1.055.304

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Legujabb magyar szakácskönyv

Szerkesztő
Kiadó:
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői vászonkötés
Oldalszám: 30 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 12 cm
ISBN:

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:
Levesek.
Húslevesek
Azon edényt, melyben a marhahúst főzik, igen tisztán kell tartani; a húst főzés előtt jól le kell mosni, de sokáig a vízben áztatni szükségtelen. Sokan... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:
Levesek.
Húslevesek
Azon edényt, melyben a marhahúst főzik, igen tisztán kell tartani; a húst főzés előtt jól le kell mosni, de sokáig a vízben áztatni szükségtelen. Sokan azt mondják, hogy csak a zsíros hús ad erős levest, de a tapasztalás ezt nem bizonyítja. Következő dolgok adnak erős, jó levest, vén tyúkok, kakasok, borjúcsontok, különböző állatok mája, ha marhahússal vegyesen főzik. Hogy a leves jó ízt is kapjon és erős is legyen, petrezselymet, sárgarépát, zellert, karalábét is adnak hozzá. Vissza

Tartalom

Húslevesek.
Barna leves 6
Káposztaleves 6
Burgonyaleves 6
Májgombócleves 7
Kenyérleves 7
Vegyes leves mindenféle zöldségből 8
Bableves 8
Rizsleves 8
Gombaleves 9
Böjti gyökérleves 9
Rántott leves 9
Gulyás leves 10
Lencselelves 10
Vöröshagymaleves 11
Paradicsomleves 11
Korhelyleves 11
Tejfeles leves 11
Borleves 12
Húsételek.
Marhahúsok 12
Párolt marhahús 13
Rostélyos 13
Burgonya borjúaprólékkal 14
Marhahús brézlevesben 14
Mustban főtt marhahús 14
Marhahús meggy vagy málna mártásban 15
párolt marhahús rizskása kéreggel 15
Párolt marhahús burgonyakéreggel 16
Bográcsos 16
Pörkölt bárányhús 16
pörkölt malac 17
Gulyáshús 17
Székelygulyás 17
Csirke forrázva 18
Párolt réce vereshagymával 18
Paprikás csirke magyarosan 18
Kolbász 19
Ürücomb paradicsommártással 19
Halak.
Halászlé 20
Rántott hal 20
Szegedi paprikás hal 21
Süllő 21
Főzelékekről.
Árticsóka zöld borsóval 22
Töltött burgonya 22
Zöld paszuly 23
Kelkáposzta sarjak 23
Lencse 23
Fehérrépa 23
Tészták.
Túrós metélt 24
Tarhonya 24
Vaniliás rudacskák 25
Túrós csusza 25
Tepertős pogácsa 26
Málé 26
Burgonyagombóc 26
Fahéjfánk 27
Süteményfélék.
Gyümölcs rudacskák 27
Mandula csókok 28
Csokoládé csókok 28
Mézeskalács 28
Kenyértorta 29
Csokoládé kocsonya 29
Cseh-pimasz 29
Torták 30
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem