kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Szaktudás Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 216 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 23 cm x 17 cm |
ISBN: | 963-356-260-0 |
Bevezetés | 9 |
A tenyésztés története | 11 |
A prémesállat-tenyésztés sajátosságai | 15 |
Általános sajátosságok | 15 |
A világ és Magyarország prémesállat-tenyésztése | 15 |
A prémtermelés és -értékesítés néhány hazai jellegzetessége | 17 |
A prémértékesítés rendszere, az aukciók | 19 |
A bőr és a prém | 22 |
A bőr felépítése | 22 |
A prémfejlődés hormonális szabályozása | 23 |
A szőrfejlődés és a prémváltás | 23 |
A melatoninkezelés lehetősége | 28 |
A prémesállatok nemesítése | 29 |
Párosítási módok | 30 |
Tenyésztési módszerek | 32 |
Szelekció | 33 |
Növényevő prémesállatok | 37 |
A csincsilla tenyésztése | 39 |
Értékmérő tulajdonságok | 39 |
A csincsilla szaporodásbiológiája és szaporítása | 50 |
A csincsilla tartása és gondozása | 54 |
A csincsilla takarmányozása | 57 |
A csincsilla prémezése, a prém kezelése | 60 |
A csincsilla egészségvédelme | 63 |
Hobbi csincsillatartás | 65 |
A nutria tenyésztése | 67 |
Értékmérő tulajdonságok | 67 |
A nutria szaporodásbiológiája és szaporodása | 68 |
A nutria takarmányozása | 74 |
A nutria tartása | 79 |
A nutria prémezése, a prém kezelése | 83 |
A nutria egészségvédelme | 88 |
Húsevő prémesállatok | 89 |
Nyérctenyésztés | 91 |
Értékmérő tulajdonságok | 91 |
A nyérc szaporítása | 106 |
A nyérctenyésztés gyakorlata | 109 |
A nyérc egészségvédelme | 116 |
Rókatenyésztés | 118 |
Értékmérő tulajdonságok | 118 |
A sarki róka és az ezüstróka kvantitatív tulajdonságai | 122 |
A sarki róka és az ezüstróka szaporítása | 132 |
A sarkiróka-tenyésztés gyakorlata | 135 |
Az ezüstróka-tenyésztés gyakorlata | 138 |
Az ezüstróka és a sarki róka egészségvédelme | 141 |
A prémgörény | 142 |
Értékmérő tulajdonságok | 142 |
A prémgörény szaporítása | 145 |
A prémgörénytenyésztés gyakorlata | 148 |
A prémgörény tartása, takarmányozása és egészségvédelme | 148 |
A nyestkutya | 150 |
A mosómedve | 152 |
A coboly | 154 |
A húsevő állatok tartástechnológiája | 156 |
A telep helyének kiválasztása | 156 |
Épületek | 157 |
Ketrecek és tartozékaik | 159 |
Az állomány kezelése | 161 |
Etológiai megfigyelések | 162 |
A húsevő prémesállatok takarmányozása | 164 |
Takarmányozás-élettani sajátosságok | 164 |
A nyérc takarmányozása | 165 |
A rókák takarmányozása | 167 |
A prémgörény takarmányozása | 169 |
A táplálóanyagok és az ásványi anyagok szerepe | 169 |
A vitaminok szerepe | 171 |
Fontosabb takarmány-alapanyagok | 173 |
A késztakarmányok | 178 |
A prémesállat-telep takarmányszükséglete | 182 |
A húsevő prémesállatok prémezése, a prémek kezelése | 184 |
Általános előírások | 184 |
A rókák és a nyestkutya leölésének alkalmazható módjai | 184 |
A nyérc és a prémgörény leölésének alkalmazható módjai | 185 |
A prémezés munkafolyamatai | 185 |
A vadászgörény és hasznosítása | 188 |
Vadászatra tanítás | 188 |
A vadásztatás általános tudnivalói | 191 |
Összeszoktatás más fajokkal közös vadászatra | 191 |
A vadászható fajok | 193 |
A kiválasztás | 193 |
A takarmányozás és tartás | 194 |
Egyéb tudnivalók | 194 |
Irodalom | 196 |
Melléklet | 199 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.