Előszó
A "KUKTA" GYORSFŐZŐ használatbavételével a legmodernebb főzési módot vezetjük be háztartásunkban. Működésének az a lényege, hogy ebben a szellemes szerkezetű főzőedényben az étel nem 100 hanem 120°C-on, kb. 2 atm. gőznyomás alatt fő. A gőznyomás elérésére, illetve fenntartása érdekében a főzőedény légmentesen záródik.
Előnyei:
a) Naponta több órát takarítunk meg a főzésnél, mert a főzési idő alig negyedrésze az ismert főzési időnek.
b) A főzésnél az eddig használt fűtőanyag (gáz, villany, petróleum, tüzelőanyag, stb.) kétharmadrészét megtakarítjuk.
c) Az ételek tápértéke változatlan marad, mert főzés közben az ételeket levegő nem éri és így a felhasznált nyersanyagok tápértékét teljes mértékben a megfőtt étel tartalmazza.
d) Ételszag, gőz nincsen a konyhában, illetve a lakásban.
e) Az ételek (friss főzelékek, gyümölcsök) megtartják eredeti üde színüket.
f) A vízben oldódó vitaminok és ásványi anyagok nem távoznak el a gőzzel együtt, hanem a megfőtt ételben maradnak.
g) A főzőedény kiválóan alkalmas gyors ételmelegítésre.
h) A főzési időtáblázat alapján pontosan kiszámítható, hogy mennyi idővel a kívánt étkezési időpont előtt kell a főzéshez hozzáfogni.
i) A legkeményebb húsok biztosan és gyorsan megpuhulnak.
Vissza