Előszó | 3 |
Apróban és frissen sültek | |
Kacsamell grapefruitmártással | 4 |
Pulykaszelet camembert sajttal | 4 |
Mandulás csirkemell őszibarackkal | 4 |
Anyósszelet - az "elronthatatlan" | 6 |
Tejfölös csirkecomb | 6 |
Padlizsános-cukkinis csirkecomb | 6 |
Libacomb pékné módra | 9 |
Bárányborda római módra | 9 |
Rakott pecsenye | 9 |
Krúdy-falatkák | 9 |
Tordai lacipecsenye kapros káposztával | 10 |
Tejben sült sertés- vagy borjúszelet | 10 |
Temesvári borda zöldbabcsokorral | 11 |
Rablóhúsváltozatok | 12 |
Vasi lesipecsenye | 12 |
Mexikói sertésborda | 14 |
Erdei gombás flekken | 15 |
Fonott sertéspecsenye | 16 |
Rokfortos szűzérmék | 16 |
Részeges szűzérmék | 16 |
Szűzérmék Szapáry módra | 18 |
Flambírozott tokaji sertésborda | 18 |
Szilvás-hagymás sertésborda | 18 |
Diós sertésborda | 18 |
Borjúszelet Kedvessy módra | 19 |
Búbos hús | 19 |
Óvári borjúborda | 19 |
Borjúszelet vermutmártásban | 20 |
Borjúborda vincellér módra | 20 |
Borjúszelet Bismarck módra | 22 |
Hátszínszeletek almás majonézzel | 22 |
Hátszínszeletek calvadosszal | 22 |
Tejszínes bélszínszeletek | 22 |
Chateaubriand - dupla bélszín béarni mártással | 23 |
Bélszínszeletek Budapest módra | 24 |
Strasbourgi bélszínszeletek | 25 |
Bélszínfilé pikáns uborkamártással | 25 |
Hátszínszeletek gombakéregben | 26 |
Flambírozott zöld borsos marhaszelet | 26 |
Hortobágyi rostélyos puliszkával | 28 |
Töltött és göngyölt sültek | |
Illatos csirkenyársak | 29 |
Spárgás csirkerolád | 31 |
Májas-pisztáciás csirkerolád | 31 |
Lapos csirkesült ananásszal | 32 |
Kukoricás töltött csirkemell | 32 |
Cukkinis-túrós töltött csirke | 32 |
Brokkolival töltött pulykamell | 33 |
Pórés-sonkás töltött pulykamell | 34 |
Töltött pulykamell narancsmártással | 35 |
Spenótos töltött pulykacomb | 35 |
Káposztás kockával töltött kacsa | 36 |
Almás-májas töltött liba | 36 |
Mazsolás töltött kappan | 36 |
Gesztenyével töltött nyúl | 38 |
Olívás-kapris töltött nyúl | 38 |
Erdélyi töltött bárányszegy | 39 |
Mexikói raguval töltött báránycomb | 39 |
Ormánsági töltött dagadó | 39 |
Mandulás töltött sertésborda | 40 |
Szilvás-almás töltött sertéskaraj | 40 |
Prágai töltött kotlett | 42 |
Sertésrolád a magam módján - spenótimádóknak | 43 |
Almás-tormás töltött sertéscsülök | 43 |
Tavaszi töltött borjúszegy | 44 |
Szicíliai hústekercs | 45 |
Olaszos borjútekercs | 45 |
Borjúsült Stefánia módra | 45 |
Bécsi töltött borjúszegy - klasszikus recept | 46 |
Gombás-kolbászos töltött borjúcomb | 46 |
Pisztáciával tűzdelt borjúhús | 46 |
Libamájas-almás borjútekercs | 48 |
Villányi töltött hátszín | 48 |
Padlizsános töltött marhafelsál | 49 |
Olívapürével töltött bélszín | 49 |
Csáky-rostélyos | 50 |
Cukkinis marharolád | 50 |
Egészben sültek | |
Francia fokhagymás csirke | 52 |
Ördögcsirke - "Pollo alla diavola" | 52 |
Pekingi kacsa - a híres-nevezetes | 52 |
Pulykacomb gesztenyés bormártásban | 53 |
Riglivel tűzdelt pulykamell | 54 |
Nyúlgerinc katalán módra | 54 |
Fokhagymás báránylapocka | 55 |
Báránycomb mentamártással | 56 |
Skót báránysült | 56 |
Szegfűszeges-narancsos malaccomb | 56 |
Fűszeres kéregben sült sertéskaraj | 57 |
Sertéscsülök tárkonyos uborkamártással | 57 |
Tarajos borjúborda | 58 |
Borjúgerinc Orloff módra | 60 |
Marhasült szép erdészné módra | 60 |
Angolos bélszín Yorkshire "puddinggal" | 61 |
Recés hátszín hentes módra | 62 |
Fahéjas marhasült mandulás birsalmával | 63 |
Hideg hátszínszeletek mustármártással | 63 |
Provence-i marhasült | 64 |
Burgundi tűzdelt marhasült | 64 |
Néhány hasznos tudnivaló | 66 |
Betűrendes tárgymutató | 67 |