kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Officina Nyomdaipari Oktató és Termelő Kft |
---|---|
Kiadás helye: | Szeged |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 383 oldal |
Sorozatcím: | Magyar konyha ízei |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 14 cm x 9 cm |
ISBN: | 963-845-02-6 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkat tartalmaznak. |
I. füzet "Kiskarácsony, nagykarácsony" (ISBN:963-8459-02-6) | |
Ajánló | 7 |
Előételek | 9 |
Halkocsonya | 9 |
Halpástétom | 9 |
Pulykakocsonya | 9 |
Töltött kenyér | 10 |
Levesek | 11 |
Halleves | 11 |
Babéros lencseleves | 11 |
Savanyú tojás | 12 |
Borleves - kenyérrel | 12 |
Sörleves - hidegen | 12 |
Korhelyleves | 13 |
Húsos vöröskáposzta | 13 |
Hús- és halételek | 15 |
Szegedi halászlé | 15 |
Hagymás ponty | 15 |
Dorozsmai molnárponty | 16 |
Halragu | 16 |
Csorba csirke | 17 |
Töltött pulyka | 17 |
Töltött csirkecomb magyarosan | 18 |
Pulykafilé | 18 |
Malacpecsenye | 19 |
Töltött malac | 19 |
Köményes malaccomb | 20 |
Gesztenyés göngyölt | 20 |
Virsligulyás | 21 |
Sült virsli | 21 |
Virsli köpenyben | 22 |
Köretek, saláták, mártások | 23 |
Burgonya zellermártással | 23 |
Korhelysaláta lenmagolajjal | 23 |
Burgonyasaláta | 23 |
Pezsgős rizottó | 24 |
Tormasaláta | 24 |
Pezsgős káposzta | 25 |
Tészták, csemegék | 27 |
Karácsonyi guba | 27 |
Mákoscsík | 27 |
Kőttkalács | 28 |
Magyaros kukoricakása | 29 |
Finom mézeskalács | 29 |
Bejgli | 30 |
Rétes | 30 |
Házi szaloncukor | 31 |
Alma-dió | 32 |
Rumos almahab | 32 |
Italok | 33 |
Krampampuli | 33 |
Szilveszteri bólé Rumos puncs | 33 |
Józankoktél | 34 |
Gyümölcsbólé | 34 |
Paradicsomfröccs | 35 |
Ünnepi fogások | 37 |
Karácsonyköszöntő | 43 |
II. füzet Ünnepi asztal (Édesanyám füzetéből) (ISBN:963-8185-11-2) | |
Margit néni előétele | 9 |
Májpástétom | 10 |
Sonkafelfújt | 10 |
Kaszinótojás | 11 |
Gombás előétel | 12 |
Csirkeleves almával | 13 |
Májpüréleves | 13 |
Gyűszűfánk (levesbetét) | 14 |
Káposzta (korhely) leves | 14 |
Karácsonyi borleves | 15 |
Sertéskarj bormártásban | 16 |
Székely almás hús | 16 |
Sonkahabos pecsenye | 17 |
Mennyei máj | 17 |
Töltött gomba | 18 |
Töltött ponty | 19 |
Újévi malacpecsenye | 20 |
Karfiolsaláta | 21 |
Tojásos zellersaláta | 21 |
Ünnepi narancssaláta | 22 |
Gesztenyés szelet | 23 |
Dióspite | 23 |
Ilonka torta | 24 |
Cukrozott narancshéj | 24 |
Egytojásos torta | 25 |
Teasütemény | 25 |
Omlós apróság | 26 |
Ananászos piskóta | 26 |
Tiroli rétes | 27 |
Kókuszcsemege | 28 |
Gyors tészta | 29 |
Csörögefánk | 29 |
Rigójancsi | 29 |
Jutka almapiskótája | 30 |
Csokoládékrém | 30 |
Debrceni mézeskalács | 31 |
Párolt alma, ananász szeleten | 31 |
Omlós tepertős pogácsa dióval | 32 |
Mézes torta | 33 |
Puncs desszert | 34 |
Gyümölcsbólé | 35 |
Borlikőr | 35 |
Borovicska | 36 |
Narancslikőr | 36 |
Puncs Szilveszter estére | 37 |
Csokoládé flip | 37 |
Tojásos konyak | 37 |
Tojásos puncs | 38 |
III. füzet Disznótoros (ISBN:963-8459-00-x) | |
Kóstoló | 7 |
Levesek | 9 |
Orjaleves | 9 |
Csontleves | 9 |
Disznótoros leves | 10 |
Véreshurkás | 10 |
Hagymaleves | 10 |
Malacaprólék leves | 11 |
Májleves | 11 |
Kásás ételek | 13 |
Disznófős kása | 13 |
Abalés köles | 13 |
Hurka | 14 |
Körmöskása | 14 |
Húsos ételek | 15 |
Toros paprikás | 15 |
Füle-farka pörkölt | 15 |
Disznópaprikás | 16 |
Pirított máj | 16 |
Pacal parasztosan | 16 |
Sült vér | 17 |
Abált szalonna | 17 |
Kolbász | 17 |
Töltött káposzta (Szárma) | 18 |
Gömöri káposzta | 19 |
Sertéssült hagymamártással | 19 |
Disznótoros pecsenye | 20 |
Tepsiben sült karaj | 21 |
Rakott sertésborda | 21 |
Tejes sertésszelet | 22 |
Lesütött hús | 22 |
Disznósajt | 22 |
Disznófej savanyúan | 23 |
Tarhonyás tüdő | 23 |
Tepertőkrém | 24 |
Tepertőpástétom | 24 |
Szószok, mártások, savanyúk | 25 |
Fokhagymaszósz | 25 |
Hagymamártás | 25 |
Savanyúhagyma | 25 |
Birsalmaszósz | 26 |
Sültkáposzta | 26 |
Babsaláta | 26 |
Céklasaláta | 27 |
Tészták, csemegék | 29 |
Tepertős pogácsa | 29 |
Hájas tészta | 29 |
Erdélyi tepertős | 30 |
Juhtúrós pogácsa | 30 |
Töltött alma | 30 |
Sajtos-sós rud | 31 |
Italok | 33 |
Forralt bor | 33 |
Fűszeres forralt bor | 33 |
Boros tea | 33 |
Rumos tea | 34 |
Teapuncs | 34 |
Boros limonádék | 34 |
"Disznó(ki)múlató" | 35 |
Kántálók | 43 |
IV. füzet "Komatál" (ISBN: 963-04-3132-7) | |
Komatálat hoztam | 7 |
Előételek | |
Töltött fejes saláta | 9 |
Sonkás puding | 9 |
Töltött burgonya | 10 |
Fejes saláta gyümölccsel és sajttal | 10 |
Hagymás tojás | 11 |
Levesek | |
Újházi-csirkeleves | 13 |
Gombaleves | 13 |
Tavaszi tarhonyaleves | 14 |
Zöld leves | 14 |
Sóskaleves | 15 |
Ragulves | 15 |
Részeges eperleves | 15 |
Főzelékfélék | |
Salátafőzelék | 17 |
Töltött karalábé | 17 |
Paraj - sonkával | 18 |
Lencsefőzelék füstölt hússal | 18 |
Parajfelfújt | 19 |
Rakot sajtos burgonya | 19 |
Húsételek | |
Levesben főtt tyúkpecsenye | 21 |
Csirkepörkölt | 21 |
Paprikás csirke | 21 |
Aszpikos csirkemell | 22 |
Csirkecomb ínyenc módra | 23 |
Sörös csirke | 23 |
Töltött csirke | 24 |
Vegyes pörkölt | 24 |
Tárkonyos bárány | 25 |
Zöldfokhagymás báránypecsenye | 25 |
Hal tavasziasan | 26 |
Pityókos ponty | 27 |
Könnyű fasírt | 27 |
Saláták mártások | |
Tavaszi saláta | 29 |
Májusi saláta | 29 |
Halsaláta | 30 |
Szárnyassaláta ananásszal | 30 |
Snidling mártás | 31 |
Gombamártás | 31 |
Tészták csemegék | |
Lekváros derelye | 33 |
Herőce | 33 |
Túrósmarni | 34 |
Gyümölcskenyér | 34 |
Sonkás palacsinta | 35 |
Sós perecek | 35 |
Vaníliás kifli | 36 |
Rizskoch | 36 |
Piskótakuglóf | 37 |
Házi karamella | 37 |
Rumhab | 38 |
Italok | |
Mézbor | 39 |
Májusi ital | 39 |
Málna turmix | 39 |
Borkoktél | 40 |
Szamócabólé | 40 |
Borsodó | 40 |
Kísérő (Urószó) | 41 |
V. füzet Húsvéti teríték (ISBN: 963-02-9438-9) | |
Kínáló | 7 |
Előételek | 9 |
Sonkagomba | 9 |
Mustáros tojás | 9 |
Tojásos korhelysaláta | 10 |
Töltött tojás | 10 |
Sajtkrémes tojás | 11 |
Levesek | 13 |
Erőleves | 13 |
Tavaszi galambleves | 14 |
Újházi-tyúkhúsleves | 15 |
Tejleves | 16 |
Rizsleves | 17 |
Cibereleves | 17 |
Habart bableves | 18 |
Csülkös bablees | 18 |
Húsételek | 19 |
Főtt sonka | 19 |
Magyarosan pácolt sonka | 20 |
Sonkás sajt | 20 |
Sonkás pástétom | 21 |
Sonkaropogós | 21 |
Kocsonya | 22 |
Bárányhús sülve | 22 |
Rántott bárány | 23 |
Töltött bárányhús | 23 |
Birkapörkölt | 24 |
Juhos kása | 25 |
Sonkával töltött marhaszelet | 26 |
Saláták, mártások | 27 |
Sonkás zöldbabsaláta | 27 |
Tormamártás | 27 |
Tejfeles torma | 28 |
Mandulás tormamártás | 28 |
Tészták, csemegék | 29 |
Foszlós fonott kalács | 29 |
Húsvéti pipics | 29 |
Sonkafánk | 30 |
Sonkás, sajtos kiflikoch | 30 |
Sonkás puding | 31 |
Puding sonkával és sajtmártással | 31 |
Túrópogácsa | 32 |
Lepény | 32 |
Remek apró dióskifkli | 33 |
Gyümölcsös túrótorta | 34 |
Részeges madártej | 34 |
Narancsszeletek rummal | 35 |
Csírmálé | 35 |
Italok | 37 |
Házi ürmös | 37 |
Oranzsád | 37 |
Teabólé | 37 |
Manhattan-koktél | 38 |
Arany fizz | 38 |
Erő és vér | 38 |
Sörös bólé | 39 |
Körítés | 41 |
VI. füzet Szüretelő (ISBN: 963-02-9536-9) | |
Buzdító | 7 |
Egytálételek | 9 |
Szegedi burgonya | 9 |
Savanyú káposztás bableves | 9 |
Ürüragu | 10 |
Juhhúsos kása | 11 |
Bográcsosok | 13 |
Babgulyás | 13 |
Marhapaprikás | 14 |
Marhagulyás | 14 |
Halpörkölt | 15 |
Boros-húsos ételek | 16 |
Töltött szőlőlevél | 16 |
Szüreti borda | 16 |
Rizses csirke bormártásban | 17 |
Sertéscomb fehérborban | 17 |
Aprópecsenye vörösborban | 18 |
Boros marhavese | 18 |
Vörösboros máj | 19 |
Tészták | 21 |
Omlós pogácsa | 21 |
Burgonyás-kapros lepény | 21 |
Káposztás pogácsa | 22 |
Alföldi túróslepény | 22 |
Tejfölös pite | 23 |
Vargabéles | 23 |
Sajtos perec | 24 |
Borbamártogató | 24 |
Italok | 25 |
Házibor | 25 |
Fűszeres bor | 26 |
Házi vermut | 26 |
Borkoktél | 27 |
Fűszeres borkoktél | 27 |
Édes szőlőmust | 27 |
Pezsgő házilag | 28 |
Gyümölcspálinka | 29 |
Diópálinka | 29 |
Télrevalók | 30 |
Szőlőlé | 30 |
Birsalmasajt mustban | 30 |
Szőlőlekvár birsalmával | 31 |
Szőlőlekvár | 31 |
Szőlőbefőtt | 31 |
Birsalma mustban | 32 |
Tök mustban | 32 |
"Boralap" | 33 |
Koccintók | 39 |
VII. füzet Farsangi falatok (ISBN:963-8459-04-2) | |
Invitáló | 7 |
Előételek | 9 |
Sajtfánk | 9 |
Nyúlpástétom | 9 |
Kelvirágfánk - hússal | 9 |
Levesek | 11 |
Bab - füstölt tyúkkal | 11 |
Sárgaborsó - oldalassal | 11 |
Csipetkés | 12 |
Kolbászleves | 12 |
Tyúkhúsleves - mással | 12 |
Vadhúsleves | 13 |
Főzelékfélék | 15 |
Babpörkölt | 15 |
Savanyúkáposzta főzelék | 15 |
Lencsefőzelék | 16 |
Székelykáposzta | 16 |
Sárgaborsó | 17 |
Húsételek | 19 |
Kenyérben sült sonka | 19 |
Tyúkpecsenye - levesből | 19 |
Serpenyős libacomb | 19 |
Rizses libaaprólék | 20 |
Savanyú libamell | 20 |
Orjával sült | 21 |
Kolozsvári káposzta | 22 |
Kocsonya magyarosan | 22 |
Natúr kacsasült | 22 |
Fácánsült | 23 |
Fogolybecsinált | 23 |
Gesztenyés fácán | 24 |
Nyúlpaprikás | 24 |
Babéros nyúl | 24 |
Mártások, saláták | 27 |
Almás tormamártás | 27 |
Céklamártás | 27 |
Tárkonyos lencse | 27 |
Boros hagymasaláta | 28 |
Leveszöldség saláta | 28 |
Tészták, csemegék | 29 |
Tarkedli | 29 |
Pampuska | 29 |
Fonatos fánk | 30 |
Farsangi fánk | 30 |
Forgácsfánk | 31 |
Herőce | 31 |
Kitoló | 32 |
Cicege | 32 |
Görhe | 33 |
Káposztás pogácsa | 33 |
Babtorta | 33 |
Diós aszalt szilva | 34 |
Túróhab | 34 |
Italok | 35 |
Ürmös | 35 |
Narancsbor | 35 |
Mancipanci | 36 |
Mázes csipke | 36 |
Csipkés almalé | 36 |
Gyümölcsös tej | 37 |
"Farsangfarka" | 38 |
VIII. füzet ...Mindennapi kenyerünket... (ISBN:963-04-3288-9) |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.