Kiadó: | Corvina Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott kemény papírkötés |
Oldalszám: | 90 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 19 cm x 9 cm |
ISBN: | 963-13-2940-2 |
Megjegyzés: | A könyv fekete-fehér illusztrációkat tartalmaz. |
Amit a borról tudni kell | |
Miben különböznek a magyar borok a külföldi boroktól? | 6 |
Magyarország szőlő- és bortermelésének rövid áttekintése | 8 |
Néhány borászati alapfogalom és szakkifejezés | 10 |
Milyen hőmérsékleten fogyasszuk a borokat? | 11 |
A magyar borok minőségi osztályozása | 11 |
A bor névjegye a címke | 16 |
Magyarország borvidékei | |
Alföld | 19 |
Badacsony | 25 |
Balatonfüred-Csopak | 30 |
Dél-Balaton | 32 |
Mór | 34 |
Somló | 37 |
Sopron | 40 |
Mecsekalja | 42 |
Szekszárd | 44 |
Villány-Siklós | 46 |
Eger | 50 |
Mátraalja | 54 |
Tokaj | 57 |
A borok és pezsgők minőség és cukortartalom szerinti besorolása és kódszámai | 69 |
A forgalomban lévő borok és pezsgők tételes felsorolása | 72 |