kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Aquila Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
Oldalszám: | 144 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 27 cm x 21 cm |
ISBN: | 963-679-144-9 |
Megjegyzés: | Színes fotókkal gazdagon illusztrált. |
Előszó | 3 |
Hasznos tudnivalók | |
Milyen húst vásároljunk? | 6 |
A sertéshús | 6 |
A marha- és borjúhús | 8 |
A hús előkészítése | 10 |
A hús elkészítése | 12 |
Apróhúsok | |
Vörösboros marhapörkölt | 15 |
Tejfölös borjúpaprikás | 15 |
Bárány- vagy birkagulyás | 15 |
Rablóhús | 18 |
Currys-zöldséges bárányragu | 20 |
Bélszíncsíkok Stroganoff módra | 22 |
Húsos fondue | 24 |
Burgundi babos oldalas | 26 |
Brassói aprópecsenye | 28 |
Pikáns sertésfodor tavaszi körettel | 30 |
Kínai édes-savanyú sertéshús | 32 |
Vagdaltak | |
Tatárbifsztek | 34 |
Húsvéti sonkás pástétom | 36 |
Fasírtocskák bormártásban | 38 |
Spanyol szőlős fasírt sertéshálóban | 40 |
Spenótos rakott fasírttorta | 42 |
Tojásos egybesült fasírt | 44 |
Szelethúsok | |
Gordon bleu borjúszelet | 46 |
Bazsalikomos sertésborda | 46 |
Rokfortos batyu | 46 |
Hagymás rostélyos | 50 |
Sonkás-cukkinis borjútekercs | 52 |
Sertésfonat vincellér módra | 54 |
Citromos-zsályás bárányborda | 56 |
Almás-sajtos sertésborda | 58 |
Lecsós sertésborda | 60 |
Hátszínszeletek fűszervajjal | 62 |
Sütőtökös-gyömbéres sertésborda | 64 |
Májas borjúrolád | 66 |
Rozsdás hús puliszkával | 68 |
Aszalt szilvás sertésrolád | 70 |
Sertésborda Du Barry módra | 72 |
Saltimbocca, avagy "ugorj a számba!" | 74 |
Vadas marhaszelet | 76 |
Esterházy-rostélyos | 76 |
Provence-i bárányborda | 80 |
Zöld borsos bélszínszeletek | 82 |
Narancsos fehérpecsenye | 84 |
Bakonyi sertésborda | 86 |
Mozzarellás szűzérmék | 88 |
Körtés-málnás szűzérmék | 90 |
Bélszínszeletek Budapest módra | 92 |
Egybesültek | |
Tűzdelt marhasült | 94 |
Gombás sertésrolád | 94 |
Kalocsai sertéscomb | 94 |
Fokhagymás báránylapocka | 98 |
Kolbászos tarja zsályás babbal | 100 |
Tésztában sült húsvéti sonka | 102 |
Gombás szűzpecsenye béarni mártással | 104 |
Bécsi tányérhús tormamártással | 106 |
Mandarinos malacoldalas | 108 |
Pisztáciás töltött dagadó | 110 |
Oldalaskorona | 112 |
Wellington-bélszín | 114 |
Aszalt szilvás sertéskaraj | 116 |
Sertéscsülök pékné módra | 118 |
Zöldséggel töltött borjúlábszár | 120 |
Gesztenyés sertéssült | 122 |
Töltött hátszín hentes módra | 124 |
Tavaszi hústekercs | 126 |
Szűzpecsenye szilvamártással | 128 |
Tarajos sertésborda | 130 |
Padlizsános töltött marhasült | 132 |
Töltött szűzpecsenye francia lecsóval | 134 |
Lakkozott malacpecsenye | 136 |
Illatos-fűszeres marhasült | 138 |
Betűrendes tárgymutató | 142 |