1.066.456

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Magyar Konyha 2011. július-augusztus

Gasztronómiai Magazin - 35. évfolyam 7-8. szám

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Fotózta
Budapest
Kiadó: Magyar Konyha Kiadó Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 98 oldal
Sorozatcím: Magyar Konyha
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 27 cm x 21 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes fotókkal. További kapcsolódó személyek a magazinban.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet:
"Ó, a Balaton, régi nyarakon..." Forró lángos, sült hekk, palacsinta, főtt kukorica. A hetvenes évek nosztalgikus ízei. Mint Proust regényében a madeleine nevű sütemény, amibe beleharapva... Tovább

Előszó

Részlet:
"Ó, a Balaton, régi nyarakon..." Forró lángos, sült hekk, palacsinta, főtt kukorica. A hetvenes évek nosztalgikus ízei. Mint Proust regényében a madeleine nevű sütemény, amibe beleharapva a főhősnek egész gyerekkora eszébe jut. A lángossütő előtt harminc fokban kígyózó sor, a forró olaj, a naptej és a fokhagyma átható illata, a tejfölös tészta, amit műanyag székeken egyensúlyozva tömünk a szánkba, hogy aztán a Balatonban lemossuk a kezünket. Vissza

Tartalom

A KONYHA ÖRDÖGEI - SÉFPORTRÉK
Csapody Balázs és Jahni László 6
A vendéglős és szakács
A balatonszemesi Kistücsök receptjei 12
PODMANICZKY SZILÁRD:
Balatoni falatok 20
BALATONI GASZTRONÓMIA
Top tíz étterem és halsütő, top hat cukrászda 22
FOGAS KÉRDÉS
A balatoni halak és elkészítésük 28
MILYEN AZ IGAZI HALÁSZLÉ?
A dunai, a tiszai és a balatoni 32
Borbás Marcsi konyhája
TERÍTÉKEN A TÖKFÉLÉK
Uborkaszezon 38
Hűsítő nyári receptek 40
BOREMBEREK
Indián a balatoni szőlőtőkék között
Vendégségben Konyári Jánosnál 46
Laposa József a balatoni borvidékekről 50
Alkonyi László borajánlója 52
A Tamás Pince Csopakon 54
LEGYEN INKÁBB FRÖCCS!
Hosszúlépés, nagyházmester, maflás 58
A NAGYMAMA NYOMÁBAN
A balatonfüredi Karolina kávéház 62
MI FÁN TEREM A GÖNCI BARACK?
Eredetvédett magyar gyümölcs 64
MORGAN KAPITÁNY TORTÁJA
A balatonfüredi Bergmann cukrászda 66
A KÁLI-MEDENCE ÍZEI
A kecskesajtok királynője 72
Manka és Laci betyár kenyere 76
A kövifarmi kicsi kecskék 78
MESÉK FALVA
Ökopiac Vindornyalakon 80
Teázó az erdő mélyén 82
ÖT KÖNNYŰ DARAB
Paradicsom-, eper- és meggyreceptek 84
SPÁJZ
A zakuszka 92
Saly Noémi rovata
GASZTROKALENDÁRIUM
Ezerízű nyár 94
PENNA ÉS FAKANÁL
Írók a balatoni gasztronómiáról 96
TUDNIVALÓK
Címek, receptmutató 97
Ízelítő a következő szám tartalmából 98
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem