kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | "Magyar Kereskedelmi Közlöny" Hírlap és Könyvkiadó Vállalat |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött keménykötés |
Oldalszám: | 350 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 15 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal. Második bővített kiadás. Nyomatott a Tolnai Világlapja Nyomdai Műintézetében, Budapest. |
A húsokról | 6 |
A húsok előkészítése | 14 |
A pecsenyék felszeletelése | 16 |
Előszó | 3 |
Más termékekről | 8 |
Sertéshús | 20 |
Levesek | |
Agyvelő-leves | 24 |
Aprólékleves | 25 |
Barnaleves | 28 |
Barnaleves rántott borsóval | 24 |
Burgonyaleves sajttal | 29 |
Csontvelő gombóc leves | 27 |
Daragombóc leves | 33 |
Francia leves új módja | 30 |
Gombaleves | 30 |
Gulyásleves | 32 |
Halleves | 32 |
Húsleves | 22 |
Jó marhahús leves | 22 |
Kanonokleves | 26 |
Kaporleves | 29 |
Karfiolleves | 35 |
Kolbászleves | 35 |
Korhelyleves | 28 |
Közönséges húsleves tyúkkal | 23 |
Kucsmagomba-leves | 31 |
Leves csiperkegombával | 30 |
Leves sáfrán nélkül | 23 |
Leves tüdőtáskával | 33 |
Lúdaprólék-leves | 34 |
Lúdmáj-leves | 27 |
Májashablepény-leves | 26 |
Májleves | 25 |
Marhafark-leves | 23 |
Paprikás leves | 32 |
Rákleves | 33 |
Rizsleves | 34 |
Sajtos leves | 30 |
Sárgarépa-leves | 26 |
Spárgaleves | 29 |
Szágóleves | 25 |
Tojásdara-leves | 28 |
Törtmáj-leves | 27 |
Tyúkleves | 35 |
Vadászleves | 25 |
Vadhús-leves | 27 |
Vágott tüdőleves | 24 |
Virág-kel leves | 29 |
Zellerleves | 31 |
Böjtös levesek | |
Bableves | 38 |
Becsinált leves | 36 |
Böjti rákleves | 37 |
Borleves | 36 |
Burgonyaleves | 42 |
Cibereleves | 40 |
Gombaleves | 38 |
Halikraleves | 42 |
Jászlebbencs | 42 |
Köménymagos leves | 37 |
Lencseleves | 37 |
Leves zsemlyeszeletekkel | 36 |
Paradicsomleves | 42 |
Salátaleves | 40 |
Sörleves | 39 |
Sóskaleves | 40 |
Szarvasgomba-leves | 41 |
Tápiókaleves | 41 |
Tejleves | 39 |
Tojásos leves | 36 |
Vöröshagymaleves | 40 |
Zöldbableves | 39 |
Zöldborsóleves rizszsel | 41 |
Zöldségleves | 39 |
Előételek | |
Aranyos szeletek | 68 |
Becsinált békacomb | 64 |
Bibicztojás | 67 |
Buktatott tojás | 52 |
Burgonya karikák | 66 |
Burgonya pite | 55 |
Finom rántotta | 49 |
Frikandó | 64 |
Gombaszeletek | 47 |
Gomba tojással | 48 |
Habart tojás spárgával és rákfarkkal | 53 |
Ham and eggs | 63 |
Hamis nyelv | 64 |
Kaviárszelet | 62 |
Keserűgomba | 46 |
Kirántott sonka | 45 |
Kolbászkák velővel | 67 |
Kucsmagomba | 45 |
Laska-pástétom | 53 |
Lúdmáj-pástétom | 66 |
Májvagdalék | 65 |
Makkaroni pástétom | 54 |
Mustáros vese | 59 |
Nyelv citrommártással | 61 |
Nyelv zöldséggel | 58 |
Omlette piritott vesével | 44 |
Palacsinta-tekercs | 46 |
Paprikás csibével töltött palacsinta | 65 |
Paprikás vese | 58 |
Pilaf csirkehússal | 62 |
Rántott burgonya | 44 |
Rántott tojás | 51 |
Rántott velő | 45 |
Rizotto csemegerákkal | 54 |
Rizottó szalonnával | 56 |
Rizs sajttal | 62 |
Sajtos omlette | 44 |
Sajtos tojás | 60 |
Savanyu tojás | 48 |
Savanyu vese | 55 |
Sódartekercs angolosan | 63 |
Sódartekercs | 60 |
Sodralék csiperkegombával | 51 |
Sonkás karfiól | 65 |
Sonkás palacsinta | 63 |
Szalonnás omlette | 47 |
Szegedi velős borított | 61 |
Tojásos burgonya | 68 |
Tojáspalacsinta | 49 |
Tojás vagdalékkal | 50 |
Töltött burgonya | 48 |
Töltött gomba | 47 |
Töltött kagylók | 65 |
Töltött rántott kiflik | 56 |
Töltött rizs | 57 |
Töltött tojás | 52 |
Tüdő rizskásával | 60 |
Tüdő savanyu lével | 59 |
Tükörtojás lúdmájjal | 46 |
Vajas tészta hússal | 57 |
Velőkolbászkák | 58 |
Velőragout | 55 |
Velős szeletek | 43 |
Vese mártással | 59 |
Marhahús | |
Angol sült | 76 |
Angol sült más módja | 76 |
Beafsteack | 86 |
Beafsteack kapart húsból | 88 |
Beafsteack mártással | 87 |
Beafsteack roston sütve | 90 |
Bordapecsenye | 91 |
Erdélyi tokány | 82 |
Eszterházy-rostélyos | 84 |
Felsárszelet töltve | 77 |
Fojtott marhahús | 70 |
Főtt marhahús | 69 |
Francia rostélyos | 83 |
Gombás sült | 78 |
Hagymás sült | 77 |
Hús pilaffal | 75 |
Huszárpecsenye | 82 |
Huszár-szelet | 81 |
Imperiál-szelet | 79 |
Lábas rostélyos | 83 |
Lengyel felsár | 85 |
Magyar rostélyos | 74 |
Mandulás tormamártás | 73 |
Marhahús angolosan | 76 |
Marhahús barnára készítve | 70 |
Marhahús hidegen | 72 |
Marhahús-ragout | 75 |
Marhahús rizszsel | 70 |
Marhahús tejfeles mártással | 71 |
Marhapaprikás | 73 |
Nápolyi beafsteack | 87 |
Nelson-szelet | 80 |
Nyárson sült | 79 |
Ökörfark | 75 |
Olasz marhahús (Stuffato) | 72 |
Paprikás szelet | 74 |
Paprikás-szelet | 81 |
Párolt marhahús | 71 |
Roastbeaf | 90 |
Rostélyos franciásan | 91 |
Rostélyos gyorsan sütve | 92 |
Serpenyős rostélyos | 84 |
Szalonnás marhahús | 73 |
Szegyfej tormamártással | 73 |
Székely gulyás | 74 |
Szüz-sült | 79 |
Tésztában sült vesepecsenye | 89 |
Tojásos sült | 80 |
Töltött rostélyos | 88 |
Töltött rostélyos bajorosan | 83 |
Tüzött vesepecsenye | 88 |
Vesepecsenye angolosan | 91 |
Vesepecsenye apró burgonyával | 89 |
Vesepecsenye magyarosan | 86 |
Vesepecsenye sülve | 85 |
Vetrec | 78 |
Vöröshagymás rostélyos | 84 |
Wellington vesepecsenye | 86 |
Zöldséges pecsenye | 81 |
Zsiványpecsenye | 92 |
Borjúhús | |
Becsinált borjuvelő | 104 |
Borjuagyvelő citrommártásban | 101 |
Borjubecsinált | 105 |
Borjubecsinált | 111 |
Borjucimer | 112 |
Borjucomb | 99 |
Borjucomb fűszeresen | 109 |
Borjucomb hollandi módon | 95 |
Borjucroquette | 95 |
Borjufej frikasszirozva | 99 |
Borjufej töltve | 102 |
Borjufrikandó sóskával | 98 |
Borjufül csiperkegombával | 113 |
Borjuháj sütve | 101 |
Borjuhús paradicsommal | 114 |
Borjuhús párolva | 108 |
Borjuhús sütve | 109 |
Borjuikra makaronival | 94 |
Borjuikra-pástétom | 105 |
Borjukarbonád káprival | 102 |
Borjukotelette hidegen | 100 |
Borjuláb és borjufej kirántva | 96 |
Borjuláb és fej tojással | 103 |
Borjuláb töltve | 97 |
Borjumáj | 101 |
Borjumáj paprikásan | 95 |
Borjunyelv | 107 |
Borjupástétom | 114 |
Borjupörkölt | 94 |
Borjupörkölt | 107 |
Borjusült | 111 |
Borjuszegy spárgával, rákkal és zöldborsóval töltve | 106 |
Borjuszelet | 105 |
Borjuszelet | 106 |
Borjuszelet hagymával | 103 |
Borjuszelet sóskamártással | 109 |
Borjuszelet szalonnával | 110 |
Borjuszelet tejfeles citrommártással | 103 |
Borjutekercs | 112 |
Borjutüdő lisztmártással | 107 |
Borjutüdő mártással | 96 |
Borjuvagdalék | 110 |
Borjuvagdalék (krokett) | 93 |
Borjuvese | 98 |
Borjuvese | 113 |
Borjuvesés | 105 |
Csavart borjuhús | 96 |
Hamis lazac borjuhúsból | 97 |
Kirántott borjuaprólék | 112 |
Paprikás borjuszelet | 111 |
Párolt borjufrikandó | 99 |
Piritott borjumáj | 111 |
Rántott borjuvelő | 104 |
Savanyu borjumáj | 104 |
Sült borjufej | 112 |
Tejfölös borjuszelet | 110 |
Töltött borjumell | 113 |
Tüzdelt borjunyelv | 115 |
Disznóhús | |
A magyar sonkapác más módon | 121 |
A sertésölés | 116 |
A sonka kezelése | 119 |
Aszpik | 122 |
Magyar sonkapác | 120 |
Sonkafüstölés | 120 |
Sonka vadmódra | 121 |
Prágai sonka | 122 |
Disznósajt, hurka, kolbász, véres stb. készítése | |
Apró tormás kolbászok | 129 |
Disznósajt | 125 |
Fasirozott kolbász | 128 |
Finom préselt kolbász | 127 |
Hideg kolbász | 126 |
Hurkatöltés | 123 |
Kitünő hideg májas | 131 |
Kolbász libamájjal | 129 |
Kolbász vegyes húsból | 129 |
Májas hurka | 124 |
Májas kolbász | 127 |
Nyári disznósajt | 126 |
Párisi kolbász | 130 |
Sonka kolbász | 128 |
Szardellás kolbász | 130 |
Téli disznósajt | 125 |
Véres hurka | 124 |
A disznóhús egyéb felhasználása | |
Disznócomb | 132 |
Disznóhús paradicsommal | 136 |
Disznóoldalas | 135 |
Disznópörkölt | 136 |
Füle-farka | 138 |
Házi szalámi | 131 |
Hideg töltelék | 132 |
Füstölt húst eltenni | 140 |
Füstölt sonka megóvása | 140 |
Kirántott sonka | 140 |
Kocsonya | 140 |
Magyar kocsonya | 141 |
Nyári sonka | 139 |
Sertéscomb savanyuan | 136 |
Sertésfilet hidegen | 134 |
Sertésgaltin | 139 |
Sertéshús kásával | 137 |
Sertéshús pácolva | 134 |
Sertéskotlett | 134 |
Sertéssült gesztenyével | 133 |
Sertéssült hagymával | 133 |
Sertéssült ropogósan | 133 |
Sertésszeletek | 135 |
Sonka madeirában | 138 |
Sült sonka | 137 |
Sült sonka | 138 |
Székely gulyás | 136 |
Töltött disznóláb | 135 |
Tüzdelt fehér pecsenye | 132 |
Zsírolvasztás | 141 |
Malachús | |
Malac nyárson | 144 |
Malacpaprikás | 142 |
Malacpecsenye | 142 |
Malacvagdalék | 143 |
Töltött malac | 143 |
Vagdalék malachúsból | 143 |
Birka- és bárányhús | |
Báránybecsinált | 150 |
Bárányfej | 147 |
Bárányhús párolva | 151 |
Bárányhús sütve | 148 |
Báránymáj vagdalva | 150 |
Báránypörkölt | 145 |
Báránypörkölt | 150 |
Báránypörkölt más módon | 146 |
Bárányszegy | 147 |
Bárányszelet vagdalékkal | 151 |
Bárány töltve | 149 |
Birkafilet | 145 |
Birkakotlett | 145 |
Bográcsos ürühús | 155 |
Ugyanaz juhászosan | 156 |
Birkakotlettek gombával | 146 |
Birkakotlett zöldborsóval | 147 |
Birkakotlett zsemlyemorzsával | 147 |
Kapros ürühús | 152 |
Nyárson sült ürüszelet | 153 |
Pácolt ürücomb | 156 |
Paradicsomos ürüsült | 153 |
Paradicsomos ürüsült | 154 |
Párolt juhcomb | 149 |
Rizses ürüsült | 153 |
Sült ürücomb | 156 |
Szardellás ürüsült | 155 |
Tárkányos bárányszegy | 148 |
Tejfeles báránysült | 148 |
Tüzdelt ürüsült | 152 |
Ürüborda sülve | 154 |
Ürücomb párolva | 151 |
Ürüfark lengyelesen | 157 |
ürüsült sárgarépával | 155 |
Szárnyasok | |
A szárnyasok kezelése | 158 |
Becsinált fogoly | 199 |
Császármadár | 206 |
Csirkecombok | 168 |
Csirke forrázva | 168 |
Csirke francia mártással | 171 |
Csirke gesztenyével töltve | 173 |
Csirke gombával | 172 |
Csirke hússal töltve | 162 |
Csirke karfiollal | 172 |
Csirkeleves | 159 |
Csirke mayonaissel | 164 |
Csirke paradicsommártással | 162 |
Csirke-ragout | 164 |
Csirkés saláta | 169 |
Csirke szalonnában | 163 |
Csirke vad módra | 169 |
Csirke vérmártással | 165 |
Csirke zöldborsóval és rákfarkkal | 164 |
Galamb sülve | 195 |
Gesztenyével töltött liba | 185 |
Fácán angolosan | 196 |
Fácán mártással | 197 |
Fácánpecsenye | 198 |
Fácán szarvasgombával | 198 |
Fajd nyárson | 202 |
Fajdvagdalék | 203 |
Fenyőmadár | 205 |
Fenyőmadár bélestől | 206 |
Fenyőmadár nyárson | 206 |
Fogoly kocsonyában | 201 |
Fogoly mártással | 200 |
Fogoly más módra | 200 |
Fogoly nyelvvel | 202 |
Fojtott libamell | 185 |
Fürj köntösben | 207 |
Fürj szalonnával | 208 |
Fürj zsemlyével | 208 |
Füstölt liba | 186 |
Füstölt szárnyas | 170 |
Kacsa gesztenyével | 181 |
Kacsamáj | 181 |
Kacsa nyárson | 181 |
Kacsa sülve | 180 |
Kacsa vadmódra | 183 |
Kacsa zöldséggel | 183 |
Kappan csigával | 173 |
Kappan kagylócskákkal | 174 |
Kappan szardellával | 173 |
Kappan zöldséggel | 175 |
Káposztás fácán | 199 |
Kocsonyázott lúdmáj | 191 |
Libasült | 184 |
Libaaprólék | 187 |
Libaaprólék gombával | 188 |
Libaaprólék rizskásával | 188 |
Liba hidegen | 186 |
Libakolbász | 192 |
Libamáj kocsonyában | 191 |
Libamáj kisütve | 188 |
Lúdmáj mártással | 191 |
Libamájpástétom madeiramártással | 190 |
Libatöpörtyü | 187 |
Libavér | 187 |
Ludaskása | 188 |
Mártásos töltött csirke | 167 |
Narancsmártásos csirke | 169 |
Nyárson sült fürj | 208 |
Nyárson sült fogoly | 200 |
Nyárson sült liba | 184 |
Nyárson sült pulyka | 178 |
Olasz rizottó fiatal fajddal | 205 |
Pácolt csirke | 163 |
Pácolt fogoly | 201 |
Paprikás csirke | 168 |
Paprikás pulyka | 179 |
Pástétom csirkéből | 164 |
Páva sülve | 203 |
Piritott liba | 192 |
Pörkölt tyúk magyarosan | 174 |
Pulyka- és réceszárny vagdalék | 183 |
Pulykafilék gesztenyével | 180 |
Pulyka főzelékkel | 179 |
Pulyka pörkölve | 177 |
Pulyka sülve | 177 |
Pulykaszeletek fricandeauban | 177 |
Ragout vadkacsából | 194 |
Rántott csirke | 160 |
Rizottó fürjjel | 207 |
Rizottó verébbel | 204 |
Rizses fürj | 207 |
Rizses kacsa | 182 |
Sült csirke bajorosan | 166 |
Sült csirke | 160 |
Sült fajdtyúk | 202 |
Sült fogoly | 199 |
Sült kappan más módon | 176 |
Sült kappan | 175 |
Sült libamáj gombával | 189 |
Sült vadgalamb | 195 |
Sütőben sült csirke | 161 |
Szalonka és szalonka-bél | 209 |
Szalonkák kenyérszeleteken sütve | 210 |
Szalonka mártással | 210 |
Szalonka nyárson | 209 |
Szalonka tejfellel | 211 |
Szalonkavagdalék | 212 |
Szalonka vörös borban párolva | 211 |
Szalonnával sütött kappan | 175 |
Szarvasgomba pulykakörzettel | 180 |
Tejfölös császármadár | 206 |
Tojásos csirke | 163 |
Tojással töltött kappan | 174 |
Töltött csirke | 161 |
Töltött fácán | 196 |
Töltöt libamell | 185 |
Töltött lúd vagy kacsa | 182 |
Töltött vadkacsa nyárson | 194 |
Tüzdelt csirkemellek | 170 |
Tüzdelt libamáj | 190 |
Túzokmell | 203 |
Tyúk és galamb cricassée | 176 |
Vadgalamb borral | 195 |
Vadkacsa | 193 |
Vadkacsa szalonnával | 194 |
Vadliba | 193 |
Vagdalt pulyka | 179 |
Valódi magyaros paprikás csirke | 167 |
Velős csirke | 172 |
Veréb | 204 |
Zöldséges csirke | 166 |
Zöldséges csirke más módon | 170 |
Zöldséges pulyka | 178 |
Halak | |
A halakról | 213 |
Alföldi hal | 218 |
Angolna | 221 |
Angolna | 238 |
Angolna gombával | 239 |
Angolna mártással | 238 |
Borshal | 237 |
Borshal sülve | 238 |
Brunziano | 248 |
Csuka tejfölösen | 230 |
Csuka vagdalékkal | 231 |
Csuka zsemlyemorzsával | 234 |
Fogas mártással | 228 |
Fogas mayonaissel | 246 |
Fogas paprikás mártással | 229 |
Fogas vajjal | 229 |
Halászos hal | 215 |
Hal kirántva | 249 |
Hallé | 239 |
Hal mártással | 236 |
Hal marinirozva | 237 |
Hal rácosan | 246 |
Hal-ragout | 248 |
Harcsa káposztával | 247 |
Harcsaleves káposztával | 219 |
Hering | 245 |
Halmayonaise | 220 |
Harcsa zöld mártásban | 223 |
Harcas káposztával | 223 |
Harcsa kisülve | 223 |
Kecsege hidegen | 221 |
Kékre főtt pisztráng | 227 |
Kékre főtt ponty | 225 |
Kuszhal | 245 |
Lazac főve | 220 |
Lazac olajjal | 239 |
Lazac párolva | 240 |
Magyar potyka | 219 |
Magyar sült hal | 218 |
Mayonaise | 237 |
Mayonaizes kecsege | 242 |
Menyhal | 221 |
Menyhal | 244 |
Paprikás hal | 217 |
Paprikás hal sütve | 219 |
Piritott bárdhal | 248 |
Pisztráng töltve | 228 |
Pisztráng vörös borban | 228 |
Ponty aszpikkal | 224 |
Ponty csehesen | 224 |
Ponty hidegen | 226 |
Ponty kirántva | 226 |
Ponty paprikásan | 225 |
Ponty roston | 226 |
Rózsahal | 244 |
Süllő hidegen | 236 |
Süllő mayonaissel | 246 |
Süllő vagy csuka töltve | 234 |
Süllő vajjal | 235 |
Süllő zöldséggel | 236 |
Süllő zsemlyemorzsával | 235 |
Sült csuka | 230 |
Sült pisztráng | 227 |
Sült ponty | 226 |
Sült tőkehal | 244 |
Szálkanélküli hal | 233 |
Szardellás csuka | 234 |
Szardellás süllő | 236 |
Szardinia portugál módon | 247 |
Szegedi halászlé | 217 |
Szegedi halpaprikás | 215 |
Szegedi halpaprikás más módon | 216 |
Tatármártás | 220 |
Tejfeles tőkehal | 222 |
Tengeri bárdhal | 247 |
Tengeri hal | 249 |
Tengeri maklárhal | 247 |
Tengeri nyelv sülve | 248 |
Tinnhal olajban | 241 |
Tőkehal burgonyával | 241 |
Tőkehal forralva | 243 |
Tőkehal rántva | 240 |
Tőkehal vajjal | 243 |
Töltött csuka | 233 |
Tok mártással | 222 |
Tokhal fűszeresen | 242 |
Tokhal párolva | 243 |
Tormás csuka | 231 |
Turbot sülve | 241 |
Tüzdelt csuka | 231 |
Vagdalt csuka burgonyagaluskával | 232 |
Rákok | |
Főtt rák | 250 |
Rák ecetben főve | 250 |
Rák mártássl | 251 |
Rákpaprikás | 251 |
Rák-töltelék | 251 |
Rizottó édesvizi rákkal | 250 |
Tengeri rák | 252 |
Tengeri rák borral | 251 |
Tengeri rák mayonaissel | 253 |
Tengeri rák más módon | 253 |
Békák, csigák, osztriga, szardella | |
Békacomb becsinálva | 256 |
Béka mártással | 260 |
Csiga zöldséggel | 257 |
Csigahús haltöltelékkel | 257 |
Csiga hússasl töltve | 256 |
Csigavagdalék | 259 |
Földi csiga | 257 |
Főtt csiga | 256 |
Osztriga | 258 |
Osztriga mártással | 259 |
Osztriga pácolva | 258 |
Osztriga sülve | 259 |
Rántott békacomb | 256 |
Szardellavaj | 259 |
Szardellás csiga | 260 |
Teknősbéka | 254 |
Teknősbéka kirántva | 255 |
Teknősbéka más módra | 255 |
Teknősbéka-pástétom | 255 |
Teknősbéka vagdalva | 254 |
Vadak | |
Boritott nyúl | 265 |
Fazekas nyúl | 266 |
Francia nyúl gombával | 266 |
Fűszeres vaddisznóhús | 274 |
Hogyan kell a nyulat megnyúzni | 261 |
Kocsonyázott nyúl | 268 |
Medvesült | 276 |
Medvetalp roston | 276 |
Nyúl babérral | 265 |
Nyúlfilet | 267 |
Nyúlfilets a la provancale | 267 |
Nyúlgerinc franciásan | 265 |
Nyúlhát | 264 |
Nyúl libamájjal | 268 |
Nyúl nyárson | 262 |
Nyúl pác nélkül | 263 |
Nyúlpaprikás | 264 |
Nyúlpástétom | 268 |
Nyúlpástétom más módon | 269 |
Őzcomb | 269 |
Őzcomb nyárson | 270 |
Őzpaprikás | 269 |
Őzszeletek | 271 |
Őzszeletek spanyol mártással | 272 |
Őzsült | 271 |
Pácolt nyúl | 264 |
Pácolt őzcomb | 271 |
Pácolt zergehús | 275 |
Párolt szarvashús | 273 |
Sült őzhát | 270 |
Szarvasfilet bormártással | 272 |
Szarvashús mártással | 274 |
Szarvasragout | 273 |
Szarvasssült | 272 |
Vaddisznó pácban | 275 |
Vaddisznószeletek | 275 |
Vaddisznó vörös borral | 274 |
Vagdalt nyúl | 262 |
Vagdalt őzhát | 270 |
Mártások | |
Almamártás | 284 |
Angos rumos mártás | 278 |
Barackmártás | 285 |
Birskörte- vagy almamártás | 279 |
Bormártás | 282 |
Citrommártás | 278 |
Citrommártás | 284 |
Ecetes torma | 281 |
Gombamártás | 281 |
Gyümölcsmártás | 285 |
Fűszermártás | 284 |
Heringmártás | 287 |
Hideg heringmártás | 283 |
Hideg Pompadour-mártás | 287 |
Fokhagymamártás | 277 |
Kapormártás | 278 |
Kaprimártás | 279 |
Köménymagos mártás | 277 |
Madeiramártás | 287 |
Májmártás | 280 |
Mandulás tormamártás | 288 |
Mazsolamártás | 286 |
Ördögmártás | 288 |
Paradicsommártás | 282 |
Paradicsommártás olaszosan | 288 |
Pörköltmártás | 286 |
Portugál mártás | 288 |
Pöszmétemártás | 285 |
Remou lade mártás | 280 |
Ribizkemártás | 286 |
Sajtos mártás | 287 |
Sárgarépamártás | 280 |
Sóskamártás | 279 |
Spanyol mártás | 281 |
Szardellamártás | 278 |
Tatármártás | 282 |
Tejfeles ugorkamártás | 282 |
Tejmártás | 286 |
Tojásmártás | 283 |
Tormamártás zsemlyével | 281 |
Vaniliamártás | 285 |
Vöröshagymamártás | 279 |
Vörösrépamártás | 277 |
Zöldséges mártás | 283 |
Saláták | |
Burgonyasaláta | 289 |
Burgonyasaláta | 295 |
Endiviasaláta | 297 |
Fejes saláta | 290 |
Fokhagymás uborkasaláta | 291 |
Főtt vörösrépa-saláta | 294 |
Francia saláta | 292 |
Heringsaláta | 295 |
Hónapos retek-saláta | 297 |
Hússaláta | 294 |
Káposzta saláta | 290 |
Lencsesaláta | 296 |
Nyers káposzta lenolajjal | 296 |
Nyers vöröshagymasaláta | 296 |
Olasz saláta | 292 |
Paprikasaláta | 294 |
Reszelt burgonyasaláta | 290 |
Saláta vajmártásban | 297 |
Spárgasaláta | 297 |
Szardellasaláta | 293 |
Tejessaláta | 289 |
Tejfölös ugorkasaláta | 293 |
Töltött saláta | 289 |
Uborkasaláta | 294 |
Vegyes saláta | 291 |
Vöröskáposzta-saláta | 296 |
Zellersaláta | 293 |
Zöldbabsaláta | 295 |
Zöldségsaláta | 292 |
Főzelékek | |
Babéros savanyu burgonya | 310 |
Babfőzelék | 305 |
Babfőzelék | 306 |
Burgonyafőzelék | 307 |
Burgonya hússal | 310 |
Cukorborsó | 300 |
Ecetes burgonya | 309 |
Főtt burgonya | 309 |
Hideg tökkocsonya | 299 |
Kolozsvári káposzta | 299 |
Magyaros paprikás burgonya | 312 |
Mártásos burgonya | 309 |
Paradicsomos burgonya | 308 |
Paradicsomos zöldbab | 306 |
Rántott burgonya | 311 |
Rizi-bizi | 302 |
Savanyuburgonyafőzelék | 311 |
Száraz borsó | 300 |
Száraz borsófőzelék áttörve | 302 |
Szemes borsó | 301 |
Szemes zöldborsó | 301 |
Tök almával | 303 |
Tökkáposzta | 304 |
Tök tejfellel | 303 |
Tök sülve | 303 |
Töltött káposzta | 298 |
Töltött tök | 304 |
Zöldbab | 306 |
Zöldbab | 307 |
Zöldborsó csirkével | 302 |
Uborka, főzelékfélék és zöldség elrakás télire | |
Kapor eltartás | 314 |
Káposztasavanyítás | 316 |
Konyhai füszernövények megőrzése | 318 |
Kovászos uborka télire | 313 |
Paradicsombefőzés | 313 |
Paradicsom eltartása ecettel és borral | 318 |
Petrezselyemzöldje szárítva | 314 |
Savanyitott zöldpaprika | 316 |
Tök eltevése télire | 318 |
Vizben eltett uborka | 317 |
Zöldborsó párolva | 315 |
Zöldpaprikát töltött paprikának eltenni télire | 317 |
Zöldségaszalás | 315 |
Tésztafélék | |
Barátfüle | 323 |
Berakott csik | 321 |
Herőcc | 323 |
Káposztás tészta | 321 |
Magyaros turóscsusza | 319 |
Mákos csik | 320 |
Metélt tészta | 319 |
Sajtos makaróni | 323 |
Sajtos tészta | 320 |
Sonkás tészta | 321 |
Szilvás tészta | 322 |
Tarhonya mellékételnek | 322 |
Tojásos galuska | 322 |
Rizskásás ételek | |
Böjtösleves rizszsel | 325 |
Magyaros rizs disznóhússal | 325 |
Marhahús-leves rizszsel | 324 |
Paprikás tarhonya | 326 |
Pilaf magyarosan | 326 |
Rizskása marhahússal magyarosan | 325 |
Tejes tarhonya | 326 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.