1.067.081

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Az élelmiszer-termelés fejlesztése a hatodik ötéves terv időszakában

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Kossuth Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 112 oldal
Sorozatcím: Gazdaságpolitikai füzetek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-091-959-1
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Előszó5
Az élelmiszer-termelés helye, szerepe és jelentősége népgazdaságunkban7
Lezárult az ötödik ötéves terv időszaka11
Az ötödik ötéves tervidőszak fejlesztési céljai11
Céljaink teljesülése12
A termelés alakulása13
A hazai ellátás alakulása17
Az élelmiszerek külkereskedelmi forgalma18
A termelés feltételeinek változása18
Munkaerőhelyzet18
Anyagi-műszaki ellátás19
Beruházás, kapacitásbővítés20
Az élelmiszer-termelés továbbfejlesztésének általános feltételei és korlátai22
Agrárpolitikánk megvalósításának tapasztalatai és tanulságai az ötödik ötéves terv időszakából22
Agrárpolitikánk meghatározó szerepe22
Feszültségek és szűk keresztmetszetek25
A gazdálkodás pénzügyi körülményeiből adódó gondok27
Népgazdasági szintű feszültségek és az élelmiszer-termelés28
Egyensúlyi helyzet, arány, arányosság29
Fejlesztési súlypontok32
Gazdálkoságunk nemzetközi körülményei32
Világméretű élemiszerhiány - nehezedő értékesítés konfliktusa33
A KGST-országok közötti élelmiszer-forgalom és együttműködés34
Piaci lehetőségeink a fejlett tőkés- és a fejlődő országok területén35
A tervezési munka növekvő megalapozottsága és a bizonytalansági tényezők36
A népgazdaság fejlesztésének középtávú céljai és követelményei40
Termeléspolitika a nyolcvanas évtized első felében45
Az élelmiszer-termelés főbb strukturális jellemzői45
Nyersanyagtermelés és feldolgozás48
Az egyes termelőszektorok eltérő ütemű fejlődése50
Ágazati arányok változása a 80-as évtized első felében51
Fontosabb vertikumok termelésfejlesztése54
Növénytermelés és növényi termékeket feldolgozó iparágak54
Állattenyésztés és állati termékek feldolgozása65
Egyéb élelmiszer-iparágak fejlesztése72
A mezőgazdasági üzemek alaptevékenységen kívüli tevékenysége74
Hazai igények kielégítése és a külpiaci lehetőségek kihasználása76
Belföldi fogyasztás tervezett alakulása78
Élelmiszertermékek külkereskedelme88
A kivitel struktúrája, áralakulás és exportgazdaságosság88
Élelmiszertermékek behozatala91
A termeléspolitika végrehajtásának feltételei93
A termőföld alakulása, hasznosítása93
A temelőerők fejlődése94
Munkaerőhelyzet az élelmiszer-termelésben94
Anyagi-műszaki ellátottság97
Az állóeszköz-állomány alakulása98
A termeléspolitika végrehajtásának szabályozórendszerbeli feltételei99
Árszabályozás100
Pénzügyi szabályozás102
Az élelmiszer-termelés hosszabb távú fejlesztési iránya106
A gabonatermelés és -feldolgozás jövője107
A kertészeti termelés és feldolgozás várható fejlődése108
A sertéshústermelés és -feldolgozás fejlesztése110
A szarvasmarha-tenyésztés fejlesztése111
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Az élelmiszer-termelés fejlesztése a hatodik ötéves terv időszakában Az élelmiszer-termelés fejlesztése a hatodik ötéves terv időszakában Az élelmiszer-termelés fejlesztése a hatodik ötéves terv időszakában

A borító széle sérült. A lapélek kissé elszíneződtek.

Állapot:
840 Ft
420 ,-Ft 50
3 pont kapható
Kosárba