kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Kurír Lap- és Könyvkiadó Részvénytársaság |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 480 oldal |
Sorozatcím: | Magyar Konyha |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 27 cm x 23 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Színes fotókkal illusztrálva. |
1. szám | |
A jó magyar konyha | |
Bálint napi menünk | 2 |
Ne vágjuk túl nagy fába | 5 |
Fánk és farsang | 8 |
Jegyünk szerint | 10 |
Áll a bál | 12 |
Színésztalálkozó | 14 |
Borozgatós országjárás: Mór, Ászár-Neszmély, Etyek | 16 |
A thai konyha rajongója: Galambos "Lagzi" Lajcsi | 18 |
Szakácskönyvkritika | 19 |
Olvasók receptjei | 20 |
A haller piac hentesmestere | 42 |
Világasztal | |
4000 éve főzték | 22 |
A könnyfakasztó főtt kolbász | 26 |
Mesterfogások | 28 |
Drámai történet a kakaóbabtól a csokoládéízü ajakfényig | 30 |
A Savoy macskája | 32 |
Télen teához | 33 |
Korszerűen, egészségesen | |
Az én reformkonyhám | 34 |
Az étel a legjobb orvosság: fekete retek | 36 |
A jótékony étvágycsináló | 38 |
Mikrohullámhosszon | 42 |
Mit együnk, ha múlnak az évek | 44 |
Juli suli | |
Keverem-kavarom | 45 |
Takarékosan | 47 |
Nehéz idők olcsó receptjei | 48 |
Van, aki másképp csinálja | 50 |
Pénz helyett ésszel | |
Fotélyok | 62 |
Konyha és környéke | |
Konyhakerti kalauz | 52 |
Merülőmixer-ismertető | 54 |
Vacsoravendég voltam Endrei Juditéknál | 57 |
Fekete István: Téli berek | 68 |
2. szám | |
Húsvét | |
Húsvéti menünk | 2 |
Nemcsak tojás a tojás | 6 |
Az ünnep kenyere | 8 |
Jó magyar konyha | |
Honfoglaláskori tüzek körül | 12 |
Születésnap a Ritzben | 14 |
Édesanyám főztje: Aradszky László | 16 |
Olvasók receptjei | 18 |
Jegyünk szerint | 20 |
Borozgatós országjárás: Szekszárd | 22 |
Aki mesél: Lórán Lenke | 24 |
Világasztal | |
Mesterfogások más konyhákból | 26 |
A titokzatos baszkok | 30 |
Korszerűen, egészségesen | |
Az étel a legjobb orvosság: csalán | 34 |
Az én reformkonyhám: gomba | 36 |
Konzervatív gyerekeinkért | 43 |
Mikrohullámhosszon | 44 |
A tej, amire érzékenyek vagyunk | 47 |
Haspók | |
Melléklet vállkozó kedvű gyerekeknek | 39 |
Piac | |
Konyhakerti kalauz | 49 |
Parajköszöntő | 50 |
Újdonság | 52 |
Lépésről lépésre | |
Hagymás-ecetes burgonyasaláta kezdőknek | 53 |
Kötözött báránycomb haladóknak | 54 |
Csirketál gyümölcsökkel | 56 |
Húsvéti töltött kalács | 58 |
Juli suli | |
Keverem-kavarom | 60 |
Takarékosan | |
Répa, retek, villanyfény | 62 |
Fortélyok | 63 |
Nehéz idők olcsó receptjei | 64 |
Konyha és környéke | |
Szakácskönyvkriitka | 66 |
Kávékaland | 67 |
Kávéfőző ismertető | 70 |
Tárolási trükkök | 72 |
Vacsoravendég voltam Karda Beátánál | 74 |
Márai Sándor: Egy polgár vallomásai | 76 |
3. szám | |
Jó magyar konyha | |
Kora nyári menünk | 2 |
Borozgatós országjárás: Bükkalja, Eger | 6 |
Olvasók és hallgatók receptjei | 8 |
Lakomák és áldomások | 10 |
Jegyünk szerint | 12 |
Olimpia | |
Édesanyám főztje: dr. Schmitt Pál | 14 |
Mesterfogások más konyhákból | 16 |
Az őszibarack állmában | 18 |
Két karrier | 20 |
A kalapácsvető gourmand: Zsivótzky Gyula | 21 |
Bajnokok séfje: Kurucz Antal | 22 |
Aranypolgárok | 24 |
Aki mesél: Székely Éva | 26 |
Világasztal | |
Zöldbab olaszosan | 28 |
Fagyos francia ötletek | 33 |
Tartósítás | |
Fűszerező | 36 |
Nyersen mélyhűtve | 38 |
Fóliahegesztő ismerető | 40 |
Dzsem, lekvár és zselé eperből, haladóknak | 42 |
Korszerűen, egészségesen | |
Az étel a legjobb orvosság: eper | 44 |
"Bőrre menő" zöldség-gyümölcs | 45 |
Az én reformkonyhám: tök | 46 |
Mikrohullámhosszon | 48 |
Takarékosan | |
Fortélyok | 51 |
Nehéz idők olcsó receptjei | 60 |
Lépésről lépésre | |
Sajtos-tejfölös cukkinilepény kezdőkenk | 52 |
Vegetáriánus vegyes ízelítő | 54 |
Egrestorta | 56 |
Konyha és környéke | |
Újdonság | 34 |
Vacsoravendég voltam a Csehák-Békesi házaspárnál | 62 |
Szívós kis törpék | 64 |
Konyhakerti kalauz | 65 |
Szakácskönyvkritika | 67 |
John Updike: Nyúlketrec | 68 |
4. szám | |
Jó magyar konyha | |
Nyári menük | 2 |
Édesanyám főztje: Komjáthy György | 6 |
Irodalmi ebéd | 8 |
Borozgatós országjárás: Mátralja | 10 |
Olvasók és hallgatók receptjei | 12 |
A klarinétos főszakács: Benkő Sándor | 14 |
MIllecentenárium | |
Vendégváró Budapest | 15 |
Fejedelmi aranyteríték | 16 |
Anonymu: Gesta Hungarorum (részletek) | 18 |
Mesterfogások | 20 |
Világasztal | |
Ezeréves ízek és illúziók | 22 |
A kenyér illata | 26 |
Sajttal sült | 29 |
Élj úgy, mint a krétaiak | 30 |
Xilotl titka | 32 |
A "Szűz" szereti a konyhát | 34 |
Haspók | |
Melléklet vállalkozó kedvű gyerekeknek | 33 |
Korszerűen, egészségesen | |
Gabonaallergia | 39 |
Egy vegetárius vallomása | 40 |
Jobb mint az orvosság: szeder | 43 |
Az én reformkonyhám: Uborka | 44 |
Mikrohullámmal | 46 |
Szakácskönyvkritika | 48 |
Lépésről lépésre | |
Grillezett mézes sertésoldalas kezdőknek | 49 |
Fűszeres ketchup-variációk haladóknak | 50 |
Változatok töltött paprikára és paradicsomra | 52 |
Borzas szilváslepény | 54 |
Tejszínes sárgadinnyetorta | 56 |
Konyha és környéke | |
A jó nap kezdete | 60 |
Konyhakerti kalauz | 61 |
Szeletelőgép ismertető | 62 |
Vacsoravendég voltam Szulák Andreánál | 64 |
Takarékosan | |
Fortélyok | 66 |
Mélyhűtőbe való | 66 |
Nehéz idők olcsó receptjei | 68 |
Keresztrejtvény | 70 |
5. szám | |
Jó magyar konyha | |
Őszi menünk | 3 |
Édesanyám főztje: Sztankay István | 6 |
Olvasók és halglatók receptjei | 8 |
Menü egy fillérért | 10 |
Borozgatós országjárás: Sopron | 12 |
Magyar ízek a pápa asztalán | 15 |
Menüink az év minden vasárnapjára | 16 |
A skorpiót nem nagyon érdekli a hasa | 18 |
A piacozó bőgővirtuóz: Pege Aladár | 19 |
Világasztal | |
Az arany pagodák földjén | 20 |
A világ gasztronómiai lapjaiból | 22 |
Mesterfogások más konyhákból | 24 |
Szakácskönyvkritika | 27 |
Korszerűen, egészségesen | |
Az étel a legjobb orvosság: sütőtök | 28 |
Mikrohullámmal | 30 |
Mixelt menü | 32 |
Az én reformkonyhám: karfiol | 42 |
Egy vegetárius vallomása | 44 |
Foodapest | |
Jóillatű, jóízű kiállítás | 34 |
A liba meg a mája | 37 |
Márton napi feladatok | 39 |
Takarékosan | |
Mélyhűtőbe való | 46 |
Fortélyok | 46 |
Nehéz idők olcsó receptjei | 48 |
Lépésről lépésre | |
Húsnélküli vagdalt haladóknak | 50 |
Margherita pizza kezdőknek | 52 |
Fácán és fürj gyümölcsökkel | 54 |
Narancspuding | 56 |
Konyha és környéke | |
Tündérmesék a konyhából: Ruttkay Éva | 58 |
Újdonság | 60 |
Konyhakerti kalauz | 61 |
Vacsoravendég voltam a Keveházi-Bán balettművész házaspárnál | 64 |
Sarkadi Imre: Szüretko | 68 |
Keresztrejtvény | 70 |
6. szám | |
Ünnep | |
Ünnepi menünk | 3 |
Édesanyám főztje: Jankovics Marcell | 6 |
Narancsillatú napok | 8 |
Ünneplesen a Magyar Konyhánál | 10 |
Gyertyát gyújtunk | 14 |
Édes apróságok | 16 |
Jó magyar konyha | |
Borozgatós országjárás: Tokaj-Hegyalja | 18 |
Olvasók és hallgatók receptjei | 20 |
Szakácskönyvkritika | 23 |
Óévbúcsúztató a Dunapalotában | 24 |
Világasztal | |
Kelta boroskancsó | 26 |
Ki az a sommelier? | 26 |
Mesterfogások | 28 |
Mindennapi kenyerük: a fóka | 30 |
Grönlandi ízelítő | 32 |
Kasuuta-Egészségünkre! | 33 |
A Tábornok szakácsnője | 34 |
Haspók | |
Melléklet vállalkozó kedvű gyerekeknek | 39 |
Korszerűen, egészségesen | |
Az étel a legjobb orvosság: tengeri halak | 44 |
Csökkenő koleszterinszint, avagy növekvő bánat | 46 |
Egy vegetárius vallomása | 46 |
Az én reformkonyhám: hagyma | 48 |
Mikrohullámmal | 50 |
Kína gyógyító ételei | 52 |
Lépésről lépésre | |
Hideg haltrió | 54 |
Pulykasült kezdőknek és haladóknak | 56 |
Kindli, flódni | 60 |
Takarékosan | |
Mélyhűtőbe való | 64 |
Fortélyok | 64 |
Régi idők olcsó receptjei | 66 |
Konyha és környéke | |
Jegyünk szerint | 68 |
Konyhánk kertje | 71 |
Keverőgép ismerető | 72 |
Együnk-e tücsköt-bogarat? | 74 |
Sütő András: Egy csupor zsír | 76 |
Keresztrejtvény | 78 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.