1.062.087

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

99 húsétel 33 színes ételfotóval

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Corvina Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott keménykötés
Oldalszám: 63 oldal
Sorozatcím: 99-33
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 28 cm x 21 cm
ISBN: 963-13-1676-9
Megjegyzés: 33 színes fotóval illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Főétel - mondjuk a húsételekre -, tehát olyan fogás, amely nem maradhat ki az étrendből. A húst mindig is a legfontosabb táplálékának vallotta az ember, olyannyira értékesnek, hogy a rég volt... Tovább

Előszó

Főétel - mondjuk a húsételekre -, tehát olyan fogás, amely nem maradhat ki az étrendből. A húst mindig is a legfontosabb táplálékának vallotta az ember, olyannyira értékesnek, hogy a rég volt istenek oltárán is a legfőbb áldozatként szolgált. Az ókori lakomáknak csak a híre maradt meg, a Nyársforgató Jakabok kora lejárt, de még mai s művészetnek számít ízletesen elkészíteni a húst. Szinte egyetlen ételt sem lehet olyan unalmassá és olykor ehetetlenné tenni, mint a húst, érdemes hát néhány apróságot szem előtt tartani:
- Mindig a célnak megfelelő húst vásároljunk. A mélyhűtők korában sokkal gazdaságosabb egyszerre több húst venni, arról nem is szólva, hogy pl. a bélszínnek - és általában a marhahúsoknak - kifejezetten jót tesz, ha a mélyhűtőben előérleljük őket.
- A hús külleme sose tévesszen meg bennünket; a "szép" hús még nem biztos, hogy jó is;
- A hirtelensültek esetében ne ragaszkodjunk a teljesen sovány húsokhoz, a kissé zsírosak, pl. a sertéstarja vagy az oldalas, sokkal ízletesebbek, és a fölösleges zsírt utólag is eltávolíthatjuk;
- Általában 150-200g húst számítsunk személyenként. A hús mennyisége függ még a körítés jellegétől, valamint az előétel vagy leves tartalmasságától;
- A borjúhúst helyettesíthetjük fiatal marha előérlelt húsával vagy tejben pácolt sertéshússal is.
Fontos művelet a hús előkészítése. A húst felhasználásáig hűtőszekrényben kell tartani, folyó víz alatt, lehetőleg egészben megmosni - hogy az értékes tápanyag ne ázzon ki belőle -, csak azután felszeletelni, kiverni vagy kicsontozni, és ha a recept nem szól másképpen, kb. fél órára gyengén besózni. Vissza

Tartalom

Előszó3
Sertéshúsból készült ételek6
Göcseji sertéspecsenye6
Sertésborda Ambassador módra6
Mexikói sertésborda6
Sertésborda cecei módra7
Gombás rakott borda7
Tarajos töltött sertésborda8
Hargitai sertésborda8
Bakonyi sertésborda10
Trubadúr-falatok10
Kolbászkrémes rakott hús10
Brassói aprópecsenye11
Szűzérmék szilvamártásban11
Sertésborda böllér módra11
Tejben sült sertéspecsenye12
Sertéssült szőlővel12
Rozmaringos sertéspecsenye12
Gesztenyés sertéssült13
Sertéssült almamártásban14
Sertéssült Corneille módra14
Mantovai hústekercs15
Sertésszelet köményes bormártásban15
Rántott sertésszelet kaprimártással15
Sertésszelet sörmártásban16
Sertéspörkölt16
Tavaszi hústekercs16
Rakott hús köpenyben18
Rablóhús a magam módján (sütőben)18
Normandiai vagdalthús szelet19
Sertésoldalas édes-savanyú módon19
Roston sült tarja fűszeres pácban19
Oldalas koszorú20
Cipóban sült sertéscsülök21
Sertéscsülök Juliska módra23
Sonka Wilson módra23
Marhahúsból készült ételek26
Wellington bélszín26
Budapest bélszín26
Avignoni tournedos28
Bélszín Sztoganoff módra28
Kaukázusi saslik28
Csikós pecsenye28
Máltai marhasült29
Burgundi szelet30
Marhapörkölt30
Hátszínpecsenye örmény módra30
Majoránnás aprópecsenye31
Provence-i marhasült31
Savanyú székelytokány31
Rögtönzött marhaszelet, ahogyan jókedvemben csinálom32
Hagymás rostélyos32
Serpenyős rostélyos32
Esterházy rostélyos33
Rostélyos pizzasütő módra33
Borjúhúsból készült ételek36
Milánói borjúkotlett36
Borjúborda kubai módra36
Borjúborda birsalmával36
Borjúpecsenye narancsmártásban36
Borjúsült zucchinivel37
"Ugorj a számba" borjúfalatkák37
Borjúbatyu bormártásban38
Vagdalt borjúpecsenye libamájjal38
Borjúsült tonhal mártásban38
Magyaros borjúérmék39
Velővel töltött hústekercs39
Töltött borjúszegy41
Gombás borjúcsülök41
Birka- és kecskehúsból készült ételek44
Gödölyecomb vadász módra44
Gödölye áfonyamártásban44
Bárányszeletek padlizsánnal44
Grúz bárányérmék45
Prágai bárányrakottas45
Csihirtma (azerbajdzsáni specialitás)46
Indiai báránylapocka46
Tárkonyos birkaragu46
Birkagulyás46
Párolt ürüszelet fűszeres mártásban48
Ürühúspogácsa marokkói módra 48
Ürüpecsenye Casablanca módra49
Kolozsvári ürüborda49
Vegyes húsételek52
Pikáns pástétom52
Vagdalthús táskák gombával52
Egybesült vagdaltpecsenye citrommártással52
Szőlőlevélbe töltött húsgombócok (töltike)53
Mititei55
Skót húsgombóc tojással55
Kebab avagy csevapcsicsa55
Belsőségek58
Savanyú tüdő (szalontüdő)58
Nyelv olívabogyó mártásban58
Töltött marhanyelv58
Marha- (borjú-) nyelv pikáns mártásban 59
Borjúszív gombás paradicsommártásban59
Savanyú sertésfül59
Pacal firenzei módra59
Pacal Venturi módra60
Szapáry máj (más vesevelővel)60
Magyaros pirított sertésmáj60
Pirított máj zsályával61
Vese pirított gombával61
Flambírozott vese cordon bleu módra62
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
99 húsétel 33 színes ételfotóval 99 húsétel 33 színes ételfotóval 99 húsétel 33 színes ételfotóval 99 húsétel 33 színes ételfotóval 99 húsétel 33 színes ételfotóval

A gerinc sérült.

Állapot:
1.740 Ft
870 ,-Ft 50
13 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
99 húsétel 33 színes ételfotóval 99 húsétel 33 színes ételfotóval 99 húsétel 33 színes ételfotóval 99 húsétel 33 színes ételfotóval

Könyvtári könyv volt.

Állapot: Közepes
1.740 Ft
870 ,-Ft 50
13 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
99 húsétel 33 színes ételfotóval 99 húsétel 33 színes ételfotóval 99 húsétel 33 színes ételfotóval 99 húsétel 33 színes ételfotóval 99 húsétel 33 színes ételfotóval

A borító sérült.

Állapot:
1.740 ,-Ft
26 pont kapható
Kosárba