1.066.213

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

99 körítés és főzelék 33 színes ételfotóval

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Corvina Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott keménykötés
Oldalszám: 64 oldal
Sorozatcím: 99-33
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 28 cm x 20 cm
ISBN: 963-13-2069-3
Megjegyzés: A könyv 33 színes fotóval illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

1. Valamely hús mellé adott kiegészítő étel [...]. 2. Valamihez járuló többlet, kiegészítés, amely néha csak fölösleges járulék [..] - írja az Értelmező Szótár és a részletezésben nem elsősorban... Tovább

Előszó

1. Valamely hús mellé adott kiegészítő étel [...]. 2. Valamihez járuló többlet, kiegészítés, amely néha csak fölösleges járulék [..] - írja az Értelmező Szótár és a részletezésben nem elsősorban zöldségeket említ, hanem burgonyát rizst és tésztaféléket. Ez utóbbiak közül kettő ebben a könyvben is megtalálható, mert magyaros ételeink kiegészítői, de kötetünkben a főszerep a zöldségeknek jut.
A magyaros, pontosabban a közép-európai konyhára jellemző néhány zöldségféle főzelék formájában való elkészítéséből is közlünk néhányat.
Ha a mediterrán és különösen a távol-keleti konyhák zöldségkultuszát nézzük, el kell ismernünk, hogy bőven akad tanulnivalónk, ugyanis hihetetlen változatossággal tudják elkészíteni a zöldféléket. Vissza

Tartalom

Előszó3
Körítések4
Spárga-ropogós4
Szalonnás spárgatekercs4
Túrós spenótgombóc4
Spenóttorta5
Bundázott spenót6
Besameles spenótkrém6
Póréhagyma sajtkrémmel6
Póréhagyma bormártásban7
Sonkás zöldborsó7
Mandulás zöldborsó8
Zöldborsó és burgonya szalonnával8
Juhtúrós zöldborsó8
Tejszínes-boros zöldborsó és hagyma9
Tejes zöldborsó és változatai11
Sárgarépa rózsaszín mártásban11
Diós sárgarépa krokett11
Sárgarépa-újhagyma-spárga12
Sárgarépatorta13
Vajas sárgarépa és zöldborsó14
Citromos zöldbab és zucchini14
Ínyenc zöldbab ringlivel14
Paradicsomos zöldbab15
Zöldbab-paprikás16
Kelbimbó és gesztenye16
Sajtos zucchini-rakottas17
Rántott zucchini18
Töltött kellevelek18
Karalábé párizsi módra18
Broccoli olívabogyóval19
Broccoli paradicsommártásban19
Karfiol petrezselyem-mártásban19
Bolondított karfiol21
Karfiolos rizottó21
Karfiol mustáros besamel mártásban22
Karfiol lengyel módra22
Peperanata ("szegény lecsó")22
Paprika ínyenc módra23
Genovai paradicsomos rizotto23
Fűszeres pirított paradicsom24
Sült padlizsán pármai módra24
Gombás padlizsán24
Tejszínes kukorica27
Padlizsánfelfújt27
Veronai zeller-rakottas27
Hagymás-besameles zeller29
Rozmaringos sütőtök29
Zsályás bab29
Párolt lencse konyhafőnök módra29
Paradicsomos lencse30
Hagymás káposzta30
Párolt vöröskáposzta32
Pirított gomba32
Pirított gombás hagyma32
Gomba szőlőlevél-ágyon33
Pikáns vagdalt gomba34
Rösti (svájci specialitás)34
Rozmaringos burgonya35
Mustáros burgonya35
Zucchinival töltött burgonya36
Gombás burgonya37
Túrós burgonyalabdacs38
Besameles hagymás burgonya38
Sült burgonya konyhafőnök módra38
Lyoni hagymás burgonya38
Borral sült burgonya39
Burgonyakrokett meglepetéssel40
Badeni citromos burgonya40
Egyszerű burgonyapüré és változatai40
Burgonyapüré-torta41
Fűszeres banán Madras módra41
"Plaki" - görög specialitás42
Zöldségjava - "Ratatouille"42
"Ratatouille" - más módon42
Sáfrányos rizottó olívabogyóval44
Szemrevaló zöldségrakottas44
Zöld rizs bevert tojással46
Petrezselymes, vajas galuska47
Zalai zsemlegombóc47
Angolos zöldségköret47
Franciás zöldségköret47
Gratinált főzelékfélék48
Zöldségfélék Orly módra (azaz sörtésztában sütve)48
Főzelékek
Sóskafőzelék - Anyám módjára49
Sárgarépafőzelék49
Salátafőzelék49
Spenótfőzelék, ahogy én szeretem51
Karalábé- vagy karfiolfőzelék51
Zöldborsófőzelék51
Tejfölös tökfőzelék52
Kelkáposztafőzelék52
Savanyú zöldbabfőzelék53
Tejszínes gombafőzelék53
Paradicsomos burgonyafőzelék54
Tejfölös burgonyafőzelék54
Paradicsomos káposzta54
Lencsefőzelék54
Szárazborsófőzelék vagy -püré56
Szárazbabfőzelék56
Függelék
Néhány hasznos tanács58
Fontos tudnivalók a felfújtak készítéséhez58
A zöldségfélék köretként való elkészítésének módjai59
A spárga főzési módja59
Paradicsomhámozás, -előkészítés59
A gomba tisztítása59
A padlizsán tisztítása, előkészítése59
Sós palacsintatészta60
Besamel mártás60
Mornay mártás60
Hollandi mártás60
A rántás61
A habarás61
Házias mértékegységek61
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
99 körítés és főzelék 33 színes ételfotóval 99 körítés és főzelék 33 színes ételfotóval 99 körítés és főzelék 33 színes ételfotóval 99 körítés és főzelék 33 színes ételfotóval
Állapot:
1.740 ,-Ft
26 pont kapható
Kosárba