1.062.087

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Kulinária

Európai konyhaművészet

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Fotózta
Budapest
Kiadó: Vince Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 640 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 32 cm x 27 cm
ISBN: 963-9552-80-1
Megjegyzés: Fekete-fehér és színes fotókkal gazdagon illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Felfedezőútra hívjuk az olvasót, ismerjen meg mindent, mi szem szájnak ingere, az öreg kontinens gasztronómiai titkairól. Utazzunk együtt nyugatról keletre, Írországtól Oroszországig, északról délre, Finnországtól Törökországig. Részletes leírások és hangulatos fotók tárják az érdeklődők elé az egyes országok hagyományos ételeit és regionális különlegességeit, amelyeket a helyi pékek és szakácsok, sajtkészítők és hentesmesterek, pálinkafőzők és pincemesterek művészi módon tálalnak. Egy-egy ország konyhaművészetét a legkarakteresebb, legkitűnőbb válogatott receptek képviselik - ez lehetővé teszi az olvasó számára a képzeletbeli kulináris utazáson kívül a konyhai remekek saját kezű elkészítését is. Ha tetszik, otthonában megízlelheti e pompás csemegéket. A könyv bepillantást enged híres főszakácsok konyhájába, osztrigatenyésztők telepeire, a legnevesebb sajtmárkákat előállító cégek érlelőpincéibe és a világhírű sonkakészítő műhelyek szárítócsarnokaiba, de beavat a halfogás, a lazac-... Tovább

Fülszöveg

Felfedezőútra hívjuk az olvasót, ismerjen meg mindent, mi szem szájnak ingere, az öreg kontinens gasztronómiai titkairól. Utazzunk együtt nyugatról keletre, Írországtól Oroszországig, északról délre, Finnországtól Törökországig. Részletes leírások és hangulatos fotók tárják az érdeklődők elé az egyes országok hagyományos ételeit és regionális különlegességeit, amelyeket a helyi pékek és szakácsok, sajtkészítők és hentesmesterek, pálinkafőzők és pincemesterek művészi módon tálalnak. Egy-egy ország konyhaművészetét a legkarakteresebb, legkitűnőbb válogatott receptek képviselik - ez lehetővé teszi az olvasó számára a képzeletbeli kulináris utazáson kívül a konyhai remekek saját kezű elkészítését is. Ha tetszik, otthonában megízlelheti e pompás csemegéket. A könyv bepillantást enged híres főszakácsok konyhájába, osztrigatenyésztők telepeire, a legnevesebb sajtmárkákat előállító cégek érlelőpincéibe és a világhírű sonkakészítő műhelyek szárítócsarnokaiba, de beavat a halfogás, a lazac- vagy a rénszarvastenyésztés titkaiba is. Árutól roskadozó vásárcsarnokokban, emberektől nyüzsgő spanyol tapas-bárokban vagy a legelegánsabb csemegeüzletekben keresgélve jellegzetes és furcsa, hétköznapi és extravagáns, könnyű és laktató csemegék kerültek ebbe a tartalmas válogatásba Európa minden szegletéből. A legfontosabb kulináris fogalmak magyarázatával, a tárgymutatóval és a részletes bibliográfiával sokoldalúan használhatóvá válik e nagyszerű képzeletbeli utazást kínáló kötet. Vissza

Tartalom

Rövidítések és mennyiségek magyarázata 4
Előszó 9
Anglia 10
Bevezető 11 • Az angol reggeli 12 • Reggelihez való specialitások 13 • Tejszínfélék 13 •
Nem csupán egy ital - A tea 14 • Amit a teáról tudni kell 15 • A teakóstolás kifinomult
művészete 17 [ A rövidítések jegyzéke 17 • A lekvárok 18 • Hogyan találta fel Mrs.
Keiller a narancslekvárt? 18 • Angol nemzeti étel - Roastbeef Yorkshire pudinggal 20 •
A marhahús darabolása 20 • Angol specialitás: a hús elkészítésének számtalan módja 21 •
Pies és puddings 23 • Kalandozás az angol ízek világában - A mártások 24 • Egy
mártáskedvelő nép 25 • A pickles és a piccalilli 26 • Curry - az indiai konyha ajándéka
26 • A cheddar, a stilton & Co. 28 • A picnic 30 • Alaptartozékok klasszikus piknikhez 30 •
Fish and chips 32 • Huntin', Shootin' and Fishin' 34 • A nyírfajd 34 • A legfontosabb
halak 35 • Anglia különleges sörei - Az ale és a stout 36 • Válogatott angol ale-fajták 37 •
Angliai sörfajták 38 • Bor almából IA cider 39 I Merry Christmas! 40
Skócia 42
Bevezető 43 • A whisky 44 • Az ital története 44 • Skót whiskyfajták 44 • A gyártási
folyamat 45 • Skót whiskyvel készült italok 46 • Egy kis egzotikum 46 • A haggis 481
Skót specialitások 50 • Tudnivalók a zabról 52 • Zablisztből készült sütemények 52
Írország 54
Bevezető 55 | Kiapadhatatlan táplálékforrás - A burgonya 56 • Hogyan főzik az ír
háziasszonyok a krumplit? 57 • Boxty - Bacstaí 57 • A húsok 58 • Sertés- és marhahúsok 58 • Sertéshúsból és marhahúsból készülő ír ételek 58 • Hogyan lett az ürüből
bárány? 59 • Irish Stew - az ír nemzeti eledel 59 • Cockles és mussels 60 • A sokoldalú
tengeri moszat 60 • A halloween 62 • Brack - a szimbolikus erejű sütemény 62 • Az
erős barna sör - A Guinness 64 • Egy sajátos whiskey 66 • Whiskeyfajták 67 • A Bailey's
I egy világhírű likőr 68 • „Fehér húsok" - A tej, a sajt és a vaj 701 ír sajtféleségek 72 •
Sütemények és desszertek 73 • Soda Bread - a griddle kenyér 73 • Gurr Cake -
a kisiskolások kedvenc kalácsa 73 • Puding - az édes kísértés 73
Dánia 74
Bevezető 75 • Bornholm erős illatú csemegéje - A füstölt hering 76 • Dán heringspecialitások 77 • Népi ételből különleges csemege - Az angolna 78 • Legkedveltebb táplálék - A sertéshúsok 80 • Már-már világnézeti kérdés - A smorrebrod 82 • Egy viking tradíció - A sör 87 • Bécsi kenyér Koppenhágából - Sütödéi műremekek 88 • Ünnepre: Kransekage - kalácskarikák 88 ¦
Norvégia 90
Bevezető 91 • Nemes halból tömegcikk - A lazac 92 • Gravet laks (gravlaks) - egy
skandináv specialitás 92 • Norvégia alapvető tápláléka - A tőkehal 94 • Halak, halak és
halak 96 • A halvásárlás és -előkészítés titkai 97 • Egy világjáró pálinka - Az aquavit 98 •
A nomádok öröksége - A rénszarvas 100 • A jávorszarvas - Észak-Európa szimbóluma
100 • Havasi gazdálkodás - A sajt 102
Svédország 104
Bevezető 105 • Egy hamisítatlan intézmény - A svédasztal 106 • Smörgásbord: hering
és hideg előételek 106 • Hering - változatok egy témára 106 • Specialitás ínyenceknek:
a surströmming 106 • Smörgásbord: hal és hús 108 • Ki volt Jansson? 109 • Smörgásbord: édes falatok 110 • Friss sütemény a kávéhoz 110 • Állami pálinka, állami bor - Alkoholika 111 • Kemény kenyér - A knáckebrot 112 • Gabona - a szem adta erő 112
Ballasztanyagok 113
Finnország 114
Bevezető 115 • A finn élet középpontja - A szauna 116 • A finn szaunarituálé 116*
A kellemes közérzet finn csúcsa - Rákot enni 117• Hogyan zajlik a rákünnep? 117 • Így
kell rákot főzni 117• Horgászszenvedély - A lazacpisztráng 118• Egy különleges csemege - A halikra 120 • Finn ikrás halak 120 • Kenyér hallal és hússal - A kalakukko 122 •
Gombák és bogyók 123 • Az elásott bárány 123 • A finn táplálkozás alapja - A kenyér 124
Oroszország és az egykori Szovjetunió tagállamai 126
Bevezető 127 • Egy orosz szertartás - A zakuszka 128 • Tojásos zakuszkák 129 •
Gombás zakuszkák 130 • Háziasszonyok próbája - A pirog 132 • Szibériai ravioli
- A pelmenyi 133 • Luxus a cári idők óta - A tokhal 135 • Oroszország drága csemegéje - A kaviár 136 • Kaviárminőségek 136 • így eszik a kaviárt 137 • Blini kaviárral: apró napocskák 137 • A káposzta és a répa 138 • Finom és laktató - A levesek 140 •
Orosz „egyveleg" - a szoljanka 141 • Sztroganovtól a családi sültig - Híres húsételek
142 • A kenyér 145 • A kása - a jólét szimbóluma 145 • Orosz népi ital - A kvász 145
• Krím pezsgője - A krimszkoje 146 • Nem csak húsvétra - Édességek 146 • A mongol
kán ajándéka - A tea 149 • A szamovár - az orosz teakultúra lelke 149 • Erdei teák 149
• Szbityen mézből és fűszerekből 149 • „Fehér mágia" - A vodka 150 • Orosz vodkafajták 150 • Vodkából készülő likőrök 150
Lengyelország 152
Bevezető 153 • ínyencségek a lengyel erdőkből - A gombák 154 • A gomba kezelése
154 • Egy hagyományos lengyel étel - A kása 156 • Zöldségek királya - A káposzta 158
158 • Kiadós, szaftos, hatalmas - Laktató húsételek 160 • Híres lengyel kolbászok
- A krakkói 162 • Ismertebb lengyel kolbászfélék 162 • Ital a középkorból - A mézsör
164 • Mézsörminőségek 164
Csehország és Szlovákia 166
Bevezető 167 • Kenyértésztában sütve - halhatatlan - A prágai sonka 168 • A cseh
konyha királya - A ponty 171 • A szlovákok eledele - A juhsajt 172 • A pilseni sör 175 •
Így készül a pilseni sör 176 • Sörkülönlegességek 177 • Ételek a sörhöz 177
Magyarország 178
Bevezető 179 • A Balaton királya - A fogas 180 • Magyar specialitás: a halászlé 181 •
Hazai és külföldi ínyencek különleges csemegéje - A libamáj 183 • Gulasch, ami nem
gulyás - A pörkölt 184 • Tüzes és temperamentumos - Egyedi fűszer - a paprika 186 •
A fűszerpaprika készítése 186 • Leheletvékony csemege - A palacsinta 188 • A borok
királya, a királyok bora - A tokaji aszú 191 • A barackpálinka 191
Ausztria 192
Bevezető 193 • Mítosz és legenda - A bécsi kávéház 195 • Kávéspecialitások 195 •
Különleges húsbontás - A marhahús 196 • A marhahús osztrák bontása 196 • Másolják,
de utánozhatatlan - A bécsi szelet 197 • Ausztria: a vadászparadicsom - A vadhúsok 198 •
A legfontosabb vadak vadászati időpontja Ausztriában 199 • Vadételek 200 • Úton
a világhír felé - A bor 203 • Osztrák borvidékek 203 • Új bor, régi vendégszeretet -
A Heuriger 205 • Bécs - a bor városa 205 • Harapnivalók a Heurigerhez 205 •
A virslisbódé 205 • Minden hizlal, ami ízlik - A tésztafélék 206 • Érzéki élvezet -
A gombóc 208 • Szemleút a knédlikonyhában 209 • Habhegység - A salzburgi galuska
210 • Még egy kultikus csemege - A fánk 211• Folyékony nemes gyümölcs - Az osztrák
pálinka 212 • A wachaui kajszibarack 212 • Hercegi édesség •A Sacher-torta 213
Svájc 214
Bevezető 215 • A legeslegjava - A svájci sajt 216 • Az ementáli - a svájci sajt szimbóluma 216 • Az ementáli készítése 216 • Tipikusan svájci - A sajtfondü 218 • Amit a
fondüről tudni kell 218 • Saját fondü minden kantonban 218 • Raclette - az olvasztott
sajt élvezete 219 • Variációk tört krumplira - A rösti 220 • Röstikompozíciók 220 •
Patakok és hegyi tavak ajándéka - A halak 222 • A hegyi levegő ajándéka
I A bündeni hús 225 • Édesség, milliméter pontosan - A bázeli Leckerli 226 • Édes
finomságok 227 1 Az alpesi tej ajándéka - A csokoládé 229 • Hogyan lesz a babból
kakaó? 229 • A praliné - a csokoládé-királynő 229 • Svájci bonbonok 229 • A szivarok
230 • A Cohiba - Kuba válasza a Davidoffra 230 • Szivarformátumok 231 • A szivargyártó - a legfontosabb ember 231 • Így kell szivarozni 231
Németország 232
Bevezető 233 • A kenyérsütés világbajnokai - A kenyér és a zsemlék 234 • Német kenyérfajták 234 | így készül a kovász 235 • így készül a zsemle 235 • Kenyeres ételek 236
Kenyérfajták és péksütemények 239 • A sertés bontása 240 • A németek kedvenc háziállata - A sertés és a húsa 241 • A kolbász - minőség és sokoldalúság 243 • Regionális
kolbászspecialitások 243 • A kolbászok csoportjai 243 • Regionális hússpecialitások
244 • Észak-Németország világhírű különlegessége - A kiéli sprotni 247 • Északi- és
Keleti-tengeri halak a kereskedelemben 249 • A vizek ajándékai - A lepényhal és a hering
251 • A lepényhal 251 • A hering - megér egy misét 251 • Ezerarcú, életmentő zöldségféle - A burgonya 252 • Harc az éhínséggel 252 • Amit a burgonyatermesztésről
tudni kell 252 • Burgonyaételek 252 • Legkedveltebb zöldség | A káposzta 254 • Német
káposztafélék 255 • Hajósok lakomája 255 • A zöld konyha sokoldalúsága - A zöldségek 256 • Szezonális zöldféle - A spárga 258 • Német főtt tészta - A Spátzle 259 • Sajtos
Spátzle 259 • Sok vitamin a kertből - Az alma 260 • Németország - almaország 260 •
Földieper és szilva 262 • Egy kis jólét - A sok jó sütemény 263 • Tejszínhabbal legyen
szíves - A torták 264 • Gyümölcstorták 265 • Mézeskalács és puszedli 266 • A lübecki
marcipán 268 • Németország - a rizling hazája - A bor 271 • Hogyan mérik a mustfokot? 271 • Borok és ünnepek 272 • Német borok és azok minősége 272 • Német
borvidékek 273 • Sachsenhausen nevezetessége - Ebbelwoi, az almabor 274 • Tisztaság
és minőség - A német sör 277 • A világ legnagyobb sörünnepe 277 • 500 éves tisztasági
törvény 277 • Felső és alsó erjesztés 277 • Észak-déli változatosság 277 • A német sörfogyasztás szigetei 278 • Német sörök 278 • A német sör alkotórészei és készítésének
menete 279 • Helyi specialitások a sör mellé 279
Hollandia 280
Bevezető 281 • Világszerte fogalom - A holland sajt 282 • A sajt készítése 282 •
Szárazanyag- és zsírtartalom 283 • Szerények, de laktatók - Az egytálételek 286 • A holland kuglóf - A poffert 287 • A méret a lényeg - A palacsinta 288 • Amit a heringről
tudni kell 290 • Egyben bekapni - A matjes 291 • A tengerfenék kincse - A feketekagyló
292 • Csemegetortácska - A limburgi vlaai 295 • Kismamáknak: krentewegge 295 • Holland édesség lesz belőlük - Édesgyökér és gyömbér 296 • Medvecukor, az élvezetek
netovábbja 296 • A gyömbér mint távol-keleti édesség 296 • Mikulás süteménye - A speculaas 298 • Egy kis desztillálás - A genever és a likőrök 300 • Egy kupica genever 300
Híres likőrök 300
Belgium 302
Bevezető 303 • A waterzooi 305 • Angolna a zöldben 305 • A pommes frites 306 •
Stoemp 306 • A kagylók 306 • Különböző ötletek a kagyló elkészítéséhez 306 •
A cikória 308 • Kelbimbó és komlórügy 309 • A szárnyasok 310 • A szárnyasok osztályozása 310 • Az ardenneki sonka 312 • Vadételek az Ardennek hegyeiből 314 • Sütésfőzés sörrel 316 • A belga sörök 318 • A lambic és a gueuze 318 • A trappisták söre 320
• Trappista sörfőzdék 321 • Az herve 322 • A sajtok 324 • A liége-i ostya 326 • Belga
pékáruk és ostyaspecialitások 326 • A szirup 327 • A praliné 328
Franciaország 330
Bevezető 331 • A baguette 332 • Vaj frissen fejt tejből 333 • A croissant 335 • A pastis 336 •
Hagyományos aperitifek 336 • A pastis hozzávalói 337 • A créme de cassis 338 • Éti csiga
a tányéron 342 • Csigák a kereskedelemben 342 • A homár 344 • Híres homárételek 345 •
Az osztriga 346 • Osztrigafajták 346 • Osztrigaméretek 347 • Európában ismert osztrigafajok 347 • így kell felnyitni az osztrigát 347 • A tenger gyümölcsei 348 • A halak 350 •
Ételek ínyenceknek - Egyben sütött halak, különleges kagylók 352 • Bouillabaisse 354 •
A ringli 356 • Az ajóka a kereskedelemben 357 • A levesek 358 • A szarvasgomba 360 •
Périgord tölgyesei - a fekete szarvasgomba hazája 360 • Tudnivalók a szarvasgombáról
361 • Pástétomok: a páté és a terrine 363 • A libamáj 364 • A libamáj minőségjegyei 364
A volaille de Bresse 367 • Baromfifélék 368 • Szárnyashúsból készült ételek 370 •
A traiteur 372 • A traiteur csemegéi 372 • A sonka és a kolbász 377 • Sonkafélék 377 •
A szarvasmarha 380 • A marhahús francia bontása 380 • A minőségi marhahús kezelése
381 • Szarvasmarhafajták 381 • Marhahúsból készülő ételek 382 • A sertés és a juh 384 •
Sertésfajták 384 • Juhfajták 385 • A choucroute 386 • A zöldségek és a krumpli 388 •
Crudités - Nyers zöldségek 389 • Variációk krumplira 389 • A saláták és az olaj 390 • Olajfajták 390 • Az ecet 391 • Ecetfajták 391 • A provence-i zöldfűszerek 392 • A dijoni mustár 394 • Mustárfajták 395 • A quiche lorraine 396 • A sajtok 398 • Fromage frais
- a friss sajt 400 • A camembert 400 • Fromages á croűte fleurie - fehérpenészes lágy sajtok 401 • Vacherin Mont d'Or 401• Fromages á croűte lavée - pirosflórás lágy sajtok 401 • A roquefort 402 • Chévre - a kecskesajt 404 • Fromages á páté pressée non cuite - nem hevített préselt sajtok 405 • Fromages á páte pressée cuite I hevített préselt sajtok 405 • Áttekintés a francia sajtmárkákról 405 • A bor 410 • Borkategóriák 410 • Palackformák 410 • Alapszótár a borhoz 411 • Bordeaux 413 • Bordeaux-i szőlőfajták 413 • Délnyugat/ Franciaország 413 • Burgundia 414 • Beaujolais 414 • Burgundiái szőlőfajták 414 • Rhone vidéke 416 • Provence 416 • Korzika 416 • Languedoc-Roussillon 416 | Dél-franciaországi szőlőfajták 417 • Loire vidéke 418 • Elzász 418 • Jura és Savoie 418 • Loire-i szőlőfajták 418 • Elzászi borajánlatok 418 • A pezsgő 420 1 Kis pezsgőszótár 420 • Ismert pezsgőmárkák 420 • A cognac 422 • Konyakkategóriák 422 • Az armagnac 423 • A fine 423 • A marc 423 • A gyümölcspálinkák 424 I Pálinkának való bogyók, vadbogyók és
gyümölcsök 424 • Gyümölcspálinkák kisszótára 425 • Gyümölcspálinka-készítő régiók
425 IA cidre 426 • Almás desszertek 428 • Symphonie autour d'une pomme - Szimfónia
egy almához 428 • A calvados 429 • Édességek 430 | A crépes 432 • A legkedveltebb
crepes-féleségek 432 • A pátisserie 434 • A legfontosabb cukrászkrémek 435 • A lyoni
csokoládé 436 • A nugát 438 | Klasszikus cukrászati különlegességek 439
Spanyolország 440
Bevezető 441 • A tapas 442 • A sherry 446 1 Sherryfajták 446 • Brandy de Jerez 447 •
Az ibériai sonka 448 • A jamón iberico szeletelése és fogyasztása 449 I A kolbászfélék
450 • Különleges kolbászformák 450 • A gazpacho 453 • A húsok 454 • Kis húslexikon
454 • Levesek és egytálételek 4561A tojásételek 4571 Kedvelt tortillák 4571A halak 4581
Kedvelt halfajták 459 • A tenger gyümölcsei 460 • Halkonzervek 461 • Halból és a tenger
gyümölcseiből készült ételek 462 • A rizs 464 1 Rizsfajták és -minőségek 464 • A paella
4661A rizskészítés alapszabályai 467 • A sáfrány 467 • Sáfrányminőségek 467 • Olívaolajféleségek 468 • Az olívaolaj 469 I A zöldségek 471 • A sajtok 472I Spanyol sajtfajták 473• A gyümölcsök 4741 Spanyolország gyümölcsei 4751 Desszertek és édességek 476 • Riója bora 478 • Riojai borévjáratok 479 • Minőségi kategóriák 479 • Fontos szőlőfajták 480 • A bor • Spanyol borvidékek 481 • A cava 482 • Cavaminőségek 482• A sidra 484
Portugália 486
Bevezető 487 • A petiscos és a salgados 488 • Salgados - Pástétomos táskák 488 • Petiscos
- ínyenc falatok 489 • A caldo verde 490 • Kis zöldségszótár 491 • Levesek és egytálételek
4921A szardíniák 495 • A bacalhau 497• A halak és a tenger gyümölcsei 498 • A portugál
vizek kínálata 499 • A húsok 500 • A Denomina^áo de Origem (DO) minősítéssel rendelkező portugál kérődző háziállatok 500 • Kis hússzótár 501 • Kolbászok és sonkák 502 • A kenyér 504 • Az olívaolaj 505 • A piri-piri és egyéb fűszerek 505 • A sajtok 507 •
Portugál sajtféleségek 507 • Édességek, sütemények 508 • Finomsütemények és apró
kalácsok 509 • Magok és egyéb rágcsálnivalók 510• Gyümölcsök és diófélék 510• Mel -
A méz 511 • A vinho verde 512 • Portugál borvidékek 513 • Borkategóriák 513 •
A portói bor 514 • A madeira 515 • Kiváló madeiraborok 515
Olaszország 516
Bevezető 517 • A kenyér 518• Kenyérspecialitások 518 • A pizza 520 • A pármai sonka
522 • San Daniele sonkája 522 • Az antipasti 524 • A száraztészta 526 • Tésztamártások
526 • Melyik mártás milyen tésztához illik? • 527 • A friss tészta 530 • Így készül a ravioli 531 • így készül a tortellini 531 • A gnocchi 533 • A polenta 534 •
A parmigiano-reggiano 536 • A pecorino 538 • A gorgonzola 540 • Olasz sajtfajták 540 •
A levesek 542 • A pacal 543 • A rizs 544 • Rizsfajták 544 • A salumi 546 •
A szalámifélék 548 • Az olasz sertések 548 • Szalámikülönlegességek 549 • A húsok
550 • A marhahús bontása olasz módra 550 • Kis hússzótár 551 • A szárnyasok 554 • Kis
számyaslexikon 554 • A vadhúsok 556 • A halak és a tenger gyümölcsei 558 •
Kislexikon a halakról és a tenger gyümölcseiről 558 • A zöldségek 562 • Kis zöldséglexikon 563 • Mi a frittata? 563 • A vargánya 564 • A szarvasgomba 566 •
Az olívaolaj 568 • Különböző minőségű olívaolajok 568 • Insalata - A saláta 569 •
Az édességek 570 • Kedvelt édességek 570 • A panettone 571 • A gelati 572 • Olasz
fagylaltok a legkedveltebb ízesítésekkel 572 • Az aceto balsamico 574 • A borok 576 •
Borkategóriák 576 | Fontos szőlőfajták 576 • Olasz borvidékek 578 • Brunello di Montalcino 579 • A vin santo 580 • A grappa 582 • A Campari 584 • Aperitifek és gyomorerősítők 5851A caffe espresso 586
Görögország 588
André Dominé
Bevezető 589 • A mezedesz 590 • A levesek 592 • A pita és a fillö 593 • A zöldségek
594 • A halak és a tenger gyümölcsei 598 • Elkészítési módok 598 • A húsok 600 •
A sajtok 602 • A görög húsvét 603 • Az uzo 604 1 Digesztívek 604 • A recina 605 •
Szőlőtermesztés 605 • A likőrborok 607 • Szőlőfajták, szőlőtermő és bortermelő
vidékek 607 • Édességek és a kávé 608 • Kedvelt édességek 609
Törökország 610
Bevezető 611 • A lepény kenyér 612 • A meze 614 • Tipikus török előételek 614 • A yufka,
a bulgur és a rizs 616 • A ráki 617 • A zöldségek 618 • A halak 620 • Három tenger halai
620 • A húsok 622 • A joghurt és a sajtok 624 • Török sajtfajták 624 • Édességek sok
mézzel 626 • Az édességek és desszertek „fellegvárai" 626 • A tea és a teázók 628
Szakkifejezések jegyzéke 630
Bibliográfia 631
Köszönetnyilvánítás - Fotójegyzék 632
Tárgymutató 634
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem