1.059.287

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Élő aszalványok könyve

Könnyen elkészíthető receptekkel

Szerző
Szerkesztő
Piliscsaba
Kiadó: Bioenergetic Kft.
Kiadás helye: Piliscsaba
Kiadás éve:
Kötés típusa: Spirál
Oldalszám: 157 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 15 cm
ISBN: 978-963-291-232-5
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A nyerskonyha menükínálatában talán az aszalás útján készített ételek a legizgalmasabbak. Ez a titka azoknak a ropogós, ízes kekszeknek, kenyereknek, gyümölcs- és tortalapoknak, amelyeket kóstolva vacsoravendégeink hitetlenkedve kérdezik: ez tényleg nyers?
A legnagyobb sikert az aszalt és a friss zöldségek, gyümölcsök kombinációi aratják. Így született a nyers pizza, ahol a magokból és zöldségekből alkotott ropogós, fűszeres aszalt alapot különböző szószokkal, zöldséggel és magsajttal gazdagítjuk. Vendégeink körében biztos siker a nyers torta: az aszalt tortaalapból, krémes töltelékből és gyümölcsökből álló finomságokat a vonalaikat óvók is lelkiismeret-furdalás nélkül fogyaszthatják.
A konyhaművészetnek ebben az ágában a szakács kreativitása talán még hangsúlyosabban érvényesül. Lénárt Gitta kedvenc receptjei közül válogatott, új ötleteket adva a nyerskonyha kedvelőinek, a glutén-, szója- és állati termékektől mentes diétán élőknek, és mindenkinek, aki szereti az egészséges és... Tovább

Fülszöveg

A nyerskonyha menükínálatában talán az aszalás útján készített ételek a legizgalmasabbak. Ez a titka azoknak a ropogós, ízes kekszeknek, kenyereknek, gyümölcs- és tortalapoknak, amelyeket kóstolva vacsoravendégeink hitetlenkedve kérdezik: ez tényleg nyers?
A legnagyobb sikert az aszalt és a friss zöldségek, gyümölcsök kombinációi aratják. Így született a nyers pizza, ahol a magokból és zöldségekből alkotott ropogós, fűszeres aszalt alapot különböző szószokkal, zöldséggel és magsajttal gazdagítjuk. Vendégeink körében biztos siker a nyers torta: az aszalt tortaalapból, krémes töltelékből és gyümölcsökből álló finomságokat a vonalaikat óvók is lelkiismeret-furdalás nélkül fogyaszthatják.
A konyhaművészetnek ebben az ágában a szakács kreativitása talán még hangsúlyosabban érvényesül. Lénárt Gitta kedvenc receptjei közül válogatott, új ötleteket adva a nyerskonyha kedvelőinek, a glutén-, szója- és állati termékektől mentes diétán élőknek, és mindenkinek, aki szereti az egészséges és finom ételeket! Vissza

Tartalom

Előszó 9
A kérdések, amelyek biztosan eszedbe jutnak 10
Aszalási alapismeretek 19
Az aszalás célja 19
Hogyan történik az aszalás? 20
Az aszalás folyamata, a megfelelő hőmérséklet 21
A pára kezelése, a levegő mozgása 23
Aszalógépek 25
Aszalógépek működése, összehasonlítása 25
Az aszalógépek felépítése 27
Aszalógép nélkül... 29
Az időtényező 31
Az aszalt ételek tárolása 31
Személyes tapasztalások 33
Aszalt gyümölcsök 41
Aszalt alma 43
Aszalt eper 43
Aszalt meggy 44
Aszalt sárgabarack 46
Aszalt szilva 48
Aszalt zöldségek, chipsek 53
Aszalt paradicsom 53
Aszalt padlizsán 56
Aszalt cukkini 59
Aszalt hagyma 62
Nyers cukkinipaprikás 64
Ételízesítő (vega mix) 66
Édesburgonya-chips 67
Kel-chips 69
Aszalt, fűszeres olajos magok 73
Mediterrán tökmag 74
Pikáns-csípős napraforgómag 76
Édes-mézes dió 78
Aszalt hajdina 79
Szezámmagos mandula 81
Nyers kenyerek, kekszek (krékerek), sós ropogtatnivalók 73
Hagymás kréker 87
Hajdinás szelet 89
Zelleres lenkenyér 90
Céklás korong 93
Sós palacsinta 95
Mexikói csípős keksz 97
Fűszeres cukkinilapocskák 98
Sárgarépás ropogós keksz 100
Hajdinaropogós 101
Pizzaalap I. 103
Pizzaalap II. 105
Maradékfelhasználás, tippek 107
Fasírtok 109
Petrezselymes-fűszeres kolbászkák 111
Nyers hamburger 112
Karácsonyi ünnepi diófasírt 114
Falafel 116
Cukkiniből zöld fasírt 118
Tökmagos zöldségvagdalt 119
Zöldséges kosárkák 121
Aszalt tortaalapok 125
Tortaalap-receptek 128
Mákos alap 128
Fahéjas almatorta-alap 129
A legegyszerűbb nyers tortaalap 129
Kókuszos tortaalap 131
Csokis tortaalap 131
Gyümölcslapok 133
Flódni 135
Mákos palacsinta epres öntettel 136
Csokis gyümölcslaptekercsek 138
Epres-csokis szeletek 139
Kétszínű gyümölcslap készítése 141
Aszalt vegyes finomságok 143
Aszalt szilvás granola 144
Kókuszos keksz 147
Őszibarackos kosárkák 148
Csokis palacsinta 149
Áfonyás zabkeksz 151
Gyümölcskenyér 152
Bundás aszalt padlizsán (nyers vegán rántott hús) 154
Függelék (A hajdina csíráztatása) 156

Lénárt Gitta

Lénárt Gitta műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Lénárt Gitta könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem