1.048.147

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Likőrök házi készítése

Tudnivalók és receptek

Szerző
Fordító
Lektor

Kiadó: Cser Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 64 oldal
Sorozatcím: Házi praktikák
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 978-963-9759-24-4
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:
"• Almaborpárlat. Olyan szeszes ital, amelyet kizárólagosan almabor vagy körtebor lepárlásával nyernek. Minimális alkoholtartalma 37,5 % (V/V).
• Ánizs ízesítésű szeszes ital.... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:
"• Almaborpárlat. Olyan szeszes ital, amelyet kizárólagosan almabor vagy körtebor lepárlásával nyernek. Minimális alkoholtartalma 37,5 % (V/V).
• Ánizs ízesítésű szeszes ital. Olyan szeszes ital, amelyet mezőgazdasági eredetű etilalkohol csillagánizs (Illicium verum), ánizs (Pimpinella anisum), ánizskapor (Foeniculum vulgare) természetes kivonatával történő ízesítésével nyernek. (A Görögországban előállított ánizslikőr ouzonak is nevezhető.) Minimális alkoholtartalma 37,5 % (V/V).
• Boróka ízesítésű párlat. Olyan szeszes ital, amelyet mezőgazdasági eredetű etilalkohol vagy gabonaszesz hozzáadásával, lepárlással nyernek borókával (Juniperus communis) történő ízesítéssel. Minimális alkoholtartalma 37,5 % (V/V). • Borpárlat. Olyan szeszes ital, amelyet kizárólag borból vagy desztilláláshoz felerősített borból lepárlással nyernek. Minimális alkoholtartalma 37,5 % (V/V).
• Brandy vagy Weinbrand. Olyan nagy illóanyag-tartalmú szeszes ital, amelyet borpárlatból állítanak elő és tölgyfa hordóban érlelnek meghatározott ideig." Vissza

Tartalom

Fogalommeghatározások 4
Édes és csábító 7
Mit nevezünk likőrnek? 8
Eredetileg gyógyításra használták 8
A sokoldalú ital 9
A likőr alkoholtartalma 10
Az alkoholtartalom kiszámítása 10
A helyesen előkészített likőr
megfelelően „érik" 10
Tiszta szesz és/vagy gabona és borpárlatok 11
További alapanyagok 12
A vezetékes víz megfelel erre a célra 12
A cukor „megédesíti" a likőrök
készítését 13
Az aromát adó gyümölcsök/
fűszernövények 13
Melyik gyümölcsöt válasszuk? 14
Csak a legjobb minőség lehet megfelelő 14
A gyümölcsök érési naptára 14
Az egyes gyümölcsök érési ideje 15
A gyümölcsök előkészítése 15
Likőrök gyümölcslevekből 16
Hagyományos összeállítás 18
Megfelelő alkoholtartalom
az összeállításhoz 19
A gyümölcsök erjesztése 19
A gyógynövények finomak és egészségesek 20
Fűszerelixírek gyógyhatása 20
Híres kolostorlikőrök 21
A gyógynövények széles választéka 22
Kivonatok készítése 22
Igen fontos a folyamatos kioldás 22
Szükséges eszközök 23
Díszüvegek 23
Kioldáshoz használt edények 23
Palackok 23
Ragasztós címkék 23
Szűrők 23
Szűrőkendő 23
További hasznos eszközök 23
A likőrkészítéssel kapcsolatos tennivalók 26
Likőrreceptek 29
A friss gyümölcs aromája 30
Meggylikőr 30
Almalikőr 30
Birsalmalikőr 32
Csipkebogyólikőr 32
Málnalikőr mentával 34
Erdeiszamóca-likőr 34
Lime-likőr 36
Citromlikőr 36
Vérnarancslikőr 37
Áfonyalikőr citromfűvel 38
Bodzalikőr 38
őszibaracklikőr levendulával 40
Szilvalikőr 40
Fügelikőr 41
Cassis-likőr 42
Áfonyalikőr 42
Ananász-csili likőr 42
Széles választék az ízek palettáján 44
Csokoládés likőrkészítmények 44
Finomság kávéból és mokkából 44
„Édes" fűszerek: különleges jelleg 45
További megfelelő aroma-alapanyagok 45
Krémes és csábító 46
Fehér csokoládé-narancs likőr 46
Csokoládélikőr 46
Krémes makadámdió-likőr 47
Tojáslikőr 48
Mogyorólikőr 48
Mandulalikőr 50
Eszpresszólikőr 50
Fahéjas eszpresszólikőr 51
Vanílialikőr 52
Fahéjas tejszínlikőr 52
Mézlikőr 52
Likőrök élvezete és az egészség 54
A likőr nem sokban marad el
a bor mögött 54
Az alkoholfogyasztás pozitív hatásai 54
Alkoholt csak mértékkel 55
Gyógynövények és virágok csodás ereje 56
Gyermekláncfű- (pitypang-) likőr 56
Százszorszéplikőr 56
Szagosmüge-likőr 57
Almamentalikőr 58
Mentalikőr 58
Levendulalikőr 58
Köményes gyógynövénylikőr 60
Ánizsos köménylikőr 60
„Édes álom"-likőr 61
Rózsalikőr 62
Rozmaringlikőr 62
Bodzaviráglikőr 62
Gyógynövények és hatásuk 63
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem