kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Művelt Nép Tudományos és Ismeretterjesztő Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Félvászon |
Oldalszám: | 511 oldal |
Sorozatcím: | Horgászat |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 15 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | A könyv fekete-fehér illusztrációkat tartalmaz. |
Előszó a harmadik kiadáshoz | 5 |
Mi a horgászat: Vigh József | 7 |
A horog: Szelei Dezső | 11 |
A horgászbot: Dr. Janitsáry Miklós | 15 |
Az orsó: Dr. Janitsáry Miklós | 23 |
Zsinórok, csomók: Farkasházy Tibor | 31 |
Csomózások, kötések | 36 |
Az előke | 48 |
Egyebek: Szeley Dezső | 51 |
Kellékek | 57 |
Pergető horgászat: Dr. Janitsáry Miklós | 63 |
A legyes horgászat és eszközei: Dr. Mihálkovics Szilárd | 77 |
Éjszakai horgászás: Rácz Elemér | 97 |
A jó horgászhely felismerése: Antos Zoltán | 105 |
Folyóvizek | 107 |
Állóvizek | 119 |
A dobás művészete: Dr. Janitsáry Miklós | 123 |
A biológus a halról: Dr. Woynárovics Elek | 131 |
A mesterséges halszaporítás | 141 |
A halhústermelés biológiai alapjai | 150 |
A tógazdasági haltenyésztés | 158 |
Halszaporítási munkálatok a tógazdaságban | 171 |
Természtes vízi halgazdálkodás | 172 |
A ponty: Antos Zoltán | 179 |
Mikor horgásszunk pontyra? | 181 |
A ponty horgászata | 186 |
Úszós horgászat | 187 |
Az úszókészség összeállítása | 188 |
Úszóshorgászat nyílt vízen | 189 |
Fenekezés | 191 |
A fenekezőkészség összeállítása | 193 |
Kapás, bevágás | 194 |
Fárasztás, kiemelés | 197 |
A ponty élvetartása | 198 |
A süllő: Szalkay Béla | 199 |
Horgászat eleven csalival | 203 |
Pergetés | 206 |
Lebegő horog (páternoszter) | 210 |
Süllőzés úszóval | 211 |
Bevágás | 212 |
Fárasztás | 213 |
Szákolás | 213 |
Elakadás | 214 |
Jótanácsok | 215 |
A harcsa: Antos Zoltán | 217 |
Mikor horgásszunk harcsára? | 219 |
Csalétek | 221 |
Horgászata | 221 |
A kuttyogtatás | 225 |
Kapás, bevágás | 230 |
Fárasztás, kiemelés | 231 |
A harcsa eltartása élve | 232 |
A csuka: Berényi János | 235 |
Nyíltvízi horgászat élőhallal | 238 |
Pergőcsalis horgászat | 240 |
Jégalatti horgászat | 241 |
A csuka fárasztása | 243 |
A ragadozó őn: Berényi János | 245 |
A márna: Polgár István | 259 |
A pisztráng: Dr. Mihálkovics Szilárd | 263 |
A nemes pisztráng | 263 |
A szivárványos pisztráng | 269 |
A pénzes pér | 270 |
Egyéb halaink: Lakos Ferenc | 271 |
Szélhajtóküsz | 272 |
Fenékjáró küllő | 274 |
Veresszárnyú koncér | 275 |
Pirosszemű kele | 279 |
Dévérkeszeg | 280 |
Ónosjász | 284 |
Vésettajkú párduc | 286 |
Sügér | 287 |
Kárász | 290 |
Compó | 292 |
Domolykó | 294 |
A Duna: Jakus Kálmán | 303 |
Tisza: Tiszavirág (Bartha Dezső) | 329 |
A Körösök | 343 |
A Rába: Lakos Ferenc | 345 |
Miskolc-környéki vizek: Dr. Potóczky Dezső | 355 |
Balatoni horgászat: Antos Zoltán és Szalkay Béla | 363 |
A Zala | 378 |
A Velencei tó: Antos Zoltán és Szalkay Béla | 381 |
A Soroksári Dunaág: Berényi János | 385 |
A horgászhely gondozása: Rácz Elemér | 407 |
Horgászállások | 412 |
Horgászcsalik: Berényi János | 415 |
Kukorica | 415 |
Burgonya | 416 |
Gyümöcs-csalik | 420 |
Giliszta | 421 |
Lótetű | 423 |
Sajt | 424 |
Álcák, kukacok | 424 |
Csalihalak | 425 |
Formalinos eljárás | 427 |
Tartósítás cukros oldatban | 427 |
Egér | 427 |
Béka | 428 |
Halállományok fejlesztése: Dr. Erős Pál | 429 |
A horgászat segédeszközei: Rácz Elemér | 435 |
A csónakmotor | 438 |
A macskázásról | 439 |
A hátizsák | 440 |
Mit vigyünk magunkkal | 441 |
A sátor | 441 |
A horgászműhely | 445 |
Távcsalik: Farkasházy Tibor | 459 |
Illat- és zamatcsalik | 461 |
Hangcsalik | 467 |
Hal az étlapon: Berényi János és Jakus Kálmán | 471 |
Irdalás | 472 |
Nyárson-sütés | 474 |
Szálkátlanítás | 475 |
Filézés | 475 |
Kecsegepörkölt | 479 |
Halolaj | 479 |
Füstölés | 480 |
Ruszli és göngyölt hal | 481 |
Halászlé | 482 |
Halpörkölt | 484 |
Rácos ponty | 485 |
Szardellás csuka | 486 |
Fokhagymás balinsült | 486 |
Agyagban sült ponty | 486 |
Egészségügyi tudnivalók: dr. Mihálkovics Szilárd | 489 |
A sporthorgász egészségtana és az elsősegélynyújtás | 489 |
Kivonat a MOHOSZ horgászrendjéből | 503 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.