kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Mezőgazdasági Kiadó Kft. |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 125 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-234-454-5 |
Megjegyzés: | Néhány fekete-fehér illusztrációval. |
Bevezetés | 5 |
Történeti rész | 7 |
A fűszerek hatóanyagai | 9 |
Fűszerek ábécében | 13 |
Áfonya | 14 |
Alkörmös | 15 |
Aloé | 16 |
Angelika | 17 |
Angosztura | 18 |
Ánizs | 19 |
Babér | 20 |
Bazsalikom | 21 |
Benedekfű | 22 |
Boróka | 23 |
Bors vagy feketebors | 24 |
Borsfű vagy csombor | 25 |
Borsmenta | 26 |
Cayenne-i bors, chilibors | 27 |
Citrom | 28 |
Citromfű | 29 |
Csillagánizs | 30 |
Édesgyökér | 31 |
Édeskömény | 32 |
Ezerjófű | 33 |
Fahéj | 34 |
Fehér üröm | 36 |
Fekete üröm | 37 |
Fodormenta | 38 |
Fokhagyma | 39 |
Galanga | 40 |
Görögszéna | 41 |
Gyömbér | 42 |
Gyöbérgyökér | 43 |
Izsóp | 44 |
Kakukkfű | 45 |
Kálmos | 47 |
Kapor | 48 |
Kapri | 49 |
Kardamom | 50 |
Kóladió | 51 |
Komló | 52 |
Koriander | 53 |
Kömény | 55 |
Kubebabors | 56 |
Kurkuma | 57 |
Lestyán | 58 |
Levendula | 59 |
Majoránna | 60 |
Metélőhagyma | 61 |
Mustár | 62 |
Narancs | 64 |
Olajbogyó | 65 |
Paprika | 66 |
Pasztinák | 67 |
Petrezselyem | 68 |
Római kömény | 70 |
Római édeskömény | 70 |
Rozmaring | 71 |
Sáfrány | 72 |
Sáfrányos szeklice | 73 |
Szagos müge | 74 |
Szegfűbors | 75 |
Szegfűszeg | 76 |
Szentjánoskenyér | 78 |
Szerecsendió | 79 |
Szezám | 80 |
Szurokfű vagy origanum | 81 |
Tárkony | 82 |
Tárnics | 83 |
Torma | 85 |
Turbolya | 86 |
Vanília | 87 |
Vasfű | 88 |
Vetiver vagy khus-khus | 89 |
Vidrafű | 90 |
Vizitorma | 91 |
Vöröshagyma | 92 |
Zedoaira | 94 |
Zeller | 94 |
Zsálya | 95 |
Fűszerkeverékek | 97 |
Baromfifűszer | 97 |
Bouqet garni | 97 |
Csilipor | 98 |
Curryk | 98 |
"Fines herbes" | 99 |
Forraltbor-fűszer | 99 |
Kolbászfűszer | 99 |
Savanyúságfűszer | 100 |
Süteményfűszer | 100 |
Ízesítő szószok (mártások) | 101 |
Abricoma-szósz | 101 |
Austern-szósz | 101 |
Barbecue-szósz | 102 |
Branston | 102 |
Café de Paris-szósz | 102 |
Chili-szósz | 103 |
Chutney-szósz | 103 |
Cocktail-szósz | 103 |
Detjap-Benteng-szósz | 103 |
Francia fokhagymaszósz | 104 |
Ideal-szósz | 104 |
Mint-szósz | 104 |
Mustárszósz | 104 |
Paradicsomketchup | 104 |
Szójaszósz | 105 |
Sparerib-szósz | 105 |
Tabasco-szósz | 105 |
Tatárszósz | 105 |
Worcester-szósz (Worestershire-szósz) | 105 |
Fűszerkivonatok | 106 |
Abszintkivonat | 106 |
Angosztura (Aromatic Bitters) | 107 |
Benediktiner-kivonat | 107 |
Chartreuse-kivonat | 107 |
Ételek ízesítésére alkalmas kivonat | 108 |
Gyomorkeserű-kivonat I. | 108 |
Gyomorkeserű-kivonat II. | 108 |
Sütemények készítéséhez alkalmas kivonat I. | 109 |
Sütemények készítésehez alkalmas kivonat II. | 109 |
Vaníliakivonat | 109 |
Borecetek - fűszeres borecetek | 110 |
Fűszerezési ajánlatok | 112 |
Levesek | 112 |
Párolt zöldségek | 113 |
Főzelékek | 113 |
Húsok | 113 |
Halételek | 114 |
Saláták | 114 |
A fűszerek mint egyszerű kozmetikai szerek | 116 |
Fűszernövények felhasznált részei | 117 |
Fűszerek magyar szinonimái | 119 |