1.062.107

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A legujabb és legteljesebb gyakorlati nagy budapesti szakácskönyv és házi cukrászat

Szerző
Kiadó:
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 508 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 16 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. A címlap hiánya miatt a könyvészeti adatok nem beazonosíthatóak.

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a kötetből:

Általános tudnivalók
I. A főzés és a hozzávalók.

1. A tüz. 1 Tüzelő anyag rendszerint a fa (kemény és puha), a szén legujabban pedig a gáz. A puha fa gyorsabban ég, mint... Tovább

Előszó

Részlet a kötetből:

Általános tudnivalók
I. A főzés és a hozzávalók.

1. A tüz. 1 Tüzelő anyag rendszerint a fa (kemény és puha), a szén legujabban pedig a gáz. A puha fa gyorsabban ég, mint a kemény s e szerint használjuk. Ép ugy a kőszénnek is nagyobb hőereje van, mint a barna szénnek. A gáz pedig kevesebb bajlódással jár, és vele bármily foku meleget egyenletesen lehet fejleszteni, ami a főzés müvészetében igen fontos.
Enyhe tüz alatt mérsékelt hőhatásu tüzet értünk s erre a lángoló barna szén a legalkalmasabb, mig az élénk tűzhöz, amely erős meleget ad, legjobb a puha fa.
A tüzhely. Rendesen öntött vas, vagy pedig kőből (téglából) épitett. Ez utóbbinak előnye az, hogy a hőt nem sugározza ki ugy s tovább magában tartja, mint a vas, ami által a mellette való tartózkodás is kellemesebb. Nagyszabásu tüzhely megépitésére inkább alkalmas, jóllehet napjainkban az ugynevezett zománcos tüzhelyek hóditanak, mint amely a konyhát is disziti s a burkoló lemezek folytán nem ád ki olyan nagy hőt. Egy jól berendezett s mégis kisebb fajtáju tüzhelyet a mellékelt ábra mutat.
Ez széntüzelésre van berendezve s a teteje öntött míg az oldala tégla. Tetején vannak a lábasok számára való kerek lyukak, oldalán pedig a tüzhely ajtaja és a sütő csövek. A tetején balkézre látjuk a faszénégetéssel berendezett "rostélyon sütést," mellette a melegitő s számitó szekrénykét, ahol a tányérokat megmelegitjük s az ételeket tartjuk a föladásig. Vissza

Tartalom

Általános tudnivalók
A főzés és a hozzávalók1
Készítési és kezelési módok7
A főzési anyagok ismertetése12
Asztal és étlap15
A felszeldelésről16
A leves
Hús- és zöldséglevesek29
Bőjti levesek64
Levesbe valók77
Mártások85
Előétkek102
Húsok
Marhahús183
Szárnyasok263
Vadak
Szárnyas vadak316
Szőrmés vadak342
Halak355
Főzelékek385
Saláták408
Tészták428
A gyümölcsökről
A befőzésről általában455
Étlapok az év minden napjára502
Régi és új mértékek összehasonlító táblája507

Kugler Géza

Kugler Géza műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Kugler Géza könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem