kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Grafo Könyvkiadó és -terjesztő Kft. |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 127 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | 963-8280-14-X |
Megjegyzés: | Színes fotókkal. |
Előszó | 5 |
Előételek | 23 |
Hideg libamáj zsírjában | 24 |
Hortobágyi húsos palacsinta | 24 |
Gombapaprikás tükörtojással | 25 |
Vörösborban párolt sonka | 25 |
Balatoni halsaláta | 26 |
Töltött paprika | 26 |
Kocsonyázott ponty magyarosan | 28 |
Sajttal töltött gombafejek rántva | 28 |
Töltött tök hideg kapormártással | 29 |
Meleg töltött paradicsom kapros túróval | 29 |
Levesek | 31 |
Újházi tyúkleves | 32 |
Jókai bableves | 32 |
Korhelyleves | 34 |
Káposztaleves kolbásszal | 34 |
Zalai rákkrémleves | 35 |
Nyírségi gombócleves | 36 |
Hédervári galambleves | 38 |
Palócleves | 38 |
Tárkonyos őzaprólékleves | 39 |
Saláták | 41 |
Parasztsaláta | 42 |
Padlizsánsaláta | 42 |
Erdélyi burgonyasaláta | 43 |
Kovászos uborka | 43 |
Károlyi saláta | 44 |
Uborkasaláta | 44 |
Paprikasaláta | 44 |
Káposztasaláta | 46 |
Hagymás burgonyasaláta | 46 |
Sajtsaláta | 46 |
Tejfölös, kapros töksaláta | 47 |
Bakonyi gombasaláta | 47 |
Gellért saláta | 48 |
Paradicsomsaláta | 48 |
Halételek | 51 |
Balatoni süllő egészben sütve | 52 |
Rácponty | 52 |
Fogasszelet bakonyi módra | 54 |
Szegedi halászlé | 54 |
Paprikás süllőszelet | 55 |
Ponty forrázva | 55 |
Harcsapaprikás | 56 |
Tejfölös, gombás ponty | 56 |
Marha- és borjúhús | 59 |
Töltött borjúszegy | 60 |
Gombás borjútokány | 60 |
Borjúbecsinált | 61 |
Szalontüdő | 61 |
Borjúborda bakonyi módra | 62 |
Borjújava magyaróvári módra | 62 |
Borjújava Duna módra | 64 |
Hortobágyi rostélyos | 65 |
Citromos, vajas borjúszelet | 65 |
Erdélyi marhatokány | 66 |
Mustban párolt bélszínszeletek | 66 |
Bográcsosgulyás | 68 |
Csáki rostélyos | 68 |
Hétvezér tokány | 69 |
Pusztapörkölt | 70 |
Savanyú vetrece | 70 |
Sertéshús | 73 |
Bácskai töltött paprika | 74 |
Csikóstokány | 74 |
Tokaji sertésborda | 75 |
Csabai sertéskaraj | 75 |
Ropogós malacsült | 76 |
Tejfölös malacaprólék | 76 |
Rablóhús nyárson sütve | 78 |
Székelygulyás | 78 |
Töltött káposzta | 80 |
Hargitai sertésborda | 81 |
Párolt káposzta | 81 |
Bárány- és ürühús | 83 |
Párolt fokhagymás ürücomb | 84 |
Erdélyi ürütokány | 84 |
Töltött bárányszegy | 85 |
Tartármártás | 85 |
Ürüborda udvarhelyi módra | 86 |
Tárkányos bárány | 86 |
Vad- és szárnyashús | 89 |
Nyúlgerinc vadasan | 90 |
Tejfölös nyúlaprólék | 91 |
Szarvastokány erdei gombával | 91 |
Almával töltött fácán | 92 |
Fogoly kelben sütve | 92 |
Börzsönyi vaddisznó | 94 |
Őzpörkölt | 94 |
Vadpástétom rakott makarónival | 95 |
Gödöllői töltött csirke | 96 |
Pulykacomb párolt káposztával | 96 |
Szegedi tarhonyás tyúk | 98 |
Paprikás csirke | 99 |
Csongrádi tepsis csirke | 99 |
Ludaskása | 100 |
Pirított libamáj | 100 |
Vagalt libamell lencsepürével | 102 |
Serpenyős libacomb | 103 |
Libamájszeletek rántva | 103 |
Köretek | 105 |
Lecsó | 106 |
Vajas galuska | 106 |
Rizibizi | 106 |
Tarhonya | 107 |
Zsemlegombóc | 107 |
Ecetes torma | 107 |
Puliszka | 108 |
Galuska | 108 |
Paradicsommártás | 108 |
Tészták | 111 |
Farsangi fánk | 112 |
Forgácsfánk | 112 |
Máglyarakás | 113 |
Szilvalekváros derelye | 113 |
Dobostorta | 114 |
Cseresznyés pite | 114 |
Stíriai metélt | 116 |
Masánszky rizsfelfújt | 116 |
Rákóczi túróslepény | 117 |
Vegyes rétes | 118 |
Lúdlábtorta | 120 |
Vargabéles | 121 |
Töpörtyűs pogácsa | 121 |
Gundel palacsinta | 122 |