1.062.356

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Fakanál recepttár 2003/2.

Remekművek a konyhában/Ételek klasszikusai, klasszikusok ételei

Szerző
Szerkesztő
Fotózta
Budapest
Kiadó: Sanoma Budapest Lapkiadó Rt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 64 oldal
Sorozatcím: Fakanál recepttár
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Kedves Olvasóink!
Az irodalomból, a zenéből és más művészetekből jól tudjuk, hogy egy nemzet kultúrájának meghatározó értékei a klasszikusok. Hangulat, érdeklődés, ízlés kérdése, hogy ki mennyire... Tovább

Előszó

Kedves Olvasóink!
Az irodalomból, a zenéből és más művészetekből jól tudjuk, hogy egy nemzet kultúrájának meghatározó értékei a klasszikusok. Hangulat, érdeklődés, ízlés kérdése, hogy ki mennyire vonzódik hozzájuk, olvassa vagy hallgatja őket, de jelentőségüket nincs, aki elvitatná. Úgy gondoltuk, gasztronómiánk klasszikusai is megérdemlik, hogy értékeiket a mai háziasszonyok is megismerhessék. Ezért gyűjtöttük egybe jó pár igazi magyar klasszikus étel - többet között a szegedi halászlé, a borjúpaprikás, a töltött káposzta, a vargabéles, a máglyarakás - receptjét, és egészítettük ki tájkonyháink jellegzetességeivel, a dödöllével, a slambuccal, a juhtúrós puliszkával. Majd eszünkbe jutott: ha az ételeknek vannak klasszikusai, milyenek lehettek a klasszikusok ételei? Mit ehetett szívesen Arany János, Jókai Mór, Fedák Sári, Csortos Gyula? Milyen recepteket közöltek a múlt század legnépszerűbb szakácskönyvírói - Vizvári Mariska, Emma asszony, Móra Ferencné - akik ma is antikváriumok toplistáján foglalnak helyet. A közelgő ünnepekre való tekintettel néhány hagyományos ünnepi klasszikus ételt - borleves, sertéskocsonya, bejgli - is közreadunk, és persze elkalandoztunk más országok konyhája felé: összegyűjtöttünk néhány jellegzetes külföldi nemzeti ételt (töltött szőlőlevél, piláf, burgundi marhahús, zuppa inglese).
Az irodalmi klasszikusok kedvenc étkei feltérképezése érdekében neves szakemberhez, a gasztronómiatörténet klasszikusához, dr. Draveczky Balázshoz, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum igazgatójához, régi kedves szerzőnkhöz fordultunk. Nem sejtettük, hogy izgalmas kultúrtörténeti mini esszéi és értékes receptritkaságai lesznek az utolsó írásai. Mostani Recepttárunkat ezért elsősorban az ő emlékének, "az asztali örömök historikusának", Balázs mesternek ajánljuk. Vissza

Tartalom

Klasszikus magyar ételek 4
Klasszikus tájjellegű ételek 18
Klasszikusok ételei 26
Klasszikus szakácskönyvek 46
Klasszikus ünnepi ételek 54
Klasszikus külföldi ételek 58

Lusztig Tamás

Lusztig Tamás műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Lusztig Tamás könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem