kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Gemini Budapest Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 120 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 29 cm x 22 cm |
ISBN: | 963-8168-03-X |
Megjegyzés: | Színes fotókkal gazdagon illusztrálva. |
A szerzők ajánlása | |
Ajánlás a magyar kiadáshoz | 6 |
Hogyan állítsuk össze étrendünket? | 7 |
Amit a cukorbetegségről tudni kell | 8 |
A helyes táplálkozás fő vonalai | 10 |
Táplálkozási alapismeretek | 12 |
Ön dönti el, mit eszik | 13 |
Étrendek | 14 |
Reggelire | 18 |
Tízóraira | 20 |
Ebédre | 22 |
Uzsonnára | 26 |
Vacsorára | 28 |
Pótvacsorára | 30 |
Levesek, egytálételek és felfújtak | 32 |
Csontleves tojással | 34 |
Karfiolleves | 34 |
Csontleves spárgával és zöldborsóval | 34 |
Sűrű zöldségleves | 35 |
Fűszeres paradicsomleves | 35 |
Spárgakrémleves | 36 |
Uborkakrémleves | 36 |
Burgonyaleves | 37 |
Pityókás egytál | 37 |
Irish Stew | 38 |
Zöldséges egytál tyúkmellel | 38 |
Búza padlizsánnal és paradicsommal | 39 |
Kölesfelfújt kelkáposztával | 39 |
Moussaka | 40 |
Rakott cukkini | 40 |
Sonkás barna tészta | 41 |
Kajszibarackos köles | 42 |
Cseresznyefelfújt | 42 |
Íróleves | 43 |
Vegyes gyümölcsleves | 43 |
Kedvelt hús- és halételek | 44 |
Vadashús háziasszony módra | 46 |
Szalonnával és uborkával töltött marhaszelet | 47 |
Zürichi pörkölt | 48 |
Chop Suey | 49 |
Marhagulyás cseréptálban | 49 |
Töltött kelkáposztalevelek | 50 |
Húspogácsa | 51 |
Füstölt karaj savanyúkáposztával | 51 |
Főtt marhahús zöldséges burgonyával | 52 |
Báránysült | 53 |
Báránygulyás rizzsel | 53 |
Nyúl vadasan | 54 |
Gombás őzragu | 55 |
Sütőben sült pulykaszeletek | 56 |
Serpenyőben sült tyúkhús gombával | 56 |
Tyúkragu paprikával és sonkával | 57 |
Csirkecombok indiai mártással | 58 |
Marengói csirke | 58 |
Almás, kakukkfüves csirkemell | 59 |
Tengeri halfilé paradicsommal és cukkinivel | 60 |
Zöldséges tengeri halfilé | 60 |
Kék pisztráng | 61 |
Sült hal remulád-mártással | 62 |
Hering egytál | 62 |
Zöldséges halkocsonya | 63 |
Tengeri halfilék zöldborsóval és sárgarépával | 64 |
Tőkehalfilé parajjal | 64 |
Göngyölt halszeletek zöldmártásban | 65 |
Halszeletek borban párolva | 65 |
Zöldségfélék, saláták és érdekes köretek | 66 |
Mitől jó a friss saláta? | 68 |
Fűszeres joghurtmártás | 69 |
Édes-savanyú joghurtmártás | 69 |
Aludttejes salátaöntet | 69 |
Fűszeres marinád | 69 |
Remulád-mártás | 70 |
Borecetes mártás | 70 |
Koktél-öntet | 70 |
Sajtos mortadella-saláta | 71 |
Savanyúkáposzta-saláta | 71 |
Sárgarépa-saláta | 72 |
Cikóriasaláta naranccsal | 72 |
Vegyes saláta | 72 |
Radicchio-saláta | 72 |
Görög parasztsaláta | 73 |
Fejes saláta zöldbabbal és tonhallal | 73 |
Hússaláta paprikával és paradicsommal | 74 |
Pekingi káposzta-saláta szójababcsírával | 75 |
Zellersaláta paradicsommal | 75 |
Waldorf-saláta | 76 |
Pekingi káposzta-saláta zöldpaprikával és paradicsommal | 76 |
Ráksaláta | 77 |
Szárnyassaláta spárgával | 77 |
Burgonyasaláta uborkával és paradicsommal | 78 |
Burgonya hercegné módra | 79 |
Sütőben sült köménymagos burgonya | 79 |
Barna spagetti paradicsommal és bazsalikommal | 80 |
Brokkoli fenyőmaggal | 81 |
Leveles paraj | 81 |
Almás vöröskáposzta | 82 |
Póréhagyma sajtmártással | 82 |
Zöldbabköret | 83 |
Kelkáposzta-köret | 83 |
Kínai kel sárgarépával | 84 |
Párolt kelbimbó | 84 |
Ratatouille | 85 |
Lecsó | 85 |
Amit még a cukorbetegek szeretnek... | 86 |
Vaníliaöntet | 88 |
Csokoládékrém | 88 |
Fehérboros krém | 89 |
Őszibarackkrém | 89 |
Narancskrém | 90 |
Málnakrém | 90 |
Kajszibarack-ananászkrém | 91 |
Körte Heléna módra | 91 |
Fekete-erdei kehely | 92 |
Vaníliakrém | 93 |
Almakompót fahéjkrémmel | 93 |
Péches Melba | 94 |
Írókocsonya cseresznyével | 94 |
Narancsszeletek vaníliakrémben | 94 |
Rebarbarakrém | 95 |
Meggykocsonya | 95 |
Ropogós ostyák | 96 |
Linzer tortácskák | 96 |
Piskótatekercs tejszínes eperkrémmel | 97 |
Málnatorta | 98 |
Rebarbaratorta | 98 |
Almáspite | 99 |
Képviselőfánk | 100 |
Almásrétes | 101 |
Fahéjas-almás sütemény | 102 |
Diós sütemény | 102 |
Meggyes sütemény | 103 |
Édes levelestészta | 103 |
Hagymatorta | 104 |
Gombás és zöldpaprikás pizza | 104 |
Köménymagos és ánizsos barna kenyér | 105 |
Citromos tea | 106 |
Jegeskávé | 106 |
Uborkabólé | 106 |
Jeges kacsa | 107 |
Földieper pezsgővel | 107 |
Szagos müge-bólé | 107 |
Földieper-rebarbaralekvár | 108 |
Kajszibaracklekvár | 108 |
Vegyes bogyóslekvár | 108 |
Mangó-chutney | 109 |
Pikáns paprika-paradicsomsaláta | 109 |
Fontosabb műveletek, nyersanyagok | 110 |
Táblázatok | 112 |
Az ételfajták és szakkifejezések betűrendben | 116 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.