1.067.474

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Az igazi kínai konyha

Jellegzetes receptek és gasztronómiai benyomások a négy leghíresebb régióból

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Lektor
Fotózta
Kaposvár
Kiadó: Holló és Társa Könyvkiadó
Kiadás helye: Kaposvár
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 280 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 22 cm
ISBN: 963684-118-7
Megjegyzés: Színes fotókkal gazdagon illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

A szorgos méhekről és a lajhárokról - Bevezetés7
Az Olümposzon - Liu Zihua, a mesterszakács8
A szakácsművészet mint híd - Liu Zihua benyomásai Németországról11
A jó íz az élet lelke - A szakácsművészetről12
"Evett már?" - A szavak jelentéséről13
A harcművészetből kölcsönözve - Asztali szokások14
Az ujjak meghosszabbítása - Evés pálcikával15
A Középső Birodalom - Kína (térkép)16
Az evés összeköt - A család mindennapokról18
Kultúra és történet
Az istenek engedélyével - A császár konyhája20
A pizza is megbékítheti a szívet - Pu-csie, az utolsó császár öccse22
Évezredeken át érlelve - A szakácsművészet története26
Hideg jin, meleg jang - Az egészséges táplálkozás alapja31
Fontos hozzávalók
Amilyen színes, olyan zavarba ejtő - Bevásárlás az ázsiai üzletekben34
Zöldségek - Kínai kel, szójabaa, pak choi, bambusz
Viasztök, fokhagyma, póréhagyma, gyömbér, vízigesztenye, gombák, jamszgyökér és lótuszmag38
Reggel, délben, este - Rizs - milliók tápláléka40
Puha és fehér - Mantou - gőzölt kenyér42
Egyszer káosz, máskor hosszú élet - Ravioli és tészta43
Tisztán kézi munka - Tésztakészítés kínai módra44
A hangulaton múlik - Az ivásról46
A főzés
Alapreceptek - Csirkealaplé, rizs és szószok48
Főzési eljárások50
Konyhai eszközök - Wok, tüzesfazék, bambuszpároló és konyhai bárd52
Aprítási technikák a kínai konyhában54
Díszítés, körítés - Uborkalegyező, írásjelek és retekrózsa56
Karalábévirág, paradicsomvirág és hagymaecset58
Chilivirág, tésztafészek és dinnyetál60
Kína konyhái
Klasszikus - Az északi konyha62
A titok a vízben rejlik - A Tsingtao sörfőzde68
A régió receptjei72
Bőséges - A keleti konyha114
A barátságra - A saohszingi rizsbor118
A régió receptjei121
Ízletes - A déli konyha158
A Sárkánykút völgyében - A lungcsingi zöldtea162
A régió receptjei166
Kiadós - A nyugati konyha206
A társadalomnak élni - A piacok212
A régió receptjei216
A Föld ajándékaiból - A vegetáriánus konyha254
Sárga kincs - A tofu256
A 15 leghíresebb húsmentes recept260
Recept- és tárgymutató270
A receptek mutatója az előételektől az édességekig278
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem