kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Előszó | 3 |
A húsokról | 6 |
Más termékekről | 8 |
A húsok előkészítése | 13 |
A pecsenyék felszeletelése | 15 |
Sertéshús | 18 |
Levesek | |
Jó marhahús leves | 20 |
Húsleves | 20 |
Leves sáfrán nélkül | 21 |
Marhafark-leves | 21 |
Közönséges húsleves tyúkkal | 21 |
Vágott tüdőleves | 22 |
Barnaleves rántott borsóval | 22 |
Agyvelő-leves | 22 |
Vadászleves | 23 |
Májleves | 23 |
Aprólékleves | 23 |
Szágóleves | 24 |
Kanonokleves | 24 |
Sárgarépa-leves | 24 |
Májaslepény-leves | 25 |
Törtmáj-leves | 25 |
Lúdmáj-leves | 25 |
Csontvelő gombóc leves | 25 |
Vadhús-leves | 26 |
Barnaleves | 26 |
Korhelyleves | 26 |
Tojásdara-leves | 27 |
Burgonyaleves sajttal | 27 |
Kaporleves | 27 |
Spárgaleves | 28 |
Virágkél-leves | 28 |
Sajtos leves | 28 |
Francia leves uj módja | 28 |
Gombaleves | 29 |
Leves csiperkegombával | 29 |
Kucsmagomba-leves | 29 |
Zellerleves | 30 |
Gulyásleves | 30 |
Halleves | 30 |
Paprikás leves | 31 |
Rákleves | 31 |
Daragombóc-leves | 32 |
Leves tüdőstáskával | 32 |
Lúdaprólék-leves | 32 |
Rizsleves | 33 |
Tyúkleves | 33 |
Kolbászleves | 34 |
Karfiolleves | 34 |
Bőjtös levesek | |
Becsinált leves | 34 |
Tojásos leves | 34 |
Borleves | 35 |
Leves zsemlyeszeletekkel | 35 |
Böjti rákleves | 35 |
Lencseleves | 36 |
Köménymagos leves | 36 |
Bableves | 37 |
Gombaleves | 37 |
Sörleves | 38 |
Zöldségleves | 38 |
Zöldbableves | 38 |
Tejleves | 38 |
Cibereleves | 39 |
Sóskaleves | 39 |
Vöröshagymaleves | 39 |
Salátaleves | 39 |
Zöldborsóleves rizzsel | 45 |
Szarvasgomba-leves | 41 |
Tökleves | 41 |
Burgonyaleves | 41 |
Halikraleves | 41 |
Paradicsomleves | 42 |
Jászlebbencs | 42 |
Előételek | |
Velős szeletek | 43 |
Rántott burgonya | 43 |
Omlette piritott vesével | 44 |
Sajtos omlette | 44 |
Rántott velő | 44 |
Kirántott sonka - | 45 |
Kucsmagomba | 46 |
Tükörtojás lúdmájjal | 46 |
Palacsinta-tekercs | 46 |
Keserügomba | 47 |
Szalonnás omlette | 47 |
Gombaszeletek | 47 |
Töltött gomba | 48 |
Töltött burgonya | 48 |
Savanyu tojás | 49 |
Gomba tojással | 49 |
Tojáspalacsinta | 49 |
Finom rántotta | 50 |
Tojás vagdalékkal | 50 |
Rántott tojás | 50 |
Sodralék csiperkegombával | 51 |
Buktatott tojás | 52 |
Töltött tojás | 52 |
Habart tojás spárgával és rákfarkkal | 52 |
Laska-pástétom | 53 |
Makkaronispástétom | 53 |
Rizottó csemegerákkal | 54 |
Burgonyapite | 54 |
Savanyu vese | 55 |
Velőragout | 55 |
Rizottó szalonkával | 56 |
Töltött rántott kiflik | 56 |
Töltött rizs | 57 |
Vajastészta hússal | 57 |
Nyelv zöldséggel | 58 |
Velőkolbászkák | 58 |
Paprikás vese | 58 |
Tüdő savanyu lével - | 59 |
Tüdő rizskásával | 60 |
Sajtos tojás | 60 |
Sódartekercs | 61 |
Nyelv citrommártással | 61 |
Szegedi velős borított | 62 |
Kaviárszelet | 62 |
Pilaf csirkehússal | 62 |
Rizs sajttal | 62 |
Sonkás palacsinta | 63 |
Ham and eggs | 63 |
Sódartekercs angolosan | 63 |
Becsinált békacomb | 64 |
Frikandó | 64 |
Hamis nyelv | 65 |
Töltött kagylók | 65 |
Paprikás csibével töltött palacsinta | 65 |
Májvagdalék | 60 |
Sonkás karfiól | 66 |
Lúdmáj-pástétom | 66 |
Burgonyakarikák | 67 |
Bibicztojás | 67 |
Kolbászkák velővel | 68 |
Tojásos burgonya | 68 |
Aranyos szeletek | 69 |
Marhahús | |
Főtt marhahús | 70 |
Marhahús rizzsel | 71 |
Fojtott marhahús | 71 |
Marhahús barnára készítve | 72 |
Párolt marhahús | 72 |
Marhahús tejfeles mártással | 73 |
Olasz marhahús (Stuffato) | 73 |
Marhahús hidegen | 73 |
Szegyfej tormával | 74 |
Mandulás tormamártás | 74 |
Szalonnás marhahús | 74 |
Marhapaprikás | 75 |
Székely gulyás | 75 |
Magyar rostélyos | 75 |
Paprikásszelet | 76 |
Ökörfark | 76 |
Hús pilaffal | 76 |
Marhahús-ragout | 76 |
Marhahús angolosan | 77 |
Angol sült | 77 |
Angol sült más módja | 77 |
Felsárszelet töltve | 78 |
Hagymás sült | 78 |
Vetrece | 79 |
Gombás sült | 79 |
Imperialszelet | 80 |
Szüzpecsenye | 80 |
Nyárson sült | 80 |
Tojásos sült | 81 |
Nelson-szelet | 81 |
Paprikásszelet | 81 |
Zöldséges pecsenye | 82 |
Huszárszelet | 82 |
Erdélyis tokány | 83 |
Huszárpecsenye | 83 |
Francia rostélyos | 83 |
Lábas rostélyos | 84 |
Töltött rostélyos bajorosan | 84 |
Eszterházy-rostélyos | 85 |
Serpenyős rostélyos | 85 |
Vöröshagymás rostélyos | 85 |
Lengyel felsár | 86 |
Vesepecsenye sülve | 86 |
Vesepecsenye magyarosan | 87 |
Wellington-vesepecsenye | 87 |
Befsteack | 87 |
Beafsteack mártással | 88 |
Nápolyi beaftsteack | 88 |
Beafsteack kapart húsból | 89 |
Serpenyős rostélyos | 89 |
Töltött rostélyos | 89 |
Törött vesepecsenye | 90 |
Beafsteack roston sütve | 91 |
Roastbeaf | 92 |
Bordapecsenye | 92 |
Rostélyos franciásan | 92 |
Vesepecsenye angolosan | 93 |
Rostélyos | 93 |
Zsiványpecsenye | 93 |
Borjuhús | |
Borjuvagdalék (krokett) | 95 |
Borjupörkölt | 96 |
Borjuikra makaronival | 96 |
Borjucomb holland módon | 97 |
Borjumáj paprikásan | 97 |
Borjucroquette | 97 |
Borjutüdő mártással | 98 |
Borju és láb kirántva | 98 |
Csavart borjuhús | 99 |
Hamis lazac borjuhúsból | 99 |
Borjuláb töltve | 100 |
Borjuvese | 100 |
Borjufrikandó sóskával | 100 |
Párolt borjufrikandó | 101 |
Borjucomb | 101 |
Borjufej frikaszirozva | 102 |
Borjukötlette hidegen | 102 |
Borjumáj | 103 |
Borjuagyvelő citrommártásban | 103 |
Borjuhát sütve | 104 |
Borjufej töltve | 104 |
Borjukarmonádli káprival | 104 |
Borjuláb és fej tojással | 105 |
Borjuszelet hagymával | 105 |
Borjuszelet tejfeles citrommártással | 105 |
Savanyu borjumáj | 106 |
Becsinált borjuvelő | 106 |
Borjubecsinált | 107 |
Borjuvesés | 107 |
Borjuszelet | 107 |
Borjuikra-pástétom | 106 |
Bécsi szelet | 108 |
Borjuszegy spárgával, rákkal és zöldborsóval töltve | 108 |
Borjunyelv | 109 |
Borjupörkölt | 109 |
Borjutüdő lisztmártással | 109 |
Borjuhús párolva | 110 |
Paprikás borjuhús | 110 |
Borjuhús sütve | 110 |
Borjuszelet sóskamártással | 111 |
Borjucomb füszeresen | 111 |
Borjuszelet szalonnával | 112 |
Borjuvagdalék | 112 |
Tejfölös borjuszelet | 112 |
Borjubecsinált | 113 |
Paprikás borjuszelet | 113 |
Borjusült | 113 |
Piritott borjumáj | 113 |
Sült borjufej | 114 |
Borjutekercs | 114 |
Borjucimer | 114 |
Kirántott borjuaprólék | 114 |
Töltött borjumell | 115 |
Borjufül csiperkegombával | 115 |
Borjuvese | 115 |
Borjuhús paradicsommal | 116 |
Bor, upástétom | 116 |
Tüzdelt borjunyelv | 117 |
Disznóhús | |
A sertésölés | 118 |
Sonka kezelése | |
Sonkafüstölés | 122 |
Magyar sonkapác | 123 |
A magyar sonkapác más módon | 123 |
Sonkai vadmódra | 124 |
Prágai sonka | 124 |
Aszpik | 125 |
Disznósajt, hurka, kolbász, véres stb. készitése | |
Hurkatöltés | 126 |
Véres hurka | 126 |
Tüdős hurka | 127 |
Disznósajt | 127 |
Téli disznósajt | 128 |
Nyári disznósajt | 128 |
Hideg kolbász | 129 |
Finom préselt kolbász | 129 |
Májas kolbász | 130 |
Fasirozott kolbász | 130 |
Sonka kolbász | 131 |
Kolbász vegyes húsból | 131 |
Apró tormás kolbászok | 131 |
Kolbász májjal | 132 |
Párisi kolbász | 132 |
Szardellás kolbász | 133 |
Kitűnő hideg májas | 133 |
Házi szalámi | 134 |
Hideg disznófej-töltelék | 134 |
A disznóhús egyéb felhasználása | |
Tüzdelt fehérpecsenye | 134 |
Disznócomb | 135 |
Sertéssült gesztenyével | 135 |
Sertéssült ropogósan | 135 |
Sertéssült hagymával | 136 |
Sertéskotlett | 136 |
Sertésfilet hidegen | 136 |
Sertéshús pácolva | 137 |
Sertésszeletek | 137 |
Disznópörkölt | 137 |
Disznóoldalas | 138 |
Székely gulyás | 138 |
Sertéscomb savanyuan | 138 |
Disznóhús paradicsommal | 138 |
Sertéshús kásával | 139 |
Sült sonka | 139 |
Füle-farka | 139 |
Sült sonka | 139 |
Sonka madeirában | 140 |
Nyári sonka | 140 |
Sertésgalatin | 141 |
Füstölt sonka megóvása | 141 |
Kirántott sonka | 142 |
Füstölt húst eltenni | 142 |
Kocsonya | 142 |
Magyar kocsonya | 143 |
Zsirolvasztás | 143 |
Malachús | |
Malacpecsenye | 144 |
Malacpaprikás | 145 |
Malacvagdalék | 145 |
Vagdalék malachúsból | 145 |
Töltött malac | 146 |
Malac nyárson | 146 |
Birka- és bárányhús | |
Birkakotlett | 148 |
Birkafilet | 148 |
Báránypörkölt | 148 |
Báránypörkölt más módon | 149 |
Birkakotlettek gombával | 149 |
Birkakotlettek zsemlyemorzsával | 150 |
Birkakotlett zöldborsóval | 150 |
Bárányfej | 150 |
Bárányszegy | 151 |
Tárkányos bárányszegy | 151 |
Bárányhús sütve | 151 |
Tejfeles báránysült | 152 |
Bárány töltve | 152 |
Párolt juhcomb | 152 |
Báránymáj vagdalva | 153 |
Báránypörkölt | 153 |
Báránybecsinált | 154 |
Bárányhús párolva | 154 |
Tüzdelt ürüsült | 155 |
Kapros ürühús | 155 |
Paradicsomos ürüsült | 156 |
Nyárson sült ürüszelet | 156 |
Rizses ürüsült | 156 |
Ürüborda sülve | 157 |
Paradicsomos ürüsült | 157 |
Ürüsült sárgarépával | 158 |
Szardellás ürüsült | 158 |
Bográcsos ürühús | 158 |
Ugyanaz juhászosan | 159 |
Pácolt ürücomb | 159 |
Sült ürücomb | 159 |
Ürüfark lengyelesen | 160 |
Szárnyasok | |
A szárnyasok kezelése | 161 |
Csirkeleves | 164 |
Rántott csirke | 164 |
Sült csirke | 165 |
Sütőben sült csirke | 165 |
Töltött csirke | 165 |
Csirke hússal töltve | 166 |
Csirke paradicsommártással | 167 |
Pácolt csirke | 167 |
Tojásos csirke | 168 |
Csirke szalonnában | 168 |
Csirke zöldborsóval és rákfarkkal | 168 |
Csirke mayonaissel | 169 |
Csirke-ragout | 169 |
Pástétom csirkéből | 169 |
Csirke vérmártással | 170 |
Sült csirke bajorosan | 171 |
Zöldséges csirke | 171 |
Mártásos töltött csirke | 171 |
Valódi magyaros paprikás csirke | 172 |
Paprikás csirke | 172 |
Csirke forrázva | 173 |
Csirkecombok | 173 |
Csirke vad módra | 173 |
Csirkés saláta | 173 |
Narancsmártásos csirke | 174 |
Tüzdelt csirkemellek | 174 |
Zöldséges csirke | 174 |
Füstölt szárnyas | 175 |
Csirke francia mártással | 176 |
Velős csirke | 176 |
Csirke gombával | 177 |
Csirke karfiollal | 177 |
Csirke gesztenyével töltve | 177 |
Kappan szardellával | 177 |
Kappan csigával | 178 |
Pörkölt tyúk magyarosan | 178 |
Kappan kagylócskákkal | 178 |
Tojással töltött kappan | 179 |
Sült kappan | 180 |
Szalonnával sütött kappan | 180 |
Kappan zöldséggel | 180 |
Sült kappan zöldséggel | 181 |
Tyúk fricassée | 181 |
Pulykaszeletek fricandeauban | 182 |
Pulyka sülve | 182 |
Pulyka pörkölve | 182 |
Zöldséges pulyka | 183 |
Nyárson sült pulyka | 183 |
Paprikás pulyka | 184 |
Pulyka főzelékkel | 184 |
Vagdalt pulyka | 184 |
Pulyka szarvasgomba körettel | 185 |
Pulykafilet gesztenéyvel | 185 |
Kacsa sülve | 185 |
Kacsa gesztenyével | 186 |
Kacsa nyárson | 186 |
Kacsamáj | 186 |
Rizses kacsa | 187 |
Töltött lúd vagy kacsa | 187 |
Kacsa zöldséggel | 188 |
Kacsa vadmódra | 188 |
Pulyka- és réceszárny vagdalék | 188 |
Libasült | 189 |
Nyárson sült liba | 189 |
Gesztenyével töltött liba | 190 |
Töltött libamell | 190 |
Fojtott libamell | 190 |
Füstölt liba | 191 |
Liba hidegen | 191 |
Libatöpörtyü | 192 |
Libavér | 192 |
Libaaprólék | 192 |
Ludaskása | 193 |
Libaaprólék gombával | 193 |
Libaaprólék rizskásával | 193 |
Libamáj kisütve | 194 |
Sült libamáj gombával | 194 |
Tüzdelt libamáj | 194 |
Libamájpástétom madeiramártással | 195 |
Lúdmáj mártással | 195 |
Kocsonyázott lúdmáj | 196 |
Lúdmáj citromlével | 196 |
Libamáj kocsonyában | 196 |
Libakolbász | 197 |
Liba rácosan | 197 |
Vadliba | 197 |
Vadkacsa | 198 |
Vadkacsa szalonnával | 198 |
Töltött vadkacsa nyárson | 199 |
Ragout vadkacsából | 199 |
Galamb sülve | 200 |
Vadgalamb borral | 200 |
Sült vadgalamb | 200 |
Fácán angolosan | 201 |
Töltött fácán | 201 |
Fácán mártással | 202 |
Fácánpecsenye | 203 |
Fácán szarvasgombával | 203 |
Káposztás fácán | 203 |
Sült fogoly | 204 |
Becsinált fogoly | 204 |
Fogoly-chartreuse | 204 |
Nyársonsült fogoly | 205 |
Fogoly mártással | 205 |
Fogoly kocsonyában | 206 |
Pácolt fogoly | 206 |
Fogoly nyelvvel | 206 |
Sült fajdtyúk | 207 |
Fajd nyárson | 207 |
Fajdvagdalék | 207 |
Páva sülve | 208 |
Túzokmell | 208 |
Rizottó verébbel | 208 |
Veréb | 209 |
Olasz rizottó fiatal fajddal | 209 |
Fenyőmadár | 210 |
Fenyőmadár bélestől | 210 |
Fenyőmadár császármadár | 211 |
Császármadár | 211 |
Rizottó fürjjel | 211 |
Fürj köntösben | 212 |
Rizses fürj | 212 |
Fürj zsemlyével | 212 |
Fürj szalonnával | 213 |
Nyársonsült fürj | 213 |
Szalonka és szalonka-bél | 213 |
Szalonka nyárson | 214 |
Szalonka mártással | 215 |
Szalonkák kenyérszeleteken sütve | 215 |
Szalonka tejfellel | 216 |
Szalonka vörös borban párolva | 216 |
Szalonkavagdalék | 217 |
Halak | |
A halakról | 218 |
Szegedi halpaprikás | 221 |
Halászos hal | 221 |
Szegedi halpaprikás más módra | 22 |
Paprikás hal | 222 |
Szegedi halászlé | 222 |
Alföldi hal | 223 |
Magyar sült hal | 224 |
Magyar potyka | 224 |
Paprikás hal sütve | 224 |
Harcsaleves káposztával | 225 |
Halmayonaise | 225 |
Tatármártás | 226 |
Lazac főlve | 226 |
Menyhal | 226 |
Angolna | 226 |
Kecsege hidegen | 227 |
Tejfeles tokhal | 227 |
Tok mártással | 228 |
Harcsa kisülve | 228 |
Harcsa zöld mártással | 228 |
Harcsa káposztával | 229 |
Ponty csehesen | 229 |
Ponty aszpikkal | 230 |
Kékre főlt ponty | 230 |
Ponty paprikásan | 230 |
Sült ponty | 231 |
Ponty kirántva | 231 |
Ponty roston | 231 |
Ponty hidegen | 232 |
Sült pisztráng | 232 |
Kékre főlt pisztráng | 232 |
Pisztráng töltve | 233 |
Pisztráng vörös borban | 233 |
Fogas mártással | 233 |
Fogas vajjal | 234 |
Fogas paprikás mártással | 234 |
Fogas mayonaissel | 234 |
Csuka tejfölösen | 235 |
Sült csuka | 235 |
Tormás csuka | 235 |
Csuka vagdalékkal | 236 |
Tüzdelt csuka | 236 |
Vagdalt csuka burgonyagaluskával | 236 |
Szálkanélküli hal | 237 |
Töltött csuka | 238 |
Szardellás csuka | 238 |
Csuka zsemlyemorzsával | 238 |
Süllő vagy csuka töltve | 239 |
Süllő vajjal | 239 |
Süllő zsemlyemorzsával | 240 |
Süllő hidegen | 240 |
Süllő zöldséggel | 240 |
Szardellás süllő | 240 |
Hal mártással | 241 |
Hal marinirozva | 241 |
Mayonnaise | 241 |
Borsha! | 242 |
Angolna | 242 |
Borshal sülve | 242 |
Angolna mártással | 243 |
Angolna gombával | 243 |
Hallé | 244 |
Lazac olajjal | 244 |
Tőkehal rántva | 244 |
Lazac rákvajjal | 244 |
Lazac párolva | 245 |
Tinnhal olajban | 245 |
Tőkehal burgonyával | 246 |
Surbot sülve | 246 |
Mayonnaizes kecsege | 246 |
Tokhal fűszeresen | 247 |
Tokhal párolva | 247 |
Tőkehal vajjal | 247 |
Tőkehal forralva | 248 |
Sült tőkehal | 248 |
Rózsahal | 249 |
Menyhal | 249 |
Hering | 249 |
Kuszhal | 250 |
Hal rácosan | 250 |
Fogas mayonaissel | 251 |
Süllő mayonnaissel | 251 |
Harcsa káposztával | 251 |
Tengeri bárdhal | 251 |
Tengeri maklárhal | 252 |
Szardinia portugál módon | 252 |
Brunziano | 252 |
Piritottt bárdhal | |
Tengeri nyelv sülve | 253 |
Hal-ragout | 253 |
Tengeri hal | 253 |
Hal kirántva | 254 |
Rákok | |
Főtt rák | 255 |
Rák ecetben főve | 256 |
Rizottó édesvizi rákkal | 256 |
Rák-töltelék | 256 |
Rákpaprikás | 257 |
Rák mártással | 257 |
Tengeri rák borral | 257 |
Tengeri rák | 258 |
Tengeri rák mayonnaissel | 258 |
Tengeri rák más módon | 256 |
Békák, csigák, osztriga, szardella | |
Teknősbéka | 260 |
Teknősbéka vagdalva | 260 |
Teknősbéka kirántva | 261 |
Teknősbéka más módon | 261 |
Teknősbéka-pástétom | 261 |
Rántott békacomb | 262 |
Békacomb becsinálva | 262 |
Csiga hússal töltve | 262 |
Főtt csiga | 263 |
Csigahús haltöltelékkel | 263 |
Csiga zöldséggel | 263 |
Földi csiga | 264 |
Osztriga | 264 |
Osztriga pácolva | 264 |
Osztriga sülve | 265 |
Szardellavaj | 265 |
Osztriga mártással | 265 |
Csigavagdalék | 265 |
Szardellás csiga | 266 |
Béka mártással | 266 |
Vadak | |
Hogyna kell a nyulat megnyúzni | 267 |
Nyúl nyárson | 270 |
Vagdalt nyúl | 270 |
Nyúl pác nélkül | 271 |
Nyúlhát | 272 |
Pácolt nyúl | 272 |
Nyúlpaprikás | 272 |
Borított nyúl | 273 |
Nyúlgerinc franciásan | 273 |
Nyúl babérral | 273 |
Francia nyúl gombával | 274 |
Fazekas nyúl | 274 |
Nyúlfilet | 275 |
Nyúlfilets a la provancale | 275 |
Nyúlpástétom | 276 |
Nyúl libamájjal | 276 |
Kocsonyázott nyúl | 276 |
Nyúlpástétom más módon | 277 |
Őzpaprikás | 277 |
Őzcomb | 277 |
Sült őzhát | 278 |
Vagdalt őzhát | 278 |
Őzcomb nyárson | 278 |
Párolt őzcomb | 279 |
Őzsült | 279 |
Őzszeletek | 279 |
Őzszeletek spanyol mártással | 280 |
Szarvassült | 280 |
Szarvasfilet bormártással | 280 |
Szarvasragout | 281 |
Párolt szarvashús | 281 |
Szarvashús mártással | 282 |
Vaddisznó vörös borral | 282 |
Fűszeres vaddisznóhús | 283 |
Vaddisznószeletek | 283 |
Vaddisznó pácban | 283 |
Pácolt zergehús | 284 |
Medvesült | 284 |
Medvetalp roston | 284 |
Mártások | |
Vörösrépamártás | 286 |
Fokhagymamártás | 286 |
Köménymagos mártás | 287 |
Szardellamártás | 287 |
Citrommártás | 287 |
Kapormártás | 287 |
Angol rumos mártás | 288 |
Sóskamártás | 288 |
Birskörte- vagy almamártás | 288 |
Vöröshagymamártás | 288 |
Kaprimártás | 289 |
Remou lade mártás | 289 |
Májmártás | 289 |
Sárgarépamártás | 290 |
Gombamártás | 290 |
Spanyol mártás | 290 |
Tormamártás zsemlyével | 290 |
Ecetes torma | 291 |
Paradicsommártás | 291 |
Bormártás | 291 |
Tatármártás | 291 |
Tejfeles uborkamártás | 292 |
Zöldséges mártás | 292 |
Hideg heringmártás | 292 |
Tojásmártás | 293 |
Fűszermártás | 293 |
Citrommártás | 293 |
Almamártás | 293 |
Pöszmétemártás | |
Gyümölcsmártás | 294 |
Vaniliamártás | 294 |
Barackmártás | 295 |
ribizkemártás | 295 |
Mazsolamártás | 295 |
Tejmártás | 295 |
Pörköltmártás | 296 |
Hideg Pompadour-mártás | 296 |
Heringmártás | 296 |
Sajtos mártás | 296 |
Madeiramártás | 297 |
Paradicsommártás olaszosan | 297 |
Ördögmártás | 297 |
Portugál mártás | 297 |
Mandulás tormamártás | 298 |
Saláták | |
Tejessaláta | 299 |
Burgonyasaláta | 300 |
Töltött saláta | 300 |
Reszelt burgonyasaláta | 300 |
Fejes saláta | 301 |
Káposzta saláta | 301 |
Vegyes saláta | 301 |
Fokhagymás uborkasaláta | 302 |
Francia saláta | 302 |
Olasz saláta | 302 |
Zöldségsaláta | 303 |
Tejfölös uborkasaláta | 303 |
Zellersaláta | 303 |
Szardellasaláta | 304 |
Uborkasaláta | 304 |
Paprikasaláta | 304 |
Főtt vörösrépa-saláta | 305 |
Hússaláta | 305 |
Heringsaláta | 305 |
Zöldbabsaláta | 306 |
Burgonyasaláta | 306 |
Vöröskáposzta-saláta | 306 |
Lencsesaláta | 306 |
Nyers vöröshagymasaláta | 307 |
Nyers káposzta lenolajjal | 307 |
Hónapos retek-saláta | 307 |
Spárgasaláta | 307 |
Endiviasaláta | 308 |
Saláta vajmártásban | 308 |
Főzelékek | |
Töltött káposzta | 309 |
Hideg tökkocsonya | 310 |
Kolozsvári káposzta | 311 |
Száraz borsó | 311 |
Cukorborsó | 311 |
Szemes borsó | 312 |
Szemes zöldborsó | 312 |
Rizi-bizi | 313 |
Száraz borsófőzelék áttörve | 313 |
Zöldborsó csirkével | 313 |
Tök almával | 314 |
Tök tejfellel | 314 |
Tök sülve | 314 |
Töltött tök | 315 |
Tökkáposzta | 315 |
Babfőzelék | 316 |
Zöldbab | 316 |
Paradicsomos zöldbab | 317 |
Babfőzelék | 317 |
Zöldbab | 317 |
Burgonyafőzelék | 318 |
Paradicsomos burgonya | 318 |
Főtt burgonya | 319 |
Ecetes burgonya | 319 |
Mártásos burgonya | 320 |
Burgonya hússal | 320 |
Babéros savanyu burgonya | 321 |
Rántott burgonyafőzelék | 321 |
Magyaros paprikás burgonya | 322 |
Uborka, főzelékfélék és zöldség elrakás télire | |
Paradicsombefőzés | 323 |
Kovászos uborka télire | 323 |
Kapor eltartás | 324 |
Petrezselyemzöldje szárítva | 324 |
Zöldborsó párolva | 325 |
Zöldségaszalás | 325 |
Káposztasavanyítás | 325 |
Savanyított zöldpaprika | 326 |
Zöldpaprikát töltött paprikának eltenni télire | 326 |
Vízben eltett uborka | 327 |
Paradicsom eltartása ecettel és borral | 327 |
Tök eltevése télire | 328 |
Konyhai fűszernövények megőrzése | 328 |
Tésztafélék | |
Metélt tészta | 329 |
Magyaros turóscsusza | 329 |
Sajtos, tészta | 330 |
Mákos csík | 330 |
Káposztás tészta | 330 |
Sonkás tészta | 331 |
Berakott csík | 331 |
Tojásos galuska | 331 |
Tarhonya mellékételnek | 332 |
Szilvás tészta | 332 |
Herőce | 332 |
Barátfüle | 333 |
Sajtos makaróni | 333 |
Rizskásás ételek | |
Marhahús-leves rizzsel | 334 |
Böjtösleves rizzsel | 335 |
Rizskása marhahússal magyarosan | 335 |
Magyaros rizs disznóhússal | 335 |
Pilaf magyarosan | 336 |
Tejes tarhonya | 336 |
Paprikás tarhonya | 336 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.