Bevezetés | 11 |
Közösségi marketing | 14 |
A közösségi marketing-együttműködés kialakulása | 14 |
Az együttműködés fogalma és formái | 14 |
Együttműködést elősegítő tényezők, az együttműködés előkészítése | 15 |
Az együttműködés lényeges jegyeinek megállapítása | 15 |
Az együttműködés szervezése és finanszírozása | 16 |
A közösségi marketingtevékenységet elősegítő és gátló tényezők | 17 |
A közösségi marketing területei | 17 |
Az élelmiszerek közösségi marketingjének feszültségpontjai | 19 |
A közösségi marketing lehetőségei | 21 |
A mezomarketing és a társulások | 21 |
Az élelmiszer-ipari marketing sajátosságai | 38 |
A közösségi marketing nemzetközi helyzete, a különböző országok gyakorlata | 40 |
Közösségi marketing az USA-ban | 40 |
A közösségi marketing helyzete Japánban | 41 |
A közösségi marketing Franciaországban | 42 |
A közösségi marketing Nagy-Britanniában | 43 |
Egyéb közösségi marketingformációk a világban | 44 |
A közösségi marketing Németországban | 44 |
A CMA megalakítása | 44 |
A CMA szervezeti felépítése | 45 |
A CMA tagjai | 47 |
A CMA közösségi marketingjének céljai | 47 |
A CMA közösségi marketingjének feladatai | 48 |
A közösségi marketing finanszírozása a CMA-ban | 49 |
Döntéshozatal a CMA közösségi marketingjében | 49 |
A CMA tevékenysége | 51 |
Kollektív élelmiszer-marketing Magyarországon | 60 |
Gutes aus Ungarn | 60 |
Előzmények (Szegmentálás a nemzetközi piacokon) | 60 |
A Gutes aus Ungarn akció kialakítása, a szervezeti háttér megteremtése | 63 |
A Gutes aus Ungarn pénzügyi forrásai | 63 |
A Gutes aus Ungarn alapvető céljai, stratégiái | 64 |
A Gutes aus Ungarn megjelölés | 65 |
A Gutes aus Ungarn jelentősebb eredményei; az akció befejeződése | 67 |
A Gutes aus Ungarn-tevékenység piackutatói vizsgálata, értékelése | 70 |
A magyar termékek ismertsége, vásárlása és használata általában | 70 |
Az általános képzettársítási környezet, az országgal és az emberekkel kapcsolatos beállítottságok | 71 |
A politikai és gazdasági helyzet | 75 |
A magyar kínálat imázsa | 77 |
A már vásárolt magyar termékek részletes ismertetése | 86 |
Az egyedi termékek speciális megítélése | 88 |
A konzervekről és szeszes italokról folytatott irányított vita | 91 |
Reklámszempontok | 96 |
A közösségi agrármarketing tevékenység kezdeti intézménye hazánkban az Agromarketing Kft. | 98 |
A kollektív élelmiszer-marketing 1993. évi programja | 100 |
Eredet- és minőségjelző védjegy létrehozása | 104 |
A védjegy céljai | 104 |
A minőségjelző védjegy működésének alapelvei | 106 |
A közösségi marketing továbbfejlesztésének lehetséges iránya az agrárgazdaságban | 109 |
Fogalomtár | 114 |
Mellékletek | 115 |
Irodalom | 122 |
Gondolatok a kollektív bor-marketing programról | 128 |
A Magyar Szőlő- és Borkultúra alapítványról | 134 |