiban. Királyi szakácsok nyomában254
Gomba. Az erdő ajándéka257
Gombafajták
Csárdaromantika. Betyárok nyomában258
A betyárokról
Vörösborok. A Pisztráng-ötös ihletője262
Liszt és a szekszárdi
Disznóölés. Pogány ünnep264
A mangalica
Zsír és olaj. Közeleg a búcsú?271
A zsírosbödön
A napraforgóolaj
Szalonna. Ezeregy...272
Néhány szalonnaféleség
Tábortűz mellett. Odakünn más274
Ételek a Dunántúlról. Költő az étlapon277
Á la Esterházy
Méz. Vissza a természethez!279
Méhser
Az akác
Néhány mézünk
Szelídgesztenye. Mediterrán beütés281
A téli kedvenc
Szaloncukor. A pótolhatatlan285
Karácsonyi menük. A kilók ünnepe288
Bejgli
Fagylalt és parfé. A jeges kedvenc293
Függelék295

Gergely Anikó

Gergely Anikó műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Gergely Anikó könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Magyar kóstoló Magyar kóstoló Magyar kóstoló Magyar kóstoló
Állapot:
4.980 ,-Ft
25 pont kapható
Kosárba