1.060.405

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Laci bácsi sertésreceptjei

Benke László eredeti receptjei/Laci bácsi hagyományos és mai sertésreceptjei

Szerző
Szerkesztő
Fotózta

Kiadó: mitfozzunkma.hu
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 64 oldal
Sorozatcím: Mit főzzünk ma - Igazi ízeket otthonra
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 16 cm
ISBN: 978-963-9923-04-1
Megjegyzés: Színes fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A tradicionális magyar konyha alapanyagai közül mindig is kitüntetett szerepe volt a különböző, házi- és vadállatokból nyert húsféléknek. Régebben ritka alkalomnak, nagy eseménynek számított, ha került belőle az asztalra. Újabban ugyan nagyobb teret nyernek különféle reformirányzatok, köztük a vegetarianizmus különböző fokozatai, főszerepe továbbra is vitathatatlan. Nem véletlen, hogy kalandozó magyar őseink nyugat-európai hódításaikra egyetlen dolgot vittek magukkal - természetesen a félelmetes nyilaikon kívül, melyektől joggal rettegett egész Európa; szárított, fűszerezett húsokat a nyeregkápára kötve, melyekkel aztán sikerrel idézték fel az otthoni ízeket.
Ez az évszázadok során mit sem változott: hagyományos ételeink, melyekkel külföldön azonosítanak bennünket, mind valamilyen húsféléből készülnek. A paprikás, bükkfával füstölt szárazkolbász, a pörkölt, a gulyásleves, a paprikás csirke éppúgy, mint az ünnepek jellegzetes fogásai: a disznótor idején szokásos pecsenye, a húsvéti... Tovább

Fülszöveg

A tradicionális magyar konyha alapanyagai közül mindig is kitüntetett szerepe volt a különböző, házi- és vadállatokból nyert húsféléknek. Régebben ritka alkalomnak, nagy eseménynek számított, ha került belőle az asztalra. Újabban ugyan nagyobb teret nyernek különféle reformirányzatok, köztük a vegetarianizmus különböző fokozatai, főszerepe továbbra is vitathatatlan. Nem véletlen, hogy kalandozó magyar őseink nyugat-európai hódításaikra egyetlen dolgot vittek magukkal - természetesen a félelmetes nyilaikon kívül, melyektől joggal rettegett egész Európa; szárított, fűszerezett húsokat a nyeregkápára kötve, melyekkel aztán sikerrel idézték fel az otthoni ízeket.
Ez az évszázadok során mit sem változott: hagyományos ételeink, melyekkel külföldön azonosítanak bennünket, mind valamilyen húsféléből készülnek. A paprikás, bükkfával füstölt szárazkolbász, a pörkölt, a gulyásleves, a paprikás csirke éppúgy, mint az ünnepek jellegzetes fogásai: a disznótor idején szokásos pecsenye, a húsvéti sonka, a karácsonyi töltött káposzta vagy a csikorgó téli időben tormával bolondított, remegő kocsonya.
Fogadják hát szeretettel ezt a recept-összeállítást, mely a gyökerekhez nyúl vissza, de nem restelli alkalmazni a modern konyhatechnika fogásait, fűszereit sem. Reméljük, hogy a füzet rendszeres böngészésével hamarabb találnak majd választ arra a kérdésre, mely gyakran előkerül úgy a mindennapokban, mind az ünnepek környékén, vendégségekre készülve: mit főzzünk ma? Vissza

Tartalom

Somogyi tarhonyás hús
Kemencés korona 6. oldal
Szüreti oldalas
Töltött dagadó erdei gombával 8. oldal
Milánói töltött dagadó
Székelykáposzta 10. oldal
Serfőzők raguja
Feketeerdei sertés kotlett 12. oldal
Hédervári lecsós borda
Milánói sertésborda 14. oldal
Óvári sertésborda
Szűztönk gratinírozott spárgatökkel 18. oldal
Szűztönkök gesztenyével
Szűztönkök márványsajtos fánkocskával 19. oldal
Szűzsült tésztaköntösben
Tavaszi copf bazsalikomos zöldséggel 22. oldal
Cukkinis sertésérmék
Tüskös pecsenye hálóban 24. oldal
Sertésszűz Murat-módra
Rablóhús 26. oldal
Töltött paprika
Erdélyi rakott káposzta 28. oldal
Göngyölt kelkáposzta
Töltött podlutyka - kelkáposzta 30. oldal
Kelkáposzta turbán 32. oldal
Tanyasi toros rakottas
Tejfölös karalábé és steak 36. oldal
Tejszínes zöldborsófőzelék finombordákkal 37. oldal
Gyümölcsös húsgombócok
Töltött cukkini 40. oldal
Húsos rakott tészta
Nagymama omlettje 42. oldal
Sonkás mandulafánk
Sonkás kuglóf 44. oldal
Sódaros batyu
Vajas pástétom 46. oldal
Főtt csülök sonkatekerccsel 48. oldal
Cipóban sült csülök hagymasalátával
Piszkés káposzta 52. oldal
Kiskondás káposztája
Körmös sertésgulyás sztrapacskával 53. oldal
Farsangi húsos kifli
Töltött burgonya 56. oldal
Bőrös malacpecsenye
Káposztás füle-farka 58. oldal
Malacbordák chilis gyümölcsraguval
Mangalicabordák jóasszony módra 60. oldal

Benke László

Benke László műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Benke László könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem