1.067.073

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Kreatív desszert iskola

25 különleges desszert, 35 alaprecept, végtelen lehetőség

Szerző
Szerkesztő
Fotózta
Budapest
Kiadó: Libri Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 214 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 25 cm x 19 cm
ISBN: 978-963-433-463-7
Megjegyzés: Színes fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg


25 KÜLÖNLEGES DESSZERT 35 ALAPRECEPT VÉGTELEN LEHETŐSÉG
Az igazán jó desszert megkoronázza az ételsor végét, minden érzékünkre hat, és maradandó élményt jelent. A Kreatív desszertiskola bebizonyítja, hogy nem csak képzett cukrászok képesek ilyen, a családot és a barátokat lenyűgöző desszertköltemények elkészítésére.
Mivel a szerző maga is hobbicukrászként kezdte, pontosan tudja, hogyan válhat valaki lelkes amatőrből igazi mesterré. A jól követhető leírások, a látványos fázisfotók jelentősen megkönnyítik a francia cukrászat alapjaira épülő desszertek elkészítését, és kizárják a hibalehetőségeket.
A kötet különlegessége, hogy 35 alapreceptre épül, és megmutatja, hogy az alapreceptek apró módosításával miképpen kapunk végtelenül sokféle ízű és textúrájú - akár gluténmentes - piskótát, krémet, mousse-t vagy bevonót. A szerző aztán az alaprecepteket használva példaként 25 komplex desszertet is összeállít.
A Kreatív desszertiskola lényege,'hogy merjünk játékos kreativitással... Tovább

Fülszöveg


25 KÜLÖNLEGES DESSZERT 35 ALAPRECEPT VÉGTELEN LEHETŐSÉG
Az igazán jó desszert megkoronázza az ételsor végét, minden érzékünkre hat, és maradandó élményt jelent. A Kreatív desszertiskola bebizonyítja, hogy nem csak képzett cukrászok képesek ilyen, a családot és a barátokat lenyűgöző desszertköltemények elkészítésére.
Mivel a szerző maga is hobbicukrászként kezdte, pontosan tudja, hogyan válhat valaki lelkes amatőrből igazi mesterré. A jól követhető leírások, a látványos fázisfotók jelentősen megkönnyítik a francia cukrászat alapjaira épülő desszertek elkészítését, és kizárják a hibalehetőségeket.
A kötet különlegessége, hogy 35 alapreceptre épül, és megmutatja, hogy az alapreceptek apró módosításával miképpen kapunk végtelenül sokféle ízű és textúrájú - akár gluténmentes - piskótát, krémet, mousse-t vagy bevonót. A szerző aztán az alaprecepteket használva példaként 25 komplex desszertet is összeállít.
A Kreatív desszertiskola lényege,'hogy merjünk játékos kreativitással hozzányúlni az alapreceptekhez. így élhetjük meg az alkotói folyamat izgalmát, és így válhat ez a könyv a végtelen lehetőségek tárházává.
ÖTVÖS ZSUZSANNA bölcsészként végzett, és a sütést sokáig hobbinak tekintette. Az első bonbonok elkészítése után érezte, hogy egyre inkább magával ragadja a cukrászat világa. Ekkor indította útjára blogját Praliné Paradicsom néven, majd búcsút mondott a bölcsészéletnek, és 2014-től éveken át dolgozott és tanult Szántó Tibor csokoládékészítőnél. Tucatnyi hazai és külföldi képzésen vett részt, és ma már a legjobb hazai fine dining éttermekben dolgozik. Vissza

Tartalom


TARTALOM
ELŐSZÓ 9 ROPOGÓS RÉTEG 77
Csokoládéalapú ropogós réteg 78
1. ALAPANYAGOK ÉS ESZKÖZÖK 11 Marcipánalapú ropogós réteg 80
ALAPANYAGOK 11 BETÉTEK (INZERTEK) 81
Természetes ételfestékek 14 Gyümölcszselé 82
Gyümölcskompót 84
ESZKÖZÖK 15 Karamellizált banánlekvár 86
II. ALAPRECEPTEK 19 BEVONOK,GLAZÚROK 89
Tükörglazúr 89
PISKÓTÁK, OMLÓS TÉSZTÁK 19 Kakaós tükörglazúr 92
Vajas piskóta 21 Tejcsokoládés tükörglazúr 94
Lisztmentes vajas piskóta 24 Fehércsokoládés tükörglazúr 96
Joconde piskóta 27 Kakaóvajas csokoládébevonó 98
Omlós tészta - sablé Breton 31
Omlós édes morzsa 35 CSOKOLÁDÉDÍSZEK 100
Hogyan dolgozzunk a csokoládéval? 100
KRÉMEK, MOUSSE-OK 38 Csokoládélapok, csokoládécsempék 103
Angolkrémalapú mousse-ok 38 Csokoládéköpeny, csokoládécsipke 105
Étcsokoládémousse 40 Csokoládévitorla 107
Tejcsokoládémousse 42 Tüskés csokoládédísz 108
Fehércsokoládé-mousse 44 Csokoládé-ecsetvonások 110
Csokoládés mogyorómousse 46
Vaníliamousse 48 III. KOMPLEX RECEPTEK 113
Sajtkrémmousse 50
Cukorszirupos gyümölcsmousse-ok 53 TORTÁK 113
Epermousse 54 Somlói fatörzs (Buche de Noël) 114
Mangómousse 56 Banános-sósmogyorós-étcsokoládés
Passiógyümölcsmousse 58 karamelltorta 119
Zöldcitrommousse 60 Erdeigyümölcsös túrómousse torta 122
Tojás nélküli mousse-ok 62 Passiógyümölcsös-tejcsokoládés torta 127
Gyümölcsös joghurtmousse 65 Mangós-gyömbéres répatorta 130
Túrómousse 66 Epertorta 135
Gesztenyemousse 68 Matchás-málnás joghurttorta 138
Sóskaramell-mousse 70 Mangós-sárgabarackos máktorta 143
Két krém a mousse-on túl 72 Fehércsokoládés-áfonyás zöldcitromtorta 146
Citromkrém (Lemon curd) 72
Fehér csokoládés namelaka 74
SABLÉ BRETON-ALAPÚ TORTÁK Birsalmás-diós-vaníliás-karamellás torta Citromos-málnás máktorta Gesztenyés-kakaós „Mont Blanc" Trópusigyümölcsös-kókuszos-karamellás torta
POHÁRDESSZERTEK Aperolos-grépfrútos-matchás desszert Sajttorta pohárban
Zöldcitromos-ananászos-kókuszos desszert Feketeerdő pohárdesszert
150 VÁGOTT MONODESSZERTEK 181
152 Mozart-szelet 182
157 Narancsos-mákos-fehércsokoládés szelet 187
160 Kakaóbabos-kávés-sóskaramellás szelet 190
Epres-pisztáciás szelet 195
165
FORMÁBAN KÉSZÜLT MONODESSZERTEK 197
169 Feketeszezámos-feketeribizlis félgömb 198
170 Narancsos-tonkababos-étcsokoládés piramis 203
173 Kávés-mogyorós-tejcsokoládés desszert 206
174 Málnás-céklás-fehércsokoládés desszert 211 179
KÖSZÖNETNYILVÁNÍTÁS 213

Ötvös Zsuzsanna

Ötvös Zsuzsanna műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Ötvös Zsuzsanna könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem