1.067.081

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Lóbabtermesztési technológia 1987.

Bábolnai Iparszerű Kukoricatermelő Közös Vállalat - 1988/2.


Kiadó: Ikr Közös Vállalat
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 25 oldal
Sorozatcím: Bábolnai Iparszerű Kukoricatermelő Közös Vállalat - IKR
Kötetszám: 2
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 21 cm
ISBN:
Megjegyzés: Megjelent 200 példányban. Néhány fekete-fehér ábrával.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

1. A LÓBABTERMELÉS ÖKOLÓGIAI FELTÉTELEI
1.1. Botanikai jellemzés
A lóbab /Vicia faba/ a hüvelyesek rendjébe, a pillangósok családjába, a bükkönyfélék rendjébe tartozik.
Egyéves, tavaszi vetésű... Tovább

Előszó

1. A LÓBABTERMELÉS ÖKOLÓGIAI FELTÉTELEI
1.1. Botanikai jellemzés
A lóbab /Vicia faba/ a hüvelyesek rendjébe, a pillangósok családjába, a bükkönyfélék rendjébe tartozik.
Egyéves, tavaszi vetésű növény.
Gyökérzete - típustól függően - 40-100 cm mélyen talajba hatoló fejlett karógyökér, igen sok oldalgyökérrel, melyeken Rhizobium baktériumok találhatók.
Szára felálló, csupasz, fajtától és ökológiai viszonyoktól függően 60-160 cm magas, négyszögletű, merev, elágazásra hajlamos.
Vissza

Tartalom

BEVEZETÉS
1. A lóbabTERMELÉS ÖKOLÓGIAI FELTÉTELEI 1.
1.1. Botanikai jellemzés 1.
1.2.1. Hőmérséklet 2.
1.2.2., Csapadék 3.
1.3. Talajigény 3.
2. VETÉSVÁLTÁS-ELŐZMÉNY 4
3. TALAJMÜVELÉS RENDSZERE 4
3.1. Talajművelés korán lekerülő elővetemények után 5
3.2. Talajművelés későn lekerülő elővetemények után 5
3.3. Tavaszi talajművelés 6
4. TÁPANYAGELLÁTÁS rendszere 6
4.1. A makro- és mikroelemek szerepe 6
4.2. A tápanyagellátás rendszere 8
4.3. A műtrágyázás tervezése 8
4.4. A tápanyagellátás gyakorlata 9
5. FAJTAHASZNÁLAT 10.
5.1. Fajtakiválasztás 10.
5.2. Termelésre ajánlott fajták 11
6. VETÉSTECHNOLÓGIA 14
6.1. Vetésidő 14
6.2. Vetésmélység-tenyészterület 14
6. NÖVÉNYVÉDELEM 20
7. A lóbab ÖNTÖZÉSE 23
9. BETAKARÍTÁS 24
9.1. Általános szempontok 24
9.1. A lóbab szárítása-tárolása 25
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Lóbabtermesztési technológia 1987. Lóbabtermesztési technológia 1987.

A gerinc pótolt.

Állapot:
1.240 ,-Ft
6 pont kapható
Kosárba