1.062.087

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Liszt, száraztészták, hántolt és hántolatlan termékek

Szerző
Budapest
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 146 oldal
Sorozatcím: Áruismereti Továbbképző-Élelmiszeráruk
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 17 cm x 12 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

E könyv szerzőit az a cél vezette, hogy a bolti dolgozók részére az egyes árufajták legfontosabb, a gyakorlatban nélkülözhetetlen tudnivalóiról nyújtsanak részletes tájékoztatást. Így különösen... Tovább

Előszó

E könyv szerzőit az a cél vezette, hogy a bolti dolgozók részére az egyes árufajták legfontosabb, a gyakorlatban nélkülözhetetlen tudnivalóiról nyújtsanak részletes tájékoztatást. Így különösen súlyt helyeztek a mennyiségi és minőségi átvétel szabályainak, az előforduló minőségi hibáknak az ismertetésére, a szállítási és tárolási követelményekre.
Dr. Bencze Tibor "Áruátvétel az élelmiszerkereskedelemben" című könyve az áruk mennyiségi és minőségi kifogásolása esetén felvételre kerülő jegyzőkönyv formáját, a mintavételnél követendő eljárást és egyéb jogi vonatkozású kérdéseket gyakorlati példákkal is alátámasztva, teljes részletességgel tartalmazza, ezért a szerzők szándékosan elkerülték, hogy jogi természetű kérdésekben ismétlésbe bocsátkozzanak. Vissza

Tartalom

Liszt5
A kenyérgabona termesztése5
A kenyérgabona felvásárlása és raktározása6
Az őrlési folyamat7
Lisztfajták11
Előforduló liszthibák14
Csomagolás15
Mennyiségi átvétel20
Minőségi átvétel27
Szállítás33
Tárolás34
Jótállási idő36
Száraztészta39
Gyártási folyamat40
A száraztészta jelentősége43
Száraztészta fajták44
Minőségi követelmények46
Szálasáruk47
Apróáruk51
Csomagolás55
Megrendelés és készletezés58
Szállítás60
Mennyiségi átvétel62
Minőségi átvétel63
Tárolás66
Jótállás, eltarthatóság68
Rizs71
A rizs jelentősége a táplálkozásban71
A rizs termesztése73
Rizsbetegségek75
A rizs minőségét károsan befolyásoló tényezők75
A rizs felvásárlása78
A rizs feldolgozása79
A kereskedelmi forgalomban levő rizsfajták81
Csomagolása82
A rizs szállítása83
Mennyiségi átvétel85
Minőségi átvétel93
Mintavétel103
A rizs készletezése, tárolása107
Egyéb hántolmányok110
Burizs110
Árpagyöngy112
Köleskása114
Cirokkása115
Hajdina116
Mák117
Felhasználása117
Termesztése117
Felvásárlása18
Csomagolás118
Fajtái118
Minőségi előírások119
Mennyiségi átvétel120
Minőségi átvétel121
Mintavétel122
Tárolás122
Hüvelyesek123
Étkezési bab123
Termesztés124
Felvásárlás125
Csomagolás126
Fajták126
Mennyiségi átvétel130
Minőségi átvétel130
Tárolás132
Hántolt feles borsó132
Termesztés133
Felvásárlás, tisztítás133
Hántolás134
Fajták134
Csomagolás139
Mennyiségi átvétel139
Minőségi átvétel139
Tárolás140
Lencse140
Termesztés140
Felvásárlás, tisztítás143
Csomagolás143
Mennyiségi átvétel144
Minőségi átvétel144
Tárolás144
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem