kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Aranyhal Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 73 oldal |
Sorozatcím: | Food Time |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 13 cm |
ISBN: | 963-9394-47-5 |
Bevezető | 5 |
Miről ismerhető fel a friss, illetve a romlott hal? | 6 |
A halak filézése | 8 |
A halak csoportosítása | 8 |
A halételek készítése | 12 |
Levesek, hideg halételek | 14 |
Tejfölös, zöldséges halleves | 14 |
Böjti tárkonyos halleves | 14 |
Savanyú vegyes halleves | 15 |
Kecsegeleves májgaluskával | 16 |
Citromos halikraleves | 17 |
Pontyikraleves | 17 |
Pontyhalászlé | 18 |
Szegedi halászlé | 18 |
Bajai halászlé | 19 |
Halászlé régiesen | 20 |
Halászlé al-dunai módra | 20 |
Pikáns halászlé | 21 |
Pásztoros halászlé | 22 |
Fokhagymás apróhalleves | 22 |
Tejfölös, tárkonyos halleves | 23 |
Törpeharcsagulyás | 23 |
Citromos busaraguleves | 24 |
Gombás halgombócleves | 25 |
Böjti halbélleves | 25 |
Tejfölös halaprólékleves | 26 |
Révfalusi pontyleves | 26 |
Suhantott halászlé | 27 |
Halerőleves | 28 |
Halgaluska | 29 |
Pontykocsonya | 29 |
Hideg harcsa | 30 |
Halsaláta | 30 |
Halikrasaláta | 31 |
Hideg, pácolt angolna | 31 |
Pisztráng fehérborban | 32 |
Sült halételek | 33 |
Süllő palócosan | 33 |
Töltött hal böllér módra | 33 |
Dióval töltött csuka | 34 |
Süldőpontyok gombás töltelékkel | 35 |
Pontyszeletek pékmester módra | 36 |
Töltött ponty | 36 |
Szalonnás pontytej tojással | 37 |
Makói haltepertő | 38 |
Kiskőrösi paradicsomos hal | 38 |
Sajtos busa- vagy amurszelet | 39 |
Hirtelen sült petrezselymes amur | 39 |
Tepsis sült kecsege | 40 |
Szalonnába bundázott apróhal | 40 |
Sült angolna zöldborsóval | 41 |
Halszeletek hagymás káposztával | 42 |
Rakott burgonya pontyfilével | 42 |
Halszeletek rácosan | 43 |
Hortobágyi tepsis balin | 44 |
Zöldbabos, sajtos halszeletek | 44 |
Uborkás halszeletek barna vajjal | 45 |
Svábos rakott süllőszeletek | 46 |
Fokhagymás csuka gombás burgonyával | 46 |
Tepsis, szardellás csuka | 47 |
Harcsa savanyú káposztával | 48 |
Szaggatott csuka savanyú káposztával | 48 |
Tejfölös harcsa sütőben sütve | 49 |
"Sajkás" haltej | 50 |
Rozmaringos amurszelet | 50 |
Ikrapogácsa | 51 |
Keszegvagdalt | 52 |
Halpogácsa | 52 |
Angolnakolbászkák | 53 |
Sajtos haltorta | 53 |
Vagdalt ponty | 54 |
Párolt halételek | 55 |
Badacsonyi süllő mazsolával | 55 |
Csukaszeletek halászosan | 55 |
Székely tormás csuka | 56 |
Harcsaszeletek tihanyi módra | 57 |
Spékelt harcsa | 57 |
Birsalmás, savanyú káposztás halikra | 58 |
Lecsós hal pákász módra | 58 |
Zöldséges halpaprikás | 59 |
Vörösboros halszeletek haltejjel | 60 |
Savanykás hal hentes módra | 61 |
Taljános pontyszeletek | 61 |
Vízimolnár pontypaprikás | 62 |
Pontyszeletek szőlővel | 63 |
Zöldséges ponty oroszosan | 63 |
Ponty vörösboros mártásban | 64 |
Úsztatott ponty | 64 |
Pontypörkölt | 65 |
Fokhagymás keszeg | 66 |
Tejfeles-gombás kecsege | 66 |
Tormás amurfilék | 67 |
Fehérboros busa vagy amur lengyelesen | 68 |
Tejszínes gombás busa | 68 |
Busaszeletek kaprosan | 69 |
Compó fehérborral | 69 |
Angolna hordóskáposzta | 70 |
Gombás angolnapaprikás | 70 |
Sörben főtt angolna | 71 |
A halételek kiegészítői | 72 |
Köretek | 72 |
Vajas burgonya | 72 |
Burgonyapüré | 72 |
Pirított burgonya | 73 |
Tojásos burgonyapép | 73 |
Galuska | 74 |
Vajasgaluska | 74 |