Előszó | 3 |
Sertéshúsból készült ételek | 6 |
Göcseji sertéspecsenye | 6 |
Sertésborda Ambassador módra | 6 |
Mexikói sertésborda | 6 |
Sertésborda cecei módra | 7 |
Gombás rakott borda | 7 |
Tarajos töltött sertésborda | 8 |
Hargitai sertésborda | 8 |
Bakonyi sertésborda | 10 |
Trubadúr-falatok | 10 |
Kolbászkrémes rakott hús | 10 |
Brassói aprópecsenye | 11 |
Szűzérmék szilvamártásban | 11 |
Sertésborda böllér módra | 11 |
Tejben sült sertéspecsenye | 12 |
Sertéssült szőlővel | 12 |
Rozmaringos sertéspecsenye | 12 |
Gesztenyés sertéssült | 13 |
Sertéssült California módra | 13 |
Sertéssült almamártásban | 14 |
Sertéssült Corneille módra | 14 |
Mantovai hústekercs | 15 |
Sertésszelet köményes bormártásban | 15 |
Rántott sertésszelet kaprimártással | 15 |
Sertésszelet sörmártásban | 16 |
Sertéspörkölt | 16 |
Tavaszi hústekercs | 16 |
Rakott hús köpenyben | 18 |
Rablóhús a magam módján (sütőben) | 18 |
Normandiai vagdalthús szelet | 19 |
Sertésoldalas édes-savanyú módon | 19 |
Roston sült tarja fűszeres pácban | 19 |
Oldalas koszorú | 20 |
Cipóban sült sertéscsülök | 21 |
Sertéscsülök Juliska módra | 23 |
Sonka Wilson módra | 23 |
Marhahúsból készült ételek | 26 |
Wellington bélszín | 26 |
Budapest bélszín | 26 |
Avignoni tournedos | 28 |
Bélszín Sztroganoff módra | 28 |
Kaukázusi saslik | 28 |
Csikós pecsenye | 28 |
Máltai marhasült | 29 |
Burgundi szelet | 30 |
Marhapörkölt | 30 |
Hátszínpecsenye örmény módra | 30 |
Majoránnás aprópecsenye | 31 |
Provence-i marhasült | 31 |
Savanyú székelytokány | 31 |
Rögtönzött marhaszelet, ahogyan jókedvemben csinálom | 32 |
Hagymás rostélyos | 32 |
Serpenyős rostélyos | 32 |
Esterházy rostélyos | 33 |
Rostélyos pizzasütő módra | 33 |
Borjúhúsból készült ételek | 36 |
Milánói borjúkotlett | 36 |
Borjúborda kubai módra | 36 |
Borjúborda birsalmával | 36 |
Borjúpecsenye narancsmártásban | 36 |
Borjúsült zucchinivel | 37 |
"Ugorj a számba" borjúfalatkák (Saltimbocca) | 37 |
Borjúbatyu bormártásban | 38 |
Vagdalt borjúpecsenye libamájjal | 38 |
Borjúsült tonhal mártásban (hideg) | 38 |
Magyaros borjúérmék | 39 |
Velővel töltött hústekercs | 39 |
Töltött borjúszegy | 41 |
Gombás borjúcsülök | 41 |
Birka- és kecskehúsból készült ételek | 44 |
Gödölyecomb vadász módra | 44 |
Gödölye áfonyamártásban | 44 |
Bárányszeletek padlizsánnal | 44 |
Grúz bárányérmék | 45 |
Prágai bárányrakottas | 45 |
Csihirtma (azerbajdzsáni specialitás) | 46 |
Indiai báránylapocka | 46 |
Tárkonyos birkaragu | 46 |
Birkagulyás | 46 |
Párolt ürüszelet fűszeres mártásban | 48 |
Ürühúspogácsa marokkói módra (Kafta) | 48 |
Ürüpecsenye Casablanca módra | 49 |
Kolozsvári ürüborda | 49 |
Vegyes húsételek | 52 |
Pikáns pástétom | 52 |
Vagdalthús táskák gombával | 52 |
Egybesült vagdaltpecsenye citrommártással | 52 |
Szőlőlevélbe töltött húsgombócok (töltike) | 53 |
Mititei | 55 |
Skót húsgombóc tojással | 55 |
Kebab avagy csevapcsicsa | 55 |
Belsőségek | 58 |
Savanyú tüdő (szalontüdő) | 58 |
Nyelv olívabogyó mártásban | 58 |
Töltött marhanyelv | 58 |
Marha- (borjú-)nyelv pikáns mártásban | 59 |
Borjúszív gombás paradicsommártásban | 59 |
Savanyú sertésfül | 59 |
Pacal firenzei módra | 59 |
Pacal Venturi módra | 60 |
Szapáry máj (máj vesevelővel) | 60 |
Magyaros pirított sertésmáj | 60 |
Pirított máj zsályával | 61 |
Vese pirított gombával | 61 |
Flambírozott vese cordon bleu módra | 62 |