kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Kir. Magy. Természettudományi Társulat |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Könyvkötői kötés |
Oldalszám: | 412 oldal |
Sorozatcím: | Magyar Chemiai Folyóirat |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 25 cm x 18 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. |
XXI. ÉVFOLYAM 1-12. SZÁM | 1-192 |
Acél D.: A Griess-Ilosvay-Lunge-féle nitritkémlőszer alkalmazhatósága nitrát kimutatására és hozzávető mennyileges meghatározására ivóvizekben | |
Alexy D.: A carbonylsulfid vízgőzben való bomlásának reakcziósebességéről | |
Dubovitz H.: Zsírsavak katalízises hidrogénezése a laboratóriumban | |
Dubovitz H.: A titrált jódoldatok utólagos megkékülésének okairól | |
Farkas M.: Tartalmaz-e a normális vizelet gliczerint? | |
Halmi Gy.: A chemia-ásványtani szakosztály üléseiről | |
Halmi Gy.: Olvasóinkhoz és előfizetőinkhez | |
Hérics-Tóth J.: Fehérjék szintézises előállítása élesztő segélyével | |
Horváth B.: A talaj szilicziumdioxidtartalmának meghatározása | |
Incze Gy.: Új súlybüretta | |
Incze Gy.: A réz egy érzékeny reakcziójáról | |
Irk K.: Olajrózsáink illanóolajtartalmáról | |
Jámbor J.: Az alkáliföldfémszulfátok szerepe czinkásványok redukálásakor | |
Jámbor J.: A festékekkel kevert lakkok besűrűsödésének oka | |
Jámbor J.: Kálium-aluminiumsó és kovasav előállítása földpátból | |
Jámbor J.: Az alkálikus sóoldatok és a tengervíz hatása a czementre | |
Jámbor J.: Műemlékek megóvása | |
Jámbor J.: A szublimált ólomfehér előállítása és sajátságai | |
Jámbor J.: A selyem és a műselyem | |
Jámbor J.: A portlandczementklinker szerkezete | |
Kazay E.: A nátronvízüveg szerkezete és értékmeghatározása | |
Kazay E.: Chloroxidok abszorpcziós színképének magatartása | |
Koch N.: Az 1. és 2. magyar Adria-expediczió chemiai eredményei | |
Lantos E.: Új eljárás normál lúg beállítására | |
László E. D.: A szőllőczukor és a cellobióz új származékai | |
Lendvai J.: A kapilláris elemzés újabb módja | |
Id. Liebermann L.: A Griess-Ilosvay-Lunge-féle nitritkémlőszer alkalmazhatósága nitrát kimutatására és hozzávető mennyileges meghatározására ivóvizekben | |
Maucha R.: Az Adria vizének chemiai összetétele | |
Osztrovszky A.: Az enzímek elektromos dialíziséről és ennek am alátadiasztáz tisztítására való felhasználásáról | |
Osztrovszky A.: A magasabbrendű alkoholok előállítása aldehydekből élsezstő segítségével. 1. Valeraldehyd átalakítása amylalkohollá | |
Osztrovszky A.: Adatok az élesztőfehérje alkotórészeinek átalakulásához 1. A czukros erjedés befolyása az élesztő fehérjebomlására | |
Osztrovszky A.. Új eljárás gliczerin meghatározására erjedő folyadékokban | |
Osztrovszky A.: Savak és sók hatása a diasztáz működésére | |
Osztrovszky A.: Czukrok erjesztése Aspergillus glaucus-szal és néhány megfigyelés az alkoholos erjedésnél | |
Osztrovszky A.: Savak hatása az alkoholos erjedésre | |
Osztrovszky A.: Önerjedésnek alávetett növényi anyag chemiai változásáról | |
Osztrovszky A.: Új eljárás a diasztáz enzímhatásának mérésére | |
Pfeifer I.: A magyarországi szénpalák értékesítése | |
Róka K.: Az orthonitrophenyl-propiolsav elektrolites redukcziója | |
Sigmond E.: A chemiai talajvizsgálati módszerek tanulmányozása | |
Sigmond E.: Adatok élelmiczikkeink és ételeink táplálóértékének megismeréséhez | |
Sigmond E.: A kukoriczaliszt mennyiségének meghatározásáról búzalisztkeverékekben | |
Somogyi M.: A hazai málnalé és málnaszirup chemiai összetétele | |
Szathmáry L.: A methylpyrazolcabronsavasaethylester és methylpyrazolcarbonsav addicziós terméke camabiddal. Methylpyrazol-carbonsavamit előállítása | |
Szathmáry L.: Az 5-methyl-3-amidopyrazol szintézise | |
Szeberényi P.: Kozmaolajmeghatározás nyersszeszben | |
Szinyei-Merse Zs.: A kén színeződéséről | |
Szinyei-Merse Zs.: A szelénoxidbromidról | |
Trambics J.: A magasabbrendű alkoholnak az aethylalkoholtól való elválasztása | |
Trambics J.: A kukoriczaliszt mennyiségének meghatározásáról búzalisztkeverékekben | |
Tulok I.: A széndioxid elektrolites redukcziója | |
Vuk M.: Adatok élelmiczikkeink és ételeink táplálóértékének megismeréséhez | |
Weiser I.: Hazai mézeink chemiai összetétele | |
Weiser I.: A hazai málnalé és málnaszirup chemiai összetétele | |
Weiser I.: Az idő és hőmérséklet befolyása a Fiehe-féle reakczióra | |
Zemplén G.: A szőllőczukor és a cellobióz új származékai | |
XXII. ÉVFOLYAM 1-12. SZÁM | 1-220 |
Bodnár J.: Növényi betegségek ellen használt amerikai mészkénoldat chemiai összetétele és értékmeghatározása | |
Dubovitz H.: A zsírsav meghatározása sok vízüveget tartalmazó szappanokban | |
Eleőd E.: Adatok a nitrogénoxidok keletkezéséhez. A nitrogén chemiailag "aktiv" módosulata | |
Ferencz Á.: Adatok az Evonymus europeus magolajának ismeretéhez | |
Halmi Gy.: A chemia-ásványtani szakosztály üléseiről | |
Hérics-Tóth J.: Fehérje és zsír termelése élesztő segélyével | |
Hevesy Gy.: Az elem fogalma az újabb kutatások megvilágításában | |
Hexner B.: Eljárás az enolaldehid-aczetátok elszappanosítására | |
Horváth B.: A talaj szilicziumdioxidtartalmának mennyiségi meghatározása | |
Incze Gy.: A káliumhidrokarbonát mint savmérő alapanyag | |
Incze Gy.: A sárga higanyoxid, mint savmérő alapanyag | |
Jámbor J.: A földpát megbontása és a levegő nitrogénjének lekötésére való alkalmazása | |
Kazay E.: A bórax hatása gliczerintartalmú nátriumhidrokarbonátoldatra | |
Maucha R.: A tengervíz sótartalmának optikai úton, inteferométerrel való meghatározása | |
Osztróvszky A.: Az élszető nitrogéntartalmú alkotórészei | |
Osztróvszky A.: Piroszőllősav, mint az alkoholos erjedés akiválója | |
Osztróvszky A.: Tanulmányok a karboxilázról és más élesztő-fermentumokról | |
Osztróvszky A.: A maltóze chemiai szerkezete és hidrogénszuperoxiddal előállított oxidácziós termékei | |
Osztróvszky A.: Kisérletek az élesztő útján termelt magasabb rendű alkoholok mennyiségének növelésére | |
Palik G.: A Fiehe-féle reakczió | |
Pfiefer I.: A kén előállítása | |
Rózsa M.: A kálisótelepek másodlagos átalakulásainak újabb elméleteiről | |
Sigmond E.: Adatok élelmiczikkeink és ételeink táplálóértékének megismeréséhez | |
Sigmond E.: A mesterséges zeolitek chemiai és fizikai sajátságairól | |
Sigmond E.: Néhány hazai denevérguanó összetételéről és trágyaértékéről | |
Sigmond E.: A chemiai talajvizsgálati módszerek tanulmányozása (III. közlemény) | |
Somogyi M.: A magyar málnalé és málnaszirup chemiai összetétele | |
Szigeth G.: Az óbudai gázgyár berendezése és üzeme műszaki szempontból | |
Trambics J.: A magasabbrendű alkoholok elválasztása az aethylalkoholtól | |
Trambics J.: Búza- és rozslisztkeverékek vizsgálatáról | |
Vuk M.: Adatok élelmiczikkeink és ételeink táplálóértékének megismeréséhez | |
Weiser I.: A kondenzált tejek összetételéről | |
Weiser I.: A magyar málnalé és málnaszirup chemiai összetétele | |
Weiser I.: Erdélyi juhtúrók összetétele | |
Weszelszky Gy.: A rádiumemanáczió mennyileges meghatározásáról | |
Wohl Gy.: Az óbudai gázgyár üzeme chemiai szempontból, különös tekintettel a melléktermékekre | |
Zsilinszky G.: A kén meghatározása czementekben a Wiborgh-féle módszer alkalmazásával |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.