kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Oltalom Alapítvány |
---|---|
Kiadás helye: | Debrecen |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 80 oldal |
Sorozatcím: | Legyen néktek eledelül |
Kötetszám: | 2 |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 21 cm x 15 cm |
ISBN: | 963-212-767-6 |
Megjegyzés: | Színes fotókkal illusztrálva. |
Előszó az Olvasóhoz | 3 |
Milyen betegségekre jók a szakácskönyv receptjei? | 4 |
Bevezető | 5 |
A krémesítéshez használt olivaolajról | 6 |
Miért nem jók a melegen sajtolt olajok? | 6 |
Egészségesek-e az egyre népszerűbb növényi margarinok? | 8 |
A civilizációs betegségek egyik oka: az elsavasodás | 9 |
Az elsavasodás első jelei | 11 |
A túlsavasodás beteggé tesz | 11 |
Receptek | |
Hüvelyesekből készülő pástétomok | |
Zöldséges földimogyoró pástétom | 12 |
Csicseriborsó pástétom | 13 |
Sütőtökös csicseripástétom | 14 |
Mogyorós csicseripástétom | 15 |
Bazsalikomos lencsepástétom | 16 |
Sárgaborsó pástétom | 21 |
Egyszerű babpástétom | 22 |
Zelleres babpástétom | 23 |
Szójás szendvicskrém | 24 |
Szójavaj | 25 |
Szójás vajpótló | 26 |
Szójapástétom | 27 |
Tofuból készülő pástétomok | |
Tofus, földimogyorós szendvicskrém | 28 |
Magyaros tofupástétom | 29 |
Lestyános sárgarépa pástétom | 30 |
Tofusalátás szendvicskrém | 31 |
Tzatziki - Görög kapros uborkakrém | 32 |
Brokkolis tofupástétom | 33 |
Olajos magvakból, diófélékből készülő pástétomok | |
Krémes tökmag pástétom | 34 |
Diós olívapástétom | 35 |
Fekete olívabogyó pástétom | 36 |
Bazsalikomos kesudió pástétom (Pesto) | 45 |
Kesudiós sajtkrém | 46 |
Kesusajtkrém szezámmagosan | 47 |
Kapros mandulavaj | 48 |
Gabonából készülő pástétomok | |
Kolbászkrém főtt búzából | 49 |
Mentás rizspástétom | 50 |
Sült kukoricapástétom | 51 |
Kölespástétom ropogós, zsenge karalábéval | 52 |
Kesudiós vajpótló | 53 |
Melegszendvics krém kölesből | 54 |
Póréhagymás kölesvaj | 55 |
Zöldségekből készülő pástétomok | |
Brokkolipástétom | 56 |
Macskabajusz | 57 |
Padlizsánpástétom | 58 |
Karfiolpástétom | 59 |
Kukoricapástétom | 60 |
Avokádópástétom | 65 |
Guacamole | 66 |
Sült paprikapástétom | 67 |
Ajvar - szerb padlizsánpástétom | 68 |
Egyéb alapanyagokból készülő pástétomok | |
Amerikai élesztőpástétom | 69 |
Fokhagyma pástétom | 70 |
Kecskeméti hamis májpástétom | 71 |
Tanácsok a receptek elkészítéséhez | 72 |
A receptekben használt mértékek | 72 |
Milyen eszközökkel készülnek el gyorsan a receptek? | 72 |
Hol szerezzük be a különböző alapanyagokat? | 73 |
Függelék I.: Lúgos és savas élelmiszerek táblázata | 74 |
Függelék II.: Az erjedés és puffadás megelőzése | 77 |
Függelék III.: Élelmiszerek koleszterintartalma | 78 |
Függelék IV.: Élelmiszerek P/S aránya | 78 |