1.066.806

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Középkori szakácskönyv

Szerző
Fordító
Nyíregyháza
Kiadó: Szkíta Szarvas Könyvkiadó
Kiadás helye: Nyíregyháza
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 143 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 21 cm
ISBN: 963-86878-1-9
Megjegyzés: Fekete-fehér és színes illusztrációkat, reprodukciókat tartalmaz.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

"Pompás és bőséges receptek gyűjteménye, amelyekből igen ízletes ételek készíthetők... példaértékű munka, ilyen egy igazi történelmi igényességgel készített szakácskönyv." Philippa Davenport, Financial Times
Roston lazac bormártással, Rizses-mandulás csirke, Díszes húspogácsa, Gombás táska, Aranyos póré- és vöröshagyma, Zöldborsópüré, Rózsapuding, Fügés-mazsolás krém, Lombard szeletek... a középkori kéziratokból összegyűjtött közölt, a mai ízlés szerint átírt nyolcvan recepttől összefut a nyál az ember szájában.
A néhai Maggie Black ételtörténészként és szabadúszó íróként alkotott. Számos kötet szerzőjeként ismerjük, amelyek között megtaláljuk az Étkezési és főzési szokások a XIX. századi Angliában, A brit főzőiskola öröksége és a Füstölt ételek készítése otthon című műveket csakúgy, mint a társszerzőként nevéhez fűződő Jane Austin szakácskönyve című kötetet.
"Magával ragadó gasztronómiai utazás." Geraldine Holt, Homes and Gardens.
"Ez a könyv sokkal több annál, mintsem hogy... Tovább

Fülszöveg

"Pompás és bőséges receptek gyűjteménye, amelyekből igen ízletes ételek készíthetők... példaértékű munka, ilyen egy igazi történelmi igényességgel készített szakácskönyv." Philippa Davenport, Financial Times
Roston lazac bormártással, Rizses-mandulás csirke, Díszes húspogácsa, Gombás táska, Aranyos póré- és vöröshagyma, Zöldborsópüré, Rózsapuding, Fügés-mazsolás krém, Lombard szeletek... a középkori kéziratokból összegyűjtött közölt, a mai ízlés szerint átírt nyolcvan recepttől összefut a nyál az ember szájában.
A néhai Maggie Black ételtörténészként és szabadúszó íróként alkotott. Számos kötet szerzőjeként ismerjük, amelyek között megtaláljuk az Étkezési és főzési szokások a XIX. századi Angliában, A brit főzőiskola öröksége és a Füstölt ételek készítése otthon című műveket csakúgy, mint a társszerzőként nevéhez fűződő Jane Austin szakácskönyve című kötetet.
"Magával ragadó gasztronómiai utazás." Geraldine Holt, Homes and Gardens.
"Ez a könyv sokkal több annál, mintsem hogy csak egyszerű receptgyűjteményként említsük.. a kötet igazi értéke és az által nyújtott legnagyobb élvezet a benne található társadalomtörténeti rajzból fakad."
Isabel Quigley, Financial Times Vissza

Tartalom

Köszönetnyilvánítás6
Bevezető8
Az első országos földbirtokkönyv (1086) után20
Chaucer útitársai34
Kolostori élet51
A párizsi gazda68
Középkori életmódról és étkekről84
II. Richárd királyi udvara98
Az udvari és karácsonyi ünnepekről111
Gyógynövények és gyógyfüvek125
Irodalomjegyzék és kéziratok rövidítésének jegyzéke139
Illusztrációk jegyzéke140
Régi receptek mutatója141
Név- és tárgymutató142

Maggie Black

Maggie Black műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Maggie Black könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem