1.062.087

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Kukori receptkönyv

Szerkesztő
Debrecen
Kiadó: Gigant Bt.
Kiadás helye: Debrecen
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 111 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN: 963-210-026-3
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Kedves Olvasó!
Azt tartják, hogy a magyar ember szeret jókat enni-inni. S miért is ne szeretne, hiszen a test jóízű étellel való táplálása igencsak élvezetes, a helyes étrend szerint táplált... Tovább

Előszó

Kedves Olvasó!
Azt tartják, hogy a magyar ember szeret jókat enni-inni. S miért is ne szeretne, hiszen a test jóízű étellel való táplálása igencsak élvezetes, a helyes étrend szerint táplált egészséges test pedig hű és megbízható szolgája a benne lakozó léleknek. Így van ez még akkor is, ha az étkezési szokások az utóbbi évtizedekben erősen megváltoztak, s ugyancsak nehéz lenne egy nevezőre hozni a mai nagyvárosi háziasszonyt és a múlt századforduló gazdasszonyát a tekintetben, hogy mi a család helyes és egészséges táplálásának a zsinórmértéke. Abban viszont talán már könnyebben megegyeznének, hogy milyen ízűnek is kell lennie az ételnek ahhoz, hogy fogyasztása nemcsak a szervezet biológiai szükségleteit elégítse ki, hanem emellett még élvezetes is legyen az ember számára. A makkon nevelt disznó, a tyúkudvaron kapirgáló csirke, a friss füvet legelésző bárány húsának íze valószínűleg mindkét kor konyhaművészetben járatos szakácsának kedvére lenne, legfeljebb a mai háziasszony állna kicsit tanácstalanul zamatos ízekre áhítozó családja előtt: honnan vegyen ő ilyen húst?
Nos, van egy jó hírünk a finomságokra áhítozóknak: a Kukori-boltok hálózata a XXI. század elején már szokatlan házias ízeket kínálja a vásárlónak. A boltjainkban kapható szárnyashúsokból ma is ugyanolyan kiváló paprikás, vagy rántott csirke készíthető, mint amilyet annak idején a nagymama főzött. Külön öröm, hogy ehhez nem kell hajnalban kelni, nem kell saját kezűleg elvágni az ebédnekvaló nyakát: elég betérni a legközelebbi Kukori-boltba. Aki nem hiszi, annak csak azt ajánlhatjuk, hogy felhasználva a könyvünkben összegyűjtött recepteket, kóstolja meg a Kukori-csirkét. Aki pedig hisz, nemcsak nekünk, hanem a saját ízlelőbimbóinak, annak pedig felfedjük az ízek titkát. Eláruljuk, hogy mindezt hogyan csináljuk, mi az a saját magunk által kikísérletezett eljárás, amivel olyan csirkét tudunk istállóinkban nevelni, aminek íze vetélkedik a falusi házak oldalában kapirgáló társaiéval. Vissza

Tartalom

Bevezetés 3
Partnereink
Baromfi-Coop Kft. 6
Kabai Táp- és Takarmányforgalmazó Rt. 8
Cégbemutatás
Nevelőtelepeink 10
Vágóhíd és feldolgozó üzem 11
Központ és szállítási üzem 13
Boltjaink - Nyíregyháza 14
Boltjaink - Debrecen 15
Receptek
Előételek 17
Levesek 23
Párolva készült főételek 34
Bundázva készült főételek 51
Sütéssel készült főételek 58
Desszertek 75
Ünnepi ajánlatok
Karácsony 88
Szilveszter 99
Újév 90
Farsang
Húsvét 92
Pünkösd 92
Szüret 94
Márton nap 95
Disznótor 96
Lakodalom 97
Borajánlatok 98
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Kukori receptkönyv Kukori receptkönyv

A lapélek foltosak.

Állapot:
1.140 ,-Ft
9 pont kapható
Kosárba