kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Traub B. és Társa |
---|---|
Kiadás helye: | Szeged |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Félvászon |
Oldalszám: | 400 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 22 cm x 15 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | 4., új bővített kiadás. 6 színnyomattal és 120-nál több finom fametszettel illusztrálva. |
A konyha felszerelése (24 fametszetű ábra) | 1 |
Étlapok | |
Tavaszi hónapokra | 5 |
Nyári hónapokra | 9 |
Őszi hónapokra | 13 |
Téli hónapokra | 17 |
Étlap rendkívüli alkalmakra | |
Villásreggeli melegen | 21 |
Villásreggeli uraknak | 21 |
Villásreggeli hölgyeknek | 21 |
Ebéd lakodalomra vagy más különös alkalomra | 22 |
Étlap nagy ünnepekre | |
Ujév napján | 22 |
Nagypénteken | 22 |
Husvét első napján | 23 |
Husvét második napján | 23 |
Pünkösd első napján | 23 |
Pünkösd második napján | 23 |
Karácsony első napján | 23 |
Karácsony második napján | 23 |
Nagy uzsonna hölgyeknek | 24 |
Vacsora valamely különös alkalomra | 24 |
Thea-estély | 24 |
Előszó | 25 |
A mértékek | 25 |
Általános észrevételek | 26 |
Konyha-tisztaság | 26 |
Konyha-fölszerelés | |
A tűzhely | 29 |
A hús | 29 |
Szárnyasok | 30 |
Halak | 31 |
Vadak | 31 |
Vegyes konyhai szükségletek | 32 |
Fűszerek | 32 |
Levesek | |
Húsleves tyúkkal | 34 |
Közönséges húsleves | 34 |
Barna leves | 34 |
Szent György gombaleves | 35 |
Vagdalék (ragout) leves | 35 |
Kenyérleves | 35 |
Burgonya (krumpli) leves | 35 |
Burgonyaleves más mód szerint | 35 |
Vágott tüdőleves | 36 |
Leves sült borsóval | 36 |
Burgonyagombócz-leves | 36 |
Leves bekötöttel | 36 |
Királyleves | 37 |
Májas gombócz leves | 37 |
Májleves marhahús nélkül | 37 |
Velőleves | 37 |
Zöldborsó-leves rizskásával | 38 |
Daragaluska-leves | 38 |
Magyar káposztaleves | 38 |
Sodrott leves | 38 |
Cseh leves | 38 |
Franczia leves | 39 |
Burgonyagombócz | 39 |
Burgonyagombócz kisülve | 39 |
Fehér leves | 39 |
Császár-gerstli | 39 |
Vágott leves | 40 |
Vadászleves | 40 |
Vegyes leves (sebedli) leves | 40 |
Tört leves kappanból | 40 |
Karfiol-leves | 41 |
Borsóleves csipettel | 41 |
Erős májleves | 41 |
Leves lúdmáj-pitével | 41 |
Tüdősrétes-leves | 41 |
Leves aranyos szeletekkel | 42 |
Májas hablepény-leves | 42 |
Darás hablepény-leves | 42 |
Leves vajas galuskával | 42 |
Májleves | 42 |
Fogolymadár-leves | 43 |
Sárgarépa-leves | 43 |
Leves fűszeres gombóczczal | 43 |
Szalonka-leves | 43 |
Leves vagdalék-fánkkal | 44 |
Leves velő-pitével | 44 |
Leves velő-gombóczczal | 44 |
Leves húsos szarvassal | 45 |
Leves rákpogácsával | 45 |
Leves rizsliszt-pogácsával | 45 |
Leves sonkagombóczczal | 46 |
Szágó-leves | 46 |
Zöldbab-leves | 46 |
Leves rizsgombóczczal | 46 |
Leves csiperke-gombával | 47 |
Fejedelmi leves | 47 |
Gesztenyeleves | 47 |
Gyökérleves | 47 |
Gyöngykásaleves | 47 |
Királyné (á la reine olv. rén) leves | 48 |
Ugyanaz más módon | 48 |
Sóskaleves | 48 |
Májleves marhahús nélkül | 49 |
Zsemlyeleves (panade) | 49 |
Paczal-leves | 49 |
Böjtös levesek | |
Barátleves | 49 |
Rákleves | 49 |
Fekete leves | 50 |
Borleves | 50 |
Sörleves | 50 |
Paradicsomleves | 50 |
Bableves | 50 |
Tört bableves | 51 |
Zöldborsóleves | 51 |
Borsóleves | 51 |
Tejleves | 51 |
Czibereleves | 51 |
Suhantott krumpligombócz-leves | 52 |
Suhantott leves | 52 |
Suhantott daragombócz-leves | 52 |
Kolbászos leves | 52 |
Krumplileves kolbásszal | 53 |
Korhelyleves | 53 |
Ikraleves | 53 |
Tejfölös leves | 54 |
Magyar halleves | 54 |
Leves libaaprólékkal | 54 |
Elő- és mellékételek | |
Rák főve | 55 |
Sonka főve | 55 |
A sonka besózása és füstölés módja | 56 |
Más mód szerint | 56 |
Húsos pite | 56 |
Kocsonya | 57 |
Lúdmáj | 57 |
Párolt lúdmáj | 57 |
Lúdmáj rizskeretben | 57 |
Más mód szerint | 58 |
Spékelt lúdmáj | 58 |
Máj-gáteau | 59 |
Palacsinta-tészta készítése | 59 |
Más mód szerint | 59 |
Tejfölös palacsinta | 59 |
Sonkás palacsinta | 60 |
Vese velővel | 60 |
Velős zsemlye | 60 |
Fürj rizzsel | 60 |
Rántotta töpörtővel (kurczinával) | 61 |
Füstölt nyelv | 61 |
Tojás burgonyával | 61 |
Töltött tojás | 61 |
Csőrege-tészta | 61 |
Savanyú tojás | 62 |
Halpaprikás | 62 |
Halkocsonya | 63 |
Bundás alma | 63 |
Bundás zsemlye | 63 |
Szalonnás csuka | 63 |
Túrós lepény | 63 |
Malaczpaprikás | 64 |
Borjúpaprikás | 64 |
Borjúpörkölt | 64 |
Szegedi tejfölös-lepény | 64 |
Pulykapaprikás | 65 |
Báránypaprikás tejföllel | 65 |
Csirkepaprikás tejföllel | 65 |
Csirkepörkölt tarhonyával | 66 |
Fánk | 66 |
Más mód szerint | 66 |
Tejfölös fánk | 67 |
Füle-farka | 67 |
Nyúl paprikásan | 67 |
Ürüpaprikás | 67 |
Marhaparikás | 68 |
Töpörtős pogácsa | 68 |
Hájas pogácsa | 68 |
Ostya-kolbászocskák | 69 |
Töltött paprika | 69 |
Szardinia | 69 |
Marinirozott hering | 70 |
Kis pástétomok | 70 |
Táskák szárnyas-vagdalékkal | 70 |
Táskák vadhús-vagdalékkal | 70 |
Táskák halhús-vagdalékkal | 70 |
Mayonnaise-kecsege | 71 |
Mayonnaise-csirke | 71 |
Hideg süllő | 71 |
Hideg csuka | 71 |
Japáni saláta | 71 |
Kaviár-zsemlyék | 72 |
Sonkás zsemlyék | 72 |
Szardella-vaj | 72 |
Aspik készítése | 72 |
Egyszerűbb aspik | 73 |
Töltött gomba | 73 |
Töltött tojás | 74 |
Tejfölös tojás | 74 |
Savanyú tojás | 74 |
Tejfölös spárga | 74 |
Karfiol vajjal | 74 |
Kaviár | 74 |
Szardella-saláta (vels) | 75 |
Mártások | |
Alma-mártás | 76 |
Czitrom-mártás | 76 |
Birsalma-mártás | 76 |
Meggy-mártás | 77 |
Biszke-mártás | 77 |
Ribiszke-mártás | 77 |
Szardella-mártás | 77 |
Más mód szerint | 77 |
Zeller-mártás | 78 |
Mandulás torma-mártás | 78 |
Vörösrépa-mártás | 78 |
Ugorka-mártás | 78 |
Sóska-mártás | 78 |
Eczetes paprika-mártás | 78 |
Tejfölös torma-mártás | 78 |
Kapor-mártás | 79 |
Zsemlye-mártás | 79 |
Petrezselyemzöldje-mártás | 79 |
Paradicsom-mártás | 79 |
Metélőhagyma-(schnittling)mártás | 79 |
Más mód szerint | 79 |
Vöröshagyma-mártás | 79 |
Foghagyma-mártás | 80 |
Sárgabaraczk-mártás | 80 |
Burgonya-mártás | 80 |
Gomba-mártás | 80 |
Kápri-mártás | 80 |
Hideg mártások | |
Mayonnaise-mártás | 81 |
Mayonnaise-mártás más módon | 81 |
Hideg mustár-mártás | 81 |
Tatár-mártás | 82 |
Aspik-mártás | 82 |
Metélőhagyma-mártás | 82 |
Hering-mártás | 82 |
Mandula-mártás | 82 |
Marhahúsok | |
Levesbe főtt marhahús | 83 |
Párolt marhahús | 84 |
Párolt marhahús körítve | 84 |
Marhahús barnára párolva | 85 |
Párolt marhahús paradicsommal | 86 |
Befojtott marhahús krumpli-borítékkal | 86 |
Angolosan készített marhahús | 86 |
Marhaszegy tormával | 87 |
Bélelt ökörnyelv | 87 |
Ökörnyelv lengyelesen | 87 |
Rostélyos kirántva | 88 |
Rostélyos-pecsenye savanyú tejföllel | 88 |
Bélelt rostélyos-pecsenye | 88 |
Rostélyos | 88 |
Gulyáshús | 89 |
Gulyásos hús | 89 |
Vesepecsenye burgonyával | 89 |
Beefsteak | 89 |
Beefsteak angolosan | 90 |
Angol roatbeef | 90 |
Vesepecsenye-szeletek | 91 |
Marhapecsenye angolosan | 91 |
Angolsült más módon | 91 |
Hideg marhasült | 92 |
Ökörfark savanyúan | 92 |
Tehéntőgye sülve | 92 |
Savanyú vesepecsenye | 92 |
Napoleon-szelet | 93 |
Kaviár-szelet | 93 |
Imperiál-szelet | 93 |
Honvéd-szelet | 93 |
Huszár-szelet | 93 |
Lábas-sült | 93 |
Lábas beefsteak | 93 |
Svéd rostélyos | 94 |
Eszterházy-rostélyos | 94 |
Rostélyos-paprikás | 94 |
Gőz-sült | 94 |
Marha-szelet | 94 |
Fasirozott szelet | 94 |
Fasirozott sült | 95 |
Marhapaczal | 95 |
Krokettek főtt marhahúsból | 95 |
Borjúhusok | |
Borjú rizzsel | 97 |
Borjúszelet paprikásan | 97 |
Borjúszelet (bécsi szelet) | 97 |
Borjúszelet fasirozva | 98 |
Borjúszelet savanyú mártással | 98 |
Borjúnyelv | 98 |
Mazsolás és gesztenyés nyelv | 98 |
Borjúmáj sülve | 98 |
Borjúszügye paradicsommal | 98 |
Borjúlábak kisülve | 99 |
Borjúpaprikás | 99 |
Borjúpörkölt | 99 |
Töltött borjúczomb | 99 |
Borjú-becsinált karaláb-, v. kárfiollal | 99 |
Borjú-becsinált czitrommal | 100 |
Savanyú borjú-becsinált | 100 |
Savanyú borjúmáj | 100 |
Borjúcotelette | 100 |
Borjúvesés nyárson sülve | 101 |
Borjúvesés szarvasgombával | 101 |
Becsinált borjúfodor | 102 |
Borjú-fricandeau | 102 |
Velős-fricandeau | 102 |
Töltött borjúszügye | 102 |
Borjúszügye zöldborsó-töltelékkel | 103 |
Borjúvelő | 103 |
Kisült borjúvelő | 103 |
Sült borjúczomb | 103 |
Ürühúsok | |
Ürüpaprikás | 104 |
Édes káposzta juhhússal | 104 |
Paprikás ürüszelet | 104 |
Ürü-cotelette | 105 |
Párolt ürüczomb | 105 |
Ürüczomb vadhús gyanánt | 105 |
Paradicsomos ürüczomb | 106 |
Ürünyelv | 106 |
Sült ürüczomb | 106 |
Bárányhúsok | |
Báránypörkölt | 107 |
Bárányhús zöldborsóval | 107 |
Bárányhús karfiollal | 107 |
Báránymell paradicsommal | 108 |
Bárányhús kalarábbal | 108 |
Bárány töltve | 108 |
Bárány-cotelette | 108 |
Gombás bárányhús | 108 |
Bárány angol módon | 108 |
Bárány-becsinált spárga-hegyekkel | 109 |
Rosbeuf bárányból | 109 |
Rántott bárány | 109 |
Sült bárányhús | 109 |
Sertéshúsok | |
Bőrös pecsenye magyarosan | 110 |
Szűz-pecsenye | 110 |
Czigánypecsenye | 111 |
Kásás sertéshús | 111 |
Labdapecsenye | 111 |
Sertésnyelv tormával | 111 |
Sertésfej tormával | 112 |
Savanyú vese | 112 |
Füstölthús gombóczczal | 112 |
Sertés-velő | 112 |
Sertés-beefsteak | 112 |
Sertés-cotelette | 112 |
Sertés-szelet | 113 |
Sertés-gerincz sülve | 113 |
Sült malacz | 113 |
Sült sonkaszelet | 113 |
Malacz-paprikás | 113 |
Füle-farka | 114 |
Székely-gulyás | 114 |
Szárnyas húsok | |
Pulyka sülve | 115 |
Töltött pulyka magyarosan | 116 |
Töltött pulyka más módon | 116 |
Pulyka-aprólék rizszsel | 116 |
Pulykahús főve | 117 |
Pulykamell aspikkal | 117 |
Kappan gombával töltve | 118 |
Kappan narancs-mártással | 118 |
Steier kappan | 119 |
Kappan-göngyöl | 119 |
Kappan szarvasgombával, fáczánalakban | 119 |
Párolt kappan | 119 |
Szardellás kappan | 120 |
Kappan páczolva | 120 |
Kappan gomba-mártással | 121 |
Kappanszelet | 121 |
Pulyka-paprikás | 121 |
Sült csirke vajjal | 121 |
Sült csirke németesen | 121 |
Párolt csirke | 121 |
Csirke tárkonnyal | 122 |
Csirke rizszsel (Pilav) | 122 |
Csirke rizszsel töltve | 122 |
Tüzdelt sült csirke | 122 |
Csirke rizszsel bélelve | 123 |
Töltött csirke | 123 |
Rántott csirke | 124 |
Fűszeres rántott csirke | 124 |
Csirke tojással | 124 |
Csirkepaprikás tejföllel | 124 |
Csirkepörkölt tarhonyával | 124 |
Csirke forrázva | 125 |
Csirke-becsinált czitrommal | 125 |
Csirke-becsinált paradicsommal | 126 |
Csirke-becsinált édesen | 126 |
Csirke zöldborsóval | 126 |
Csirke karalábbal | 126 |
Csirke karfiollal | 126 |
Tárkonyos csirke | 127 |
Csirke birsalmával | 127 |
Csirke biszkével | 127 |
Csirke rizszsel | 127 |
Csirke fogoly gyanánt | 127 |
Csirke fajd gyanánt | 128 |
Csirke fojtva | 128 |
Hideg csirkesült | 128 |
Mayonnaise-csirke | 128 |
Sült csirke | 128 |
Galamb spárgahegyekkel | 129 |
Galamb rostélyon sülve | 129 |
Vadgalamb-mellecskék | 129 |
Páczolt vadgalamb | 129 |
Töltött galamb magyarosan | 129 |
Párolt galamb barna lében | 129 |
Galamb vérmártásban | 130 |
Forrázott galamb | 130 |
Vadgalamb káposztával | 130 |
Galampaprikás | 130 |
Kacsa malaga-mártással | 130 |
Kácsa-ragout német módon | 131 |
Kácsa sülve | 131 |
Szelid kácsa vad gyanánt | 131 |
Kácsa-aprólék rizszsel | 132 |
Kácsa savanyún | 132 |
Sült liba | 132 |
Sült liba polgári módon | 132 |
Libamáj szarvasgombával | 132 |
Sült liba izraelita módra | 133 |
Sült liba angol módon | 133 |
Sült liba franczia módon | 133 |
Sült liba orosz módon | 133 |
Sült liba olasz módon | 134 |
Sült liba német módon | 134 |
Füstölt libahús | 134 |
Füstölt libarészek | 134 |
Hízott lúd | 134 |
Lúdhús rizszsel | 135 |
Libamáj magyarosan | 135 |
Liba-tepertő | 135 |
Lába-aprólék gombóczczal | 135 |
Kirántott lúdmáj | 135 |
Vadhúsok | |
Vadnak való pácz | 136 |
Vadsertésfej | 136 |
Szelid sertés vad gyanánt | 136 |
Medvetalp-kocsonya | 137 |
Vaddisznóczomb burgundi borral | 137 |
Vaddisznóczomb németesen | 137 |
Vaddisznó-cotelette | 138 |
Szarvasczomb borsos mártással | 138 |
Párolt szarvasczomb | 138 |
Szarvahús polgári módra | 139 |
Szarvas-vagdalék | 139 |
Szarvasborjú-sült | 139 |
Szarvasborjú-czomb | 140 |
Sült őz-czimer | 140 |
Sült őz-czomb | 141 |
Őz-cotelette | 141 |
Nyúl angol módon | 141 |
Sült nyúl | 142 |
Sült nyúl más módon | 142 |
Nyúlpecsenye | 143 |
Nyúl pácz nélkül | 143 |
Nyúl-aprólék | 143 |
Nyúl-aprólék más módon | 143 |
Nyúlvetrecze | 143 |
Páczolt sült fajd | 144 |
Sült fáczán | 144 |
Fáczán barna lével | 145 |
Fáczán savanyú káposztával | 145 |
Párolt fáczán | 145 |
Fogoly-becsinált | 146 |
Szalonka | 146 |
Fenyőmadár | 146 |
Fenyőmadár töltve | 146 |
Páczolt fenyőmadár | 147 |
Császármadár sülve | 147 |
Sült fogoly | 147 |
Fogoly páczolva | 147 |
Fogoly czitrom-mártással | 147 |
Fogoly kirántva | 148 |
Fürj | 148 |
Sült fürj más módon | 149 |
Fürj barna mártással | 149 |
Fürj rizzsel | 150 |
Vadkacsa sülve | 150 |
Vadkacsa savanyún | 150 |
Szárcsa barna mártásban | 151 |
Szárcsa sülve | 151 |
Apró madarak, vagy veréb sülve | 151 |
Töltött veréb | 151 |
Veréb nyárson sülve | 152 |
Garnirungok | |
Csiperke | 153 |
Finom zöldségek | 154 |
Fonnyasztott csiperke | 155 |
Sárgarépa | 155 |
Burgonya | 155 |
Főtt burgonya | 156 |
Párolt burgonya | 156 |
Sütött burgonya | 157 |
Fehér bab | 157 |
Lencse | 158 |
Karfiol | 158 |
Karfiol parmezánnal | 159 |
Rizi-bizi | 159 |
Rizi-bizi más módon | 159 |
Sonkás rizs | 159 |
Paraj | 159 |
Sóska | 160 |
Piritott petrezselyem | 161 |
Szarvasgomba | 161 |
Szarvasgomba olajbogyó-alakban | 162 |
Kakastarajok | 162 |
Rákok garnírozáshoz | 163 |
Osztrigák garnírozáshoz | 163 |
Krokett burgonyával | 163 |
Krokett más módon | 163 |
Garnirozáshoz való zöldbab | 164 |
Kelkáposzta garnirunghoz | 164 |
Zölborsó garnirunghoz | 164 |
Spárga garnirunghoz | 164 |
Bab-püré | 165 |
Lencse-püré | 165 |
Burgonya-püré | 165 |
Csiperke-püré | 166 |
Halak és rákok | |
Halpaprikás | 167 |
Halkocsonya | 168 |
Páczolt ponty | 168 |
Rántott ponty | 168 |
Ponty sóska-mártással | 168 |
Forrázott ponty | 168 |
Ponty fagylalva | 169 |
Töltött ponty | 169 |
Vegyes hal | 169 |
Kocsonyázott csuka | 170 |
Sült csuka mártással | 170 |
Tépett csuka savanyú káposztával | 171 |
Csuka vágott mártással | 171 |
Forrázott csuka tormával | 171 |
Csuka tejfölös tormáva | 172 |
Csuka szardellával tűzve | 172 |
Ponty kékre főzve | 172 |
Ponty zöld mártással | 172 |
Menyhal osztrigával | 173 |
Rántott menyhal mártással | 173 |
Menyhal kagylócskákkal és szarvasgombával | 173 |
Tűzött harcsa | 173 |
Süllő zöld petrezselyemmel | 174 |
Süllő mayonnaisezel | 174 |
Sült czompó mártással | 174 |
Czompó borral | 175 |
Tok frikaszirzova | 175 |
Tok czitrom-mártásban | 175 |
Tőke szardellával | 176 |
Harcsa kirántva | 176 |
Tejfölös süllő | 176 |
Szalonnás csuka | 176 |
Forrázott kecsege | 176 |
Mayonnaise | 177 |
Fagylalt kecsege | 177 |
Kirántott kecsege | 177 |
Szegedi harcsás káposzta | 177 |
Magyar fogas | 178 |
Hering magyarosan | 178 |
Lazacz rövid lében | 178 |
Lazacz rostélyon sülve | 178 |
Kék pisztráng | 179 |
Rántott pisztráng | 179 |
Pisztrángszelet vörös borral | 179 |
Csuka-krokettek | 180 |
Sült ángolna | 180 |
Rostélyos sült ángolna | 180 |
Sült ángolna polgári módon | 181 |
Menyhal matroz módon | 181 |
Rántott sügér | 181 |
Sügér hollandi módon | 181 |
Süllő hollandi módon | 182 |
Béka frikasirozva | 182 |
Béka peterzselyem-mártásban | 182 |
Töltött rák | 183 |
Párolt rák | 183 |
Szárcsa barna mártásban | 184 |
Szárcsa más mártásban | 184 |
Tekenősbéka vérmártásban | 185 |
Rántott tekenősbéka | 186 |
Tekenősbéka czitrom-mártásban | 187 |
Vagdalék tekenősbékából | 187 |
Pástétomok | |
Pástétom-tészta | 188 |
Ugyanaz más módon | 189 |
Porhanyó pástétom-tészta | 189 |
Vajas pástétom vagdalékkal | 189 |
Burgonya-pástétom | 190 |
Béles-pástétom | 190 |
Hideg-pástétom | 191 |
Rizs-pástétom | 191 |
Sonka-pástétom | 192 |
Húsos-tészta | 192 |
Lúdmáj-pástétom | 193 |
Meleg fogoly-pástétom | 193 |
Meleg kappan-pástétom | 193 |
Meleg pástétom orosz módon | 194 |
Nyúl pástétom | 194 |
Meleg nyúl-pástétom angol módon | 194 |
Meleg pástétom lazaczból | 195 |
Meleg hering-pástétom burgonyával | 195 |
Angol galamb-pástétom | 196 |
Libamáj-pástétom straszburgi módon | 196 |
Máj-pástétom más módon | 197 |
Fogoly-pástétom szarvasgombával és libamájjal | 197 |
Hurkák, kolbászok | |
Magyar kolbász | 199 |
Májas hurka | 199 |
Sertésfő-sajt | 200 |
Magyar gombócz | 200 |
Czitromos kolbász | 200 |
Borjúhús-kolbász | 200 |
Lúdmáj-kolbász | 201 |
Hal-kolbász | 201 |
Kásás hurka | 201 |
Véres hurka | 201 |
Saláták | |
Olasz (Welsch) saláta | 202 |
Karfiol-saláta | 202 |
Bab-saláta | 203 |
Kevert saláta | 203 |
Borított burgonya-saláta | 203 |
Borított saláta fehér szárazbabból | 203 |
Articsóka-saláta | 204 |
Zöld-saláta | 204 |
Öntött saláta | 205 |
Káposzta-saláta, melegen | 205 |
Hordóskáposzta-saláta | 205 |
Bab-saláta | 205 |
Zeller-saláta | 205 |
Czéklarépa eczetben | 206 |
Kovászos uborka | 206 |
Zöldbab-saláta magyarosan | 206 |
Kompótok | |
Alma-kompót | 207 |
Alma- v. körte-kompót más módon | 207 |
Kocsonyázott alma | 207 |
Vegyes kompót | 208 |
Vegyes kompót más módon | 208 |
Kocsonyázott kompót | 209 |
Kocsonyázott kompót más módon | 209 |
Kocsonyázott kompót párolt gyümölcscsel | 210 |
Őszibaraczk-kompót | 211 |
Birsalma-kompót | 211 |
Kompót almapéppel | 212 |
Vegyes kompót aszalt gyümölcsökből | 212 |
Kompót aszalt megygyből | 212 |
Szilva-kompót | 212 |
Főzelékek | |
Savanyú káposzta | 213 |
Töltött káposzta | 213 |
Káposztás korhelyleves | 214 |
Kolozsvári káposzta | 214 |
Töltött paprika káposztában | 214 |
Párolt káposzta rizszsel | 215 |
Kovászos káposzta | 215 |
Káposzta locskosan | 215 |
Kelkáposzta | 216 |
Kelkáposzta kirántva | 216 |
Kel gesztenyével | 216 |
Karfiol tejföllel | 217 |
Rózsakel | 217 |
Spenót | 217 |
Saláta-főzelék | 217 |
Sóska-főzelék | 217 |
Reteklevél spenót gyanánt | 217 |
Párolt sárgarépa | 218 |
Párolt fehérrépa | 218 |
Fehérrépa savanyúan | 218 |
Zöldbab magyarosan | 218 |
Száraz bab-püré | 218 |
Zöldborsó párolva | 218 |
Zöldborsó garnirunghoz | 219 |
Szárazborsó-püré | 219 |
Spárga tejföllel | 219 |
Komló-inda zöldbab gyanánt | 219 |
Kalaráb | 219 |
Töltött kalaráb | 219 |
Padlutka | 220 |
Burgonya | 220 |
Paradicsomos burgonya | 220 |
Töltött paradicsom | 220 |
Burgonya-püré | 220 |
Hagymás burgonya | 221 |
Apró burgonya | 221 |
Tejfölös burgonya | 221 |
Sült burgonya | 221 |
Főtt burgonya | 221 |
Tök magyarosan | 222 |
Gomba magyarosan | 222 |
Savanyú gomba | 222 |
Aszalt szilva tejfölösen | 222 |
Köleskása pirítva | 223 |
Köleskása tejben | 223 |
Szilva-czibere | 223 |
Tarhonyás burgonya | 223 |
Tört burgonya | 223 |
Kevert főzelék | 224 |
Száraz bab | 224 |
Savanyú lencse | 224 |
Száraz borsó | 22 |
Pörkölt tarhonya | 4224 |
Paprikás tarhonya | 224 |
Káposzta német módon | 225 |
Káposzta frank módon | 225 |
Bodros kel | 225 |
Karfiol angolosan | 225 |
Spenót édes tejföllel | 225 |
Spenót-rétes | 226 |
Töltött saláta | 226 |
Sóska-püré | 226 |
Sárgarépa zöld borsóval | 226 |
Sárgarépa díszek | 226 |
Zöldbab angol módon | 227 |
Zöldbab németesen | 227 |
Spárga olasz módon | 227 |
Zöldborsó angolosan | 227 |
Zöldborsó francia módon | 227 |
Burgonya angol módon | 227 |
Burgonya-püré szardellával | 228 |
Burgonya-püré édes tejföllel | 228 |
Töltött burgonya | 228 |
Burgonyaszeletek | 228 |
Burgonya heringszelettel | 228 |
Burgonya szardellával | 229 |
Burgonya olasz módon | 229 |
Burgonya németesen | 229 |
Burgonya heringgel | 229 |
Burgonya kemenczében sütve | 230 |
Tojás-ételek | |
Töltött tojás hideg mustárral | 231 |
Tejfölös tojás | 231 |
Párolt tojás sóskával | 232 |
Rántotta tejföllel | 232 |
Rántotta sódarral | 232 |
Rántotta füstölt rajnai lazaczczal | 232 |
Rántotta szarvasgombával | 233 |
Rántotta szardellával | 233 |
Rántotta svájczi módon | 233 |
Tojás-omelette | 233 |
Tojás csészében | 233 |
Hig tojás | 233 |
Félhig tojás | 234 |
Tojás tejföllel | 234 |
Sült tojás | 234 |
Magyar rántotta | 234 |
Olasz rántotta | 235 |
Savanyú tojás | 235 |
Púpos rántotta | 235 |
Tészták | |
Rizs-fölfujt | 236 |
Vanilia-fölfujt | 237 |
Mandula-fölfujt | 237 |
Csokoládé-fölfujt | 237 |
Mogyoró- vagy dió-fölfujt | 237 |
Narancs-fölfujt | 238 |
Dara-fölfujt | 238 |
Gesztenye-fölfujt | 238 |
Zsemlye-fölfujt | 238 |
Baraczk-fölfujt | 239 |
Ribizke-fölfujt | 239 |
Zsírban sült tészták | |
Csőrege | 240 |
Hajtott tészta | 240 |
Kenyér-szeletkék borban | 241 |
Tolófánk | 241 |
Tolófánk más módon | 241 |
Dorongfánk | 241 |
Apró dorongfánk | 242 |
Farsangi fánk | 242 |
Farsangi fánk más módon | 243 |
Tejfölös fánk | 243 |
Fánk tejkocsonyával | 243 |
Fánk mandula-tejből | 243 |
Rózsafánk | 244 |
Rózsafánk más módon | 245 |
Strassburgi fánk | 245 |
Töltött fahéjas fánk | 245 |
Karlsbadi perecz | 246 |
Tekercsek mandulatésztával | 246 |
Töltött czukrosüvegecskék | 247 |
Rostélyos-tészta | 247 |
Töltött kifli | 247 |
Bundás szilva | 248 |
Túrós kolbászkák | 248 |
Ostya-kolbászkák | 248 |
Velős palacsinta kirántva | 249 |
Burgonya-tekercs | 249 |
Kirántott szilva | 249 |
Körte rizsből | 250 |
Dara-kolbászkák | 250 |
Bundás kenyér | 250 |
Puddingok | |
Rák-meridon | 251 |
Rizs-meridon | 251 |
Rizs-meridon más módon | 252 |
Égő pudding | 252 |
Meleg szalonpudding | 252 |
Zsemlye-pudding | 253 |
Pudding angol módra | 253 |
Burgonya-pudding sonkával | 254 |
Tört pudding | 254 |
Császár-pudding | 254 |
Rizs-pudding | 255 |
Makaróni-pudding | 255 |
Kávé-pudding | 255 |
Élesztős pudding | 256 |
Narancs-pudding | 256 |
Dió-pudding | 257 |
Plumpudding | 257 |
Angol-gesztenye-pudding | 257 |
Sodók | |
Borhab (sodó) | 259 |
Vanilia-hab | 259 |
Mandula-hab | 259 |
Csokoládé-hab | 260 |
Narancs-hab | 260 |
Gyúrott és egyéb tészták | |
Gyúrott tészta | 261 |
Gyúrt laska haséval | 261 |
Lekváros derelye | 262 |
Szilvás gombócz | 262 |
Túrós gombócz | 262 |
Burgonya-gombócz | 262 |
Burgonya metélt | 263 |
Juhtúrós galuska | 263 |
Túrós galuska töpörtővel | 263 |
Fölvert galuska | 263 |
Töpörtős pogácsa | 263 |
Hájas pogácsa | 264 |
Reszelt tészta édesen töltve | 264 |
Tejfölös galuska rákfarkkal | 264 |
Rákmorzsa | 264 |
Császármorzsa | 264 |
Puffadt tejfölös galuska | 265 |
Pirított tejes galuska | 265 |
Hasábos tészta | 265 |
Kirakott hasábos tészta | 266 |
Olasz polenta | 266 |
Olasz rizottó | 266 |
Makaróni sajttal | 267 |
Tejfölös metélt sülve | 267 |
Svéd galuska | 268 |
Sonkás tészta | 268 |
Sonkás tészta más módon | 268 |
Polenta | 268 |
Zsemlyés gombócz készítése | 269 |
Tojásos haluska | 269 |
Káposztás haluska | 269 |
Káposztás csuszka | 269 |
Dara-koczka | 270 |
Barátfüle túróval | 270 |
Túrós csusza | 270 |
Túrós metélt | 270 |
Tarhonya készítése | 271 |
Pirított tarhonya | 271 |
Tejben tarhonya | 271 |
Csurgatott tejben | 271 |
Pirított liszt | 271 |
Pirított dara | 272 |
Tejfölös palacsinta | 272 |
Palacsinta befőttel | 272 |
Király-palacsinta | 273 |
Franczia-palacsinta | 273 |
Sonkás palacsinta | 273 |
Omelette | 273 |
Omelette gyümölcscsel | 274 |
Omelette tepsziben | 274 |
Omelette tálban | 274 |
Omelette-tekercs | 274 |
Kukoricza-málé finoman | 274 |
Kukoricza-málé | 275 |
Töpörtős porolya | 275 |
Puliszka | 275 |
Túrós puliszka | 275 |
Kóchok | |
Alma-kóch | 276 |
Franczia alma-kóch | 276 |
Narancs-kóch | 277 |
Fahéj-kóch | 277 |
Csokoládé-kóch | 277 |
Rizs-kóch | 278 |
Meggy-kóch | 278 |
Cseresznye-kóch | 278 |
Dara-kóch | 278 |
Baraczk-kóch | 278 |
Dió-kóch | 279 |
Sárgakása-kóch | 279 |
Hab-kóch | 279 |
Piskóta-kóch | 279 |
Kenyér-kóch | 280 |
Czitronád-kóch | 280 |
Csokoládé-kóch | 280 |
Csokoládé-kóch más módon | 281 |
Burgonya-kóch | 281 |
Földieper-kóch | 281 |
Tojás-kóch | 282 |
Francia-kóch | 282 |
Kávé-kóch | 282 |
Kávé-kóch más módon | 283 |
Császár-kóch | 283 |
Gyermek-kóch vanilia-likőrrel | 284 |
Kifli-kóch málnával | 284 |
Szilva-kóch | 284 |
Czitrom-kóch | 285 |
Czitrom-kóch más módon | 285 |
Habos czitrom-kóch | 286 |
Mandula-kóch friss meggyel | 286 |
Birsalma-kóch | 286 |
Birsalma-kóch más módon | 287 |
Rizs-kóch | 287 |
Tejföl-kóch | 287 |
Habart tejföl-kóch | 287 |
Gesztenye-kóch | 288 |
Rétesek, bélesek | |
Rétes tészta | 289 |
Diós-tészta | 289 |
Túrós-rétes | 290 |
Túrós-rétes kaporral | 290 |
Meggyes-rétes | 290 |
Cseresznyés-rétes | 290 |
Szilvás-rétes | 290 |
Szőlős-rétes | 290 |
Almás-rétes | 291 |
Csokoládé-rétes | 291 |
Csokoládé-rétes más módon | 291 |
Czitronád-rétes | 292 |
Burgonya-rétes | 292 |
Élesztős-rétes | 292 |
Főzött dara-rétes | 293 |
Rák-rétes | 293 |
Tejfölös-rétes | 293 |
Mákos-rétes | 294 |
Rizskásás-rétes | 294 |
Tiroli rétes | 294 |
Gombás-rétes | 294 |
Diós-rétes élesztős tésztából | 295 |
Káposztás-rétes | 295 |
Sonkás-rétes | 295 |
Diós-béles | 296 |
Mandulás-béles | 296 |
Almás-béles | 297 |
Élesztős tészták | |
Finom élesztős tészta | 298 |
Habart élesztős tészta | 298 |
Vert élesztős tészta | 299 |
Hideg élesztős tészta | 299 |
Kossuth-tészta | 300 |
Túrós-lepény | 300 |
Aranyhaluska | 300 |
Aranyhaluska más módon | 301 |
Töltött bukta | 301 |
Anis-czipó | 301 |
Cseh tolka (cseh pimasz) | 302 |
Cseh tolka más módon | 302 |
Gőzmetélt | 302 |
Gőzmetélt bajor módra | 303 |
Élesztős kifli | 303 |
Élesztős kifli ánizszsal | 303 |
Vanilia-kifli | 304 |
Élesztős kádkák mákkal | 304 |
Diós kádka | 304 |
Finom kuglóf | 305 |
Finom kuglóf meggyel töltve | 305 |
Közönséges kuglóf | 305 |
Meggyes-lepény | 305 |
Szilvás-lepény | 306 |
Baraczk-lepény | 306 |
Mákos kifli | 306 |
Mazsolás kifli | 307 |
Diós-lepény | 307 |
Magyar torta | 307 |
Mákos patkó | 307 |
Diós patkó | 308 |
Tiroli kenyér | 308 |
Fonott kalács | 308 |
Kenyérsütés | |
Burgonyás kenyér | 310 |
Írós- és omlós tészták | |
Írósvajas tészta | 311 |
Írósvajas tészta más módon | 311 |
Íróstészta más módon | 312 |
Íróstészta-pástétom | 312 |
Íróstészta-szeletek | 313 |
Írósvajas fánkocskák | 313 |
Íróstészta-rózsák | 313 |
Szerelmi gödröcskék | 314 |
Pirított íróstészta-szeletek | 314 |
Rostélyos írósvajas-fánkocskák | 314 |
Mandulás-pite | 315 |
Diós-szelet | 315 |
Írósvajas ivek | 315 |
Írós-szarvaskák | 315 |
Írós-lepénykék habbal | 315 |
Íróstészta-rétes | 316 |
Íróstészta-kiflik | 316 |
Íróstészta-pogácsa | 316 |
Káposzta-pogácsa | 316 |
Vadász-pogácsa | 317 |
Omlós-tészta | 317 |
Almás-pite | 317 |
Pozsonyi kifli | 317 |
Könnyű kavart meggyes-lepény | 318 |
Meggylepény | 318 |
Barna linczi lepény | 318 |
Meggyes-pite | 319 |
Magas almás-pite | 319 |
Cseresznyés-lepény | 319 |
Rizsliszt-lepény | 319 |
Torták | |
Maraskinó-torta | 320 |
Angol torta | 320 |
Írósvajas leveles-torta, befőtt gyümölcscsel | 321 |
Piskóta leveles-torta tejhabbal | 321 |
Franczia csokoládé-torta | 321 |
Gesztenye-torta | 321 |
Mogyoró-torta | 322 |
Laska-torta | 322 |
Napoleon-torta | 322 |
Makaróni-torta | 323 |
Spanyolszél-torta tejszinhabbal | 323 |
Spanyolszél-torta mandulával | 324 |
Kenyér-torta | 324 |
Mandula-torta | 324 |
Könnyű mogyoró-torta | 324 |
Czitrom-torta | 325 |
Narancs-torta | 325 |
Mákos-torta | 325 |
Piskóta-torta | 325 |
Linczi-torta | 325 |
Grillázs-torta | 326 |
Grillázs-torta más módon | 326 |
Mandula-torta | 326 |
Habart mandula-torta | 326 |
Burgonya-torta | 327 |
Morzsa-torta | 327 |
Almás-torta | 327 |
Meggy-torta | 327 |
Bécsi-torta | 328 |
Diós-torta | 328 |
Csokoládé-torta | 328 |
Csokoládé-torta krémmel | 328 |
Habtorta tejszínhabbal töltve | 328 |
Habtorta fagylalttal töltve | 329 |
Habart csók tejhabbal | 329 |
Czukoröntet tortákhoz | 329 |
Csokoládé-öntet | 300 |
Főtt czukor-öntet | 330 |
Sütemények | |
Czitronád-kádka | 331 |
Burgonya-kádka | 332 |
Krém-kádka | 332 |
Mandulás-kádka | 332 |
Meggy-kádka | 332 |
Piskóta | 333 |
Vert piskóta-tészta | 333 |
Kataláni kenyér | 333 |
Mandulás piskóta-tészta | 333 |
Piskóta-tekercs | 334 |
Csokoládés piskóta-tekercs | 334 |
Piskóta-fánk | 334 |
Piskóta-tészta borhabbal | 334 |
Piskóta ívek | 335 |
Ívek vajas-tésztából | 335 |
Csokoládé-ívek | 335 |
Franczia ívek | 335 |
Fűszeres ívek | 336 |
Pirított ívek | 336 |
Czitrom-ívek | 336 |
Fehér mandula-ívek | 337 |
Apró vanilia-ívek | 337 |
Ostya | 337 |
Finom ostya | 337 |
Pesti ostya | 338 |
Birsalma ostya | 338 |
Fahéj-ostya | 338 |
Gesztenye-purée | 339 |
Vágott mandula-ostya | 339 |
Gesztenye-kolbászok csokoládéval | 339 |
Pörkölt mogyoró-kolbászok csokoládéval | 339 |
Csokoládé-csókocskák | 340 |
Datolya-csókocskák | 340 |
Mandula-csókocskák | 340 |
Apácza-fánkocskák | 340 |
Fahéjas csók | 340 |
Spanyol hab-csók | 341 |
Czitronád-csók | 341 |
Mogyoró-csókocskák | 341 |
Szentjánoskenyér-csókocskák | 341 |
Kétszersült | 342 |
Pozsonyi kétszersült | 342 |
Gráczi kétszersült | 342 |
Alma-szeletek | 343 |
Csokoládé-szeletek | 344 |
Földieper-szeletek | 344 |
Baraczk-szeletek | 344 |
Őszibaraczk-szeletek | 345 |
Czitrom-szeletek | 345 |
Birsalma-szeletek | 346 |
Anis-pereczek | 346 |
Gyümölcs-rudacskák | 346 |
Kávés-lepény | 347 |
Angol kalács | 347 |
Nyúlderék-torta és más hozzá | 347 |
Csokoládé-kenyér | 348 |
Csokoládé-rudacskák | 348 |
Hamis szalámi | 348 |
Csokoládé-fánk tejhabbal | 349 |
Csokoládé-holdacskák | 349 |
Puncsfánk | 350 |
Gyaluforgács | 350 |
Czukorral bevont gesztenye | 351 |
Gyümölcs-kenyér | 351 |
Mézeskalács | 351 |
Linczi kenyér | 352 |
Mogyoró-rudacskák | 352 |
Mandula-kenyér | 352 |
Mandula hálókabátban | 352 |
Baraczk-perecz | 353 |
Muszkaczónok | 353 |
Linczi pogácsa | 354 |
Linczi tortácska | 354 |
Nürnbergi mézeskalács | 354 |
Csillagrendjel | 354 |
Panláni táblácskák | 355 |
Komisz-kenyér | 355 |
Anis-kenyér | 355 |
Püspök-kenyér | 356 |
Anis-szeletek | 356 |
Omlós-tészta fahéjjal | 356 |
Omlós-tészta rummal | 356 |
Omlós-tészta kavarva | 356 |
Omlós-tészta mandulával | 356 |
Rácz-ürmös és likőrök | |
Rácz-ürmös | 358 |
Vanilia-likőr | 358 |
Jó eper-likőr | 359 |
Kajszin-likőr | 359 |
Jó narancs-likőr egyszerű készítési módja | 359 |
Dió-likőr | 360 |
Czitrom-likőr | 360 |
Köménymag-likőr | 360 |
Chartreuse | 360 |
Rózsa-likőr | 360 |
Meggy v. cseresznye-likőr | 361 |
Kávé-likőr | 361 |
Baraczkmag-likőr | 361 |
Kocsonyák, krémek és tejhabok | |
Kocsonya muskatály-borból | 362 |
Kocsonya muskatály-szőlőből | 362 |
Szőlő-kocsonya gyümölcscsel | 363 |
Kabinet-pudding | 363 |
Vaniliás kocsonya | 364 |
Vaniliás kocsonya ostyával | 364 |
Ibolya-kocsonya | 365 |
Meggy-kocsonya | 365 |
Leánysom-kocsonya | 365 |
Birsalma-kocsonya | 365 |
Tej-kocsonya | 366 |
Vaniliás-tej-kocsonya | 366 |
Kocsonyázott tej piskótával | 366 |
Málna-kocsonya | 366 |
Mandula-kocsonya | 367 |
Csokoládé-kocsonya | 367 |
Puncs-kocsonya | 367 |
Háromszinű kocsonya | 368 |
Kocsonyázott rizs | 368 |
Vanilia-krém | 368 |
Kávé-krém | 368 |
Mandula-krém | 368 |
Czitrom-krém | 369 |
Narancs-krém | 369 |
Csokoládé-krém | 369 |
Puncs-krém | 369 |
Thea-krém | 370 |
Tejhab szinezve | 370 |
Kávé-hab | 370 |
Erős kávé-hab | 371 |
Vegyes tejhab | 371 |
Habos tej csokoládéval | 372 |
Habos tej földieperrel | 372 |
Fagylaltok | |
Ananász-fagylalt | 374 |
Mandula-fagylalt | 374 |
Czitrom-fagylalt | 375 |
Földieper-fagylalt | 375 |
Csokoládé-fagylalt | 375 |
Mogyoró-fagylalt | 375 |
Málna-fagylalt | 376 |
Kávé-fagylalt | 376 |
Maraszkin-fagylalt | 376 |
Baraczk-fagylalt | 376 |
Őszibaraczk-fagylalt | 376 |
Ribizli-fagylalt | 377 |
Tutti-frutti fagylalt | 377 |
Vanilia-fagylalt | 377 |
Befőttek | |
Vegyes befőtt | 378 |
Birsalma | 378 |
Málna | 379 |
Cseresznye | 379 |
Zöld mandula | 379 |
Kajszinbaraczk | 379 |
Egész baraczk | 380 |
Ringlót | 380 |
Ribizli | 380 |
Som | 381 |
Zöld-dió | 381 |
Sárga-dinnye czukorban | 381 |
Görög-dinnye czukorban | 382 |
Birsalma-sajt | 382 |
Birsalma-sonka | 383 |
Egész spanyol-meggy | 383 |
Spanyol-meggy eczetben | 383 |
Szilva eczetben | 384 |
Cseresznye-, eper-, meggy-, málnabefőtt | 384 |
Szilva, ringló, sárga- és őszi baraczk | 384 |
Baraczk-befőtt | 385 |
Őszi-baraczk, birsalma- és biszkebefőtt | 385 |
Savanyúk és eltett főzelékek | |
Eczetes meggy | 386 |
Hámozott szilva eczetben | 386 |
Dinnye eczetben | 387 |
Körte eczetben | 387 |
Sárgabaraczk eczetben | 387 |
Őszi baraczk és birsalma eczetben | 387 |
Szaliczil-baraczk | 388 |
Szaliczil-meggy | 388 |
Eczetes uborka | 388 |
Uborka hideg eczettel | 388 |
Uborka kovásszal | 389 |
Zöldborsó | 389 |
Zöldborsó szárítva | 389 |
Zöldpaszuly száritva | 389 |
Zöldpaszuly télire | 389 |
Zöldpaszuly télre más módon | 390 |
Tök befőzve | 390 |
Kapor, sóska, biszke gőzben | 390 |
Paradicsom gőzben | 391 |
Paradicsom más módon | 391 |
Savanyított káposzta | 391 |
Káposzta kovászszal | 392 |
Zöldség szárítva | 392 |
Zöldség homokba téve | 392 |
Eczetek | |
Gyümölcseczet-ágy | 393 |
Boreczet | 393 |
Levendula-eczet | 393 |
Rózsavirág-eczet | 393 |
Meleg és hideg italok | |
Kávé | 394 |
Tejes csokoládé | 395 |
Thea | 395 |
Puncs | 395 |
Angol puncs | 395 |
Meleg tojásos puncs | 395 |
Meleg bor | 396 |
Narancsvíz | 396 |
Grog | 396 |
Czitromvíz | 396 |
Mandulatej | 397 |
Jegeskávé | 397 |
Konyhai festőszerek | |
Ibolya-kék | 398 |
Alkermes | 398 |
Spenót-zöld | 398 |
Rózsalé | 398 |
Narancs-szin | 399 |
Világossárga szín | 399 |
Barna szín | 399 |
Fekete szín | 399 |
Vizahólyag | 399 |
Gelatin | 399 |
Házi szappan készítése | 400 |
Hirdetések |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.