kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Állami Könyvterjesztő Vállalat |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött keménykötés |
Oldalszám: | 974 oldal |
Sorozatcím: | Reprint |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 23 cm x 15 cm |
ISBN: | 963-02-2995-1 |
Megjegyzés: | A Mehner Vilmos kiadásában 1881-ben megjelent könyv reprintje. 400 fekete-fehér és színes képpel illusztrálva. |
Előszó | 5 |
Bevezetés | 7 |
A szakácsművészet rövid története | 9 |
Borító-formák rajza | 12 |
Konyha és konyha-edények | 13 |
Formák rajza | 14 |
Konyha-eszközök rajza | 16 |
A sültekről és sütésről általában | 17 |
Műkifejezések a szakács művészetében | 19 |
Créme- és szulcz-formák rajza | 20 |
Konyha-edények műneve | 24 |
Fűszerek és konyha-növények | 26 |
A húslevesről | 39 |
A húskivonatról | 144 |
A mártásokról | 151 |
A marinadeokról | 191 |
A pürékről | 195 |
A töltelékekről | 201 |
A kis ragout-ról | 208 |
A kis ragoutokról | 215 |
Rendkívüli meleg ételek (Assiettek) | 225 |
A marhahúsról | 244 |
A borjúról | 265 |
Az ürüről | 299 |
A bárányról | 314 |
A sertésről | 326 |
A vaddisznóról | 347 |
A szarvasról | 352 |
Az őzről | 358 |
A zergéről | 368 |
A nyúlról | 371 |
A tengeri nyúlról | 385 |
A fajdról | 392 |
A nyirfajdról | 395 |
A császármadárról | 397 |
A hófajdról | 399 |
A fáczánról | 400 |
A fogoly- és szürke-fogolyról | 412 |
Az erdei szalonkáról | 422 |
A mocsárszalonkáról | 427 |
A fenyőmadárról | 428 |
A fürjről | 434 |
A pacsirtáról | 438 |
A sármányról | 442 |
A pulykáról | 450 |
A kappanról | 464 |
A csibéről | 482 |
A galambról | 502 |
A vadkacsáról | 508 |
A vadlúdról | 510 |
A szelíd kacsáról | 512 |
A libáról | 517 |
A halról | 526 |
A galóczáról | 534 |
A pisztrángról | 534 |
A pontyról | 540 |
A csukáról | 543 |
Az angolnáról | 546 |
A menyhalról | 549 |
A sügérről | 550 |
A süllőről | 552 |
A gadóczról | 555 |
A harcsáról | 557 |
A heringről | 558 |
A szardelláról és szárdiniáról | 559 |
A tokról, söregről és vizáról | 560 |
A dorsgadóczról | 562 |
A káviárról | 562 |
Magyar konyha | 563 |
A rákról | 567 |
A békáról | 571 |
Az osztrigáról, kagylóról és csigáról | 573 |
A meleg pástétomról | 576 |
A főzelékről | 605 |
A spenótról | 616 |
Az endiviáról | 619 |
A sóskáról | 620 |
A sárgarépáról | 621 |
A zöld babról | 623 |
Spárga vagy nyulárnyékról | 624 |
A komló-indáról | 625 |
A skorzonera, fekete gyökér vagy téli spárgáról | 626 |
Az árticsókáról | 627 |
A kardonról | 630 |
A zöld borsóról | 631 |
A macedoine, chartreuse, és más tészta bordürökről | 632 |
A szarvasgombáról | 641 |
Magyar konyha | 643 |
A salátáról | 654 |
A tojás-ételekről | 662 |
A zsirtalapról | 669 |
A tálak diszitéséről és bordürökről | 671 |
A tésztákról általában | 671 |
A charlotteokról | 737 |
A sütött tésztáról | 747 |
Az angol crémekről | 793 |
A tiszta édes szulczokról | 810 |
A czukorsüteményekről | 821 |
A különböző tésztákról | 830 |
A tortákról | 833 |
A tejes fagylaltokról | 857 |
A compotokról | 867 |
A meleg italokról | 881 |
Az elrakott zöldségről | 888 |
Borjuczomb | 892 |
Az étlap készítéséről | 898 |
A villásreggeliről | 908 |
Esteli | 910 |
A buffetekről | 911 |
Az italokról | 914 |
A gyermek táplálkozásáról | 916 |
Az étkek tulajdonságairól | 918 |
Diatetikai szabályok | 918 |
Függelék | |
A háztartásban tudni valók | 921 |
Az asztal-terítésről és fölszolgálásról | 929 |