Angol nyelvű tartalomjegyzéket tartalmaz. Színes fotókkal és ábrákkal illusztrálva. További kapcsolódó személyek a lapban.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról
A beállítást mentettük, naponta értesítjük a beérkező friss kiadványokról
A beállítást mentettük, naponta értesítjük a beérkező friss kiadványokról
Előszó
Részlet:
Baromfi
A baromfi elhalásos bélgyulladásának hajlamosító tényezői és azok mérséklésének lehetőségei
Irodalmi áttekintés
Sályi Gábor
Összefoglalás. A szerző a növendék baromfi...
Tovább
Előszó
Részlet:
Baromfi
A baromfi elhalásos bélgyulladásának hajlamosító tényezői és azok mérséklésének lehetőségei
Irodalmi áttekintés
Sályi Gábor
Összefoglalás. A szerző a növendék baromfi vékonybélflórájának dysbiosisára, az elhalásos bálgyulladás (EB) kialakulására hajlamosító tényezőket elemzi.
A nehezen emészthető takarmányalkotók, emésztési zavarok, a coccidiosis, az antinutritív anyagok és az immunszuppresszív tényezők (vírusok, vakcinák, mikotoxinok stb.)mellett a tartási körülményekből eredő stressztényezőknek a betegség kialakulását elősegítő szerepével a hazai baromfiiparnak is számolni kell, annak ellenére, hogy elsősorban nem búzára alapozott takarmányokat etetünk. A közeljövőben, sőt napjainkban a baromfinevelésben alkalmazott antibiotikumk és egyes kokcidiosztatikumok használata mellőzésének biológiai következményeivel is szembe kell néznünk.
Az EB kártételének csökkentésében jelentős szerepet játszhat a takarmány-összetevők helyes megválasztása, az alapanyagok és a takarmány megfelelő kezelése, takarmányipari enzimek, szerves savak, probiotikumok és egyéb kiegészítők használata a könnyebb emészthetőség és a bélflóra egészségi állapotának megőrzése érdekében.
A kórképpel kapcsolatban közölt mikrobiológiai, takarmánykémiai, takarmányozástechnológiai, emésztés-élettani, parazitológiai és immunológiai ismeretek kritikai elemzése közvetlenül vagy közvetve hozzásegít az általa okozott veszteségek mérsékléséhez.
Vissza
Tartalom
Baromfi
Sályi G.: A baromfi elhalásos bélgyulladásának hajlamosító tényezői és azok mérséklésének lehetőségei. Irodalmi áttekintés /387
Szabára Á., Sátori Á., Csintalan Cs., Visnyei L., Ózsvári L: A salmonellosis elleni védekezés jelentősége és szabályozása. Irodalmi áttekintés. 2. rész. Nemzeti szabályozás /398
Sertés
Schafzahl. W., Lillie-Jaschniski, K.: Tenyészsertés-állomány mentesítése Actinobacillus pleuropneumoniae fertőzéstől. Másodközlés/409
EB
Jakab Cs., Rusvai M., Balka Gy., Gálfi P., Sterczer Á.: Klaudinexpressziós vizsgálatok kutyák májszövetében. Immunkisztokémiai tanulmány. 1. rész. Klaudin-1-, -3- és -4- expresszió kutyák egészséges májszövetében/413
Kedvencállat
Oppe N., Jakab Cs., Szabó Z., Thuróczy J., Perge E., Balogh L., Gál J.: Immunhisztokémiai vizsgálatok vadászgörényből (Mustela putorius furo) származó szövetekben. 1. rész. Immunhisztokémiai vizsgálatok vimentinnel/418
Virológia
Kiss I., Bálint Á., Belák S.: Az RNS-vírusok kvázispecies jellege és önszabályozó mechanizmusa; példák ezek gyakorlati jelentőségére/425
Akadémiai beszámolók, 2010
Az állatorvos-tudományi kutatások 2009-ben, az akadémiai beszámolók tükrében. 4. rész/445
Alma mater
Szobrot állítottunk Horn Artúr professzornak (Jávorka L.)/440
Megújul az Állatorvos-történeti Gyűjtemény (Orbán É.)/441
In memoriam
Dr. Szemere János (1946-2010) (Visnyei L.)/443
Tary Mária (1923-2010) (Kutas F.)/444
-448Hírek, rövid információk, tallózás a szaksajtóban
Google, Facebook, Apple, Microsoft fiókkal való belépés/regisztráció eseténautomatikusan elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket.
Elfelejtett jelszó
Kérjük, adja meg azonosítóját, és a hozzá tartozó email címet, hogy jelszavát elküldhessük Önnek!
A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Azonosító név/E-mail cím* Azonosító és e-mail cím megegyező
E-mail cím*
(2009 március óta a regisztrált ügyfelek azonosító neve megegyezik az email címmel)
Ha az azonosítóját sem tudja megadni, kérjük, hívja az ügyfélszolgálati vonalat:
+36-62-452-833
×
1
2
3
Regisztráció
×
Regisztráció
Regisztrációja sikeresen megtörtént.
Megadott e-mail címére megerősítő e-mailt küldtünk. Ahhoz, hogy a regisztrációja véglegesedjen, és le tudja adni rendeléseit, kérjük, kattintson a levélben található linkre. A megerősítő link a kiküldéstől számított 48 óráig érvényes, ezután a regisztrációs adatok törlésre kerülnek.
Kérjük, jelölje meg az érdeklődési körébe tartozó témaköröket!
Mehet
×
Regisztráció
Az ön által megjelölt témakörök:
Temakor_1
Beállíthatja, hogy emailben értesítőt kapjon az újonnan beérkezett példányokról a bejelölt témaköröknek megfelelően.
Beállított értesítőit belépés után bármikor módosíthatja az Értesítő menüpont alatt:
létrehozhat új témaköri értesítőt
inaktiválhatja értesítőjét, ha éppen nem kíván a megadott témában értesítőt kapni
törölheti véglegesen az adott értesítőjét
szerkesztheti jelenlegi értesítőjét, ha még részletesebben szeretné megadni mi érdekli.
Az Ön választása alapján naponta vagy 3 naponta kap tőlünk emailt a beállított értesítőjéről.