kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Rózsavölgyi és Társa |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 170 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 18 cm x 11 cm |
ISBN: | |
Utazás a szobában | 13 |
Vízvezetéki csap | |
Vajon mióta mosakodnak az emberek? | 21 |
Miért mosakszunk vízzel? | 25 |
Hogyan fogja munkára az ember a szappanbuborékot? | 26 |
Miért iszunk vizet? | 28 |
Felrobbanthatja-e a víz a házat? | 31 |
A szilárd víz | 33 |
Miért nem lehet korcsolyázni a földön? | 34 |
Létezik-e át nem látszó víz és átlátszó víz? | 35 |
A kályha | |
Mióta tudnak az emberek tüzet gyújtani | 39 |
Miért gyullad meg a gyufa? | 43 |
Mióta ismerjük a gyufát? | 44 |
Miért nem ég a víz? | 47 |
Hová lesz a fa, ha elég? | 48 |
Miért duruzsol a kályha? | 52 |
Miért oltja el a víz a tüzet? | 54 |
Miért fújunk rá a gyertyára, amikor el akarjuk oltani? | 55 |
Találós mese a kályháról | 56 |
Az asztal és a főzőlap | |
Konyhai laboratórium | 61 |
Mi is hát az a krumpli? | 63 |
Miért nem esszük a krumplit nyersen? | 64 |
Miért pirul meg a sültkrumpli és miért nem pirul meg a főtt? | 65 |
Miért lesz kemény a ruha, amelyet keményítőbe mártunk? | 65 |
Honnan van a kenyér héja? | 66 |
Miért keményedik meg a kenyér? | 67 |
Miért kel meg a tészta, ha élesztőt teszünk bele? | 67 |
Miért likacsos a kenyér bele? | 68 |
A kalács kémiája | 69 |
Miért habzik és pezseg a sör? | 71 |
Mi a leves? | 71 |
Miért eszünk húst? | 72 |
Lehet-e palackból is ebédelni? | 75 |
Mitől savanyodik meg a tej? | 76 |
Mitől likacsos a sajt? | 77 |
Miért áll el a sajt sokáig? | 78 |
Miért ettek a régiek? | 78 |
Mit ittak régente? | 83 |
Mivel és hogyan ettek? | 87 |
Az első villa Angliában | 91 |
A konyhapolc | |
Hét edény - hét talány | 97 |
Miért készítik az egyik edényt ilyen, a másikat meg amolyan anyagból? | 99 |
Melyik a tartós és melyik a kevésbé tartós anyag? | 100 |
Miért rozsdásodik meg a vas? | 101 |
Miért rozsdásodik meg a közönséges vas könnyebben, mind a bádog? | 104 |
Miből vannak a vastárgyak? | 106 |
Miért nem hasonlít az öntöttvas a vashoz és a vas az acélhoz? | 108 |
Beteg gombok | 112 |
Létezik-e sárgaréz | 113 |
Az agyagból mit csinálnak még - a korsókon kívül? | 116 |
Mit tanulhatunk a konyhai korsónktól? | 121 |
A pohárszék | |
A vizeskorsó előkelő rokonai | 131 |
Ki találta fel a porcelánt? | 132 |
A porcelángyártás titka | 141 |
Vannak-e pohárszékünkben homokedények? | 145 |
Vannak-e kemény folyadékok? | 146 |
Szappanbuborékgyár | 148 |
Törhetetlen üveg | 152 |
A ruhaszekrény | |
Utolsó állomásunk | 155 |
A tükör története | 156 |
Mi van a szekrényünkben? | 164 |
Miért melegítenek a ruhák? | 165 |
Mi melegebb: három ing egymás felett, vagy egy ing amely három ing vastagságának felel meg? | 166 |
Van-e fal levegőből? | 167 |
Miért nem tanácsos nyáron gyapjúruhában járni? | 168 |
Miért járunk fehérneműben? | 168 |
Szobai útmutató | 169 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.