1.066.456

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Magyar Konyha 2011. október

Gasztronómiai Magazin - 35. évfolyam 10. szám

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Fotózta
Budapest
Kiadó: Magyar Konyha Kiadó Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 82 oldal
Sorozatcím: Magyar Konyha
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 27 cm x 21 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes fotókkal. További kapcsolódó személyek a magazinban.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet:
Amitől a szellem is jóllakik
"Hogy szereti-e a férjem az állatokat? Hát persze! Főleg az osztrigát, a pisztrángot és a Szent-Jakab-kagylót!"
A hentes bizalmi kérdés. Mint a fogorvos, a... Tovább

Előszó

Részlet:
Amitől a szellem is jóllakik
"Hogy szereti-e a férjem az állatokat? Hát persze! Főleg az osztrigát, a pisztrángot és a Szent-Jakab-kagylót!"
A hentes bizalmi kérdés. Mint a fogorvos, a fodrász vagy a könyvelő. Akinek nincs jó hentese, nem tud a hússal bánni. Nem tudja bontani, csontozni, hártyázni, érlelni se, legfeljebb néha bepácolja. Többnyire rosszul. Aki inas, száraz, rágós marhakoncon nőtt fel, aki egész életében órákig főzte, párolta, pörkölte a tejhasznú holstein-fríz tehenet, annak nincs igazi húsélménye. Vissza

Tartalom

A KONYHA ÖRDÖGEI - SÉFPORTRÉK
Az vagy, amit főzöl
Stefan Gebhardt, a Hertelendy Kastélyszálló séfje 6
Stefan Gebhardt receptjei 10
TERÍTÉKEN A STEAK
A marha részei 14
A steak szerelmesei
A két Lajos, a Bíró meg a Takács 18
Marha drága, de marha jó!
A magyar wagyu 20
Mondja, marha, mért oly bús...
Szürkemarha, magyar tarka 22
A boldogság íze - Pampas Steakhouse 25
Top 10 hentes 28
A tökéletes hús
Húskészítési technológiák 32
MAGYAR ÍZEK
Ambrus Lajos: Régi gyümölcsnek dicséreti 38
Az alma és a fája 40
Almás receptek 44
"Ez az én küldetésem"
Bott Frigyes, a Felvidék legismertebb borásza 48
Borajánló 53
KÁVÉKÓDEX
Feketeleves 54
Tények és távhitek 56
Kávéházkalauz 59
ÍNYENCNOTESZ
A legjobb kávéboltok 60
SÉFEK ÉS RECEPTEK
Sárközi Ákos, a Borkonyha séfje 64
BÜNTETLEN ÖRÖMÖK
Á table! A francia pékség és cukrászat 70
Balatoni Brigitta tányérdesszertjei 72
SPÁJZ
Különleges szilvalekvár 78
Saly Noémi rovata
GASZTROKALENDÁRIUM
Kincses október 80
TUDNIVALÓK
Címek, receptmutató 81
Ízelítő a következő szám tartalmából 82
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem