I. menü | |
Alexander Brody: Alibi hat hónapra | 5 |
Varró Dániel: Öt gasztronómiai limerick | 6 |
Verebes István: Falatok, kortyok | 7 |
John Lukacs: Egy borivó vallomásai | 9 |
Balla Zsófia: Szerelmes vineta, avagy a padlizsán változása | 14 |
Tandori Dezső: Etető, itató, altató | 17 |
II. menü | |
Farkasházy Tivadar: Ételhordó | 28 |
Torma Tamás: Gyros gyors | 32 |
Litkai Gergely: A világ a hekkbüfében | 35 |
Szilágyi János: Sörhabfoszlányok | 39 |
Zeke Gyula: A holland konyha | 41 |
Babarczy Eszter: Emlékpogácsa | 43 |
A Witman fiúk: Diétai magyar múzsa | 49 |
III. menü | |
Megyesi Gusztáv: Az én kocsmám | 62 |
Lázáry René Sándor versei | 67 |
Budai Katalin: A kapkodó evő | 70 |
Winkler Róbert: Konyhaművészet kutyáknak | 73 |
Uj Péter: Kevert | 76 |
Ficsku Pál: Nyakleves, avagy a piackutató erté tündöklése és bukása | 80 |
Váncsa István: Cao dai | 84 |
IV. menü | |
Márton László: A bableves farka | 96 |
Kalla Kálmán: Azok a békacombok | 98 |
Kőrösi Zoltán: Nyers hús | 103 |
Kalla Kálmán: Az édesvízi rák | 108 |
Kisbán Eszter: "Nem vasárnap, ha nincs paprikás" | 114 |
Varjasi Farkas Csaba: Az én kis világkonyhám | 120 |
V. menü | |
Kuczogi Szilvia: Hozzám vagy hozzád | 128 |
Polcz alaine: Puliszkácska | 133 |
Bohus Csaba-Stahl Judit: Ketten, ha főznek | 142 |
Csontos Erika: Partedli | 145 |
Kukorelly Endre: Titok, a | 148 |
Maros András: Vacsorameghívás | 151 |
VI. menü | |
Sebastian Brant: A Bolondok Hajója | 164 |
Balázs Imre József: A havasok íze | 172 |
Dr. Csapó Katalin: Ízes emlékek | 176 |
Dr. Dravetzky Balázs: Balázs mester, az asztali örömök historikusa, a Centrál Kávéházról mesél | 181 |
VII. menü | |
Szőcs Géza: Brassica | 194 |
A borász és a filosz - Köles András - Rényi András beszélgetése | 496 |
Láng Zsolt: Fotóalbum - Túrós csusza | 201 |
Márkus-Barbarossa János: Szentannai szakácskönyv | 204 |
VIII. menü | |
F. Nagy Angéla: A receptírás ábécéje | 214 |
Vajkai Zsófia: Ínségeledelek | 218 |
Vajkai Zsófia: Mindennapi olajunk | 222 |
Saly Noémi: Olaj, só, citrom | 225 |
Zoltán Gábor: Az asztal felé | 230 |
IX. menü | |
Péterfy Gergely: Káposztás cvekedli | 244 |
Balogh B. Márton: Csirke-csili | 248 |
Szálinger Balázs: Első pesti vérkabaré | 252 |
Neményi Zsolt: Lacko tavaly halt meg | 253 |
Peer Krisztián: Sznobizmussal az alkoholizmus ellen | 256 |
Erdős Virág: Bulemia nervosa | 260 |
X. menü | |
K mint kávé - Beszélgetés | 272 |
Esterházy Péter: Kulináris vázlat - A moszkvai változat | 282 |
Szerzőink | 286 |