1.062.077

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Magyar Konyha 2011. január-december

Gasztronómiai magazin - 35. évfolyam 1-12. szám

Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Magyar Konyha Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 1.000 oldal
Sorozatcím: Magyar Konyha
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 27 cm x 21 cm
ISBN:
Megjegyzés: Teljes évfolyam. Az 1-2., 7-8. dupla számok. Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a műből:
"Amitől a szellem is jóllakik
"Öreg vagyok én már ahhoz, hogy rossz ételeket egyek, rossz borokat igyak, és rossz szeretőim legyenek." Krúdy Gyula
Tyúk vagy kakas? - kérdi egyik... Tovább

Előszó

Részlet a műből:
"Amitől a szellem is jóllakik
"Öreg vagyok én már ahhoz, hogy rossz ételeket egyek, rossz borokat igyak, és rossz szeretőim legyenek." Krúdy Gyula
Tyúk vagy kakas? - kérdi egyik olvasónk. Újházi-leves tyúkkal, mélyhűtött zöldborsóval, cérnametélttel, ahogy az étlapokon szerepel, vagy vén kálvinistakakasok, amelyeknek "három napig egyfolytában kellett főlniök, amíg belemálltak a levesbe és eggyé főttek a zöldséggel, főként a legendás jelentőségű zellerrel" - ahogy Nagy Endre írja. Régi téma. Sokan felemlegették. Budapesten mégsem tartja műsoron a kakaslevest egyetlen étterem sem. A tyúk olcsóbb, könnyebb beszerezni, hamarább megfő.
Ugyanígy Jókai bablevese is. Sertéscsülök, szárazbab, csipetketészta. Nem is hasonlít az eredetire. "Füstölt malacköröm babba főzve" - Jókai ezt szerette." Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem