kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Corvina Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Vászon |
Oldalszám: | 246 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 25 cm x 18 cm |
ISBN: | 963-13-2284-X |
Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal. 2., javított, átdolgozott kiadás. |
Kövi Pál: Előszó | 9 |
Tűzhelytől tűzhelyig | 13 |
Szőcs István: Az erdélyi magyaros zamatok krónikája | 15 |
Mircea Zaciu: Mintha anyám főztje volna... (Az erdélyi román konyháról) | 22 |
Kövi Pál: Az örmény ösvényen | 27 |
Szőcs István-Kövi Pál: Az erdélyi örmények gasztronómiája | 29 |
Ünnepeik és szokásaik | 31 |
Éltető-Wellman József: Ebéd a templomerődben (Az erdélyi szászok) | 33 |
Ünnepeik | 36 |
Ebédeik | 36 |
Szőcs István-Kövi Pál: Az erdélyi zsidók | 38 |
Étkezési szokásaik | 39 |
Szőcs István-Kövi Pál: Székely szombatosok vagy zsidózók | 42 |
Étkezési törvényeik, ételeik | 44 |
Ünnepeik | 45 |
Erdélyi ínyesmtester | 47 |
Előételek vagy első fogások | 48 |
Ízelítők | 48 |
Húslevesek, csorbák, kachenek, majorságból főtt levesek | 55 |
Egyéb vegyes levesek | 70 |
Füves-, zöldség- és gyümölcslevesek | 78 |
Pityóka- és paszulylevesek | 83 |
Levesbevalók | 87 |
Főételek vagy főfogások | 91 |
Ételek szárnyashúsból vagy majorságból | 91 |
Juh- és kecskeételek | 97 |
Vadak | 102 |
Sültek | 108 |
Másodfogások | 114 |
Gombás ételek | 114 |
Káposztás ételek | 119 |
Halételek | 127 |
Belsőségek | 136 |
Körítések és hozzávalók | 144 |
Mártások | 144 |
Főzelékek | 149 |
Köretek | 154 |
Töltött és rakott kertijavak | 158 |
Saláták, savanyúságok, fűszerecetek | 165 |
Lisztes ételek és édességek | 172 |
Kenyér- és puliszkaféleségek | 172 |
Kőttestészták, palacsinták és pogácsák | 179 |
Sütemények, nyalánkságok | 188 |
Az étel tisztessége | 197 |
Bajor Andor:Terített asztal | 199 |
Sütő András: Egy csupor zsír | 203 |
Romulus Guga: Az örök hírvivő | 207 |
Bálint Tibor: A húslevesről | 209 |
Szabó Gyula: Puliszkaostrom | 211 |
Bálint Tibor: Egynémely fűszerszámunkról | 214 |
Kövi Pál: Az otthon fészekmelege: Anyám kovásza | 217 |
Kövi Pál: A réteskészítés titka | 219 |
Erdély borai | 221 |
Csávossy György: Borissza kalauz | 223 |
Milyenek az erdélyi borok? | 226 |
Frigyre lépő ízek | 228 |
Hajdu Győző: Utószó | 231 |
Függelék | 23 |
Az erdélyi konyha legkedveltebb hontermő fűszerei | 234 |
Külföldi, úgynevezett egzotikus fűszerek | 237 |
Az erdélyi konyha különleges szavairól | 238 |
Irodalomjegyzék | 239 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.