A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Magyar Konyha 1993-1994. január-december

Gasztronómiai Magazin - XVII. évfolyam 1-6. szám, XVIII. évfolyam 1-6. szám

Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Kurír Lap- és Könyvkiadó Részvénytársaság
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 954 oldal
Sorozatcím: Magyar Konyha
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 27 cm x 23 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes fotókat tartalmaz. Teljes évfolyam.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

1993.
1.
Téli levesek6
Bújtatott raguk10
Férfiak főzőkanállal: Palotás János15
Édesanyám főztje: Bodor Pál16
A rejtélyes Ravioli12
Vegetáriánusoknak való20
Sült darázs pálmaborral26
Káposztakóstoló30
Töltött pecsenyék40
Vasárnap is vagdalt35
Főzési fortélyok38
Mesterek kínálják46
Világasztal50
Az én reformkonyhám54
Vegyünk? Ne vegyünk? Tea56
Korgó gyomrú kamaszoknak64
A tigris törzsvendége66
Hidegen hagymát60
Látogatóban Németh Marikánál72
Rendes vagy rendetlen?74
Asztalok ruhája76
2.
A varázserejű...6
Így készül A hímes tojás8
Vegetáriánusoknak való12
Édesanyám főztje: Bodrogi Gyula16
Terítéken a tojás10
A spárga18
Inyenctanya a gyártnegyedben23
Országok - szokások: Légy büszke, hogy Jamaicai vagy!30
Rétes rafináltan45
Csalafinta csirkemáj20
Lépésről lépésre33
Az én reformkonyhám36
Húsvétra bárányt39
Fortélyok főzőkanállal50
Lehet, hogy ön fiatalabb?52
Vegyünk? Ne vegyünk? Fritőzök56
Szibériától Amerikáig64
Mikrohullámhosszon68
Locsolókat várunk59
Kell a kalcium!71
Indiai vacsora72
Konyhánk kertje74
3.
Jéghideg levesek6
Nyáron is tésztát8
Országok - szokások: Szingapúr12
Édesanyám főztje: Faludy György16
Az én reformkonyhám18
Aligátor körte=Avokádó20
Gyümölcsből jobb!26
Csirkecsavarások33
Főzési fortélyok45
Parázson, roston40
Mikrohullámhosszon42
Elég türelmes Ön?52
Világasztal54
Megállt az idő56
Rózsakóstoló62
Gyümölcscentrifugák64
Konyhánk kertje68
A söröspalack története72
Kora nyári gyümölcsök60
Egynyári bútorok74
4.
Bolgár babgulyás5
Vegetáriánusoknak való6
Férfiak főzőkanállal: Demszky Gábor9
Az én reformkonyhám16
A rizskirálynál18
Olcsó oldalak20
Főzési fortélyok24
Nosztalgia és utópia a konyhában26
Országok - szokások: Bonbini Aruba!28
Lépésről lépésre30
Mikrohullámhosszon33
A keverés művészete36
Télre mézben38
Cári receptek47
Szebb, mint a művirág52
Vegyük? Ne vegyük? Turmixgépek58
Konyhánk kertje74
5.
Az évad étele: Római pecsenye5
Nem csak sütve jó7
Vegetáriánusoknak8
Édesanyám főztje: Karl Szabó, a puchbergi marcipánművész10
Mikrohullámhosszon12
Olcsó oldalak14
Országok - szokások: Édes élet a földön ülve16
Mácsiktól makaróig20
Látogatóban: Macskássy Izoldánál26
Több zsákmány - több asszony28
Lépésről lépésre31
Szokatlan szendvicsek46
Az én reformkonyhám52
Vásárolni veszélyes55
Kert(kapu) zárás előtt58
Mentsük meg a francia konyhát!57
Vegyük? Ne vegyük? Villanytűzhelyek68
Hruscsov szakácsnője voltam71
Zöld árok74
6.
Az évad étele: Indiai sült hal7
Viking vigasságok10
Tsemege - tsinálók csodái12
Édesanyám főztje: Mészöly Dezső14
Lépésről lépésre23
Angol Pub Pesten27
Kisfiam kedvence28
Vegetáriánus babák?33
Fortályok34
Országok - szokások: Vadregényes Wales36
Kockás kottából á la Kepes42
Az én reformkonyhám46
Világasztal54
Vegyük? Ne vegyük? Tűzhelyek60
Ajándék lónak ne nézd a fogát...62
Terülj, terülj, asztalkám!64
Olcsó oldalak66
A konyha kalandora70
1994.
1. szám
A jó magyar konyha
Íze a régi4
Édesanyám főztje: Dr. Czeizel Endre10
Böjti szelek fújnak12
Aki megadja a módját: Mécs Károly14
A polgármester kedvencei15
Húsvét
Zsenge bárányból16
Váratlan vendégnek19
Ikonfestők műhelyéből21
Világkonyha
A maharadzsák aranytálból ettek22
Örökség Windsdorból27
Mesterfogások28
Bálint-napi bolondságok31
Korszerűen, egészségesen
Az étel a legjobb orvosság32
Az én reformkonyhám34
Vegetáriánusoknak való36
Jóízű diéta44
Mikrohullámhosszon46
Takarékosan
Egy füst alatt48
Olcsó oldalak62
Pillantás a piacra57
Konyhánk kertje60
Juli-suli
Vasalni tudni kell68
Növényeink a lakásban69
Háztartástan70
Csak férfiaknak71
Haspók
Melléklet vállalkozó kedvű gyerekeknek39
2. szám
A jó magyar konyha
Íze a régi8
Nagyanyám főztje: dr. Balogh János10
Húsvét után12
Piros pünkösd napján13
Aki a Lizsében tanulta: Bujtor István15
Korszerűen, egészségesen
Az én reformkonyhám: a cékla30
Az étel a legjobb orvosság: a busa32
Vegetáriánusoknak34
Csodás fogyás?!36
Jó falatok cukorbetegeknek38
Takarékosan
Olcsó oldalak46
Tészták édesen50
Lépésről lépésre
Kezdőknek: vagdalt hús53
Haladóknak: mozaikos sertésgalantin55
Otthon
A lakás szíve57
Vacsoravendég voltam: Szyksznian Wandánál60
Konyhánk kertje
Ha kimegyünk a kiskertbe...63
Itt a munka java64
Juli-suli
Egy kis tárolástan68
Asztaltól ágyig69
Keverem-kavarom70
Piac
A pléhbáró ajándéka72
Pillantás a piacra75
Tápanyagtáblázat
Melléklet a "számítással" élőknek39
3. szám
A jó magyar konyha
Íze a régi: töltött karalábé4
Aki a kakaspörköltet forgatja: Práger György7
Édesanyám főztje: Sükösd Mihály10
A titokzatos ínyesmester: Magyar Elek14
Korszerűen, egészségesen
Az én reformkonyhám: a zöldborsó28
Vegetáriánusoknak30
Jó falatok epebetegeknek32
Mikrohullámhosszon34
Cukor nélkül36
Fogyókúra
Egyedül a rostokkal44
Kisjó Sándor: Öt kiló49
Álomsúly-teszt50
Lépésről lépésre
Kezdőknek: spárga füstölt sonkával53
Haladóknak: zöldségfondue55
Piac
A zöldségek királynője56
Pillantás a piacra59
A konyha és környéke
A konyha ruhája63
Munkánk gyümölcse65
Juli-suli
Virág az asztalon68
Világosan a világításról69
Keverem-kavarom70
Takarékosan
Olcsó oldalak72
Fortélyok75
Zöldségek, tészták, kora nyár76
Haspók
Melléklet vállalkozó kedvű gyerekeknek39
4. szám
A jó magyar konyha
Íze a régi: darafelfújt4
"Teczet már rendelni?"6
Kenyérkóstoló8
Édesanyám főztje: Szász Endre10
A mákimádó rockénekes: Vikidál Gyula15
Világasztal
Svájci konyha magyar szemmel16
Szűret után lesz az esküvőnk?21
Normandia almáskertjei22
Calvados23
Spielberg és a Milky Way25
Korszerűen, egészségesen
Mikrohullámhosszon26
Az étel a legjobb orvosság: a sárgadinnye29
Az én reformkonyhám: a cukkini30
Jó falatok a koleszterin csökkentéséhez34
Húsevőknek
Útmutató a marha- és sertéshúsokhoz36
Takarékosan
Olcsó oldalak52
Tésztavacsorák54
Fortélyok56
Piac
Pillantás a piacra57
Paradicsom(i) paradicsom58
Lépésről lépésre
Kezdőknek: lecsó61
Haladóknak: musszaka63
Juli-suli
Terítési ABC64
Takarékos főzés - AMC65
Keverem-kavarom66
Konyha és környéke
Vacsoravendég voltam: Fehér Annánál72
Későnyári kertünk74
Illatbarikád76
5. szám
A jó magyar konyha
Íze a régi: zellerkrémleves4
Márton-napi libatoros6
Mesterfogások8
Édesanyám főztje: Puskás Ferenc10
Öt férfi főzőkanállal: A Barbaro együttes14
Világasztal
Nádpálinkát az isteneknek16
Történelem dobozban18
A karcsúság titka19
Szakácskönyvkritika20
Toulouse-Lautrec örömei22
Sherry26
Korszerűen, egészségesen
Az étel a legjobb orvosság: az élesztő29
Vegetáriánusoknak30
Jó falatok tejcukorérzékenyeknek33
Az én reformkonyhám: a brokkoli34
Mikrohullámhosszon36
Piac
A kertek királynője: a szőlő44
Pillantás a piacra49
A svéd recept50
Mazsolás reform51
Lépésről lépésre
Szüreti torta52
Kezdőknek: székelykáposzta55
Haladóknak: töltött kellabda57
Takarékosan
Kár érte!59
Olcsó oldalak60
Fortélyok62
Juli-suli
Változtassunk rossz szokásainkon64
Az év háziasszonya65
Keverem-kavarom66
Konyha és környéke
Tömörkény István: Kis pogácsák70
Rétesek raffináltan72
Vacsoravendég voltam: Kováts Krisztánál74
Krumplisnyomottas76
Őszi kertünk77
Haspók
Melléklet vállalkozó kedvű gyerekeknek39
6. szám
Jeles napok
Kosztolányi Dezső: Ajándék3
Advent4
Mikulás - Luca-nap5
Karácsonyeste6
Szilveszter - Újév7
A jó magyar konyha
Íze a régi: Rántott pontyderék8
Édesanyám főztje: Várszegi Asztrik10
Évfordulók nyomában12
Olvasók receptjei14
A legjobb mézesek15
Disznótor16
Férfiak főzőkanállal: Papp-papa és Papp-fiúk20
Világasztal
Mormon karácsony22
Smirnoff vodka24
Cocteau koktélok28
Korszerűen, egészségesen
Az étel a legjobb orvosság: a mák32
Az én reformkonyhám: a póréhagyma34
Helyettesíti az olajat, pótolja a zsírt37
Mikrohullámhosszon43
Mikor mit együnk?44
Jó falatok nehéz napokra45
Vegetáriánusoknak46
Lépésről lépésre
Pontyhalászlé kezdőknek50
Briósban sült halpástétom haladóknak53
Dávid torta56
Piac
Szakácskönyvkritika55
Pillantás a piacra59
Sütve, főzve tök jó62
Juli-suli
Terítés65
Keverem-kavarom66
Takarékosan
Tészták ünneplőben68
Olcsó oldalak70
Az én ünnepi forgatókönyvem71
Fortélyok72
Konyha és környéke
Vacsoravendég voltam a Vitray családnál74
Téli kertünk77
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem