kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Holló és Társa Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Kaposvár |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 280 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 29 cm x 22 cm |
ISBN: | 963684-118-7 |
Megjegyzés: | Színes fotókkal gazdagon illusztrálva. |
A szorgos méhekről és a lajhárokról - Bevezetés | 7 |
Az Olümposzon - Liu Zihua, a mesterszakács | 8 |
A szakácsművészet mint híd - Liu Zihua benyomásai Németországról | 11 |
A jó íz az élet lelke - A szakácsművészetről | 12 |
"Evett már?" - A szavak jelentéséről | 13 |
A harcművészetből kölcsönözve - Asztali szokások | 14 |
Az ujjak meghosszabbítása - Evés pálcikával | 15 |
A Középső Birodalom - Kína (térkép) | 16 |
Az evés összeköt - A család mindennapokról | 18 |
Kultúra és történet | |
Az istenek engedélyével - A császár konyhája | 20 |
A pizza is megbékítheti a szívet - Pu-csie, az utolsó császár öccse | 22 |
Évezredeken át érlelve - A szakácsművészet története | 26 |
Hideg jin, meleg jang - Az egészséges táplálkozás alapja | 31 |
Fontos hozzávalók | |
Amilyen színes, olyan zavarba ejtő - Bevásárlás az ázsiai üzletekben | 34 |
Zöldségek - Kínai kel, szójabaa, pak choi, bambusz | |
Viasztök, fokhagyma, póréhagyma, gyömbér, vízigesztenye, gombák, jamszgyökér és lótuszmag | 38 |
Reggel, délben, este - Rizs - milliók tápláléka | 40 |
Puha és fehér - Mantou - gőzölt kenyér | 42 |
Egyszer káosz, máskor hosszú élet - Ravioli és tészta | 43 |
Tisztán kézi munka - Tésztakészítés kínai módra | 44 |
A hangulaton múlik - Az ivásról | 46 |
A főzés | |
Alapreceptek - Csirkealaplé, rizs és szószok | 48 |
Főzési eljárások | 50 |
Konyhai eszközök - Wok, tüzesfazék, bambuszpároló és konyhai bárd | 52 |
Aprítási technikák a kínai konyhában | 54 |
Díszítés, körítés - Uborkalegyező, írásjelek és retekrózsa | 56 |
Karalábévirág, paradicsomvirág és hagymaecset | 58 |
Chilivirág, tésztafészek és dinnyetál | 60 |
Kína konyhái | |
Klasszikus - Az északi konyha | 62 |
A titok a vízben rejlik - A Tsingtao sörfőzde | 68 |
A régió receptjei | 72 |
Bőséges - A keleti konyha | 114 |
A barátságra - A saohszingi rizsbor | 118 |
A régió receptjei | 121 |
Ízletes - A déli konyha | 158 |
A Sárkánykút völgyében - A lungcsingi zöldtea | 162 |
A régió receptjei | 166 |
Kiadós - A nyugati konyha | 206 |
A társadalomnak élni - A piacok | 212 |
A régió receptjei | 216 |
A Föld ajándékaiból - A vegetáriánus konyha | 254 |
Sárga kincs - A tofu | 256 |
A 15 leghíresebb húsmentes recept | 260 |
Recept- és tárgymutató | 270 |
A receptek mutatója az előételektől az édességekig | 278 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.