1.061.917

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Legyen néktek eledelül VI.

Az emberiség eredeti étrendje - Saláták és tartósítás

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Fotózta
Debrecen
Kiadó: Oltalom Alapítvány
Kiadás helye: Debrecen
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 80 oldal
Sorozatcím: Legyen néktek eledelül
Kötetszám: 6
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN: 978-963-88007-1-8
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Egy időben sorra nyíltak a salátabárok, és azt hihettük, hazánkban is kialakul a salátafogyasztás kultúrája. Vannak országok, ahol első fogásként falatkák mellé, vagy önállóan, nyers zöldségekből... Tovább

Előszó

Egy időben sorra nyíltak a salátabárok, és azt hihettük, hazánkban is kialakul a salátafogyasztás kultúrája. Vannak országok, ahol első fogásként falatkák mellé, vagy önállóan, nyers zöldségekből készülő salátát fogyasztanak. Táplálkozástani szempontból óriási jelentősége van annak, hogy az ételek feldolgozására készülő gyomor először nyers zöldségekkel találkozzék! Mert a zöldségek olyan enzimeket juttatnak a szervezetünkbe, amelyekhez máshonnan nem juthatunk. A következő oldalakon mindent részletesen elmagyarázok.
Mostanában világszerte egyre többen térnek át a teljesen nyers ételekből álló táplálkozásra. Itt tulajdonképpen arról van szó, hogy a gabonacsírákból, olajos magvakból, zöldségekből és gyümölcsökből készült ételek egyikét sem hűtik 0 °C alá, és nem melegítik 41 °C-nál magasabb hőfokra, hiszen akkor a bennük lévő vitaminok, ásványi anyagok és enzimek roncsolódnak. Nem is hinnénk, egy aszalógép segítségével milyen változatos ételek készíthetők, valamint az állati eredetű tejtermékeket mennyire kiválóan helyettesítik a diófélékből és magokból sajtolt "tejek", "tejfölök", "sajtok", "vajak", "tejszínek" stb., ráadásul ezek a "tejtermékek" egészségesek és ízletesek. (Lásd. I. kötet 75-76. és V. kötet 76-78. oldalán lévő recepteket, illetve az aszalásról e kötet 74. oldalán írtakat.) Vissza

Fülszöveg

Magyarországon évente 70-75 ezer ember hal meg szív és érrendszeri megbetegedésekben, 30-37 ezren különböző daganatos megbetegedésekben, és 15-17 ezer ember légzőszervi problémák miatt. A lakosság 60 százaléka túlsúlyos. 10 százaléka szenved csontritkulásban, 3 millió allergiás él közöttünk, 2 és fél millióan tejcukorérzékenyek és 600 ezren küzdenek cukorbetegségükkel. Egyre jobban terjed a túlzott cukor- és szénhidrátfogyasztás miatt kialakuló candidiazis.
A felsorolt betegségek kialakulásáért döntően a helytelen étkezési szokások és a feldolgozott, értékes tápanyagaitól megfosztott, ám adalékanyagot, rejtett zsiradékot és cukrot annál többet tartalmazó ételek a felelősek.
Javítható-e az életminőség az étkezésben keresztül? Van-e megoldás az egyre több áldozatot követelő civilizációs megbetegedésekkel szemben?
IGEN!
Könyvünk rávilágít arra, hogy mi is az egészségvédő táplálkozás lényege, a receptek pedig egy "régi-új" táplálkozási mód alapjait mutatják be.

Tartalom

Ajánlás 3
Bevezető 4
5 érv a zöldségek fogyasztása mellett 5
Az enzimek jelentősége 5
Miért kellett az édeni étrendet kiegészíteni a zöldségek csoportjával? 6
Az ember enzimtermelő képessége 7
A nyers ételek egészségre gyakorolt hatása 9
A főtt étel függőséget okoz 11
A leggyakoribb 5 ellenérv a zöldségek fogyasztásával kapcsolatosan 13
A salátafogyasztók figyelmébe 15
Receptek
Dióféléből, olajos magból készült öntettel
Jégcsapretek szezámmagos francia öntettel 21
Különleges karfiolsaláta 22
Sárgarépás, sütőtökös saláta 23
Sárgarépa-saláta + Alacsony kalóriatartalmú majonéz 24
Eisberg saláta zöld spárgával 25
Gabonából vagy gabonával készült öntettel
Kölesmajonézes burgonya +Kölesmajonéz 26
Forró rizssaláta 27
Mediterrán tésztasaláta 28
Mexikói tésztasaláta 29
Jégsaláta fűszeres kenyérkockákkal 30
Hüvelyesekből, babfélével, tofuval készült öntettel
Észak-olasz lencsesaláta 31
Kínaikel-saláta babos öntettel 32
"Három bab" saláta 33
Egyiptomi babsaláta 34
Fehérvári babsaláta 35
Kreol saláta 36
Pácolt tofus spenótsaláta 45
Majonézes burgonya, másképpen + Tofumajonéz 46
Ezersziget öntet tofuból 47
Köménymagos tofuöntet 47
Zöldségalapú öntettel
Majonézes foltos saláta 48
Káposztasaláta piros öntettel 49
Perzsa káposztasaláta 50
Angol káposztasaláta 51
Spenótos kínaikel-saláta 52
Pirított magos jégsaláta avokádóöntettel 53
Fejes saláta lucernacsírával 54
Tölgysaláta sárgarépa öntettel 55
Görög saláta 56
Tzatziki - Görög kapros uborkasaláta 57
Sárgarépás cukkínisaláta 58
Sárgarépás paradicsomsaláta 59
Lestyános paradicsom fesztivál 60
Piros-piros-piros saláta 65
Pácolt trikolor saláta 66
Panamai reteksaláta 67
Édeskömény-saláta 68
Amerikai padlizsánsaláta 69
Fantasztikus karfiolsaláta 70
A legegyszerűbb salátaöntetek
Olasz salátaöntet 71
Kapros szójajoghurtos öntet 71
Pritaminos kesudió öntet 72
Kiss Balázs salátaöntete 72
Élelmiszerek tartósítása 73
Az aszalás 74
A savanyítás 74
A nagy "klasszikus": az ecet 75
Hogyan készül az ecet? 75
A fagyasztás 76
A befőzés 76

Nagy Zsuzsa

Nagy Zsuzsa műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Nagy Zsuzsa könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem