1.063.182

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A befőzés művészete

Dzsemek, befőttek, savanyúságok és egyéb finomságok

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Fotózta
Budapest
Kiadó: Gabo Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 239 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 26 cm x 23 cm
ISBN: 978-963-689-565-5
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva. A könyvben a szerzők nyomtatott aláírása szerepel.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Ha rekordtermést hoz kiskertünkben a paradicsom; ha túl sok áfonyát vásároltunk, ugyan mihez kezdjünk velük? Tegyük el őket! Hiszen nincs is jobb a házi készítésű lekvárnál és savanyúságnál.
A kötet részletesen ismerteti a különböző házi konzerválási eljárásokat és a hozzá szükséges eszközöket, így a kezdők és a gyakorlott ínyencmesterek is nagy haszonnal forgathatják.
A receptek leírásai igen részletesen, lépésről lépésre kalauzolnak minket a befőzés világában. Rengeteg variációt talál az olvasó egy-egy dzsem vagy savanyúság egyedivé tételéhez, vagy épp a felhasználáshoz. A befőzés művészetében nemcsak a lekvárok, dzsemek, befőttek és savanyúságok elkészítési módjai találhatók meg, hanem ezek alapján rögtön elkápráztathatjuk vacsoravendégeinket is az itt ajánlott ételekkel. Akár egy teljes menüsort is összeállíthatunk saját kamránkból - a pikáns előételektől kezdve a gazdag főételen át egészen a krémes desszertekig. Sőt azt is megtudjuk ebből a könyvből, hogy a salsákat,... Tovább

Fülszöveg

Ha rekordtermést hoz kiskertünkben a paradicsom; ha túl sok áfonyát vásároltunk, ugyan mihez kezdjünk velük? Tegyük el őket! Hiszen nincs is jobb a házi készítésű lekvárnál és savanyúságnál.
A kötet részletesen ismerteti a különböző házi konzerválási eljárásokat és a hozzá szükséges eszközöket, így a kezdők és a gyakorlott ínyencmesterek is nagy haszonnal forgathatják.
A receptek leírásai igen részletesen, lépésről lépésre kalauzolnak minket a befőzés világában. Rengeteg variációt talál az olvasó egy-egy dzsem vagy savanyúság egyedivé tételéhez, vagy épp a felhasználáshoz. A befőzés művészetében nemcsak a lekvárok, dzsemek, befőttek és savanyúságok elkészítési módjai találhatók meg, hanem ezek alapján rögtön elkápráztathatjuk vacsoravendégeinket is az itt ajánlott ételekkel. Akár egy teljes menüsort is összeállíthatunk saját kamránkból - a pikáns előételektől kezdve a gazdag főételen át egészen a krémes desszertekig. Sőt azt is megtudjuk ebből a könyvből, hogy a salsákat, relisheket a rágcsálnivalókon kívül milyen fogásokhoz is tudjuk kínálni.
Az igényes és gazdag képanyagon keresztül - a gyümölcsök, zöldségek természetes szépségén túl - a tálaláshoz is segítséget kaphatunk. Vissza

Tartalom

8 A házi befőzés alapjai
10 A gyümölcsök eltevésének alapjai
16 A savanyítás alapjai
DZSEMEK ÉS ZSELÉK
27 Vegyes erdeigyümölcs-dzsem
28 Málnadzsem
29 Kókuszos-málnás torta
30 Joghurtkehely erdeigyümölcs dzsemmel és müzlivel
32 Sárgabarackdzsem
33 Pekándiós-sárgabarackos gömbök
35 Eper-rebarbara dzsem
36 Szilvadzsem
37 Eperdzsem
39 Eperdzsemes linzer
40 Feketeáfonya-szilva dzsem
41 Feketeáfonya-szilvadzsemes
táska
42 Őszibarackdzsem
44 Sonka gyömbéres-őszibarackos
mázzal
45 Gyömbéres körtedzsem
46 Lassan párolt sertéshús
fűszeres, őszibarackos-mustáros
mártásban
48 Citromos kividzsem
49 Szőlőzselé
51 Meyer citromzselé
52 Zselés fánk
53 Mentazselé
55 Grillezett bárányburger mentazselével
56 Csípőspaprika-zselé
57 Sertéskaraj csípőspaprikazselével
58 Gránátalmazselé
BEFŐTTEK, KONZERVEK
ÉS LEKVÁROK
64 Szederbefőtt
65 Szedres sajttortácskák
66 Fügebefőtt
68 Prosciuttós panini fontina sajttal
és fügebefőttel
69 Sárgabarack-narancs befőtt
70 Sárgabarackos-narancsos kenyérpuding
72 Kumquatbefőtt
73 Birsalmabefőtt
75 Lepénykenyér birsalmabefőttel
és gorgonzolával
76 ALMÁSPITE-TÖLTELÉK
78 Fekete áfonyás-citrusos befőtt
79 Fekete áfonyás-citrusos muffin
81 Cseresznyebefőtt
82 Sült kacsamell cseresznyemártással
83 Nektarinbefőtt
84 Vérnarancs lekvár
86 Csirkecombok vérnarancslekvármázzal
87 Palacsinta citromos-gyömbéres
lekvárral
89 Gyömbéres citromlekvár
90 Mandarinlekvár
91 Rubinvörös grépfrútlekvár
92 KANDÍROZOTT CITRUSHÉJ
94 Mandulás őszibarackbefőtt
95 Aszalt gyümölcsös körtebefőtt
NYALÁNKSÁGOK, KRÉMEK
100 Klasszikus almapüré
101 Nyári őszibarackpüré
103 Szilvapüré
104 Fűszeres sütőtökpüré
105 Fűszeres sütőtökkenyér
106 PIKÁNS FŰSZERVAJAK
108 Kardamomos körtepüré
109 Citromkrém (lemon curd)
111 Citromkrémes kosárkák
112 Tangerine-krém
114 Ribiszkés keksz tangerinekrémmel
115 Zöldcitrom-krém
116 Pavlova-torta zöldcitrom-krémmel
és erdei gyümölcsökkel
SAVANYÍTOTT ZÖLDSÉGEK
ÉS GYÜMÖLCSÖK
122 Ecetes uborka
123 Édes-savanyú hagymás uborka
125 Ecetes cékla
126 Rukolasaláta ecetes céklával
128 Spárgabefőtt
129 Ecetes rebarbara
130 SÓBAN ELTETT CITROM
133 Sóban eltett citrommal
és zöldfűszerekkel sült csirke
134 Citrusos-zöldfűszeres olívabogyók
135 Bolondos babok
137 Fűszeres Bloody Mary bolondos
babokkal
138 Pácolt fokhagyma
139 Ecetes gyöngyhagyma
140 Marinált articsókaszívek
142 Ecetes cornichorn (apró uborka)
143 Sült halfilé tartármártással
144 Ecetes okra
146 Tojássaláta ecetes okrával
147 Ecetes zöld paradicsom
148 Savanyított jalapeno chili
149 Zöld citromos csirkeleves savanyított jalapenoval
151 Giardiniera
152 Muffuletta szendvics
153 Savanyított kelbimbó
155 Sültpaprika-saláta fokhagymával
és gyömbérrel
156 Mexikói savanyított lilahagyma
157 Haltaco savanyított hagymával
és jalapenoval
158 Marinált édeskömény narancshéjjal
160 Savanyú káposzta
161 Reuben-szendvics
SALSÁK, RELISHEK ÉS
CHUTNEY-K
166 Tomatillosalsa
167 Mangó-zöld citrom salsa
168 Óriás laposhal mangó-zöld citrom
salsával
171 Fokhagymás sültparadicsom-salsa
172 Padlizsán-paradicsom relish
173 Savanyított cukkinirelish
174 Édes-savanyú relish
176 Tőzegáfonya-gyömbér relish
177 Pulykás melegszendvics
tőzegáfonya-gyömbér relishsel
178 Kukorica-hagyma-paprika relish
179 Grillezett steak kukorica-hagymapaprika relishsel
181 Currys sárgaparadicsomchutney
182 Fűszeres bundában sült krumpli
chutney-val
183 Alma-hagyma chutney
184 Chutney csonthéjas
gyümölcsökből
186 Rebarbara-menta chutney
187 Crostini rebarbara-menta
chutney-val
ÉTELÍZESÍTŐK ÉS SZÓSZOK
192 Klasszikus ketchup
193 Chipotle ketchup
194 Dijoni stílusú mustár
196 Húskenyér házi ketchuppal
197 Cheddaros mini hamburgerek
chipotle ketchuppal
199 Paradicsomos bruschetta
200 Bruschettafeltét
201 Nyári paprikaszósz
203 Barackos barbecue-szósz
204 Grillezett oldalas barackos
barbecue-szósszal
205 Kínai stílusú szilvaszósz
206 ÍZESÍTETT MÉZ
208 Almaszósz
209 Fűszeres almaszószos torta
210 Sült sertésborda almaszósszal
212 Szedres ecet
213 Fokhagymás-bazsalikomos ecet
214 ÍZESÍTETT ALKOHOLOK
216 Chilis-citromos olívaolaj
218 Focaccia chilis-citromos
mártogatós szósszal
219 Bazsalikomos paradicsomszósz
221 Spagetti bazsalikomos
paradicsomszósszal
222 Áfonyaszirup
223 Bingcseresznye-szirup
224 Írós palacsinta áfonyasziruppal
FÜGGELÉK
228 Befőzés lépésről lépésre
230 A pektinről
232 További receptek
234 Technikák és mennyiségek
236 Tárgymutató
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem