kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Franklin-Társulat Magyar Irodalmi Intézet és Könyvnyomda |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött keménykötés |
Oldalszám: | 318 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 19 cm x 13 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Festett, illusztrált papír kötéstábla. A magyar házi asszonyok számára. Tizenkettedik bővített és javított kiadás. |
Közönséges húsleves | 3 |
Húslékivonat | 4 |
Egyszerű húsleves | 5 |
Barna leves | 5 |
Barna leves | 5 |
Barna leves finomabb | 6 |
Királyleves | 6 |
Fehéren áttörött leves | 6 |
Fejedelmi leves | 6 |
Olio-leves | 7 |
Párolt rizsleves bárányczombbal | 7 |
Csiperkegomba (Champignon)-leves | 7 |
Marhacsontvelő szeletek levesben | 7 |
Dara-kolbászka-leves | 8 |
Eresztett leves | 8 |
Gyökérleves | 8 |
Gyöngykása-leves | 8 |
Haché (hasé) fánk-leves | 9 |
Húsgombóczleves | 9 |
Hamis kucsmagomba-leves | 9 |
Lúdaprólékleves | 10 |
Paradicsomalma-leves | 10 |
Magyar káposztaleves (Korhelyleves) | 10 |
Káposztaleves könnyebb módon | 10 |
Paszulyleves | 11 |
Burgonya-gombóczleves | 11 |
Bekötött leves | 11 |
Májleves | 12 |
Franczia leves | 12 |
Zsemlyeleves | 12 |
Gesztenyeleves | 12 |
Írósvaj-gombóczleves | 12 |
Karfiol- (virágos káposzta-)leves | 13 |
Kenyérleves | 13 |
Királynéleves | 13 |
Olasz rizsleves | 13 |
Pohánka- (hajdina-) leves | 14 |
Rizsgombócz-leves | 14 |
Töltött rák-leves, rák vajjal | 15 |
Rákleves kiszedett rákhússal | 15 |
Rántott rizsleves | 16 |
Rizsleves (egyszerű) | 16 |
Sóskaleves | 16 |
Kelkáposztaleves | 17 |
Spárga-consumé- (konszümé-)leves | 17 |
Szalonnás-gombóczleves | 17 |
Szalonnás-gombócz tisztának | 18 |
Vert szalonnás-gombócz-leves | 18 |
Szágóleves | 18 |
Tavaszi leves | 18 |
Zsemlyegombócz-leves | 19 |
Zsemlye-leves (Panade) | 19 |
Zsemlyepite-leves | 19 |
Teknősbékaleves | 19 |
Tüdőrétes-leves | 20 |
Zellerleves | 20 |
Velőleves | 20 |
Velőgombócz-leves | 21 |
Velőleves (burkolt) | 21 |
Burgonyaleves | 21 |
Spárgaleves | 22 |
Gombóczleves | 22 |
Májgombócz-leves | 22 |
Daragaluska-leves | 23 |
Szárcsaleves | 23 |
Böjtös és hamis levesek | |
Borsóvíz, melyet böjtös levesekhez és telekhez lehet használni | 23 |
Zöldborsóleves | 23 |
Borsóleves | 24 |
Köménymagos leves | 24 |
Krumplileves egyszerűen | 24 |
Burgonyaleves | 25 |
Rántottleves | 25 |
Hüvelyes leves | 25 |
Borleves | 25 |
Sör-leves | 25 |
Lencseleves | 26 |
Csehleves | 26 |
Ikraleves | 26 |
Ikraleves más módon | 26 |
Ikraleves még más módon | 27 |
Békaleves | 27 |
Barátleves | 27 |
Rákleves | 27 |
Teknősbéka-leves | 27 |
Paradicsomleves | 27 |
Csokoládéleves | 27 |
Kucsmagomba-leves | 28 |
Spárgaleves | 28 |
Rákleves ragoutval | 28 |
Tejleves | 28 |
Leves után való előételek | |
Hideg hússzeletek | 29 |
Szárdella-vaj | 29 |
Szárdella-szeletek | 30 |
Szárdiniák | 30 |
Felszelt sonka | 30 |
Párolt kolbász | 30 |
Ludmáj irósvajmártással | 30 |
Ludmáj barna mártással, spékelve | 31 |
Ludmáj spékelve | 31 |
Vagdalt szeletkék | 31 |
Burgonyaétek | 31 |
Sódaras és burgonyás ragout | 32 |
Kirántott burgonya töltve | 32 |
Pástétomkák hachéval | 32 |
Kolbász, pörkölt vöröshagymával | 33 |
Borju-Croquettek | 33 |
Béka-Cotelettek burgonyával | 33 |
Cotelettek szárdellával | 34 |
Halkarbonádok | 34 |
Vegyített ragout | 34 |
Galamb papírborítékban | 35 |
Sódarpástétomocskák pirított burgonyával | 35 |
Töltött kucsmagomba | 35 |
Fojtott fürjek rizszsel | 35 |
Szalonka hollandiai lével | 36 |
Champignon-tekercsek | 36 |
Kirántott tészta töltve | 36 |
Ludmájpástétom szarvasgombával | 37 |
Tojás-étkek | |
Tojás heringgel | 38 |
Felborított tojás | 38 |
Tojástekercsek | 38 |
Kemény tojás vagdalttal | 39 |
Tojás burgonyával | 39 |
Tojás sóskamártással | 39 |
Rántotta spárgával és rákkal | 39 |
Tojás plemonti módra | 40 |
Töltött tojás | 40 |
Sütött tojás | 40 |
Tükörtojás | 40 |
Töltött csiga | 40 |
Csiga tormával | 41 |
Marhahus | |
Marhahus magyarosan | 41 |
Marhahus lengyelesen | 41 |
Boeuf á la mode | 41 |
Boeuf á la mode más módon | 42 |
Marhahus angolosan | 42 |
Párolt marhahus | 43 |
Marhahus papírborítékban | 43 |
Marhahus jegezettel | 43 |
Barnára párolt hus | 43 |
Marhahus garnírozva | 43 |
Mártások a marhahushoz | |
Paradicsommártás | 44 |
Szarvasgombamártás | 45 |
Kucsmagombamártás | 45 |
Champignonmártás | 45 |
Kapormártás | 45 |
Ugorkamártás | 45 |
Kaprimártás | 46 |
Torma mandulával | 46 |
Almamártás | 46 |
Birsalmamártás | 46 |
Pöszmétemártás | 46 |
Burgonyamártás | 47 |
Vörösrépamártás | 47 |
Párolt hagymamártás | 47 |
Zöld hagymamártás | 47 |
Sóskamártás | 47 |
Hideg mustármártás | 48 |
Szárdellamártás | 48 |
Olaszmártás | 48 |
Czitrommártás | 48 |
Metélőhagyma | 48 |
Fokhagymás torma | 49 |
Eczetes torma | 49 |
Hideg zsemlyetorma | 49 |
Burgonyatorma | 49 |
Zöld torma | 49 |
Hideg mandulatorma | 49 |
Almatorma | 49 |
Zöld és száraz főzelékek | |
Articsóka | 50 |
Articsóka zöld borsóval | 50 |
Articsóka hüvelyes zöld borsóval | 50 |
Spárga | 51 |
Spárga irósvajlével | 51 |
Friss kucsmagomba | 51 |
Kőgomba (úri gomba) | 51 |
Sárgarépa | 51 |
Sárgarépa s zöld borsó | 51 |
Sárgarépa kalarábéval | 52 |
Gőzben főtt sárgarépa | 52 |
Fehérrépa | 52 |
Sült karfiol | 52 |
Karfiol parmesan-sajttal | 53 |
Karfiol irósvajmártással | 53 |
Karfiol savanyumártással | 53 |
Savanyukel csukával és osztrigával | 53 |
A közönséges savanyúkel | 53 |
Fehér kelkáposzta | 54 |
Vagdalt töltöttkel | 54 |
Kelkáposzta sódarral és rizszsel | 54 |
Kelhajtás | 54 |
Töltött kalarábé | 55 |
Barnára párolt kalarábé | 55 |
Kalarábé marhahushoz | 55 |
Töltött káposzta | 55 |
Vagdalt töltött fehér káposzta | 55 |
Savanyúkáposzta tőkehallal | 56 |
Barna káposzta gesztenyével | 56 |
Hajdu-káposzta | 56 |
Sült káposzta | 56 |
Párolt savanyított káposzta | 57 |
Párolt savanyított káposzta más módon | 57 |
Párolt savanyított káposzta kappannal | 57 |
Párolt káposzta | 57 |
Csíkos káposzta | 58 |
Ikrás káposzta | 58 |
Kék káposzta | 58 |
Tök-káposzta | 58 |
Fejes saláta irósvajjal és savanyú tejföllel | 59 |
Töltött saláta | 59 |
Spinót | 59 |
Spinót sonkával | 59 |
Andivia | 59 |
Töltött hagyma | 60 |
Pasztinák gyökér-eczettel | 60 |
Gyökerek magyarosan | 60 |
Retkecskék (hónapos retek) | 60 |
Keverék zöldség | 60 |
Burgonya mustárral | 61 |
Sós burgonya | 61 |
Burgonya irósvajmártással | 61 |
Burgonya-pirée | 61 |
Burgonya rostélyossal angolosan | 61 |
Fehér bab | 62 |
Fehér bab szalonnával | 62 |
Paszuly | 62 |
Zöld bab tejben | 62 |
Párolt czukorborsó hüvelyestől | 62 |
Borsó árpakásával | 62 |
Cseh borsó | 63 |
Lencse | 63 |
Lencse fogolylyal | 63 |
Töltött czitrom | 63 |
Aprómarhából | |
Töltött csirke mártással | 64 |
Csirke á la tartár | 64 |
Csirke paprikásan magyar módra | 64 |
Paprikás csirke | 65 |
Csirke sülve | 65 |
Csirke más módra | 65 |
Töltött csirke | 65 |
Rántott csirke | 66 |
Csirke metélttel | 66 |
Csirke szárdellával | 66 |
Forrázott csirke | 66 |
Csirke bajor módra | 67 |
Csirke fehér mártással és virágos káposztával | 67 |
Csirke vagdalt mártással | 67 |
Csirke zöld borsóval | 67 |
Csirke paradicsom mártással | 68 |
Csirke czitrommal és tejföllel | 68 |
Csirke vérmártással | 68 |
Csirke rákkal töltve | 68 |
Fasirozott csirkék | 69 |
Csirke paradicsomalmával | 69 |
Csirke tojással habart mártásban | 69 |
Forralt csirke, savanyú lével | 70 |
Ugyanaz, más módra | 70 |
Hirtelen főtt csirkék | 70 |
Hideg csirke | 70 |
Csirke káprimártással | 70 |
Csirke, savanyú tejföllel és czitromszeletekkel | 71 |
Csirke, narancsmártással | 71 |
Csirke, francziásan | 71 |
Kalarábé, csirkével | 72 |
Fasírozott poulardok paradicsommártással | 72 |
Poulardok róbertmártással | 72 |
Kappan, tűzve | 73 |
Kappan, csigával töltve | 73 |
Pulyka | 73 |
Pulyka, töltve | 73 |
Kifejtett, vagdalttal bélelt pulyka | 73 |
Pulyka, frikandóval | 74 |
Pulyka, kocsonyával | 74 |
Sült lúd | 74 |
Lúd párolva | 74 |
Lúd rizszsel s makarónival | 75 |
Récze rizszsel, angol módra | 75 |
Fasírozott kacsa | 75 |
Kacsa párolva | 75 |
Kacsa vörös bnorral és vérrel párolva | 76 |
Vad récze párolva | 76 |
Töltött galamb | 76 |
Páczolt galamb | 76 |
Galambok barnán párolva | 77 |
Galambok vérrel | 77 |
Galambok francziásan | 77 |
Fojtott galamb | 77 |
Galambokat fogoly módra készíteni | 78 |
Ragout sült galambokból | 78 |
Pacsírta rostélyon sütve | 78 |
Borjúhusok | |
Borjúfej tojásos lével | 79 |
Borjúfej kocsonyában | 79 |
Borjúfej frikaszéval | 80 |
Borjú czitrommártással | 80 |
Barnára párolt borjúszegy szágóval | 80 |
Borjúszegy egyveleggel | 80 |
Borjúszegy sülve | 81 |
Bélelt borjúmell | 81 |
Borjúmell czitrommal | 81 |
Borjúkarbonád, barnára párolva | 81 |
Borjúkarbonád, közönségesen | 82 |
Spékelt borjúkarbonád | 82 |
Borjúczomb | 82 |
Főtt borjúczomb | 82 |
Borjúczomb vesepecsenynyével együtt töltve | 82 |
Töltött borjúczomb | 83 |
Hideg borjúczomb | 83 |
Borjúczomb füstölt nyelvvel spékelve | 83 |
Párolt borjúczomb barna lével | 83 |
Borjúbukta | 84 |
Borjúpaczal tejfellel | 84 |
Borjúhusból kolbász | 84 |
Rántott borjuvelő czitrommártással | 85 |
Borjúhús osztrigával | 85 |
Borjúfülek ragúval szarvasgombából | 85 |
Borjúragú gombával | 85 |
Borjúfodorháj fehér mártással | 85 |
Borjúhus rizszsel | 86 |
Vagdalt borjúhus | 86 |
Bárány- és ürühus | |
Bárányczomb apró hagymával | 86 |
Báránylapoczka vese-pecsenyével együtt, töltve | 86 |
Bárányhus káprival | 87 |
Bárányczomb spékelve és kocsonyázva | 87 |
Rántott bárányhus | 87 |
Báránymell kocsonyával hidegen | 87 |
Paprikás bárányhus | 88 |
Bárányhus tárkonynyal, magyarosan | 88 |
Bárányczomb ugorkával | 88 |
Bárányszegy szarvasgombával | 88 |
Ürü karbonádok | 89 |
Párolt ürümell | 89 |
Spékelt ürüczomb | 89 |
Ürüczomb angolosan | 89 |
Juhhusos kása | 90 |
Ürüczomb paradicsommártással | 90 |
Ürüczomb őzczomb módjára | 90 |
Tokány magyarosan | 91 |
Ürüczomb rizszsel | 91 |
Ürünyelvek | 91 |
Párolt ürüczomb | 91 |
Erdélyi tokány, juhhúsból | 91 |
Ürü sült | 92 |
Ürüczomb angolosan | 92 |
Marhahusból pecsenyék | |
Vesepecsenye fűszeres füvekkel | 92 |
Vesepecsenye párisi módra | 93 |
Párolt vesepecsenye | 93 |
Vesepecsenye bécsi módra | 93 |
Vesepecsenye angol módra | 94 |
Vesepecsenye-szeletek | 94 |
Beefsteake (Böfsztök) | 94 |
Beefsteaks | 95 |
Beefsteaks más módon | 95 |
Beefsteake ismét más módon | 95 |
Marhapecsenye angolosan | 96 |
Angolsült más módon | 96 |
Rostélyos | 96 |
Rostélyos mártással | 96 |
Rostélyos kirántva | 97 |
Rostélyos-pecsenye savanyú tejföllel | 97 |
Bélelt rostélyos-pecsenye | 97 |
Franczia rostélyos | 97 |
Bélelt tekercsek (Roulardok) | 98 |
Marhahus-szeletek | 98 |
Hideg marhahus | 98 |
Gulyáshús | 98 |
Gulyásos hús | 99 |
Ökörnyelv lengyelesen | 99 |
Spékelt ökörnyelv szardellával | 99 |
Ökörnyelv szardella-mártással | 99 |
Bélelt ökörnyelv | 100 |
Ökörnyelv csipkebogyó-mártással | 100 |
Pirított ökörnyelv | 100 |
Füstölt ökörnyelv | 100 |
Rostélyon sült ökörnyelv | 100 |
Tehén tőgye rostélyon sülve | 100 |
Tehéntőgy | 101 |
Ökörfark | 101 |
Tormás nyelv | 101 |
Sertéshus | |
Párolt disznólapoczka | 101 |
Sertés-derék, nyárson sülve | 101 |
Tekercsek disznóhusból | 102 |
Sertéshus páczczal sütve | 102 |
Sertésgerincz sütve | 102 |
Vagdalt sertéshus-szeletek | 102 |
Sertés szelet (Filé) | 103 |
Sertéshus sárgarépával | 103 |
Malacz sülve | 103 |
Sült disznóhát | 104 |
Sertésláb szarvasgombával töltve | 104 |
Véres hurka | 104 |
Májas hurka | 105 |
Igen jó tüdős gömböcz-hurka | 105 |
Kolbász | 105 |
Kocsonya disznóhusból | 106 |
Kocsonya sertéslábból | 106 |
Sertésfejből kocsonya | 107 |
Malaczot felfüstölni | 107 |
Vadhus | |
Őzczimerből vagdalt Ragout | 107 |
Őzderékból szeletek | 108 |
Szarvashus csipkelekvárral | 108 |
Szarvas mája | 108 |
Nyúl | 108 |
Nyúl tejföllel | 108 |
Spékelt nyúlszeletek | 109 |
Jóféle pácz készítése | 109 |
Bélelt nyúl | 109 |
Nyúl pácz nélkül | 109 |
Párolt nyúl francziásan | 110 |
Nyúl-kolbász | 110 |
Vadsertés-fő | 110 |
Vadsertés-hus | 110 |
Vadsertés-hus fenyves-mártással | 111 |
Fáczán | 111 |
Fáczánok savanyú káposztával | 111 |
Fojtott fáczán | 112 |
Fáczán vagdalttal | 112 |
Szarvasgombával töltött fáczán | 112 |
Fogoly | 112 |
Fogoly narancs mártással | 113 |
Bélelt fogoly | 113 |
Fogoly madarak lencse pürével | 113 |
Fogoly mogyoró-hagymával és gesztenyével | 113 |
Fiatal fogolyvagdalt | 114 |
Süket fajd páczolva | 114 |
Süket fajd sülve | 114 |
Túzok-sült | 114 |
Császármadár | 114 |
Császármadár töltve, tejföllel | 115 |
Császármadár kaprival s olajbogyóval | 115 |
Szárcsa | 115 |
Sült szárcsák | 115 |
Szalonka | 115 |
Szalonka más módra | 116 |
Szarvasgomba-vagdalttal töltött szalonka | 116 |
Vadrécze | 116 |
Vadkacsa | 116 |
Búvárkacsa párolva | 116 |
Fürjek vadászmódra | 117 |
Vadgalamb | 117 |
Fenyves madár | 117 |
Fenyves madarak pirítva | 118 |
Pacsirta rostélyon sütve | 118 |
Pacsirta sülve | 118 |
Pacsirta vagdalt | 118 |
Pacsirta á la minute | 118 |
Töltött pacsirta | 119 |
Pacsirták serpenyőben sütve | 119 |
Szalmi apró madarakkal | 119 |
Halak | |
Kékre forralt potyka | 120 |
Potyka, cseh módra | 120 |
Potyka vörös borral és vérrel | 120 |
Potyka sóskamártásban | 120 |
Potyka kocsonya | 121 |
Töltött potyka | 121 |
Főtt potyka | 122 |
Ponty fekete mártásban | 122 |
Marinirozott ponty | 122 |
Rántott ponty | 122 |
Csuka-vagdalék | 122 |
Tépett csuka szardellával | 123 |
Tépett csuka rostélyon sütve | 124 |
Csuka irósvajjal s petrezselyemmel | 124 |
Töltött csuka | 125 |
Rántott csuka | 125 |
Párolt csuka | 125 |
Friss felforralt csuka | 125 |
Szalonna-zsíros csuka | 125 |
Fogas, magyarosan | 125 |
Kecsege czitromlével | 126 |
Angolna | 126 |
Sörben főtt angolna | 126 |
Marinírozott vagy olaszosan készített angolna | 127 |
Nyárson sült angolna | 127 |
Angolna mártással | 127 |
Tűzött harcsa | 128 |
Harcsa, rostélyon sütve, káprival savanyútejföllel | 128 |
Csik kirántva | 128 |
Czompó borral | 128 |
Czompó kaporral és tejjel | 128 |
Gögörcsék kirántva | 129 |
Menyhal rántva | 129 |
Süllő krumplival | 129 |
Süllő más módon | 129 |
Halászos hal | 129 |
Hal szegediesen | 130 |
Viza-frikandó | 130 |
Forralt pisztráng | 130 |
Pisztráng, kékre főzve | 130 |
Bélelt pisztráng | 131 |
Pisztráng angolosan | 131 |
Pisztráng sülve | 131 |
Galócza angolosan | 131 |
Tőkehal szardellával | 131 |
Sügér főve | 132 |
Sügér kirántva | 132 |
Viza sülve | 133 |
viza fölforralva | 133 |
Halászos halétel | 133 |
Halak gyökerekkel | 133 |
Kaviár | 133 |
Hering, papirba sülve | 134 |
Teknősbéka tojásos mártással | 134 |
Rántott teknősbéka | 135 |
Teknősbéka, teknőstül | 135 |
Teknősbéka vagdalt | 135 |
Béka kucsmagombával és rákkal | 135 |
Békaczomb tojásos mártással | 135 |
Békaczomb petrezselyemlével | 136 |
Rákok főve | 136 |
Töltött rák | 136 |
Párolt rák | 137 |
Rákvaj készítése | 137 |
Rákok kirántva | 137 |
Csigák főve | 137 |
Csigák töltve | 138 |
Halak kocsonyázva | 138 |
Hering rántva, savanyú káposztával | 138 |
Hering töltve | 138 |
Osztriga | 139 |
Kolbászok | |
Kolbász | 139 |
Fehér kolbász | 139 |
Fűszerkolbász | 139 |
Kolbász borjúhusból | 140 |
Ludmáj-kolbász | 140 |
Kolbász bél nélkül | 140 |
Kolbász paulai | 140 |
Véres hurka | 141 |
Saláták | |
Spárga saláta | 141 |
Ugorka saláta | 141 |
Olasz saláta | 142 |
Más módra ugyanaz | 142 |
Fejes saláta | 142 |
Paszly-saláta | 142 |
Öntött saláta magyarosan | 142 |
Zeller-saláta | 142 |
Káposzta-saláta | 143 |
Tésztás ételek | |
Franczia laska | 143 |
Bélelt laska | 144 |
Puffadt laska | 144 |
Olasz laska | 144 |
Laska rákvajjal és savanyú tejföllel | 144 |
Közönséges laska | 145 |
Laska-bukta | 145 |
Makaroni | 145 |
Makaroni sódarral | 145 |
Élesztős tészta vajjal | 145 |
Omlós tészta | 146 |
A puffadt tésztadara | 146 |
Tojásdara párolva | 146 |
Sódaros tészta | 146 |
Sódaros tészta más módon | 147 |
Irósvajas galuska czukorhóval | 147 |
Tejszines galuska | 147 |
Arany metélt | 148 |
Bajor metélt | 148 |
Burgonya metélt | 148 |
Metélt kipárolva | 148 |
Metélt zsírozva | 149 |
Metéltből kolbászkák | 149 |
Túrós metélt | 149 |
Túrós metélt föleresztve | 149 |
Tészta máglya | 149 |
Rákbukta | 150 |
Tejfeles bukta | 150 |
Derelye | 151 |
Rizs-smóring | 151 |
Liszt-smóring | 151 |
Zsemlye-smóring | 151 |
Tészta kolbászkák | 152 |
Koczkás tészta zsírozva | 152 |
Ugyanaz tejföllel | 152 |
Polenta | 152 |
Polenta buzalisztből | 152 |
Zöld tészta | 153 |
Káposztás tészta | 153 |
Sült dara | 153 |
Tejszín-dara burgonyaliszttel | 153 |
Burgonya-gombócz | 153 |
Burgonya-gombócz pármai sajttal | 154 |
Liszt-gombócz | 154 |
Turó-gombócz | 154 |
Turógombócz sülve | 154 |
Máj-gombócz | 155 |
Reszelt tészta, puffadtan | 155 |
Puffadt alma | 155 |
Ugyanaz, más módra | 155 |
Dió almával puffadtan | 156 |
Puffadt tészta czitrommal | 156 |
Rizs puffadtan | 156 |
Olasz rizs | 156 |
Rizs tejben | 157 |
Rizs kipárolva | 157 |
Rizskolbászok kirántva | 157 |
Rizspép | 157 |
Töltött rizspép | 157 |
Rizspép csokoládéval | 158 |
Almapép | 158 |
Gyermekpép | 158 |
Kenyérpép | 158 |
Csokoládé pép | 158 |
Kávépép | 159 |
Csokoládé pép | 158 |
Czitrompép | 159 |
Mandulapép | 160 |
Ugyanaz | 160 |
Piskótapép | 160 |
Mandulapép almával | 160 |
Habpép | 161 |
Málnapép | 161 |
Eperpép | 161 |
Birsalmapép | 161 |
Cseresznyepép | 162 |
Tojássárga pép | 162 |
Lisztpép | 162 |
Czitrompép | 162 |
Pép kifliből | 163 |
Krém pép | 162 |
Narancspép | 163 |
Fahérpép | 163 |
Rákpép | 163 |
Velőpép | 164 |
Darapép | 164 |
Burgonyapép | 164 |
Kávé-Consommé | 164 |
Vastag palacsinta almával | 165 |
Baraczkkal töltött sodralék | 165 |
Dara tejben | 165 |
Dara-táska | 165 |
Rizs sódarral | 166 |
Rizs háromszinben | 166 |
Rizsmeridon ragoutval | 166 |
Zsemlyés alma | 166 |
Tészta sárga baraczkkal | 167 |
Mákos csík | 167 |
Diós metélt | 167 |
Rétestészta | 167 |
Almás rétes | 168 |
Almás rétes magyarosan | 168 |
Burgonya-rétes | 168 |
Czitronád-rétes | 168 |
Csokoládé-rétes | 168 |
Dara-rétes | 169 |
Dara-rétes bajorosan | 169 |
Hab-rétes | 169 |
Káposztás rétes | 170 |
Gomba-rétes | 170 |
Mákos rétes | 170 |
Rák-rétes | 170 |
Szilvás rétes | 171 |
Szőlő-rétes | 171 |
Turós rétes | 171 |
Tejfölös rétes | 171 |
Rizs-rétes | 172 |
Ugyanaz másképen | 172 |
Tiroli rétes | 172 |
Ugyanaz mandula töltelékkel | 172 |
tojáslepénykék, tengeri szőlővel | 172 |
Tojáslepénykék mandulatésztával | 172 |
Tojáslepénykék töltve | 173 |
Élesztő lepénykék | 173 |
Angol pudding | 174 |
Alma pudding | 174 |
Burgonya pudding sódarral | 174 |
Császár pudding | 174 |
Égő pudding | 175 |
Fagyott pudding gesztenyével | 175 |
Pudding sodóval | 176 |
Rizs-pudding | 176 |
Sárgarépa-pudding | 176 |
Czitrom meridon | 177 |
Rák-meridon | 177 |
Rizs-meridon | 177 |
Közönséges rántott zsemlyeszeletek | 178 |
Rántott zsemlyeszeletek vörösborral | 178 |
Töltött zsemlye | 178 |
Prost sodralék | 178 |
Piskota sodóval | 178 |
Rántott rózsa | 179 |
Rántott gesztenye | 179 |
Töltött czukorsüvegecske rizsből | 179 |
Rántott bodzavirág | 179 |
Rántott megy | 180 |
Rántott szilva | 180 |
Mogyorók kirántva | 180 |
Dorongfánk | 180 |
Nagy dorongfánk | 180 |
Töltött fahéjfánk | 181 |
Farsangi fánk | 181 |
Vert farsangi fánk | 182 |
Piskóta fánk | 182 |
Toló fánk | 182 |
Kávéfánk | 182 |
Csöröge | 183 |
Mandulatáskák | 183 |
Ugyanazok más módra | 183 |
Sajt-pástétomok | 184 |
Vajas szeletek | 184 |
Ugyanazok mandulával | 184 |
Cseh tészta | 184 |
Császár szarvasok | 185 |
Élesztős szarvasok | 185 |
Czitrom-bukta | 185 |
Darabos bukta | 185 |
Dióbukta | 186 |
Franczia bukta | 186 |
Laskabukta | 186 |
Mandulabukta | 186 |
Portugaliai bukta | 187 |
Rácz bukta | 187 |
Borított rizs | 187 |
Cseh kalács | 187 |
Bajor tészta | 187 |
Forgács tészta | 188 |
Franczia tészta | 188 |
Gesztenye tészta | 188 |
Ischeli smoring | 188 |
Rumpite | 188 |
Sütemény teához | 189 |
Szilvagombócz | 189 |
Tanulók tésztája | 189 |
Élesztős sütemények | |
Élesztős sodralék | 189 |
Straszburgi fánk | 189 |
Finom élesztős tészta | 190 |
Vízbe kelt élesztős tészta | 199 |
Vert élesztős tészta | 190 |
Kavart élesztős tészta | 190 |
Élesztős pereczek | 191 |
Élesztős vandelek tejszínnel | 191 |
Más módra ugyanaz | 191 |
Közönséges élesztős tészta | 192 |
Ánis-szarvas | 193 |
Szarvas befőttel | 192 |
Más módra ugyanaz | 192 |
Szarvasok borban | 192 |
Finom mákszarvas | 193 |
Finom pogácsa | 193 |
Pesti csókocskák | 193 |
Belgrádi csillagok | 194 |
Ánis-kenyér | 194 |
Tiroli kenyér | 194 |
Koczkás lepény | 194 |
Karlebadi perecz | 195 |
Alma-bukta | 195 |
Császári bukta | 195 |
Magyaros almabukta | 195 |
Megy-bukta | 196 |
Töltött bukta | 196 |
Arany laska | 196 |
Arany laska, rákvajjal | 197 |
Gör laska | 197 |
Bécsi kenyér | 197 |
Jó kalács | 198 |
Compótok | |
Alma-compót | 199 |
Más módra ugyanaz | 199 |
Más módra ugyanaz | 199 |
Compót gőzben főtt gyümölcsből | 200 |
Baraczk-compót | 200 |
Birsalma-compót | 200 |
Cseresznye-compót | 200 |
Kocsonyás compótok | 200 |
Körtvély-compót | 201 |
Más módra ugyanaz | 201 |
Köszméte-compót | 201 |
Meggy-compót | 201 |
Őszi baraczk-compót | 201 |
Szilva-compót | 201 |
Más módra ugyanaz | 202 |
Vegyített compót | 202 |
Pástétomok | |
Koszorukra, ékesítésekre s pástétomokra alkalmazható irósvajtészta | 202 |
Irósvajas tészta, melyet a tésztás ételekre borítékul lehet használni | 202 |
Parázstészta | 203 |
Morzsa-tészta | 203 |
Apró pástétomocskák | 203 |
Galambpástétom | 204 |
Hideg pástétom | 204 |
Teknősbéka pástétom | 204 |
Parázs-pástétom, egymásra hajtva | 205 |
Pástétom, vagdalékkal | 205 |
Crémek és kocsonyák | |
Ananasz-créme | 206 |
Baraczk-créme | 206 |
Bor-créme | 207 |
Coriander-créme | 207 |
Csokoládé-créme | 207 |
Eper-créme | 207 |
Háromszimű créme | 207 |
Kávé-créme | 208 |
Narancs-créme | 208 |
Mandula-Créme | 208 |
Tejszín-créme | 209 |
Tejcréme hólabdával | 209 |
Thea-créme | 209 |
Vanilia-créme | 209 |
Hidegsodó, vanilia likőrrel | 209 |
Hidegsodó, madeira borral | 210 |
Ananasz-kocsonya | 210 |
Baraczk-kocsonya | 210 |
Bor-kocsonya almával | 211 |
Csokoládé-kocsonya | 211 |
Czitrom-kocsonya | 211 |
Eper-kocsonya | 211 |
Ibolya-kocsonya | 212 |
Kávé-kocsonya | 212 |
Kávé kocsonya csokoládéval | 212 |
Narancs-kocsonya | 212 |
Málna-kocsonya | 213 |
Mandula-kocsonya | 213 |
Muskotályszőlő-kocsonya | 213 |
Muskotálybor-kocsonya | 213 |
Punsch-kocsonya | 213 |
Tengeri szőlő-kocsonya | 214 |
Pántlika-kocsonya | 214 |
Rózsa-kocsonya | 214 |
Töltött czitrom-kocsonya | 214 |
Tuttifrutti-kocsonya | 214 |
Vanilia-kocsonya | 215 |
Vanilia-kocsonya ostyával | 215 |
Blanc-mange | 215 |
Ugyanaz koczkásan | 215 |
Blanc-mangé kávéval | 216 |
Torták és csemegék | |
Czukor-öntet tortákra | 216 |
Almatorta | 217 |
Almatorta más módon | 217 |
Birsalmatorta | 217 |
Burgonyatorta | 217 |
Császártorta | 218 |
Csokoládétorta | 218 |
Csokoládétorta, franczia | 218 |
Csokoládé-öntet tortákra | 219 |
Czukortorta | 219 |
Czukortorta gyümölcscsel | 219 |
Franczia leveses torta | 219 |
Ugyanaz, más módra | 220 |
Fűszerszámos torta | 220 |
Főtt torta | 220 |
Csillag-torta | 221 |
Gesztenye-torta | 221 |
Genfi torta | 221 |
Habart linczi torta | 221 |
Ugyanaz más módra | 222 |
Irósvajas torta | 222 |
Irósvajas torta őszi baraczkkal | 223 |
Kavart mandula-torta | 224 |
Kenyértorta | 224 |
Kenyértorta más módon | 225 |
Kocsonyás torta | 225 |
Krokán-torta | 225 |
Korpatorta | 225 |
Linczi torta töltve | 226 |
Mandula-torta | 226 |
Maróni-torta | 226 |
Mogyoró-torta | 226 |
Makaróni-torta | 227 |
Morzsa-torta | 227 |
Piskótatorta | 227 |
Piskóta-torta más módra | 227 |
Piskóta-torta tekercsben | 228 |
Szálas mandula-torta | 228 |
Más módra ugyanaz | 228 |
Szárított mandula-torta | 228 |
Spanyol szél-torta | 229 |
Spanyol szél-torta mandulával | 229 |
Bécsi tortácskák | 230 |
Créme tortácskák | 230 |
Czitronád tortácskák | 230 |
Cseresznye tortácskák | 231 |
Egymásra hajtott tortácskák | 231 |
Herczegasszony tortácskák | 231 |
Mandula-tortácskák | 231 |
Punsch-tortácskák | 231 |
Tortácskák | 232 |
Töltött tortácskák | 232 |
Mandula koszorúcskák | 232 |
Vanilia koszorúcskák | 232 |
Marczipán tészta | 232 |
Czitrom-rudacskák | 233 |
Csokoládé-rudacskák | 233 |
Főtt mandula-rudacskák | 233 |
Francziás rudacskák | 233 |
Fűszeres rudacskák | 233 |
Grillage-rudacskák | 234 |
Irósvajas rudacskák | 234 |
Mandula-rudacskák | 234 |
Mandula-rudacskák pisztácziával | 234 |
Francziás mandula-rudacskák | 234 |
Narancs-rudacskák | 235 |
Piskóta-rudacskák | 235 |
Vaniliás rudacskák | 235 |
Almaszeletek | 235 |
Eperszeletek | 235 |
Őszi baraczk-szeletek | 236 |
Alma marmeladdal töltött falatok | 236 |
Töltött falatok | 236 |
Birsalma ostyatekercs | 236 |
Édes ostyatekercs | 237 |
Ugyanaz, más módra | 237 |
Fahéj-ostyatekercs | 237 |
Vagdalt mandulatekercs | 237 |
Vékony, újjnyi ostya-tekercs | 238 |
Franczia kétszersült | 238 |
Német kétszersült | 238 |
Piskóta | 239 |
Csokoládé piskóta | 239 |
Mézes kalács | 239 |
Apácza-fánkok | 239 |
Anis-fánk | 240 |
Csokoládé-fánk | 240 |
Habbal töltött csokoládé | 240 |
Mandula-fánk | 240 |
Ugyanaz, más módon | 240 |
Punsch-fánk | 241 |
Anis-kalács | 241 |
Anis-pereczek | 241 |
Baraczk-pereczek | 241 |
Czukor-pereczek | 242 |
Lipcsei pereczek | 242 |
Spanyol-pereczek | 242 |
Vajas pereczek | 242 |
Csókocskák | 242 |
Gyümölcs-kenyér | 242 |
Linczi kenyér | 243 |
Mandula-kenyér | 243 |
Kenyér-rudacskák | 243 |
Bécsi falatok | 243 |
Czukortészta falatok | 244 |
Jégfalatok | 244 |
Paulanus falatok | 244 |
Czukrozott gesztenye | 244 |
Mandula-pohárkák | 244 |
Pörkölt mandula | 245 |
Mandula-sütemény | 245 |
Mandulahegy | 245 |
Mandula jégben | 245 |
Birsalmadió | 245 |
Fahéj-kalács | 245 |
Fűszeres szeletek | 246 |
Makazonik | 246 |
Maskaronok | 246 |
Olasz szarvacskák | 246 |
Fagylaltok | |
Ananász-fagylalt | 247 |
Birsalma-fagylalt | 248 |
Czitrom-fagylalt | 248 |
Csokoládé-fagylalt | 248 |
Eper-fagylalt | 248 |
Fagylalt befőtt gyümölcsléből | 248 |
Fehér fagylalt | 249 |
Kávé-fagylalt | 249 |
Málna-fagylalt | 249 |
Narancs-fagylalt | 249 |
Punsch-fagylalt | 249 |
Tuttifrutti fagylalt | 250 |
Vanilia-fagylalt | 250 |
Meleg és hideg italok | |
Bajor ital | 250 |
Cseresznyevíz | 250 |
Csokoládé | 251 |
Grog | 251 |
Forró bor | 251 |
Forró sör | 251 |
Kávé | 251 |
Király-punsch | 251 |
Közönséges punsch | 252 |
Angol punsch | 252 |
Tojásos punsch | 252 |
Lengyel forró sör | 252 |
Limonádé | 252 |
Mandulatej | 252 |
Nikus | 253 |
Orosz thea | 253 |
Thea | 253 |
Vin-brülé | 253 |
Hideg étkek | |
Almaétel | 253 |
Aludt-tej | 253 |
Bodzaétel | 254 |
Cseresznye, hidegen | 254 |
Ugyanaz, más módra | 254 |
Czitrom, hidegen | 254 |
Eper, hidegen | 254 |
Hideg tej | 254 |
Hideg szilva | 255 |
Málna hidegen | 255 |
Befőtt gyümölcsök, levek és conservek | |
Befőtt kajszinbaraczk íz | 255 |
Ugyanaz, más módra | 256 |
Egész befőtt baraczk | 256 |
Befőtt őszi baraczk | 255 |
Befőtt birsalma | 256 |
Befőtt cseresznye | 257 |
Cseresznye eczetben | 257 |
Befőtt dinnye | 257 |
Befőtt dió | 257 |
Ugyanaz, más módra | 258 |
Befőtt eper | 258 |
Befőtt csipkebogyó | 258 |
Befőtt meggy | 258 |
Meggy, eczetben | 258 |
Befőtt meggy, eczettel | 259 |
Befőtt mandula | 259 |
Befőtt körte | 250 |
Befőtt pöszméte | 259 |
Befőtt som | 259 |
Befőtt szőlő | 260 |
Befőtt tengeri szőlő (Ribizli) | 260 |
Befőtt szilva | 260 |
Ugyanaz, másképpen | 260 |
Befőtt mirabella-szilva | 261 |
Szeder | 261 |
Ribizli, eczetben | 261 |
Málna, ribizli és meggy sűrítve fagylalthoz | 261 |
Málna- és ribizli levet befőzni | 262 |
Alma, besűrítve | 262 |
Birsalmalevet befőzni | 262 |
Birsalmalé, besűrítve | 262 |
Eperlé, besűrítve | 262 |
Ibolya-conservée | 263 |
Málna-conservée | 263 |
Málna-conservée, más módra | 263 |
Málnalé, besűrítve | 263 |
Meggylevet befőzni | 263 |
Narancs-conservée | 264 |
Őszi-baraczklé, besűrítve | 264 |
Ribizli-lé, besűrítve | 264 |
Sárga baraczklé, besűrítve | 264 |
Gyümölcs csemege | |
Aszalt őszi baraczk | 264 |
Ugyanaz, más módra | 265 |
Aszalt meggy | 265 |
Ugyanaz, más módra | 265 |
Aszalt szilva | 265 |
Birsalma-sajt | 265 |
Birsalma-szeletek | 266 |
Bersicate | 266 |
Sajtolt körte | 266 |
Gazdasszonytár | |
Mindennemű ház-, konyha-, éléskamra- s pinczetartási útmutatások, jegyzetek és tapasztalatok | |
Az ételek izletes elkészítéséről s a tálalásról | 266 |
Az asztal terítéséről | 269 |
Az ételek fölszeldeléséről | 269 |
Főtt vagy sült marhahús | 271 |
Ürü-sült | 271 |
Borjú-sült | 271 |
Bárány-czímer | 272 |
Őz- vagy szarvas-czímer | 272 |
Nyúl-pecsenye | 272 |
Malacz-pecsenye | 272 |
Töltött borjúmell | 273 |
Pulyka-sült | 273 |
Csirke vagy kappan | 274 |
Fáczán | 274 |
Sódar | 275 |
Vaddisznófej | 275 |
Pontyot fölszelni | 275 |
Csuka | 275 |
Lazacz | 275 |
Pisztráng | 275 |
Kamaratartás és konyhai útmutatások | |
A sertések öléséről és felfüstöléséről | 276 |
Mindenféle halakat felfüstölni | 277 |
Igen jó mód ludakat hizlalni | 277 |
Lúdzsírt s effélét nem szabad közönséges fazekakban tartani | 278 |
Lúdzsírt saláta-olajnak használni | 279 |
Avas irósvajat megjavítani | 279 |
Mézet higítani | 279 |
Barna szörpöt higítani, úgy, hogy egészen tiszta czukor-ízt kapjon | 279 |
Megkozmásodott tejes ételnek rossz szagát elvenni | 279 |
Büdös zsírt megjavítani | 280 |
Mint lehet elejét venni, hogy a leveses fazék ki ne fusson | 280 |
A marhahust hamar puhára főzni | 280 |
Vén tyukot hamar puhára főzni | 280 |
Borsót és babot hamar puhára főzni | 280 |
Mit kell tenni, ha valamely edény zsírral vagy vajjal meggyúlad | 281 |
Különféle konyhaczikkeket és éléskamrai tárgyakat becsinálni és eltartani | |
Aszalt kajszin | 281 |
Cseresznyét eltartani | 281 |
Dinnyét egész deczemberig, sőt januáriusig eltartani | 282 |
Édes zöld paprikát nyersen eltenni | 282 |
Endiviát sok ideig eltartani | 282 |
Fiatal kukoriczát eltartani | 282 |
Füstölt húst eltartani | 283 |
Húst nyáron által, jó piinczék s kamrák hiányában frissen eltartani | 283 |
Igen jó mód, az irósvajat eltartani | 283 |
Ugyanaz más módon | 281 |
Kalarábét eltartani | 284 |
Meggyet mézben eltartani | 284 |
Mustárkészítés | 285 |
Nyelvet füstölni | 285 |
Őszi gombákat eltartani | 285 |
Paradicsom-almát egy évre s még tovább is gőzben eltartani | 286 |
Rothadásnak indult húsnak bűzét és ízét elvenni | 280 |
Sódart felfüstölni | 286 |
Szarvasgombát befőzni s eltartani | 287 |
Szilvát eltartani | 287 |
Spárgát eltartani | 287 |
Spárgát eczetben eltartani | 288 |
Szőlőfejeket eltartani | 288 |
Ugorkát becsinálni | 288 |
Ugorkát sós vízben télre eltenni | 289 |
Ugorkát zsemlyével télre savanyítani | 289 |
Ugorkasalátát télire eltenni | 289 |
Vaddisznóhúst bepáczolva eltartani | 290 |
Véres húst romlástól megóvni | 290 |
Virágos olaszt csaknem egy évig eltartani | 290 |
Veres répát (czékla) eltartani | 291 |
Zöld borsót eltartani | 291 |
Zöld babot télen eltartani | 291 |
Zöld babot más módon eltenni | 291 |
Zellert eltartani | 292 |
Különféle eczetkészítés | |
Almaeczetet készíteni | 202 |
Jó boreczetet készíteni | 292 |
Málnaeczetet készíteni | 293 |
Vegyes gyümölcseczet | 293 |
Szeszek és esszencziák | |
Kávé-likőr | 293 |
Narancs-likőr | 294 |
Puncs-szesz | 294 |
Szegfű-likőr | 294 |
Vanilia-szesz | 295 |
A kávé | 295 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.