1993. | |
1. | |
Téli levesek | 6 |
Bújtatott raguk | 10 |
Férfiak főzőkanállal: Palotás János | 15 |
Édesanyám főztje: Bodor Pál | 16 |
A rejtélyes Ravioli | 12 |
Vegetáriánusoknak való | 20 |
Sült darázs pálmaborral | 26 |
Káposztakóstoló | 30 |
Töltött pecsenyék | 40 |
Vasárnap is vagdalt | 35 |
Főzési fortélyok | 38 |
Mesterek kínálják | 46 |
Világasztal | 50 |
Az én reformkonyhám | 54 |
Vegyünk? Ne vegyünk? Tea | 56 |
Korgó gyomrú kamaszoknak | 64 |
A tigris törzsvendége | 66 |
Hidegen hagymát | 60 |
Látogatóban Németh Marikánál | 72 |
Rendes vagy rendetlen? | 74 |
Asztalok ruhája | 76 |
2. | |
A varázserejű... | 6 |
Így készül A hímes tojás | 8 |
Vegetáriánusoknak való | 12 |
Édesanyám főztje: Bodrogi Gyula | 16 |
Terítéken a tojás | 10 |
A spárga | 18 |
Inyenctanya a gyártnegyedben | 23 |
Országok - szokások: Légy büszke, hogy Jamaicai vagy! | 30 |
Rétes rafináltan | 45 |
Csalafinta csirkemáj | 20 |
Lépésről lépésre | 33 |
Az én reformkonyhám | 36 |
Húsvétra bárányt | 39 |
Fortélyok főzőkanállal | 50 |
Lehet, hogy ön fiatalabb? | 52 |
Vegyünk? Ne vegyünk? Fritőzök | 56 |
Szibériától Amerikáig | 64 |
Mikrohullámhosszon | 68 |
Locsolókat várunk | 59 |
Kell a kalcium! | 71 |
Indiai vacsora | 72 |
Konyhánk kertje | 74 |
3. | |
Jéghideg levesek | 6 |
Nyáron is tésztát | 8 |
Országok - szokások: Szingapúr | 12 |
Édesanyám főztje: Faludy György | 16 |
Az én reformkonyhám | 18 |
Aligátor körte=Avokádó | 20 |
Gyümölcsből jobb! | 26 |
Csirkecsavarások | 33 |
Főzési fortélyok | 45 |
Parázson, roston | 40 |
Mikrohullámhosszon | 42 |
Elég türelmes Ön? | 52 |
Világasztal | 54 |
Megállt az idő | 56 |
Rózsakóstoló | 62 |
Gyümölcscentrifugák | 64 |
Konyhánk kertje | 68 |
A söröspalack története | 72 |
Kora nyári gyümölcsök | 60 |
Egynyári bútorok | 74 |
4. | |
Bolgár babgulyás | 5 |
Vegetáriánusoknak való | 6 |
Férfiak főzőkanállal: Demszky Gábor | 9 |
Az én reformkonyhám | 16 |
A rizskirálynál | 18 |
Olcsó oldalak | 20 |
Főzési fortélyok | 24 |
Nosztalgia és utópia a konyhában | 26 |
Országok - szokások: Bonbini Aruba! | 28 |
Lépésről lépésre | 30 |
Mikrohullámhosszon | 33 |
A keverés művészete | 36 |
Télre mézben | 38 |
Cári receptek | 47 |
Szebb, mint a művirág | 52 |
Vegyük? Ne vegyük? Turmixgépek | 58 |
Konyhánk kertje | 74 |
5. | |
Az évad étele: Római pecsenye | 5 |
Nem csak sütve jó | 7 |
Vegetáriánusoknak | 8 |
Édesanyám főztje: Karl Szabó, a puchbergi marcipánművész | 10 |
Mikrohullámhosszon | 12 |
Olcsó oldalak | 14 |
Országok - szokások: Édes élet a földön ülve | 16 |
Mácsiktól makaróig | 20 |
Látogatóban: Macskássy Izoldánál | 26 |
Több zsákmány - több asszony | 28 |
Lépésről lépésre | 31 |
Szokatlan szendvicsek | 46 |
Az én reformkonyhám | 52 |
Vásárolni veszélyes | 55 |
Kert(kapu) zárás előtt | 58 |
Mentsük meg a francia konyhát! | 57 |
Vegyük? Ne vegyük? Villanytűzhelyek | 68 |
Hruscsov szakácsnője voltam | 71 |
Zöld árok | 74 |
6. | |
Az évad étele: Indiai sült hal | 7 |
Viking vigasságok | 10 |
Tsemege - tsinálók csodái | 12 |
Édesanyám főztje: Mészöly Dezső | 14 |
Lépésről lépésre | 23 |
Angol Pub Pesten | 27 |
Kisfiam kedvence | 28 |
Vegetáriánus babák? | 33 |
Fortályok | 34 |
Országok - szokások: Vadregényes Wales | 36 |
Kockás kottából á la Kepes | 42 |
Az én reformkonyhám | 46 |
Világasztal | 54 |
Vegyük? Ne vegyük? Tűzhelyek | 60 |
Ajándék lónak ne nézd a fogát... | 62 |
Terülj, terülj, asztalkám! | 64 |
Olcsó oldalak | 66 |
A konyha kalandora | 70 |
1994. | |
1. szám | |
A jó magyar konyha | |
Íze a régi | 4 |
Édesanyám főztje: Dr. Czeizel Endre | 10 |
Böjti szelek fújnak | 12 |
Aki megadja a módját: Mécs Károly | 14 |
A polgármester kedvencei | 15 |
Húsvét | |
Zsenge bárányból | 16 |
Váratlan vendégnek | 19 |
Ikonfestők műhelyéből | 21 |
Világkonyha | |
A maharadzsák aranytálból ettek | 22 |
Örökség Windsdorból | 27 |
Mesterfogások | 28 |
Bálint-napi bolondságok | 31 |
Korszerűen, egészségesen | |
Az étel a legjobb orvosság | 32 |
Az én reformkonyhám | 34 |
Vegetáriánusoknak való | 36 |
Jóízű diéta | 44 |
Mikrohullámhosszon | 46 |
Takarékosan | |
Egy füst alatt | 48 |
Olcsó oldalak | 62 |
Pillantás a piacra | 57 |
Konyhánk kertje | 60 |
Juli-suli | |
Vasalni tudni kell | 68 |
Növényeink a lakásban | 69 |
Háztartástan | 70 |
Csak férfiaknak | 71 |
Haspók | |
Melléklet vállalkozó kedvű gyerekeknek | 39 |
2. szám | |
A jó magyar konyha | |
Íze a régi | 8 |
Nagyanyám főztje: dr. Balogh János | 10 |
Húsvét után | 12 |
Piros pünkösd napján | 13 |
Aki a Lizsében tanulta: Bujtor István | 15 |
Korszerűen, egészségesen | |
Az én reformkonyhám: a cékla | 30 |
Az étel a legjobb orvosság: a busa | 32 |
Vegetáriánusoknak | 34 |
Csodás fogyás?! | 36 |
Jó falatok cukorbetegeknek | 38 |
Takarékosan | |
Olcsó oldalak | 46 |
Tészták édesen | 50 |
Lépésről lépésre | |
Kezdőknek: vagdalt hús | 53 |
Haladóknak: mozaikos sertésgalantin | 55 |
Otthon | |
A lakás szíve | 57 |
Vacsoravendég voltam: Szyksznian Wandánál | 60 |
Konyhánk kertje | |
Ha kimegyünk a kiskertbe... | 63 |
Itt a munka java | 64 |
Juli-suli | |
Egy kis tárolástan | 68 |
Asztaltól ágyig | 69 |
Keverem-kavarom | 70 |
Piac | |
A pléhbáró ajándéka | 72 |
Pillantás a piacra | 75 |
Tápanyagtáblázat | |
Melléklet a "számítással" élőknek | 39 |
3. szám | |
A jó magyar konyha | |
Íze a régi: töltött karalábé | 4 |
Aki a kakaspörköltet forgatja: Práger György | 7 |
Édesanyám főztje: Sükösd Mihály | 10 |
A titokzatos ínyesmester: Magyar Elek | 14 |
Korszerűen, egészségesen | |
Az én reformkonyhám: a zöldborsó | 28 |
Vegetáriánusoknak | 30 |
Jó falatok epebetegeknek | 32 |
Mikrohullámhosszon | 34 |
Cukor nélkül | 36 |
Fogyókúra | |
Egyedül a rostokkal | 44 |
Kisjó Sándor: Öt kiló | 49 |
Álomsúly-teszt | 50 |
Lépésről lépésre | |
Kezdőknek: spárga füstölt sonkával | 53 |
Haladóknak: zöldségfondue | 55 |
Piac | |
A zöldségek királynője | 56 |
Pillantás a piacra | 59 |
A konyha és környéke | |
A konyha ruhája | 63 |
Munkánk gyümölcse | 65 |
Juli-suli | |
Virág az asztalon | 68 |
Világosan a világításról | 69 |
Keverem-kavarom | 70 |
Takarékosan | |
Olcsó oldalak | 72 |
Fortélyok | 75 |
Zöldségek, tészták, kora nyár | 76 |
Haspók | |
Melléklet vállalkozó kedvű gyerekeknek | 39 |
4. szám | |
A jó magyar konyha | |
Íze a régi: darafelfújt | 4 |
"Teczet már rendelni?" | 6 |
Kenyérkóstoló | 8 |
Édesanyám főztje: Szász Endre | 10 |
A mákimádó rockénekes: Vikidál Gyula | 15 |
Világasztal | |
Svájci konyha magyar szemmel | 16 |
Szűret után lesz az esküvőnk? | 21 |
Normandia almáskertjei | 22 |
Calvados | 23 |
Spielberg és a Milky Way | 25 |
Korszerűen, egészségesen | |
Mikrohullámhosszon | 26 |
Az étel a legjobb orvosság: a sárgadinnye | 29 |
Az én reformkonyhám: a cukkini | 30 |
Jó falatok a koleszterin csökkentéséhez | 34 |
Húsevőknek | |
Útmutató a marha- és sertéshúsokhoz | 36 |
Takarékosan | |
Olcsó oldalak | 52 |
Tésztavacsorák | 54 |
Fortélyok | 56 |
Piac | |
Pillantás a piacra | 57 |
Paradicsom(i) paradicsom | 58 |
Lépésről lépésre | |
Kezdőknek: lecsó | 61 |
Haladóknak: musszaka | 63 |
Juli-suli | |
Terítési ABC | 64 |
Takarékos főzés - AMC | 65 |
Keverem-kavarom | 66 |
Konyha és környéke | |
Vacsoravendég voltam: Fehér Annánál | 72 |
Későnyári kertünk | 74 |
Illatbarikád | 76 |
5. szám | |
A jó magyar konyha | |
Íze a régi: zellerkrémleves | 4 |
Márton-napi libatoros | 6 |
Mesterfogások | 8 |
Édesanyám főztje: Puskás Ferenc | 10 |
Öt férfi főzőkanállal: A Barbaro együttes | 14 |
Világasztal | |
Nádpálinkát az isteneknek | 16 |
Történelem dobozban | 18 |
A karcsúság titka | 19 |
Szakácskönyvkritika | 20 |
Toulouse-Lautrec örömei | 22 |
Sherry | 26 |
Korszerűen, egészségesen | |
Az étel a legjobb orvosság: az élesztő | 29 |
Vegetáriánusoknak | 30 |
Jó falatok tejcukorérzékenyeknek | 33 |
Az én reformkonyhám: a brokkoli | 34 |
Mikrohullámhosszon | 36 |
Piac | |
A kertek királynője: a szőlő | 44 |
Pillantás a piacra | 49 |
A svéd recept | 50 |
Mazsolás reform | 51 |
Lépésről lépésre | |
Szüreti torta | 52 |
Kezdőknek: székelykáposzta | 55 |
Haladóknak: töltött kellabda | 57 |
Takarékosan | |
Kár érte! | 59 |
Olcsó oldalak | 60 |
Fortélyok | 62 |
Juli-suli | |
Változtassunk rossz szokásainkon | 64 |
Az év háziasszonya | 65 |
Keverem-kavarom | 66 |
Konyha és környéke | |
Tömörkény István: Kis pogácsák | 70 |
Rétesek raffináltan | 72 |
Vacsoravendég voltam: Kováts Krisztánál | 74 |
Krumplisnyomottas | 76 |
Őszi kertünk | 77 |
Haspók | |
Melléklet vállalkozó kedvű gyerekeknek | 39 |
6. szám | |
Jeles napok | |
Kosztolányi Dezső: Ajándék | 3 |
Advent | 4 |
Mikulás - Luca-nap | 5 |
Karácsonyeste | 6 |
Szilveszter - Újév | 7 |
A jó magyar konyha | |
Íze a régi: Rántott pontyderék | 8 |
Édesanyám főztje: Várszegi Asztrik | 10 |
Évfordulók nyomában | 12 |
Olvasók receptjei | 14 |
A legjobb mézesek | 15 |
Disznótor | 16 |
Férfiak főzőkanállal: Papp-papa és Papp-fiúk | 20 |
Világasztal | |
Mormon karácsony | 22 |
Smirnoff vodka | 24 |
Cocteau koktélok | 28 |
Korszerűen, egészségesen | |
Az étel a legjobb orvosság: a mák | 32 |
Az én reformkonyhám: a póréhagyma | 34 |
Helyettesíti az olajat, pótolja a zsírt | 37 |
Mikrohullámhosszon | 43 |
Mikor mit együnk? | 44 |
Jó falatok nehéz napokra | 45 |
Vegetáriánusoknak | 46 |
Lépésről lépésre | |
Pontyhalászlé kezdőknek | 50 |
Briósban sült halpástétom haladóknak | 53 |
Dávid torta | 56 |
Piac | |
Szakácskönyvkritika | 55 |
Pillantás a piacra | 59 |
Sütve, főzve tök jó | 62 |
Juli-suli | |
Terítés | 65 |
Keverem-kavarom | 66 |
Takarékosan | |
Tészták ünneplőben | 68 |
Olcsó oldalak | 70 |
Az én ünnepi forgatókönyvem | 71 |
Fortélyok | 72 |
Konyha és környéke | |
Vacsoravendég voltam a Vitray családnál | 74 |
Téli kertünk | 77 |